Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νικο αυτο που εγραψες πριν για το οτι εφτιαξαν διευρυμένους αυλους χωρίς και τα κατάλληλα βύσματα είναι η αιτία της σύγχυσης. Τα βύσματα φτιάχνονται για να εχουν ικανοποιητική συμπεριφορά και με στενούς και με ανοιχτούς αυλους, ενας συμβιβασμός που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι πετυχημένος. Αν υποθέσουμε πως το ιδανικό βυσμα είναι αυτό που κάνει τέλεια εμφραξη και έχει την ελάχιστη τριβη εντός του αυλού, τότε είναι εκείνο με φουστα που διαστέλλεται εύκολα και αρκετά ωστε να κανει σωστά εμφραξη και ταυτόχρονα στενότερο απο την κανη ωστε να περνάει ανεμπόδιστα. Με απλά λόγια τα περισσότερα βύσματα δουλεύουν καλύτερα με αυλους κοντά στον μεσο ορο . Οσο για τους κωνους , οταν η φουστα του βύσματος έχει την απαιτούμενη ελαστικότητα ώστε να ανοίγει υπο πιεση ακαριαία και να κανει πλήρη εμφραξη, δεν έχουμε μείωση ταχυτητας στα περισσότερα σεταπ , αλλά βύσματα με τέτοια ποιότητα πλαστικού και σχεδίασης σπανίζουν.

Εξηγήστε μου κάτι.
Αν ισχύει ότι λέτε με τους αυλούς γιατί οι αμερικάνοι συνεχίζουν να αγοράζουν benelli με το 18.3 που είναι και πιο ακριβές ;
Δεν νομίζω ότι είναι μόνο για την ευκολία καθαρίσματος ούτε γιατί τουφεκάνε τα παπιά στα 30μ.

Η δοκιμή (όπως και να στηθεί) μεταξύ αυλών έχει ενδιαφέρον.

Δεν θα κάνω πρόγνωση αποτελεσμάτων.

Last edited:
Νικο αυτο που εγραψες πριν για το οτι εφτιαξαν διευρυμένους αυλους χωρίς και τα κατάλληλα βύσματα είναι η αιτία της σύγχυσης. Τα βύσματα φτιάχνονται για να εχουν ικανοποιητική συμπεριφορά και με στενούς και με ανοιχτούς αυλους, ενας συμβιβασμός που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι πετυχημένος. Αν υποθέσουμε πως το ιδανικό βυσμα είναι αυτό που κάνει τέλεια εμφραξη και έχει την ελάχιστη τριβη εντός του αυλού, τότε είναι εκείνο με φουστα που διαστέλλεται εύκολα και αρκετά ωστε να κανει σωστά εμφραξη και ταυτόχρονα στενότερο απο την κανη ωστε να περνάει ανεμπόδιστα. Με απλά λόγια τα περισσότερα βύσματα δουλεύουν καλύτερα με αυλους κοντά στον μεσο ορο . Οσο για τους κωνους , οταν η φουστα του βύσματος έχει την απαιτούμενη ελαστικότητα ώστε να ανοίγει υπο πιεση ακαριαία και να κανει πλήρη εμφραξη, δεν έχουμε μείωση ταχυτητας στα περισσότερα σεταπ , αλλά βύσματα με τέτοια ποιότητα πλαστικού και σχεδίασης σπανίζουν.

Λευτερη μου , κατ'αρχην σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Να σου πω τι πιστευω....Για να βλαλεις ΚΑΛΗ τουφεκια σε αυλο 18,8 με τα σημερινα βυσματα....μονο με
ταχογραφο θα το καταφερεις.... και συγκρινοντας παντα την ιδια δοσολογια με διαφορετικα βυσματα...
Μονο ετσι πιστευω θα καταλαβεις που εχεις τις λιγοτερες διαφυγες συγκρινοντας ταχυτητες...
Αυτο θα εκανα εγω....εαν ειχα 18,8 αυλο.....ισως να υπαρχει και καλυτερος τροπος...
Δεν νομιζω οτι θα χρειαστει να αγορασω ποτε τετοιο οπλο....Για τα δικα μου γουστα και τα κυνηγια
που κανω....ο 18,3 ειναι κορυφη φιλε μου!!!! :)

Ολες οι εταιρίες εκτός από μπενελι πάνε σε μεγάλους αυλους δεν μπορεί να είναι όλες τόσο άσχετες μην ισοπεδωνουμε τα πάντα. Δηλαδή τι λένε για να κάνουμε μάρκετινγκ Ας μεγαλωσουμε τους αυλους και ας χαλάσουμε τα τουφεκια μας?

