Έχω ρε Τάσο στο χωριό Remington Express No.4 και ΔΟΡΚΑΣ Rottweil No.5 αλλά ξέχασα να τα πάρω!!! Είναι 15ετίας περίπου, τα Rottweil έβγαιναν τότε σε 67αρη κάλυκα με 8 χιλ. μέταλλο.
Τελευταία στιγμή που έφευγα από το χωριό το θυμήθηκα, και βρήκα μόνο 3 κομμάτια, που είχα πρόχειρα σε ένα συρτάρι. Πρέπει να έχω μερικά ακόμη, αλλά βιαζόμουν και δεν πήγα να ψάξω στις κούτες στην αποθήκη!Ναι το θυμαμε.και τα αντίστοιχα στο 12αρι ήταν τότε με 12χιλ μέταλλο.(Όποτε μπορείς βγάλε και μια φωτο μαζί με το ρεμινγκτον)
ROTTWEIL (ΔΟΡΚΑΣ) cal.16 - 28 gr. No 5 --- 7,3 σκ./γρ. - Σύνολο 205 σκάγιαΤελευταία στιγμή που έφευγα από το χωριό το θυμήθηκα, και βρήκα μόνο 3 κομμάτια, που είχα πρόχειρα σε ένα συρτάρι. Πρέπει να έχω μερικά ακόμη, αλλά βιαζόμουν και δεν πήγα να ψάξω στις κούτες στην αποθήκη!
Αύριο που θα πάω σκοπευτήριο, αν βρω ευκαιρία θα τα ρίξω στον πίνακα, να δούμε κατανομές και με χοντρά σκάγια...
Μια χαρά τον τακτοποιεις τον λαγό Στέλιο.ROTTWEIL (ΔΟΡΚΑΣ) cal.16 - 28 gr. No 5 --- 7,3 σκ./γρ. - Σύνολο 205 σκάγια
Απόσταση 30 μέτρα:
REMINGTON EXPRESS 16ga. - 1 1/8 oz (32 gr) - No 4 --- 5 σκ./γρ. - Σύνολο 160 σκάγια.
Απόσταση 30 μέτρα:
REMINGTON EXPRESS 16ga. - 1 1/8 oz (32 gr) - No 4 --- 5 σκ./γρ. - Σύνολο 160 σκάγια.
Απόσταση 36 μέτρα:
Αυτά τα rottweil δεν τα άλλαζα με τίποτα πρην 15 χρόνια.ROTTWEIL (ΔΟΡΚΑΣ) cal.16 - 28 gr. No 5 --- 7,3 σκ./γρ. - Σύνολο 205 σκάγια
Απόσταση 30 μέτρα:
Απόσταση 30 μέτρα:
Απόσταση 36 μέτρα:
Ακριβώς όπως τα λες είναι, τι νούμερο σκάγια είναι;σε όλες τις δοκιμές είναι το ίδιο νουμερο;όντως υπάρχει η τάση λιιιιιιγο αριστερά.Επανέλαβα κάποιες δοκιμές στον πίνακα με το browning 525 (διευρυμένος αυλός) , εργοστασιακά στοκ τα οποία έχω μετρήσει με ηλεκτρονικό παχύμετρο με τα ποιο κάτω αποτελέσματα και τους υπολογισμούς στο excel .
Γενικά μου φαίνονται αρκετά ανοιχτά τα τσόκ στις μετρήσεις ,κοντά στο ένα νούμερο πάνω όπως αναμενόταν αλώστε.
Πχ θα δείτε ότι το -0,50 του αυλού βρίσκετε στο 2άρι μου, ενώ το 3άρι μου μοιάζει με LM ! (-0,32)
βολές στα 25μ στην πρώτη 2άδα φωτό και στα 35μ στην δεύτερη 2άδα για κάθε φυσίγγι . (no8 όλα και τα ανάμικτα 8-9)
στα 35μ το mezzo!
Με δεδομένη την ανυφαντή πραγματική σύσφιξη των τσόκ μου ...
Για αλλά μια φορά το sporting αρέσει πολύ και στα 25και στα 35μ , το euromix μου φάνηκε υπερβολικά ανοιχτό στα 35μ , το mb καλό αλλα σφιχτό στα 25μ και αυτό που με ξάφνιασε ευχάριστα είναι το mezzo .. πολύ οραίο μου φάνηκε για 35μ
Μήπως στο σκοπευτήριο η και στην τσίχλα να βάζω το 2*& 3* αντί για 3*& 4* που βάζω τώρα ? (με το 2* δυστυχώς δεν έχω δοκιμές στον πίνακα) .
