Μεγαλύτερη ενέργεια κρατάνε τα μολύβδινα από επινικελομενα μολύβδινα? Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο
Καλά φίλε Alex76 μας έχουν πέσει τα σαγόνια. Τσακώνομαι για πάρτη σου στο καφενείο που μου λένε για δραστικό βεληνεκές στα 36 μ. Τρέλανέ μας.
αν συγκρινεις μεμονωμενα σκαγια ιδιας διαμετρου , ναι. γιατι θεωρητικα ενα εξωτερικο στρωμα μολυβδου εχει αντικατασταθει με νικελ. Αν καταφερουμε δηλαδη να φτασουν και τα δυο σφαιρικα στο στοχο, το μολυβδινο ειναι πιο βαρυ. Αλλα τα επινικελωμενα θα φτασουν ΄'ολα΄' σφαιρικα , ενω τα μολυβδυνα τα μισα. η σωστη διατυπωση ειναι : η επινικελωμενη τουφεκια κραταει μεγαλυτερη ενεργεια απο τη μολυβδυνη.(και συγκεντρωση φυσικα)Μεγαλύτερη ενέργεια κρατάνε τα μολύβδινα από επινικελομενα μολύβδινα? Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο
Αφορά τη ποϋπόθεση ότι τα επινικελωμένα θα προστατεύσουν το σχήμα των σφαιριδίων μολύβδου και γι' αυτό θα τα καταφέρουν. Σε απόλυτες τιμές προηγούνται τα μολύβδιναΜεγαλύτερη ενέργεια κρατάνε τα μολύβδινα από επινικελομενα μολύβδινα? Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο
Οταν γίνεται η επίστρωση δεν ξεκινάμε από ένα κανονικό σκαγι no6 ας πούμε και καταλήγει να είναι ελαφρώς παχύτερο?αν συγκρινεις μεμονωμενα σκαγια ιδιας διαμετρου , ναι. γιατι θεωρητικα ενα εξωτερικο στρωμα μολυβδου εχει αντικατασταθει με νικελ. Αν καταφερουμε δηλαδη να φτασουν και τα δυο σφαιρικα στο στοχο, το μολυβδινο ειναι πιο βαρυ. Αλλα τα επινικελωμενα θα φτασουν ΄'ολα΄' σφαιρικα , ενω τα μολυβδυνα τα μισα. η σωστη διατυπωση ειναι : η επινικελωμενη τουφεκια κραταει μεγαλυτερη ενεργεια απο τη μολυβδυνη.(και συγκεντρωση φυσικα)
τα παραμορφωμενα χανουν ενεργεια με την αυξημενη τριβη στον αερα πολυ συντομα
Στις δοκιμές διάτρησης σε βαλλιστικό τζελ , η διείσδυση που κάνει κάθε σκάγι μετράται ξεχωριστά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα σκάγια σε μια άτρακτο που σχηματίζουν , δεν ταξιδεύουν όλα με την ίδια ταχύτητα.αν συγκρινεις μεμονωμενα σκαγια ιδιας διαμετρου , ναι. γιατι θεωρητικα ενα εξωτερικο στρωμα μολυβδου εχει αντικατασταθει με νικελ. Αν καταφερουμε δηλαδη να φτασουν και τα δυο σφαιρικα στο στοχο, το μολυβδινο ειναι πιο βαρυ. Αλλα τα επινικελωμενα θα φτασουν ΄'ολα΄' σφαιρικα , ενω τα μολυβδυνα τα μισα. η σωστη διατυπωση ειναι : η επινικελωμενη τουφεκια κραταει μεγαλυτερη ενεργεια απο τη μολυβδυνη.(και συγκεντρωση φυσικα)
Στις δοκιμές διάτρησης σε βαλλιστικό τζελ , η διείσδυση που κάνει κάθε σκάγι μετράται ξεχωριστά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα σκάγια σε μια άτρακτο που σχηματίζουν , δεν ταξιδεύουν όλα με την ίδια ταχύτητα.
Το θέμα μας ήταν κατά πόσο ένα σκάγι Ν°4 θα έχει την απαιτούμενη ενέργεια για να καταβάλει ένα λαγό στα 70m , σύμφωνα με τη δοκιμή του Αλέξανδρου .
Ένα μολύβδινο σκάγι N°4 με V1 390m/s στα 70m σε βαλλιστική ζελατίνη θα έχει διάτρηση 3.3cm έναντι 3.7cm με V1 426m/s , 0.4mm δεν είναι μικρή διαφορά !!
Δεν μας ενδιαφέρει η συγκέντρωση , ούτως ή άλλως αυτή έχει χαθεί πολλά μέτρα πριν και είναι ήδη φτωχή , αλλά αυτά τα 2-3-4 σκάγια που θα κτυπήσουν το θήραμα .
Με διάθεση χιούμορ πάντα, αν δεις τις δοκιμές του Alex76 τον λαγό θα τον βρουν παραπάνω απο 4 σκάγια πάντως.Στις δοκιμές διάτρησης σε βαλλιστικό τζελ , η διείσδυση που κάνει κάθε σκάγι μετράται ξεχωριστά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα σκάγια σε μια άτρακτο που σχηματίζουν , δεν ταξιδεύουν όλα με την ίδια ταχύτητα.