Και στα χαμηλά γραμμάρια παπάδες κάνεις με 18.9 . Η υπέρ συγκέντρωση δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο σε μια τουφεκια αλλά και αυτή είναι απόλυτα εφικτή με μεγάλους αυλους.

Θα βλέπει κανένας αυτά που γράφονται και θα ψάχνει μπαικαλ με 18.1

Εγώ έκανα λίγες δοκιμές (κατανομή κ διάτρηση σε περιοδικά) με 18.3,18.6,18.8 με 3 διαφορετικά εμπορικά φυσίγγια (32γρ.34γρ.κ 40)δεν είδα διαφορες μεγάλες.καλυτερος σε κατανομή ο 18.6 σε όλα κ μετα ο 18.8.σε διάτρηση στα 40γρ καλύτερος ο 18.8 και ο 6 κ 3 το ίδιο.στα 34 κ 32 σχεδόν όλα τα ίδια ίσως κάνα 2 σελίδες παραπάνω από τον 18.3.σε όλες τις δοκιμές τα περισσότερα σκάγια τα έβαζε ο 18.6 κ τα λιγότερα ο 18.3.καλυτερα κέντρα ο 18.3 αλλα φτωχά.καλυτερη περιφέρεια ο 18.8.
Συνολικά ο 18.6 είχε το καλύτερο σύνολο.
Έχω κάνει κ κάποιες δοκιμές με δράμια που ο 18.6κερδιζει άνετα κ τα 2 σε κατανομές (σε διάτρηση δεν είδα διαφορες εκτός από 1 φυσιγγι (Winchester doublex 9βολο)που κέρδισε σε διάτρηση ο 18.3.τα 2 όπλα φορούσαν 2υαρι τσοκ.και το 18.8 φουλ τσοκ.
ολα τα τσοκ μαμά.

....Για να βλαλεις ΚΑΛΗ τουφεκια σε αυλο 18,8 με τα σημερινα βυσματα....μονο με
ταχογραφο θα το καταφερεις....

Το δοκίμασα με το ακόλουθο σεταπ :
  • πήρα ένα μονόκαννο με 18,8 αυλό
  • έβαλα ένα σημερινό βύσμα - το αγόρασα σήμερα φρέσκο, φρέσκο - στον αυλό
  • βίδωσα στην κάννη έναν ταχογράφο από μιά παλιά νταλίκα που είχαμε
  • πυροβόλησα ...
αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικο:confused:. Μάλλον έφταιγε ο αναλογικός ταχογράφος .hair.
1621369708646.pngΒύσμα1621369987831.png ταχογράφος

.bye.

