Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Απλη ερωτηση, αφου οπως λετε οτι οι ανοιχτοι αυλοι και οι διευρυμενοι κωνοι υπερτερουν βλητικα, γιατι τοτε ο κολοσσος BENELLI συνεχιζει με παραδοσιακους αυλους και κωνους? Τι δεν ξερει που ξερουμε εμεις ... ??????

Απλη ερωτηση, αφου οπως λετε οτι οι ανοιχτοι αυλοι και οι διευρυμενοι κωνοι υπερτερουν βλητικα, γιατι τοτε ο κολοσσος BENELLI συνεχιζει με παραδοσιακους αυλους και κωνους? Τι δεν ξερει που ξερουμε εμεις ... ??????
Έχει ξανασυζητηθεί.

Οι απαντήσεις που θα πάρεις είναι ότι δεν θέλει να κάνει την μετάβαση για να μην κατηγορηθεί ότι τόσο καιρό έφτιαχνε υποδεέστερα όπλα και το δεύτερο ότι αρχίζει τώρα και αυτή να κάνει τις αλλαγές αυτές στο performance shop στην Αμερική.

Ο πρώτος λόγος μου φαίνεται κουτός.
Είναι σαν να λέμε ότι μια εταιρία κατάφερε να μειώσει στο μισό την κατανάλωση καυσίμου κατασκευάζοντας τετράγωνα πιστόνια και οι άλλες δεν θα ακολουθήσουν για να μην τις παρεξηγήσουμε.

Ο δεύτερος (κατά την γνώμη μου) έχει να κάνει απλά με την προσφορά και ζήτηση.
Υπάρχουν πολλές αναφορές σε αμερικάνικα φόρουμ ότι οπλουργεία προσφέρουν πχ την υπηρεσία επιμύκηνσης κώνου αλλά δεν την προτείνουν μιας και δεν έχουν παρατηρήσει διαφορές.
Αν λοιπόν υπάρχουν πολλοί πελάτες που ζητάνε ... οι εταιρίες θα ανταποκριθούν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο γιατί αν δεν το κάνουν θα επωφεληθεί ο ανταγωνιστής.

αν έχεις παρατηρήσει οι στενοί αυλοί συνδυάζονται με σύστημα αδρανείας π.χ. breda, benelli
ενώ οι διευρυμένοι με σύστημα αερίων π.χ. beretta, remighton, winchester,τα πιο πολλά browning(maxus)
στα σημερινά όπλα, όχι σε όπλα φτιαγμένα 15-20 χρόνια πριν
αν κάνω λάθος ας με διαψεύσει κάποιος
γιατί άραγε συμβαίνει αυτό?
Mόνο η Α5 με 18,8 αυλό που είναι αδρανείας με σύστημα KINEMATIC DRIVE

Last edited:
Ημπενελι εχειπει εδω και μερικα χρονια πως ολοι θα καταληξουν στον 18.3 η18.4 γιαυτο δεν ασχολειται με το θεμα αυλου .Τωρα οταν εφτιαξε την παουερ μπορ για την οποια δινει και πιστοποιηση βλητικης αποδοσης εριξαν παρα πολλα φυσιγγια για να καταληξουν στον αυλο και κατεληξαν οτι ο καταλληλοτερος αυλος για το συστημα λειτουργιας που. Χρρησιμοποιει η μπενελι ειναι ο 18.35 εχω διαβασει ολοκληρο αρθρο γιαυτο αυλους που του δινει τα μεγιστα .Απο κει και περα αποδειξη επι χαρτου δεν εχει δωσει κανεις ο καθε ενας λεει οτι εχει την καλλητερη κανη τη μικροτερη ανακρουση και απροβληματιστη λειτουργια χωρις καμια αποδειξη παλι .Το μονο που εχει αποδειχτει απο ολα ειναι η απροβληματιστη λειτουργια και η κομψοτητα και απλοτητα των μπενελι γι'αυτό πιστευω πως ειναι και η κορυφη στις πωλησεις γιατι το καλυτερη κανη και το χαμηλοτερη ανακρουση ειναι σχετικα και υποκειμενικα η λειτουργικοτητα και η κομψοτητα ειναι αδιαμφισβήτητα πράγματα.