Το θέμα μας ήταν κατά πόσο ένα σκάγι Ν°4 θα έχει την απαιτούμενη ενέργεια για να καταβάλει ένα λαγό στα 70m , σύμφωνα με τη δοκιμή του Αλέξανδρου .
Ένα μολύβδινο σκάγι N°4 με V1 390m/s στα 70m σε βαλλιστική ζελατίνη θα έχει διάτρηση 3.3cm έναντι 3.7cm με V1 426m/s , 0.4mm δεν είναι μικρή διαφορά !!
Δεν μας ενδιαφέρει η συγκέντρωση , ούτως ή άλλως αυτή έχει χαθεί πολλά μέτρα πριν και είναι ήδη φτωχή , αλλά αυτά τα 2-3-4 σκάγια που θα κτυπήσουν το θήραμα .
Μη σε παρασέρνει η αποτύπωση στο χαρτόνι , η άτρακτος σ΄ αυτά τα μέτρα είναι ήδη πολύ μακριά οπότε οι πιθανότητες μειώνονται δραματικά .Με διάθεση χιούμορ πάντα, αν δεις τις δοκιμές του Alex76 τον λαγό θα τον βρουν παραπάνω απο 4 σκάγια πάντως.
Οκ καταλαβαίνω. Απλά έκανα και λίγο χιούμορ.Μη σε παρασέρνει η αποτύπωση στο χαρτόνι , η άτρακτος σ΄ αυτά τα μέτρα είναι ήδη πολύ μακριά οπότε οι πιθανότητες μειώνονται δραματικά .
αν συγκρινεις μεμονωμενα σκαγια ιδιας διαμετρου , ναι. γιατι θεωρητικα ενα εξωτερικο στρωμα μολυβδου εχει αντικατασταθει με νικελ. Αν καταφερουμε δηλαδη να φτασουν και τα δυο σφαιρικα στο στοχο, το μολυβδινο ειναι πιο βαρυ. Αλλα τα επινικελωμενα θα φτασουν ΄'ολα΄' σφαιρικα , ενω τα μολυβδυνα τα μισα. η σωστη διατυπωση ειναι : η επινικελωμενη τουφεκια κραταει μεγαλυτερη ενεργεια απο τη μολυβδυνη.(και συγκεντρωση φυσικα)
Ε αυτό είναι το θέμα το βράδυ αν βρω λίγο χρόνο θα μετρήσω να δούμεΤο Νο 4 αν πουμε οτι ειναι 3.1 mm οταν επιχαλκωθει και μετα επινικελωθει μπορει να φτασει και τα 3.2 - 3.3 mm.
Οποτε ανετα πωλητε και σαν 3αρη.......
Δεν εχει ομως το βαρος του Νο 3.....
Εκει παιζετε και ολο το παιχνιδι.....
Σε δοκημες που έκανα νίκελ σκέτο ν3 και απλό ν3 με βρώμη το απλό έδωσε καλητερα αποτελέσματα προσωπικά δεν ξαναπερνω νίκελΤο Νο 4 αν πουμε οτι ειναι 3.1 mm οταν επιχαλκωθει και μετα επινικελωθει μπορει να φτασει και τα 3.2 - 3.3 mm.
Οποτε ανετα πωλητε και σαν 3αρη.......
Δεν εχει ομως το βαρος του Νο 3.....
Εκει παιζετε και ολο το παιχνιδι.....
Σε δοκημες που έκανα νίκελ σκέτο ν3 και απλό ν3 με βρώμη το απλό έδωσε καλητερα αποτελέσματα προσωπικά δεν ξαναπερνω νίκελ
Νίκελ με βρώμη μπορεί να στηθεί ; Μήπως έχει διαφορά ;
Πάντα τα νικελ σε σχέση με τα απλά δίνουν παραπάνω συγκέντρωση... στήνονται και με πολύ καλά αποτελέσματα..Νίκελ με βρώμη μπορεί να στηθεί ; Μήπως έχει διαφορά ;
Η τελευταία στα πόσα μέτρα είναι και με τι νούμερο σκάγια;Καποια λαγοφυσιγγα που εχω στην ζωνη μου για λαγο ειναι με νικελ και bf.
Θελω ομως καποια στηγμη που θα εχω και ταχογραφο στα χερια μου να τα ξεκοκκαλισω στης δοκημες.....
Στης δυο πρωτες ειναι με νικελ και bf.
Στην τριτη φωτο ειναι χωρης bf....
Το μονο σηγουρο ειναι οτι οταν στην κατανομη βλεπουμε ανεξελεκτα σκαγια περημετρικα του φονηκου μας κυκλου κατι σημβαινει......
Εγω το αποδειδω στην συσφηξη φουλ και εξτρα φουλ που ειναι ολες οι φωτο....και που παραμορφωσαν αυτα τα λιγα η πολλα σκαγια....
Για την ιστορια και μονο ολες οι φωτοντουφεκιες εχουν αρχηκες 400 -415 m/s και σε συνδιασμο με την mb36 που ειναι η μπαρουτι τους μου λενε οτι κινουντε σε λογικα πλαισια απο αποψης bar....