Εγώ έκανα λίγες δοκιμές (κατανομή κ διάτρηση σε περιοδικά) με 18.3,18.6,18.8 με 3 διαφορετικά εμπορικά φυσίγγια (32γρ.34γρ.κ 40)δεν είδα διαφορες μεγάλες.καλυτερος σε κατανομή ο 18.6 σε όλα κ μετα ο 18.8.σε διάτρηση στα 40γρ καλύτερος ο 18.8 και ο 6 κ 3 το ίδιο.στα 34 κ 32 σχεδόν όλα τα ίδια ίσως κάνα 2 σελίδες παραπάνω από τον 18.3.σε όλες τις δοκιμές τα περισσότερα σκάγια τα έβαζε ο 18.6 κ τα λιγότερα ο 18.3.καλυτερα κέντρα ο 18.3 αλλα φτωχά.καλυτερη περιφέρεια ο 18.8.
Έχω κάνει κ κάποιες δοκιμές με δράμια που ο 18.6κερδιζει άνετα κ τα 2 σε κατανομές (σε διάτρηση δεν είδα διαφορες εκτός από 1 φυσιγγι (Winchester doublex 9βολο)που κέρδισε σε διάτρηση ο 18.3.τα 2 όπλα φορούσαν 2υαρι τσοκ.και το 18.8 φουλ τσοκ.
ολα τα τσοκ μαμά.
Εχω κανει και γω , περιπου τις ιδιες. Οπως τα λες ειναι , και ειναι και αναμενομενα. Μεγαλες διαφορες δεν υπαρχουν , και εκει στηριζεται το μαρκετινγκ και πηγαινει την αγορα περα -δωθε, για να κρατιεται ψηλα το ενδιαφερον και οι πωλησεις.
Εδω μεσα ομως ειναι ειδικο site και στο thread μαζευομαστε καμμια 100 που ψειριζουμε τη μαιμου, γιατι ετσι γουσταρουμε να περναμε την ωρα μας. :) ;) :cool:
Αν το δεις απο τη σκοπια του μεσου κυνηγου ή της πλειοψηφιας των ¨μπαμ¨ που ακουγονται στο βουνο, οι διαφορες αυτε γινονται πραγματικα ασημαντες και αποδομουνται ευκολα Πχ οταν μετραμε διατρησεις , ετσιαζουμε στο ενα εκεινο σκαγι που προχωρησε 5 σελιδες , παραβλεποντας οτι αυτη η τουφεκια ισως εχει 5 σελιδες πισω 10 σκαγια , ενω μια αλλη 30 (χωρις αυτη να εχει, το ενα εκεινο που πηγε πιο μπροστα ). Γι αυτο τη διατρηση δεν την χρειαζομαστε , αλλα μονο ταχυμετρο (που και εγω δεν εχω).
Οι διαφορες στην ταχυτητα , δινουν με ακριβεια τη συγκριση δυναμης , για το ιδιο βαρος σκαγιου. Τονιζω το βαρος γιατι ειναι το μονο που μετραει. Η διαμετρος παιζει ελαχιστο ρολο στη διαφορα αντιστασης στον αερα (ω ναι) .{μιλαμε για μερικα νουμερα διααφορα , μην αρχισετε τα ...το ν10 vs σφαιριδια 11/0 o_O }. Στη δοκιμη που λες , καλυτερος σε διατρηση στα 40γρ ο 18,8, απλα μερικα σκαγια 2,3,5 δεν στριμωχτηκαν πολυ στον αυλο και απεκτησαν μεγαλυτερη ταχυτητα. Ε και ;;; Αυτα περιμενουμε να σκοτωσουν ;;
Ευχαριστω για την ευκαιρια για σκεψη

ολα τα τσοκ μαμά.

Μπραβο σου και παλι Μπραβο σου.!!! Αυτο που θελω να σου πω .....χωρις να σε ''φρεναρω'' και σταματησεις
τις δοκιμες σου....χωρις να εχεις ενδειξη ταχυτητων.....ασφαλη συμπερασματα δεν θα εχεις....Και λεω αυτο
1ον γιατι στα εμπορικα φυσιγγια οι διακυμανσεις σε αποδοση μερικες φορες ειναι μεγαλες....
2ον Εχει συμβει πολλες φορες το Νουμερο των σκαγιων να μην ειναι αυτο που γραφει το κουτι
απ'εξω....Οποτε πανε ''περιπατο'' τα ποσοστα συγκεντρωσης - διατρησης- και ολος ο κοπος σου!!!
Την εχω ''πατησει'' στο παρελθον και προσφατα...γι΄αυτο και στο λεω....
Μονο με ταχογραφο εχει ασφαλη συμπερασματα....και εφοσον προκειται για φυσιγγια εμποριου...
πρωτα σφαξιμο....να ξερεις τι εχουν μεσα.
Καλη συνεχεια και δυναμη σου ευχομαι!!! :)

