Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ δεν θα κρυφτώ.
Το είχα γράψει και παλιότερα.
Έκανα ότι και ο Ηλίας.
Απευθείας στο θήραμα σε όλα τα θηράματα εκτός λαγού και παπιών.
Στα τελευταία δεν ήταν επιστημονικές δοκιμές.
Ντενεκές ... συγκέντρωση και διάτρηση μαζί.

Και τώρα έκανα μερικές σε δράμια.

Τώρα όμως έμαθα μερικά πράγματα περισσότερα.
Ξέρω πως να κάνω σωστές δοκιμές (αυτό πιστεύω τουλάχιστον) αλλά και πάλι δεν τις κάνω.
Απαιτούν βασικά τεράστιο χρόνο, κατάλληλο χώρο και λιγότερο εξοπλισμό.
Δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε τον χώρο.

Είναι όμως άλλο πράγμα να ξέρεις και να επιλέγεις να μην το κάνεις και άλλο να κάνεις μισά πράγματα και να νομίζεις ότι κάνεις δοκιμές (δεν αναφέρομαι σε κανέναν μιας και εγώ είμαι ο πρώτος που κάνει το 1/10 μιας σωστής δοκιμής).

Πέρα από τα θεωρητικά υπάρχουν και τα πρακτικά.
Αν ο τρόπος του καθενός φέρνει αποτελέσματα τον ακολουθεί.
Καμιά αντίρρηση σε αυτό.

Αλλά μην γελιόμαστε.
Κανένας μας δεν θα αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνει όλα αυτά που απαιτούνται γιατί ακόμα και να τον αφιερώσει έρχεται η ρημαδα η σκοπευτική ικανότητα που μπορεί να τα γκρεμίσει όλα.
Για όλα υπάρχει μπούσουλας ικανοποιητικής διάτρησης .
Πώς προκύπτει αυτός ο μπούσουλας .
Απο δοκιμές διάτρησης επιτυχημένων εμπορικών είτε λέγονται RC-NSI -FIOCCHI -LAMBRO κλπ
Αν αυτά αφορούν φασσοφύσιγγα ν.5 οι αποκλίσεις αυτών των επιτυχημένων εμπορικών είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ .
Το ίδιο ισχύει καί για τσιχλοφύσιγγα νο.9 πχ .
Καί τα μέν καί τα δέ έχουν ένα μίνιμουμ στάνταρ διάτρησης που μεταφράζεται στα φασσοφύσιγγα στις 260+ σελίδες
στα δέ 9άρια τσιχλοφύσιγγα τις 120+ σελίδες .
Το αν πήρε κάποιος ελάφι με τσιχλοφύσιγγο ν.9 ή λαγό είναι μέν υπαρκτό γεγονός αλλά εκτός σοβαρής συζήτησης για
καταλληλότητα φυσιγγίου .

Έχεις απορρίψει πολλά στο κυνήγι που είχαν επαρκή συγκέντρωση και επαρκή διάτρηση στα πχ 50-60-70μ ;;; Με δοκιμή κοντά στην θερμοκρασίες κυνηγιού ;

Και χρησιμοποιείς άλλα με χαμηλότερη πχ συγκέντρωση και/ή χαμηλότερη διάτρηση γιατί αυτά σκοτώνουν καλύτερα από τα πρώτα στα ίδια μετρα.

Αυτό ρωτάω Κώστα, για να καταλάβω τι εννοείτε.
Πάντα για το ίδιο νούμερο σκαγιού και τα ίδια σκάγια μιλάμε.
Και πάντα για πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Δώστε ένα παράδειγμα παίδες.
Πχ ένα νούμερο 2 που έβαζε 100 σκάγια στον κύκλο στα 60μ απορρίφθηκε από ένα με ίδια περίπου διάτρηση που έβαζε 70 γιατί το πρώτο δεν σκότωνε;
Ή
Πχ ένα νούμερο 2 που έβαζε 100 σκάγια στον κύκλο στα 60μ με διάτρηση Χ απορρίφθηκε από ένα με ίδια περίπου σκάγια με την μισή διάτρηση γιατί το πρώτο δεν σκότωνε;
Ή
Πχ ένα νούμερο 2 που έβαζε 100 σκάγια στον κύκλο στα 60μ με διάτρηση Χ απορρίφθηκε από ένα που έβαζε 70 σκάγια και είχε το 70% της διάτρησης του πρώτου γιατί το πρώτο δεν σκότωνε;

