Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σίγουρα ο 18.7 ειναι άψογος σε πολλές γομώσεις και κάνει δουλειά σε ολα τα κυνήγια μας όμως η μέση τιμή ή η χρυσή τομή επίδοσης του δεν είναι τα 28γρ.
Στα πρωταθλήματα περιστεροβολίας Ιταλίας, Γαλλίας οι φάσσες στα 70-80μ πέφτουν μόνο απο τουφέκια με 18.1-2 ξεχωρίζουν η benelli με 18.2 σταθερό τσοκ και η beretta greystone 18.2
Ας ειναι κι ετσι δεν το εχω ψαξει τοσο πολυ,το θεμα ειναι οτι το οπλο μου κανει ολα τα χατηρια και δεν εχω παραπονο,συνηθως 33 μεχρι 36 γρ ριχνω και τα παει μια χαρα ακομα και μαλλινη ταπα

Τον 18,6 να τον θεωρήσουμε διευρυμένο με το δεδομένο ότι υπάρχουν και 18,8 ;
καπου σε ολα αυτα ειναι και θεμα μαρκετινκ μην δινεις τοση πολυ σημασια.ποιος καταλαβαινει την τρελη διαφορα σε αυλο και διευρυμενο κωνο πχ 7εκ?μονο οι διακεκριμενοι σκοπευτες θα βοηθηθουν που θα εχει λιγοτερο τιναγμα το οπλο

Ας ειναι κι ετσι δεν το εχω ψαξει τοσο πολυ,το θεμα ειναι οτι το οπλο μου κανει ολα τα χατηρια και δεν εχω παραπονο,συνηθως 33 μεχρι 36 γρ ριχνω και τα παει μια χαρα ακομα και μαλλινη ταπα
Εσύ με τη rem είσαι για off road καταστάσεις.τι να μασήσει το κανόνι ρε Άλεξ?
.sarcastic.

καπου σε ολα αυτα ειναι και θεμα μαρκετινκ μην δινεις τοση πολυ σημασια.ποιος καταλαβαινει την τρελη διαφορα σε αυλο και διευρυμενο κωνο πχ 7εκ?μονο οι διακεκριμενοι σκοπευτες θα βοηθηθουν που θα εχει λιγοτερο τιναγμα το οπλο

Οχι ιδιαιτερα, δεδομενου πως ο ονομαστικος αυλος του 12αριου ειναι 18.55

Εσυ πχ, δε θα βοηθηθεις εαν το κλωτσημα του φυσιγγιου μειωθει;

Εσυ πχ, δε θα βοηθηθεις εαν το κλωτσημα του φυσιγγιου μειωθει;
οχι γιατι δεν υπαρχει ενα οπλο που να τα κανει ολα γ αυτο αλλωστε εχω διαφορετικα και καθενα για τον σκοπο του.επισης στο λακτισμα παιζει ρολο και το μηκος καννης βαρος οπλου οποτε αδυνατο να τα εχεις ολα σε ενα

Σωστο, και συμφωνω. Αν ομως (θεωρητικα μιλωντας παντα) το δικο σου οπλο, βελτιωνε την αισθηση αναπηδησης εστω και 10% μετα απο τον πυροβολισμο, δεν θα ηταν κερδος για σενα;
θα ηταν αλλα καλο ειναι να επιλεγουμε οπλα με βαση τον τροπο κυνηγιου κ οχι με βαση τον αυλο κτλ.υπαρχουν σημαντικοτερα που πρεπει να κοιταμε.αν και προσωπικα δεν εχω δει μεγαλες διαφορες σε στενους και διευρυμενους αυλους σε σκαγια

Οχι βικ εγω θα διαφονισω μαζι σου δεν υπαρχη καμια διαφωρα αναμεσα στα βυσματα που θελει ο μικρος η ο μεγαλος αυλος( για τα πλαστηκα λεω οχι της μαληνες)

Εκανες μεγαλο λαθως δεν εδωσες στο οπλο σου της ευκαιριες που επρεπε..αυτη η κανη γαμη απο 30 γρ../..28 δεν εχω δοκιμασει