Εχω κανει και γω , περιπου τις ιδιες. Οπως τα λες ειναι , και ειναι και αναμενομενα. Μεγαλες διαφορες δεν υπαρχουν , και εκει στηριζεται το μαρκετινγκ και πηγαινει την αγορα περα -δωθε, για να κρατιεται ψηλα το ενδιαφερον και οι πωλησεις.
Εδω μεσα ομως ειναι ειδικο site και στο thread μαζευομαστε καμμια 100 που ψειριζουμε τη μαιμου, γιατι ετσι γουσταρουμε να περναμε την ωρα μας. :) ;) :cool:
Αν το δεις απο τη σκοπια του μεσου κυνηγου ή της πλειοψηφιας των ¨μπαμ¨ που ακουγονται στο βουνο, οι διαφορες αυτε γινονται πραγματικα ασημαντες και αποδομουνται ευκολα Πχ οταν μετραμε διατρησεις , ετσιαζουμε στο ενα εκεινο σκαγι που προχωρησε 5 σελιδες , παραβλεποντας οτι αυτη η τουφεκια ισως εχει 5 σελιδες πισω 10 σκαγια , ενω μια αλλη 30 (χωρις αυτη να εχει, το ενα εκεινο που πηγε πιο μπροστα ). Γι αυτο τη διατρηση δεν την χρειαζομαστε , αλλα μονο ταχυμετρο (που και εγω δεν εχω).
Οι διαφορες στην ταχυτητα , δινουν με ακριβεια τη συγκριση δυναμης , για το ιδιο βαρος σκαγιου. Τονιζω το βαρος γιατι ειναι το μονο που μετραει. Η διαμετρος παιζει ελαχιστο ρολο στη διαφορα αντιστασης στον αερα (ω ναι) .{μιλαμε για μερικα νουμερα διααφορα , μην αρχισετε τα ...το ν10 vs σφαιριδια 11/0 o_O }. Στη δοκιμη που λες , καλυτερος σε διατρηση στα 40γρ ο 18,8, απλα μερικα σκαγια 2,3,5 δεν στριμωχτηκαν πολυ στον αυλο και απεκτησαν μεγαλυτερη ταχυτητα. Ε και ;;; Αυτα περιμενουμε να σκοτωσουν ;;
Ευχαριστω για την ευκαιρια για σκεψη
Και εγώ από περιέργεια τις έκανα.το αποτέλεσμα στο κυνήγι είναι συνδυασμός πραγμάτων, όπλο στα μέτρα,σωστής σκόπευσης, σωστής αξιολόγησης της απόστασης κ μεταβαλλόμενες συνθήκες. σίγουρα όμως πρέπει να γίνονται δοκιμές στοχευμένες για το θήραμα που κυνηγάει ο καθένας μας.

κυνηγαω δεκαετιες με τα ιδια τρια οπλα. Δυο-70/18,4 και ενα 76/18,3. Το μονο που με προβληματισε εντονα (και συνεχιζει), και τη ζηλευω , ειναι αυτη η ενισχυμενη περιφερεια που ειδα με καποιους διευρυμενους καθως και με καποια αφτερμαρκετ τσοκ. Παιζοντας ομως με τα φυσιγγια , προσεγγιζω αυτες τις διαφορες. Ριχνοντας πχ στη φασσα percorso ή classika στις τσιχλες που ειναι συγκεντρωτικα , αν βαλλω Rottwail 36 , express 32 , παιρνω καπως πυκνοτερη περιφερεια .
Παιζοντας δε με τα τσοκ και το κιτρινο διαπορας lampro κανω παπαδες στην κατανομη , αλλα μεχρι 30-35 μετρα
Καλα , αν εκανα ιδιογομωση (απο σας που ακουω, εγω δεν ξερω), θα εφτιαχνα οτι ηθελα για τα οπλα που μου τυχανε , και δεν θα ξαναδιαβαζα για διευρυμενους, κωνους και αφτερτσοκ.
.my man.να δω σε ποιον ιδιογομωτη θα γινω τσιμπουρι. Δυο σεταπ θελω , 15 κουτια συνολο το χρονο
Α1, C7 33/7.8.9 & tecna 36/5.6. Με αυτα ολα τα κυνηγια μου (και κυνηγαω τα παντα ). Καλα τα γουρουνια τα αφηνω στους αμερικανους .shake hands.

Όλοι όσοι κάνουν δοκιμές πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ένα πράγμα.
Ποιοτικά εμπορικά φυσίγγια ριγμένα από κάνες πανάκριβων όπλων μπορεί να έχουν διαφορά 10% στον κύκλο από φυσίγγι σε φυσίγγι.
Αν ρίξω δηλαδή 2 ίδια φυσίγγια με 2 ίδια όπλα μπορεί το ένα να έχει συγκέντρωση 50% και το άλλο 60% !!!
Γρήγορο αλλά λανθασμένο συμπέρασμα ... "ίδιες κάνες έχουν μεγάλες διαφορές" άρα καμμία κάνη δεν είναι ίδια με κάποια άλλη ίδιου μοντέλου όπλου.

Οι διευρυμένοι σπάνε τα κέντρα.
Τα σπάνε όντως οι διευρυμένοι ή μήπως τα σπάει ο κώνος ή μήπως το τσοκ ;;;;;;
Αν θέλουμε να δούμε τις διαφορές πχ στον αυλό κρατάμε όλες τις υπόλοιπες μεταβλητές σταθερές.
Άρα ρίχνουμε με κύλινδρο (αφού ελάχιστοι έχουν αυλόμετρο τσοκόμετρο) και με περίπου την ίδια γωνία κώνου με 2 κάνες η μια πχ 18.3 και η άλλη 18.8.
Θα συνεχίσει ο διευρυμένος να έχει πλούσια περιφέρεια ; Φιλοσοφική ερώτηση. Δεν γνωρίζω την απάντηση.

