Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σας! Μιας και το συζητάτε.το διασποράς 32gr σαν συγκεντρωτηρας
δουλεύει.το 34gr μου είπε ο Ρουμελιωτης ανοίγει κανονικά σαν διασπορας.
Όπου διασποράς Ρουμελιωτης είναι το 32γρ Ν9.5..το 28 γρ είναι το κυνηγετικό,όχι το sporting που γράφει ο αδελφός μου.
BOinTag.jpg

8CVtQ19.jpg

tnyNQdp.jpg

Nt652X5.jpg
Eυχαριστουμε πολύ Γιάννη για τις δοκιμές και τις φωτό. Πολύ ωραία ομοιόμορφη, ελεγχόμενα ανοιχτή και ωφελιμη κατανομή όπως είπε πολύ ομορφα ο @ΣΤΕΛΙΟΣ πιο πάνω για το φυσίγγι του Ρουμελιώτη λόγω του διασπορεα του.
Επίσης πάλι λόγω του διασπορεα του, έντονα εμφανές το κενό στο κέντρο που κάνει το direct με το ανοιχτό τσοκαρισμα και που μπορεί να δώσει ανεξήγητες αποτυχίες σε κεντραρισμενες ντουφεκιες...

Το σαββατοκυριακο εκανα μια δοκιμη για να δω το κεντρο της ντουφεκιας και αν εχω αποκλίσεις στα μετρα του εν ετει της νεας κυνηγετικης σεζον, τιποτα το σημαντικο απλα παραθετω τους στοχους εαν καποιος θελει να τους δει.

1: Gemini ported 3*** (M) // R.M JK6 32gr #9
lZy3BFKP_o.jpg

2:Briley Ext. 3*** (M) // Fantom PSB5 31gr #9
1LV3zxtE_o.jpg
Αν έκανες το τεστ Τσόρτσιλ θα βάλεις φουλ τσοκ και θα τουφέκισεις αυθόρμητα από τα 10-12 μετρα

Αυτό το κενό στο κέντρο της νυουφεκιας εμένα με χαλάει στα direct,ενώ στην πράξη έχω πάρει πουλιά με το συγκεκριμένο!επίσης το μπελ σαν να αναιρεί το βύσμα του φυσιγγίου,η ντουφέκια με τα sporting και τα διασποράς μου φαίνονται πολύ κοντά η μία με την άλλη!

Καλησπέρα σας! Μιας και το συζητάτε.το διασποράς 32gr σαν συγκεντρωτηρας
δουλεύει.το 34gr μου είπε ο Ρουμελιωτης ανοίγει κανονικά σαν διασπορας.
Όπου διασποράς Ρουμελιωτης είναι το 32γρ Ν9.5..το 28 γρ είναι το κυνηγετικό,όχι το sporting που γράφει ο αδελφός μου.
Απόλυτα αναμενόμενα (και φυσιολογικά θα έλεγα) τα αποτελέσματα. Στα 15 μέτρα τι άνοιγμα να περιμένεις με το συγκεκριμένο διασπορέα; Κυάθιο είναι, και όταν ρίχνεται με πολύ ανοιχτό τσοκ BELL, TULA, CYL., SK (ουσιαστικά δηλ. χωρίς τσοκάρισμα-σύσφιξη) είναι φυσικό να συμπεριφερθεί σαν απλός συγκεντρωτήρας. Η διαφορά όμως είναι ότι, και με φουλ τσοκ να το ρίξεις, στα 15 μέτρα το ίδιο άνοιγμα τουφεκιάς θα πάρεις ... Ενώ αν ρίξεις με φουλ τσοκ στα 15μ. φυσίγγι συμβατικό (συγκεντρωτήρα ή και τάπα), τι τουφεκιά θα πάρεις .... ;;; μια γροθιά ... ;)
Παιδια, τα φυσίγγια διασποράς εφευρέθηκαν, από την ανάγκη να εκμεταλλευτούμε καλύτερα, για κοντινές βολές, όπλα με σταθερό σφιχτό τσοκάρισμα. Ειδικά ο συγκεκριμένος τύπος διασπορέα, μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις έχει νόημα να χρησιμοποιείται. Αν ρίχνουμε με πολύ ανοιχτά τσοκ (κύλινδρο, bell κλπ), κάνουμε τη δουλειά μας και με συμβατικό φυσίγγι ... και καλύτερα με "μαλλινόταπο" (χωρίς κυάθιο) ... Kι ακόμη καλύτερα, θα έλεγα, με "μαλλινόταπο" και ρελιαστό κλείσιμο. Μόνο που βρίσκεις πολύ λίγα τέτοια, αν δεν ιδιογομώνεις ... (π.χ. Gigante, Tricolor 34, Tricolor 36)
Όσο για τα αποκεντρωτικά (DIRECT), τι να πούμε; Επιβεβαιώνεται ξανά με την παραπάνω τουφεκιά του Κωστή, αυτό που έχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ μέσα, ότι και αυτά τα φυσίγγια χρειάζονται κάποιο βαθμό τσοκ (τουλάχιστον 3*) για να εξαλειφτεί το κενό από το κέντρο της τουφεκιάς. Αλλιώς, ειδικά αν "κεντροτουφεκάς" κιόλας ... κλάφτα χαράλαμπε !!! .sarcastic.