Ίσως δεν έχω καταλάβει κάτι εγώ.
Δεν έχει ολλος ο κόσμος κριτήριο τον κύκλο και τα ποσοστά βρε Βασίλη εγώ για παράδειγμα το μόνο που με νοιάζει είναι να βρω μερικά σκάγια μετα την βολή. Αν σε μπουκάλι 1\2 νερού βάλω δύο σκάγια το σετ υπ πάει πιστα

Δεν έχει υποστηρίξει κανεί αντίθετο ‼️ άρα το "πεστα"είναι άκυρο‼️
Γιαννη οι δοκιμές π
Να σου υπολογίσω την απόκλιση του κέντρου της τουφεκιάς σε 8 μποφόρ στα 50μ ; :)
Δεν θα σηκώσεις ξανά όπλο με τέτοιον αέρα :)
Είμαι προπονημενος Βασίλη και στον αέρα και στο κλαμπανι

Δεν έχει ολλος ο κόσμος κριτήριο τον κύκλο και τα ποσοστά βρε Βασίλη εγώ για παράδειγμα το μόνο που με νοιάζει είναι να βρω μερικά σκάγια μετα την βολή. Αν σε μπουκάλι 1\2 νερού βάλω δύο σκάγια το σετ υπ πάει πιστα
Αν δουλεύει σε εσένα πάω πάσο αλλά δεν το θεωρώ σωστό.

Στα 8 μποφόρ δες

Μολύβι 420m/s #2 ιταλικό @60m με 8 μποφόρ και ταχύτητα παπιού 50km/h
Η σωστή προσκόπευση (από την στιγμή που τα σκάγια εγκαταλείπουν την κάνη) είναι 1,5μ ή 5μ ανάλογα τις φορές κίνησης.

Ατσάλι 420m/s #2 ιταλικό @60m με 8 μποφόρ και ταχύτητα παπιού 50km/h
Η σωστή προσκόπευση (από την στιγμή που τα σκάγια εγκαταλείπουν την κάνη) είναι 1,3μ ή 6,3μ ανάλογα τις φορές κίνησης.

Ατσάλι 480m/s #0 ιταλικό @60m με 8 μποφόρ και ταχύτητα παπιού 50km/h
Η σωστή προσκόπευση (από την στιγμή που τα σκάγια εγκαταλείπουν την κάνη) είναι 1,1μ ή 5,6μ ανάλογα τις φορές κίνησης.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπολογίσεις την φορά του αέρα κατά την τουφεκιά δεν πρόκειται να χτυπήσεις παπί στον αιώνα τον άπαντα.
Ο ισχυρός αέρας είναι μεγάλος φυσιγγοκαταναλωτής.

Άσε που ούτε το ατσάλι #2 και #0 με αυτές τις ταχύτητες είναι για τόσα μέτρα για πρασίνι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πες τα ρε φίλε τη σχέση έχει η λιακάδα με 8 μποφόρ αέρα και τα δάκτυλα να μην μπορούν να βάλουν φισιγγι στην θαλάμη.
Μια χαρα σχεση εχουν αν βγαλεις υπερταχυτητα -υπερδιατρηση ! Απο τους 10 βαθμους στους -10 θα χασουν λιγα μετρα και λιγη διατρηση οποτε θα ειναι μια χαρα στο κρυο για ολλα υπαρχει λυση

Με 8 μποφόρ κάθεσαι σπιτάκι σου κι ακούς τον αέρα να σφυρίζει στις γρίλιες.
Ένας φίλος με μεγάλο (φαγανό) σκάφος έσω έξω μου λέει μια φορά.
Βρήκα κόλπο να μειώσω πάρα πολύ την κατανάλωση πετρελαίου.
Τι έκανες ρε φίλε ?
Δεν πάω για ψάρεμα ...