Τι σημαίνει θεωρητικά σπάσιμο κέντρων ;
Σημαίνει μεγαλύτερη απόκλιση από την ευθεία της βολής κάποιων σκαγιών.
Πως άραγε ένας αυλός το πετυχαίνει αυτό από μόνος του;
Παραμορφώνοντας περισσότερο τα σκάγια ώστε να ανοίξουν ;;;;
Κάτι δεν πάει καλά ... μιας και λέγεται το αντίθετο.
Μήπως οφείλεται στο ότι διευρυμένος δημιουργεί μεγαλύτερο μέτωπο σκαγιών κατα 0.5mm ;

Ευχαριστώ τον @paolo και τον @AthenKarpen για το μοίρασμα των εμπειριών τους.

Τα παραπάνω είναι θεωρητικές σκέψεις δικές μου.

Το τι πιστεύω το έχω γράψει εδώ
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Τι-σημαίνει-καλή-κάννη.1096/post-583883

αλλά πραγματικά με εντυπωσίασαν οι διαφορές στον πίνακα του @Vaggelis ioannina

Last edited:
Αυτά σκέφτομαι και φανταστείτε τον κόπο και τον χρόνο που χρειάζεται για να στηθούν αυτές οι δοκιμές με τουλάχιστον 3 διαφορετικά όπλα, τουλάχιστον 5 διαφορετικά φυσίγγια, διαφορετικών γομώσεων με τουλάχιστον 5 βολές από το καθένα.
Το χειρότερο όλων είναι ότι αν αποδείξω πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο διευρυμένος υπερτερεί πολύ και σε όλα θα χρειαστώ άλλο 1 -1.5 χιλιάρικο για να αλλάξω όπλο.
Έτσι λοιπόν λέω, ας γλυτώνει καμιά φάσσα και τελειώνει το θέμα εκεί :)

Χαίρομαι όμως πραγματικά και τρέφω απεριόριστη ευγνωμοσύνη στους φίλους που κάνουν δοκιμές ... και μας ενημερώνουν για τα αποτελέσματα, όποια και να είναι αυτά.

Άρα ρίχνουμε με κύλινδρο (αφού ελάχιστοι έχουν αυλόμετρο τσοκόμετρο) και με περίπου την ίδια γωνία κώνου με 2 κάνες η μια πχ 18.3 και η άλλη 18.8.
Θα συνεχίσει ο διευρυμένος να έχει πλούσια περιφέρεια ; Φιλοσοφική ερώτηση. Δεν γνωρίζω την απάντηση.
Μια παρατηρηση εδω. Ο κυλινδρος θεωρειται καταστροφικος για την τουφεκια στη θεωριτικη βλητικη. Δεν ξερω γιατι ακριβως , αλλα ολοι παλιοι και νεοι βλητικοι το ανεφεραν, ή το ενοουσαν εμμεσα , αρχιζοντας τα πειραματα με ενα εστω ελαχιστο τσοκ 5-10%
Οπως το σκεφτομαι, το προβλημα με τα κεντρα αρχιζει οταν θελεις να μαζεψεις την τουφεκια (σαν συνολικη διαμετρο) και εκει σου εμφανιζονται τα κεντρα.

Καλα .....και πολυ σωστα τα λες Αλεξ!!! Αυτο που δεν ξερω....ειναι ποιος θα κανει αυτες τις δοκιμες.
Λογικα επρεπε να υπαρχουν συγκριτικες τετοιες δοκιμες απο τις εταιρειες....
Επισεις αυτο που δεν ξερω , ειναι ποιο απο τα βυσματα που χρησιμοποιουμε σημερα θα κανει σωστη
εμφραξη στον αυλο 18,8 ωστε να εχει τις ιδιες διαφυγες αεριων με τον 18,3.
Εαν γνωριζει καποιος φιλος η συναδελφος ας γραψει ποιο βυσμα θεωρει καταλληλο για τον 18,8 αυλο ???
Εγω στην μαξους εχω βαλη σχεδον ολλα τα βυσματα χωρης κανενα προβλημα...εξερετηκα παει...καρδαρα..,,gt.. ,s g...aquila. Jiovvani

