Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε δοκιμη που εκανα περυσι την remington με τη benelli του αδερφου μου υπερτερουσε η remi με διαφορα σε δυναμη αλλα και σε συγκεντρωση με φυσιγγι percorso no6 αλλα και με 33 γρ νο2.
Εκανες κι εσυ συγκριση ρε Αλεξ....:)
Γαιδουρι με μουλαρι!.sarcastic.

Μόνο να μην κάνετε στα 30 μέτρα τη δοκιμή, εκεί σκοτώνει και η τσαγκρα του παππού μου, στα 50 μέτρα το λιγότερο
Ειχαμε κανει στα 45 και στα 60+
Εκανες κι εσυ συγκριση ρε Αλεξ....:)
Γαιδουρι με μουλαρι!.sarcastic.
Εχω εναν στη δουλεια κυρ Γιαννη με μια super black eagle που λεει εχει παρει λαγους στα 90 μετρα με 4ρια πολλες φορες.very shoked. και θελει να κοντραρουμε τα οπλα μας. Τι να του πω κι εγω μετα ο καημενος?...του ειπα μεσα ειμαι για τη δοκιμη αλλα κοιτα μην κλαψεις μεταo_O

Ειχαμε κανει στα 45 και στα 60+

Εχω εναν στη δουλεια κυρ Γιαννη με μια super black eagle που λεει εχει παρει λαγους στα 90 μετρα με 4ρια πολλες φορες.very shoked. και θελει να κοντραρουμε τα οπλα μας. Τι να του πω κι εγω μετα ο καημενος?...του ειπα μεσα ειμαι για τη δοκιμη αλλα κοιτα μην κλαψεις μεταo_O
Δηλωσε αδυναμια κι ασε τον ανθρωπο στην ησυχια του!:)

Τεινουμε ομως να κραταμε μια παραμετρο και να ξεχναμε ολες τις υπολοιπες. 2 επισημανσεις να κανω, πρωτο οτι ενας στενος αυλος θελει αναλογικα μικροτερες γομωσεις για να δουλεψει καλυτερα, ή καλυτερης ποιοτητας και μεγαλυτερης σκληροτητας σκαγια, και δευτερο οτι παντα ξεχναμε τη συμπεριφορα του οπλου μετα τον πυροβολισμο. Και αντε να δεχτω οτι καποιοι ειναι τοσο αποτελεσματικοι που η δευτερη ή η τριτη βολη ειναι αχρειαστη, για αρκετους απο μας ομως, το να μην ψαχνουμε το οπλο για να ριξουμε δευτερη βολη ειναι σημαντικοτατο. Οπως θεωρω ειναι και για πολλες εταιριες που βαζουν αντιστοιχα συστηματα στα αυτογεμη τους

Μεχρι τωρα ειχα ριξει αρκετες φορες στο σκοπευτηριο με φυσιγγια γεμισμενα με 20 γρ σκαγια για μειωμενη ανακρουση που φτιαχνει ενας φιλος χωρις να νιωσω οτι υστερουν πουθενα στο θεμα των σπασιματων, αλλα εχθες δοκιμασα και κατι που δεν το ειξα καναριξει...
Φυσιγγια 17 γρ ν9,5, με ανακρουση πραγματικα ανυπαρκτη, τοσο ανυπαρκτη που ενιωθα την πρωτογνωρη αισθηση οτι δεν ειχα πατησει την σκανδαλη... Ειδικα στο Skeet τα πιατα γινονταν σκονη αλλα κρατησα και ενα για τον πινακα...

17γρ ν9,5 λοιπον στα 30 μετρα με τσοκ 4/10 (LM ας πουμε) :) Πολυ ομορφη κατανομη και αισθηση...

image share

Μεχρι τωρα ειχα ριξει αρκετες φορες στο σκοπευτηριο με φυσιγγια γεμισμενα με 20 γρ σκαγια για μειωμενη ανακρουση που φτιαχνει ενας φιλος χωρις να νιωσω οτι υστερουν πουθενα στο θεμα των σπασιματων, αλλα εχθες δοκιμασα και κατι που δεν το ειξα καναριξει...
Φυσιγγια 17 γρ ν9,5, με ανακρουση πραγματικα ανυπαρκτη, τοσο ανυπαρκτη που ενιωθα την πρωτογνωρη αισθηση οτι δεν ειχα πατησει την σκανδαλη... Ειδικα στο Skeet τα πιατα γινονταν σκονη αλλα κρατησα και ενα για τον πινακα...