Αν δείτε αέρα 8 μποφόρ ... θα σας βγει χρυσός ο μακρινός πράσινος.

Αν δουλεύει σε εσένα πάω πάσο αλλά δεν το θεωρώ σωστό.

Στα 8 μποφόρ δες

Μολύβι 420m/s #2 ιταλικό @60m με 8 μποφόρ και ταχύτητα παπιού 50km/h
Η σωστή προσκόπευση (από την στιγμή που τα σκάγια εγκαταλείπουν την κάνη) είναι 1,5μ ή 5μ ανάλογα τις φορές κίνησης.

Ατσάλι 420m/s #2 ιταλικό @60m με 8 μποφόρ και ταχύτητα παπιού 50km/h
Η σωστή προσκόπευση (από την στιγμή που τα σκάγια εγκαταλείπουν την κάνη) είναι 1,3μ ή 6,3μ ανάλογα τις φορές κίνησης.

Ατσάλι 480m/s #0 ιταλικό @60m με 8 μποφόρ και ταχύτητα παπιού 50km/h
Η σωστή προσκόπευση (από την στιγμή που τα σκάγια εγκαταλείπουν την κάνη) είναι 1,1μ ή 5,6μ ανάλογα τις φορές κίνησης.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπολογίσεις την φορά του αέρα κατά την τουφεκιά δεν πρόκειται να χτυπήσεις παπί στον αιώνα τον άπαντα.
Ο ισχυρός αέρας είναι μεγάλος φυσιγγοκαταναλωτής.

Άσε που ούτε το ατσάλι #2 και #0 με αυτές τις ταχύτητες είναι για τόσα μέτρα για πρασίνι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απόλυτο δίκιο έχεις σε αέρα ρίχνω ένα 40γρ με 1\0 αλλά όντως σκοπευτικά ζωριζεσαι.

Μια χαρα σχεση εχουν αν βγαλεις υπερταχυτητα -υπερδιατρηση ! Απο τους 10 βαθμους στους -10 θα χασουν λιγα μετρα και λιγη διατρηση οποτε θα ειναι μια χαρα στο κρυο για ολλα υπαρχει λυση
Από τους +10 στους -10 είναι άλλος κόσμος!!δυσκολα θα βγάλεις συμπέρασμα σε φυσίγγι για τέτοια διαφορά θερμοκρασίας

Ένας φίλος με μεγάλο (φαγανό) σκάφος έσω έξω μου λέει μια φορά.
Βρήκα κόλπο να μειώσω πάρα πολύ την κατανάλωση πετρελαίου.
Τι έκανες ρε φίλε ?
Δεν πάω για ψάρεμα ...

Αν δείτε αέρα 8 μποφόρ ... θα σας βγει χρυσός ο μακρινός πράσινος.
Βασικά με 8 μποφορ πλάγιο ανεμο βάζει το όπλο μονο του την προσκόπευση!

Μαζί σου αλλά μιλάγαμε για κοινά εμπορικά

Από τους +10 στους -10 είναι άλλος κόσμος!!δυσκολα θα βγάλεις συμπέρασμα σε φυσίγγι για τέτοια διαφορά θερμοκρασίας
Κωστα δεν ξερω τι κανουν τα δικα σου φυσιγγια αλλα τα δικα μου με αυτη τη μεθοδο μια χαρα σκοτωνουν μεχρι τα 50 μετρα ! Και χωρις μηδενικα μεσα 3 και 4 νου

Κωστα δεν ξερω τι κανουν τα δικα σου φυσιγγια αλλα τα δικα μου με αυτη τη μεθοδο μια χαρα σκοτωνουν μεχρι τα 50 μετρα ! Και χωρις μηδενικα μεσα 3 και 4 νου
Εγώ δεν είπα για τα σεταπ σου,είπα πως δεν βγαίνει εύκολα συμπέρασμα από μια δοκιμή στους +10 για το τι θα κάνει και πως θα ανταποκριθεί στους -10!!