Αυτό το κενό στο κέντρο της νυουφεκιας εμένα με χαλάει στα direct,ενώ στην πράξη έχω πάρει πουλιά με το συγκεκριμένο!επίσης το μπελ σαν να αναιρεί το βύσμα του φυσιγγίου,η ντουφέκια με τα sporting και τα διασποράς μου φαίνονται πολύ κοντά η μία με την άλλη!
Το maxd του στοκα δεν το εκανε σε τοσο μεγαλο βαθμο οσο το direct ειναι " σφιχτη" αυτη η ταπα και δεν εχουν την ιδια αποδοση οσο του στοκα.

Δοκιμασα τα φυσιγγακια του Ρουμελιωτη σημερα με 18 βαθμους και χαρτονια 90×100 στα 52 μετρα, το psb2 35gr no5 αδικειται λιγο λογο θερμοκρασιας πιστευω, το Α1 34 gr no6 με αφησε με το στομα ανοιχτο παντως
jTRsRha.jpg
0p8Gltz.jpg
K9d3NwR.jpg

Δοκιμασα τα φυσιγγακια του Ρουμελιωτη σημερα με 18 βαθμους και χαρτονια 90×100 στα 52 μετρα, το psb2 35gr no5 αδικειται λιγο λογο θερμοκρασιας πιστευω, το Α1 34 gr no6 με αφησε με το στομα ανοιχτο παντως
jTRsRha.jpg
0p8Gltz.jpg
K9d3NwR.jpg
Ρε φιλαράκι αφου η φάσσα δεν πέφτει στα 52 μ γιατί τα δοκιμάζεις σ αυτή την απόσταση ; .yel.
Ειναι όντως ωραία η ντουφεκιά ρε φίλε για την απόσταση .
Οσο για το 35αρι με την psb2 , θα στο ειχε πει και ο ίδιος να μην το δοκιμάσεις τώρα . Οπότε το αφήνουμε να το δούμε αργότερα.

jTRsRha.jpg
0p8Gltz.jpg
K9d3NwR.jpg
Αν θελεις Αλεξ πες μας τι όπλο και τι τσοκ χρησιμοποιήσες.

Ρε φιλαράκι αφου η φάσσα δεν πέφτει στα 52 μ γιατί τα δοκιμάζεις σ αυτή την απόσταση ; .yel.
Ειναι όντως ωραία η ντουφεκιά ρε φίλε για την απόσταση .
Οσο για το 35αρι με την psb2 , θα στο ειχε πει και ο ίδιος να μην το δοκιμάσεις τώρα . Οπότε το αφήνουμε να το δούμε αργότερα.
Πεφτει αρχηγε μου απο ανακοπη...δεν κρατιομουν και το δοκιμασα τωρα κι ας ειναι φορτωμενο, αργοτερα θα το τσεκαρω παλι
Αν θελεις Αλεξ πες μας τι όπλο και τι τσοκ χρησιμοποιήσες.
Remington 1100 G3 τσοκ kicks xfull
Ρε αλεξ.....ανοιξε ενα 6αρη και μετρα τα σκαγια.......
Κατι δεν μου αρεσει......!!!
Φανταζομαι το 34αρι θες να μετρησω, παντως ειναι ολα γρηγορα φυσιγγια

Αφού ο Αλεξ μας ειπε τη διάσταση του χαρτιού ,σχεδίασα με προγραμμα πάνω του, τον κύκλο των 76εκ.Μέσα εκεί λοιπόν εχει πάει 116 σκάγια.
Αν τα σκάγια είναι 2,7mm ,και με αναλογια 9,2σκ./γρ , τότε χοντρικά στα 34γραμμάρια ,εχει κάπου 312 σκάγια. (Ας το επιβεβαιώσουν οι ειδικοί της ιδιογόμωσης )
Αρα στα 52 μ έχει πάει περίπου το 40%.Σύμφωνα με τον πίνακα ,αυτο δηλαδή που πρέπει να πάει ένα όπλο με απόλυτα φουλ τσοκ στα 50μ .

IT7qesQ.jpg

Last edited:
Πεφτει αρχηγε μου απο ανακοπη...δεν κρατιομουν και το δοκιμασα τωρα κι ας ειναι φορτωμενο, αργοτερα θα το τσεκαρω παλι

Remington 1100 G3 τσοκ kicks xfull

Φανταζομαι το 34αρι θες να μετρησω, παντως ειναι ολα γρηγορα φυσιγγια

Ναι αυτο με την Α1 34 γρ..μετρα μου ποσα σκαγια εχει μεσα ......

Status
Not open for further replies.
Back