Καλησπέρα. Ίσως η μονη δοκιμη που θα δώσει απάντηση για τους αυλους είναι με το ίδιο όπλο πριν και μετά την διεύρυνση και πάντα χωρίς τσοκ , δηλαδή με κύλινδρο διαφορετικά το τσοκ ( που είναι το τελευταίο που<< θυμάται >> η δέσμη των σκαγιων αφήνοντας την κανη), περιπλέκει τα πράγματα.

Το μονο αξιο λογου* που κανει ο διευρυμενος , ειναι μειωση της ανακρουσης σε μεγαλα φορτια.
Και εδω ειναι η τραγωδια της Benelli . Αυτη που χρειαζεται περισσοτερο τη μειωση της ανακρουσης , δεν μπορει να τον εφαρμοσει , γιατι το συστημα της για να δουλεψει θα απαιτουσε σημαντικη αυξηση του βαρους του κλειστρου (που θα την εβγαζε εκτος ανταγωνισμου στο συνολικο βαρος του οπλου)

* σπαει και κεντρα , ενισχυοντας περιφερεια , αλλα σε βαθμο . . . αναξιο λογου

Χωρίς να θέλω να ανοίξω πολεμο οποίος γράφει οτι ο 18.3 υπερέχει απλά δεν έχει σχέση με τα όπλα, όποιος γράφει δε ότι ο 18.3 της μπερετα είναι ο καλυτερος κ της μπενελι η άλλης εταιριας είναι άχρηστος , πρεπει να σταματήσει να γράφει , γελάνε κ οι κολώνες της ΔΕΗ

Δεν νομίζω ότι κάποιος είπε ότι υπερέχει ο 18.3 ή ο αυλός συγκεκριμένης εταιρίας ... αυτό που λέω τουλάχιστον εγώ, είναι ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ή αν υπάρχουν δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν αγορά ενός επιπλέον νέου όπλου με κόστος 1500-2000€, εκτός αν σε κάποιον περισσεύουν ή έχει όρεξη για δοκιμές.

Όλοι οι αυλοί μπορούν να βγάλουν πολύ καλές τουφεκιές στις νορμάλ γομώσεις.

Αν μια κάνη ή ένα μοντέλο όπλου δεν βγάζει ποτέ καλές τουφεκιές, δεν φταίει ο αυλός μιας και μια άλλη κάνη ενδεχομένως της ίδιας ή άλλης εταιρίας βγάζει διαμάντια με τον ίδιο ακριβώς αυλό.

Με απλά λόγια η διάμετρος του αυλού αν αγόραζα τώρα όπλο δεν θα βρίσκονταν καν στις προδιαγραφές αγοράς.
Καταλαβαίνω όμως και αυτούς που έχουν δει με τα μάτια τους σημαντικές διαφορές.
Απλά θέλει λίγο προσοχή το θέμα γιατί την διαφορά μπορεί να μην την κάνει ο αυλός αλλά κάτι άλλο.
Σύσφιξη, τσοκ και φυσίγγια οι συνήθεις ύποπτοι.
Όσοι έχουν πειστεί για την βλητική υπεροχή του διευρυμένου αυλού, ορθά επιλέγουν και καλά κάνουν.

Η συζήτηση έχει σκοπό να πλησιάσουμε την αλήθεια, με επιχειρήματα :)

Last edited:
Δεν νομίζω ότι κάποιος είπε ότι υπερέχει ο 18.3 ή ο αυλός συγκεκριμένης εταιρίας ... αυτό που λέω τουλάχιστον εγώ, είναι ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ή αν υπάρχουν δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν αγορά ενός επιπλέον νέου όπλου με κόστος 1500-2000€, εκτός αν σε κάποιον περισσεύουν ή έχει όρεξη για δοκιμές.

Όλοι οι αυλοί μπορούν να βγάλουν πολύ καλές τουφεκιές στις νορμάλ γομώσεις.

Αν μια κάνη ή ένα μοντέλο όπλου δεν βγάζει ποτέ καλές τουφεκιές, δεν φταίει ο αυλός μιας και μια άλλη κάνη ενδεχομένως της ίδιας ή άλλης εταιρίας βγάζει διαμάντια με τον ίδιο ακριβώς αυλό.