Ηλία πίστεψέ με του έδωσα πολλές ευκαιρίες και μάλιστα σε μια προσπάθεια μου να το κρατήσω πήγα και πήρα τα τσόκ της MULLER που βελτιώνουν την κατανομή σε σχέση με τα μαμίσια. (υποθέτωντας ότι μπορεί να έφταιγαν αυτά)
Πρόσεξε όμως μια λεπτομέρεια που είναι σημαντική για τον καθένα μας που το πεδίο δράσης του είναι ο κυνηγότοπος και όχι το σκοπευτήριο..
Οταν λες ευκαιρίες σε ένα όπλο αυτό σημαίνει ότι βγαίνεις στο κυνήγι και εκεί δοκιμάζεις και δοκιμάζεσαι ...
Πολλές φορές αυτό σε "χαλάει" γιατί ούτε τα θηράματα είναι πολλά ούτε τα συναντάς συνέχεια έτσι ώστε να έχεις την πολυτέλεια να μάθεις το όπλο σου..
Κάτω απο αυτές τις συνθήκες πιστευω ότι του έδωσα αρκετές ευκαιρίες τόσες που άρχισα να χαλιέμαι ψυχολογικά ..

Συμφωνώ Αλέξανδρε δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τέτοιες δοκιμές είναι αρκετά ακριβές και χρονοβόρες με στοιχεία που δεν είναι πάντα αντιληπτά απο τις αισθήσεις μας.
Όμως όταν τις βρω τις μελετάω αρκετά για σωστές αγορές με διάρκεια στο χρόνο.

Οπότε διαβάζοντας όλα τα παραπάνω και με την κοινή λογική καταλήγω ότι ένας αυλός 18,6 είναι η Χρυσή τομή για all around κυνήγια ,όταν αγόρασα το όπλο μου η παραπάνω λογική επαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μου όπως καθοριστικό λόγο επαιξε και το βάρος του όπλου που ήθελα ένα όπλο Ούτε ελαφρύ αλλά ούτε και βαρύ ,το κοντάκι και το εάν μου ερχόταν το όπλο πέρασε σε δεύτερο λόγο μιας και ήξερα ότι έτσι και αλλιώς το κοντάκι θα ήθελε φτιαξιμο .

Οπότε διαβάζοντας όλα τα παραπάνω και με την κοινή λογική καταλήγω ότι ένας αυλός 18,6 είναι η Χρυσή τομή για all around κυνήγια ,όταν αγόρασα το όπλο μου η παραπάνω λογική επαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μου όπως καθοριστικό λόγο επαιξε και το βάρος του όπλου που ήθελα ένα όπλο Ούτε ελαφρύ αλλά ούτε και βαρύ ,το κοντάκι και το εάν μου ερχόταν το όπλο πέρασε σε δεύτερο λόγο μιας και ήξερα ότι έτσι και αλλιώς το κοντάκι θα ήθελε φτιαξιμο .
.well done.

Γιατι απορειτε για το 18.5?
Το .729 της ιντσας ειναι εδω και πολλααα χρονια η διαμετρος αυλου, για το cal.12 στην Βρετανία.
Τόσο ακριβώς και η Remington "έξ απο ...ανέκαθεν" στην κοινό (ή κυνο) βαρβαρική :)
Σύμφωνα με "τας γραφας" :
12 αρι : 0,729 της ίντσας ή 18,53 χιλιοστά του μέτρου
Τα λοιπά διαμέτρηματα ως : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gauge_(firearms)
20αρι : 0,615 ή 15,63 χιλ
Κτλ.