**παρεμπιπτόντως σε αυτές τις δοκιμές είναι ποιο κεντραρισμένες οι τουφεκιές μου σε σχέσει με τις δοκιμές πριν 2+ μήνες. Υπάρχει ακόμα η τάση για αριστερά άλλα λιγότερο. Θα δώσω λίγο χρόνο να σταθεροποιηθώ και το ξανά βλέπω .
Μυρο το συμπλήρωσα μετά και ίσως δεν το είδες . (no8 όλα και τα ανάμικτα 8-9)Ακριβώς όπως τα λες είναι, τι νούμερο σκάγια είναι;σε όλες τις δοκιμές είναι το ίδιο νουμερο;όντως υπάρχει η τάση λιιιιιιγο αριστερά.
Επανέλαβα κάποιες δοκιμές στον πίνακα με το browning 525 (διευρυμένος αυλός) , εργοστασιακά στοκ τα οποία έχω μετρήσει με ηλεκτρονικό παχύμετρο με τα ποιο κάτω αποτελέσματα και τους υπολογισμούς στο excel .
Γενικά μου φαίνονται αρκετά ανοιχτά τα τσόκ στις μετρήσεις ,κοντά στο ένα νούμερο πάνω όπως αναμενόταν αλώστε.
Πχ θα δείτε ότι το -0,50 του αυλού βρίσκετε στο 2άρι μου, ενώ το 3άρι μου μοιάζει με LM ! (-0,32)
βολές στα 25μ στην πρώτη 2άδα φωτό και στα 35μ στην δεύτερη 2άδα για κάθε φυσίγγι . (no8 όλα και τα ανάμικτα 8-9)
στα 35μ το mezzo!
Με δεδομένη την ανυφαντή πραγματική σύσφιξη των τσόκ μου ...
Για αλλά μια φορά το sporting αρέσει πολύ και στα 25και στα 35μ , το euromix μου φάνηκε υπερβολικά ανοιχτό στα 35μ , το mb καλό αλλα σφιχτό στα 25μ ενώ 35μ με το 4* πολλά κενά , και αυτό που με ξάφνιασε ευχάριστα είναι το mezzo .. πολύ ωραίο μου φάνηκε για 35μ
Μήπως στο σκοπευτήριο η και στην τσίχλα να βάζω το 2*& 3* αντί για 3*& 4* που βάζω τώρα ? (με το 2* δυστυχώς δεν έχω δοκιμές στον πίνακα) .
**παρεμπιπτόντως σε αυτές τις δοκιμές είναι ποιο κεντραρισμένες οι τουφεκιές μου σε σχέσει με τις δοκιμές πριν 2+ μήνες. Υπάρχει ακόμα η τάση για αριστερά άλλα λιγότερο. Θα δώσω λίγο χρόνο να σταθεροποιηθώ και το ξανά βλέπω .
Αν ο σκοπός είναι να φέρεις το όπλο στα μέτρα σου, οι παραπάνω τουφεκιές δεν βοηθάνε.Μερικές δοκιμές στον πίνακα προσπαθώντας να φέρω το κοντάκι στα μέτρα μου.
Έχω την εντύπωση ότι η πανω καννη 3* φεύγει λίγο δεξιά;Μερικές δοκιμές στον πίνακα προσπαθώντας να φέρω το κοντάκι στα μέτρα μου.
cheddite universal skeet , 24gr , No 9,5
upload gifs
adult image hosting
Sporting Κένταυρος ,28gr, No 8
free image hosting
print screen windows 7
Αν ο σκοπός είναι να φέρεις το όπλο στα μέτρα σου, οι παραπάνω τουφεκιές δεν βοηθάνε.
Από ποια μερά επομίζεις;
Μην αλλάζεις τσοκ και μην αναφέρεις τύπους φυσιγγίων, δεν έχει καμία σημασία. Την άλλη φορά βάλε το φουλ και ρίξε πέντε τουφεκιές από τα 15 βήματα.
Και η κάτω φεύγει δεξιά άπλα απο αυτην την απόσταση δεν ειναι αισθητό τόσο πολύ γιατί ανοίγει η τουφεκιά πολύ.Έχω την εντύπωση ότι η πανω καννη 3* φεύγει λίγο δεξιά;
Λογικά θέλεις λίγο cast on, δηλαδή στραβωμα του κοντακιου προς τα αριστερά.Και η κάτω φεύγει δεξιά άπλα απο αυτην την απόσταση δεν ειναι αισθητό τόσο πολύ γιατί ανοίγει η τουφεκιά πολύ.
Λογικά θέλεις λίγο cast on, δηλαδή στραβωμα του κοντακιου προς τα αριστερά.
Το πίτς φαίνεται εντάξει.