Με απλά λόγια η διάμετρος του αυλού αν αγόραζα τώρα όπλο δεν θα βρίσκονταν καν στις προδιαγραφές αγοράς.
Καταλαβαίνω όμως και αυτούς που έχουν δει με τα μάτια τους σημαντικές διαφορές.
Απλά θέλει λίγο προσοχή το θέμα γιατί την διαφορά μπορεί να μην την κάνει ο αυλός αλλά κάτι άλλο.
Σύσφιξη, τσοκ και φυσίγγια οι συνήθεις ύποπτοι.
Όσοι έχουν πειστεί για την βλητική υπεροχή του διευρυμένου αυλού, ορθά επιλέγουν και καλά κάνουν.

Η συζήτηση έχει σκοπό να πλησιάσουμε την αλήθεια, με επιχειρήματα :)
Μα καινούργιο όπλο αγοράζουμε γιατί είναι ψυχοθεραπεία για την χαρά της αναζήτησης της εξερεύνησης όχι γιατί θα βάλει 5 σκαγια παραπάνω. Τώρα αν τα βάζει ακόμα καλύτερα.

Τώρα για τους 18.8 μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν διαλέγουν φυσιγγια και θα ρίξεις τα πάντα με άνω του μετρίου σκοτωματα . Δεν θυμάμαι να πήρα φυσιγγια και να πω δεν τραβαγανε με την μαξους . Και στον πίνακα είχα ρίξει με τριαρι καρσον και από τότε δεν ξαναεβαλα τριαρι πάνω εντελώς ακατάλληλο για φερμα.

Μα καινούργιο όπλο αγοράζουμε γιατί είναι ψυχοθεραπεία για την χαρά της αναζήτησης της εξερεύνησης όχι γιατί θα βάλει 5 σκαγια παραπάνω. Τώρα αν τα βάζει ακόμα καλύτερα.

Τώρα για τους 18.8 μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν διαλέγουν φυσιγγια και θα ρίξεις τα πάντα με άνω του μετρίου σκοτωματα . Δεν θυμάμαι να πήρα φυσιγγια και να πω δεν τραβαγανε με την μαξους . Και στον πίνακα είχα ρίξει με τριαρι καρσον και από τότε δεν ξαναεβαλα τριαρι πάνω εντελώς ακατάλληλο για φερμα.
Εγω δυο τσοκ βαζω στην μαξους lm carlson..και το 5αρι μαμα για κοντα...πηρα και απο τον μιτσομπενελα :) ενα κυλινδρο με πορτινγκ αλλα δεν προλαβα να το δοκημασο...δεν θελει κατι αλλο η μαξους

Χωρίς να θέλω να ανοίξω πολεμο οποίος γράφει οτι ο 18.3 υπερέχει απλά δεν έχει σχέση με τα όπλα, όποιος γράφει δε ότι ο 18.3 της μπερετα είναι ο καλυτερος κ της μπενελι η άλλης εταιριας είναι άχρηστος , πρεπει να σταματήσει να γράφει , γελάνε κ οι κολώνες της ΔΕΗ
Σε τροι ο ποπος μου φενεται να τα ακουσης....cofee.

Που χάθηκες εσύ??
Παλεβα με την πεθερα μου και νικισα αχαχαψαψαχα! Ρουφαω φυση φιλε μου οσο πιο πολυ μπωρω να χορτενω γτ με αυτους τους βρωμιαριδες που μπλεξαμε δε ξερω τι ξημερωνει καντε το ιδιο και βαλτε καμια δοκιμη με ατσαλια ερχοντε γτ χεστικανε ωια το περιβαλον στο ατσαλι θελουν να επενδυσουν τωρα και με ανυσηχει οτι ειναι φθινοτερο και θα αγοραζουμε ακριβωτερα

Last edited:
Ίσως να ξέρει κάτι που εμείς δεν θέλει να το μάθουμε, πχ με ανοιχτούς αυλους να έχει θέμα ο μηχανισμός, αν και το βλέπω δύσκολο άλλωστε ας μην πάει στο 18,9 ας πάει στον 18,6

Status
Not open for further replies.
Back