Εγώ τα αμερικανικά τα χρησιμοποιώ σε παππι φάσσα γουρούνι λαγό...στα τσιχλοπουλια θα δουλέψει ο 18.4 φετος

Δεν ειναι μονο η διαμετρος του αυλου!
Παίζουν κι άλλα πραγματακια ρολο στην αποδοση μιας κανης....
Οπως το μεταλλο της,ο αυλος της,η "γεωμετρια" της,γενικοτερα...
Αν ηταν μονο ενας αριθμος μια διασταση,που κανει την διαφορα,τοτε ΟΛΟΙ μα ολοι οι κατασκευαστες,θα την υιοθετουσαν!
Ποιος ο λόγος,για να μην το κανουν?;)

Το θέμα σε αυτά τα μέτρα είναι να στείλεις τα σκάγια σε αυτές τις αποστάσεις εκεί που πρέπει που το θεωρώ αρκετά δύσκολο ....
Και όμως, το δύσκολο δεν είναι να στείλεις τα σκάγια ενός σφικτού τσοκ στις μέγιστες αποστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής. Το δύσκολο είναι να το κάνεις στις ελάχιστες αποστάσεις που θα σου τύχουν φορώντας ένα σφικτό τσοκ. Με το σφικτό τσοκ ανεξάρτητα τεχνολογίας (φρένου, κωνικό, κωνικό και παράλληλο, κτλ) στις μεσαίες και μακρινές αποστάσεις είμαστε πάντα κερδισμένοι γιατί από την μία έχει ανοίξει η τουφεκιά αρκετά, από την άλλη όμως κρατάει την ωφέλιμη κατανομή που χρειάζεται ένα θήραμα για.....clean shots.
Αυτό που χρειάζεται είναι αντίληψη του τόπου που κυνηγάμε και σωστή επιλογή σύσφιξης. Ο μέσος όρος των αποστάσεων θα καθορίσει την σωστή επιλογή της σύσφιξης ή όχι.

Οι στενοι αυλοι υπερτερουν στις χαμηλες γομωσεις! Για να αποδοση τελεια ενας αυλος ανω του 18,6 θελει ποιοτικο φυσιγγι κ μεγαλες γομωσεις ανω των 40 γρ. Πραμα που για πολλους ειναι αχρηστο! Εχει σχετικο αθρο στο ιντερνετ! Μη μου ζητησετε να το ανεβασω γιατι δεν ξερω!
Συνάδελφε Κώστα, δεν συμφωνώ, από την στιγμή που δεν τίθεται θέμα σωστής έμφραξης των αερίων, αυτό είναι πέραν για πέραν αναληθές, από προσωπική βέβαια εμπειρία εδώ και μια δεκαετία σε κάννες από 18,6 ως 18,85.
Με μάλλινες τάπες χωρίς πλαστική φούστα, ίσως ναι, να ισχύει αυτό που λες. Με σύγχρονα όμως κυάθια, δεν ισχύει.
Τουφεκιές όνειρο από αυλό 18,86 και φυσίγγια trap 24γρ...:)

Ηλία πίστεψέ με του έδωσα πολλές ευκαιρίες και μάλιστα σε μια προσπάθεια μου να το κρατήσω πήγα και πήρα τα τσόκ της MULLER που βελτιώνουν την κατανομή σε σχέση με τα μαμίσια. (υποθέτωντας ότι μπορεί να έφταιγαν αυτά)
Πρόσεξε όμως μια λεπτομέρεια που είναι σημαντική για τον καθένα μας που το πεδίο δράσης του είναι ο κυνηγότοπος και όχι το σκοπευτήριο..
Οταν λες ευκαιρίες σε ένα όπλο αυτό σημαίνει ότι βγαίνεις στο κυνήγι και εκεί δοκιμάζεις και δοκιμάζεσαι ...
Πολλές φορές αυτό σε "χαλάει" γιατί ούτε τα θηράματα είναι πολλά ούτε τα συναντάς συνέχεια έτσι ώστε να έχεις την πολυτέλεια να μάθεις το όπλο σου..
Κάτω απο αυτές τις συνθήκες πιστευω ότι του έδωσα αρκετές ευκαιρίες τόσες που άρχισα να χαλιέμαι ψυχολογικά ..
Εγω δεν παο σκοπευτηριο καθολου το απεχθανομαι η δοκιμες μου ειναι μονο σε πουλια...

Status
Not open for further replies.
Back