17γρ ν9,5 λοιπον στα 30 μετρα με τσοκ 4/10 (LM ας πουμε) :) Πολυ ομορφη κατανομη και αισθηση...

image share
Τρομερό !
Με γνώμωνα το τι γεμισιά είναι και να θες να πεις κάτι ,να κανεις μια παρατήρηση κλπ είναι απλά περιττό.

image share
Άρι ο κύκλος τι διάμετρο έχει?

image share
Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι καθόλου !!! Τα 17 γρ. νούμερο 9,5 είναι 350 - 365 σκάγια. Δεν τα λες και λίγα !!!
Στην Αμερική που ρίχνουν skeet με τα 4 διαμετρήματα 12, 20, 28 και .410 η κλασική γόμωση για το τελευταίο είναι μόλις 14 gr (1/2 oz) ...

Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι καθόλου !!! Τα 17 γρ. νούμερο 9,5 είναι 350 - 365 σκάγια. Δεν τα λες και λίγα !!!
Στην Αμερική που ρίχνουν skeet με τα 4 διαμετρήματα 12, 20, 28 και .410 η κλασική γόμωση για το τελευταίο είναι μόλις 14 gr (1/2 oz) ...
Πόσα ξέρεις, βγάζουν και τάπες και στο 12 και στο 20 για 3/4 of an ounce.

Άρι μην βάζεις τέτοια και χαλάς την πιάτσα ρε φίλε, οι διευρυμενοι αυλοί θέλουν από 40 γρ και πάνω για να αποδώσουν....:D.yel..love..
Εγώ θα δοκίμαζα και ένα με IC στην συγκεκριμένη απόσταση....;)
Τι ειδες που σε ενθουσιασε,ψηλε?
Αν εριχνε με εναν αυλο 18.4 ,με αναλογο τσοκ κι εβλεπες στον ιδιο κυκλο...304 σκαγια?
Αυτο θα σημαινε πως ειναι καλυτερος??:)
Ξεχωρα,που μπορει να εβλεπες ...350!!

Τι ειδες που σε ενθουσιασε,ψηλε?
Αν εριχνε με εναν αυλο 18.4 ,με αναλογο τσοκ κι εβλεπες στον ιδιο κυκλο...304 σκαγια?
Αυτο θα σημαινε πως ειναι καλυτερος??:)
Ξεχωρα,που μπορει να εβλεπες ...350!!
Σε μένα τα λες; Σε αυτόν πέστα που δεν κρατιέται και κράτησε......ένα....για τον πίνακα :mad:
Εγώ θα σε ρωτήσω κάτι άλλο. Τι θα έπρεπε να δεις εσύ για να πεις ότι μια τουφεκιά είναι καλύτερη από μια άλλη; think
Εγώ π.χ. θα την έλεγα καλύτερη αν στον ίδιο κύκλο έβαζε πιο πολλά σκάγια ,γεμίζοντας τον και καλύτερα.

Last edited:
Σε μένα τα λες; Σε αυτόν πέστα που δεν κρατιέται και κράτησε......ένα....για τον πίνακα :mad:
Εγώ θα σε ρωτήσω κάτι άλλο. Τι θα έπρεπε να δεις εσύ για να πεις ότι μια τουφεκιά είναι καλύτερη από μια άλλη; think
Εγώ π.χ. θα την έλεγα καλύτερη αν στον ίδιο κύκλο έβαζε πιο πολλά σκάγια ,γεμίζοντας τον και καλύτερα.
Εεεε,οταν τον λεω. .. σβαρνιαρη,εχω αδικο?
Δε μπορουσε να παρει και την...ρομφαια του Αρχαγγελου(τη benella)και να βαρεσει αλλη μια????
Σωστα τα λες!!
Τωρα ομως,δεν εχουμε κατι για να συγκρινουμε!!!:(

Εγώ Γιώργο θα ήθελα να δω διάτρηση για να πω πια τουφεκιά είναι καλύτερη απο την άλλη αυτό που χρειάζεστε στις μακρινές βολές. Γενικά το λέω.
Άρη αν έχεις χρόνο ρίξε ένα το ίδιο με την μ2.

Εγώ Γιώργο θα ήθελα να δω διάτρηση για να πω πια τουφεκιά είναι καλύτερη απο την άλλη αυτό που χρειάζεστε στις μακρινές βολές. Γενικά το λέω.
Άρη αν έχεις χρόνο ρίξε ένα το ίδιο με την μ2.
Καλα το πας!!;)

Status
Not open for further replies.
Back