Εγω στην μαξους εχω βαλη σχεδον ολλα τα βυσματα χωρης κανενα προβλημα...εξερετηκα παει...καρδαρα..,,gt.. ,s g...aquila. Jiovvani

Δεν ξερω τι αυλο εχει η μαξους.....Για να το λες....κατι θα ξερεις.
Αυτο που εχω δει ...μετα απο δοκιμες σε βυσματα ριγμενα ...και μετρωντας τις φουστες τους ειναι
στην αρχικη διαμετρο.....βεβαια πλαστικο ειναι και επανερχεται....στην καλυτερη περιπτωση να εχουν
2 δεκατα ανοιγμα απο την αρχικη διαμετρο.
Η μαλλινη ακερωτη κανει την διαφορά....η οποια απο 18,5 αρχικη διαμετρο ....φτανει στα 19,5 χιλιοστα
ριγμενη με φορτωμενα σεταπ ( 50 γραμμαριων ) και 19 χιλιοστα στα ''απλα''......με οτι αυτο συνεπαγεται.

Όλοι όσοι κάνουν δοκιμές πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ένα πράγμα.
Ποιοτικά εμπορικά φυσίγγια ριγμένα από κάνες πανάκριβων όπλων μπορεί να έχουν διαφορά 10% στον κύκλο από φυσίγγι σε φυσίγγι.
Αν ρίξω δηλαδή 2 ίδια φυσίγγια με 2 ίδια όπλα μπορεί το ένα να έχει συγκέντρωση 50% και το άλλο 60% !!!
Γρήγορο αλλά λανθασμένο συμπέρασμα ... "ίδιες κάνες έχουν μεγάλες διαφορές" άρα καμμία κάνη δεν είναι ίδια με κάποια άλλη ίδιου μοντέλου όπλου.

Οι διευρυμένοι σπάνε τα κέντρα.
Τα σπάνε όντως οι διευρυμένοι ή μήπως τα σπάει ο κώνος ή μήπως το τσοκ ;;;;;;
Αν θέλουμε να δούμε τις διαφορές πχ στον αυλό κρατάμε όλες τις υπόλοιπες μεταβλητές σταθερές.

Τι σημαίνει θεωρητικά σπάσιμο κέντρων ;
Σημαίνει μεγαλύτερη απόκλιση από την ευθεία της βολής κάποιων σκαγιών.
Πως άραγε ένας αυλός το πετυχαίνει αυτό από μόνος του;
Παραμορφώνοντας περισσότερο τα σκάγια ώστε να ανοίξουν ;;;;
Κάτι δεν πάει καλά ... μιας και λέγεται το αντίθετο.
Μήπως οφείλεται στο ότι διευρυμένος δημιουργεί μεγαλύτερο μέτωπο σκαγιών κατα 0.5mm ;

Ευχαριστώ τον @paolo και τον @AthenKarpen για το μοίρασμα των εμπειριών τους.

Τα παραπάνω είναι θεωρητικές σκέψεις δικές μου.

Το τι πιστεύω το έχω γράψει εδώ
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Τι-σημαίνει-καλή-κάννη.1096/post-583883

αλλά πραγματικά με εντυπωσίασαν οι διαφορές στον πίνακα του @Vaggelis ioannina
Εδώ σε θέλω κάβουρα....Την αμέσως επόμενη τα ποσοστά των δοκιμών δεν επαληθευτηκαν ...

Ppp
Εδώ σε θέλω κάβουρα....Την αμέσως επόμενη τα ποσοστά των δοκιμών δεν επαληθευτηκαν ...
Μη το λες αυτό και δημιουργείς εντυπώσεις ,έγινε σε ένα φυσίγγια μια ντουφέκια και η beneli η δικιά σου που έχει και κώνο έβγαλε το ίδιο με την προηγούμενη 60% .....Απλά η δικιά μου πήγε κι αυτή 60% με 187 σκάγια και οι δύο άλλα δέκα λεπτά πριν είχε 223 και πιστεύω ότι έκανα λάθος φυσίγγια η τσοκ γιατί έριχνα στους δίσκους 4*.......Εσύ ήσουνα αυτός που έλεγε ότι δεν γίνονται έτσι οι δοκιμές και με ένα φυσίγγι έβγαλες συμπέρασμα????? Ο πίνακας είναι εκεί δεν φεύγει άλλωστε είπαμε θα μετρήσουμε και ταχύτητες στις δύο κανείς οπότε βρες τι φυσίγγια θες να ρίξουμε από πέντε και βλέπουμε ........

Status
Not open for further replies.
Back