Εγώ δεν είπα για τα σεταπ σου,είπα πως δεν βγαίνει εύκολα συμπέρασμα από μια δοκιμή στους +10 για το τι θα κάνει και πως θα ανταποκριθεί στους -10!!
Μια δοκιμη με 10 βαθμους αν σου δωσει 450-460 μ/δ και σχεδον την διπλασια διατρηση που χρειαζεσαι πιστευεις οτι δεν θα δουλεψει και στους -20 ;

Απόλυτο δίκιο έχεις σε αέρα ρίχνω ένα 40γρ με 1\0 αλλά όντως σκοπευτικά ζωριζεσαι.
1654629519287.png

Μερικοί με κοροϊδεύουν με αυτά τα περίεργα που βάζω αλλά εγώ τα εμπιστεύομαι ...
50μ, πολύ πολύ βαριά 60μ με την παραπάνω ατσαλένια ρουκέτα.
Θα μου φάτε όλα τα μηνύματα σήμερα ... κάτσε να απαντήσω και σε κανέναν άλλο ...

Εγω πρώτα ψάχνω να έχει τον απαιτούμενο αριθμό σκαγιων στον κύκλο σε κάθε απόσταση που το θέλω κ στη συνέχεια πάμε κ στα περαιτέρω...
Άρη είναι το πρώτο που κοιτάω ... εσύ με έβαλες στο τρυπάκι να αρχίσω να το βλέπω (και) έτσι, οπότε σε ευχαριστώ εκ των υστέρων.

Αι ρε συ... Οταν φυσαει ριχνω σαπερα.... Λιγο πιο κει.....
Εγώ να μην είμαι εκεί σαπέρα και βάρα όπου θες ...
Εγώ με αέρα κεντροτουφεκάω ... στην καλοσύνη τα χαλάω

.very funny.

Πόσο τρυπούσε ; 5-10-20-100 ..;
Πες τα Λάμπη ... θέλουμε αξιόπιστες μετρήσεις και πρωτογενή δεδομένα

Με 8 μποφόρ κάθεσαι σπιτάκι σου κι ακούς τον αέρα να σφυρίζει στις γρίλιες.
3 παλιοί κυνηγοί συζητάνε στο καφενείο που θα πάνε την επόμενη απάγκια για λαγό.
Αφού δεν βγάλανε άκρη πετάγεται ο ένας και λέει ... βρήκα που δεν θα φυσάει αύριο ...
Που ?
Ανάμεσα στα μπούτια της Μαρίας :)

αν μπαινεις στη διαδικασια να σκεφτεσαι οταν πυροβολεις, αν ειναι οκ η προσκοπευση κλπ, τοτε ειναι σιγουρο οτι θα αστοχησεις....
Εδώ αστοχούμε σε καθιστά, τ'σ πέτας θα κολλήσουμε ή θα ντραπούμε αχαχαχ

Last edited:
Μια δοκιμη με 10 βαθμους αν σου δωσει 450-460 μ/δ και σχεδον την διπλασια διατρηση που χρειαζεσαι πιστευεις οτι δεν θα δουλεψει και στους -20 ;
Θεωρω πως το να δοκιμαζεις το σεταπ που θέλεις να ριξεις οσο πιο κοντά στις καιρικές συνθήκες που θα το ρίξεις πιο σωστο,ο καθένας βέβαια πράττει όπως πιστεύει ότι έχει αποτέλεσμα επειδή κυνηγάω παπί και Φασσα στο 90% από τα κυνήγια που κάνω απο αυτά τα λίγα που έχω δει είναι πως απο τους -10 και κάτω δεν είναι τοσο εύκολα τα πράγματα!

Εγώ θα σου πω πως θα δουλέψει αν και σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν έχω εμπειρία .με 460 έχεις κατανομές που δεν λείπει σκάγι απ' τον κύκλο στους 10 βαθμούς που δοκιμάζεις?

Status
Not open for further replies.
Back