Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το ξέρω Βασίλη αλλά είναι επιλογή σου να τουφεκίσεις καθώς και δική μου σε αυτά τα μέτρα γι αυτό αφαίρεσα τα υδρόβια (της Ελλάδος).
Δεν βγάζω τον κώλο μου απ έξω.

Επίσης μην μπερδεύουμε το "καλύτερο" όπλο με αυτό που σκοτώνει μακρύτερα ή κάποιο μαγικό όπλο που βγάζει συγκεντρώσεις 100% σε κύκλο 20cm στα 50m.
Ένα χαρακτηριστικό ενός όπλου δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό για όλους.
Πχ για έναν μπεκατσά αυτό είναι ένα κακό όπλο.

Μιλάμε για 1 όπλο για όλα τα κυνήγια ισομερώς κατανεμημένα, εκτός και αν κατάλαβα λάθος.
Μια κατανομή ενός φυσιγγίου, όπλου, τσόκ, στα 15μ και μια στα 60μ με εξιτάρουν το ίδιο όταν βλέπω τον κύκλο κεντημένο και πάντα τις κρίνω βάση της αποτελεσματικότητά τους να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά.

Κάνη, φυσίγγι, τσοκ, πάνε πάντα παρέα.

Δεν υπάρχει καλύτερη κάνη, καλύτερο τσόκ, καλύτερο φυσίγγι. Υπάρχει ο καλύτερος συνδιασμός για μια συγκεκριμένη δουλειά.

Σε μακρινές αποστάσεις βέβαια κερδίζει πάντα ο συνδιασμός που περιλαμβάνει φυσίγγι tungsten :)
Συμφωνώ με όλα όσα λες. Είναι πολύ υποκειμενικό το θέμα "καλύτερο όπλο".

Kουζουλε να εισαι καλα φιλε!!!!:) Στειλε το ''μπουρλοτο σου'' με την ΜΒ36....Το ειχα σημειωμενο.....δεν
θυμαμαι που....Δεν το βρισκω....Να το μπουμπουνιξω....να φυγει το κλειστρο....και σταματησω τις
δοκιμες .:p

ΥΓ. Εαν δεν θελεις να το γραψεις....στειλτο σε μηνυμα....και οτι αλλο εχεις για μετρημα....Τις αποτυπωσεις θα
σου τις στειλω ....να μετρησεις εσυ τα σκαγια!!!.big smile.
Καληκας φιοκη με 616 68.50 κομενος
Μβ36 2χ35+1.50 αλευρη,δρακον17 οκταστερο στα 57.50 .shake hands. .RESPECT.νο5 σκαγια

Καληκας φιοκη με 616 68.50 κομενος
Μβ36 2χ35+1.50 αλευρη,δρακον17 οκταστερο στα 57.50 .shake hands. .RESPECT.νο5 σκαγια

Κουζουλε 33 μετρα εχω....το χωραφι των δοκιμων εγινε κηπος....Εαν θελεις και αποτυπωση...πες μου με
τι τσοκ την θελεις!!!

Ένα setup με drago συγκεντρωτηρα θα δουλέψει το ίδιο σε 18,2-18,4 και 18,8?

Την ιδια αποδοση δεν θα την εχουν.... Το λεω βαση λογικης.....και ΟΧΙ δοκιμων!!!
Δεν μπορει να εχει την ιδια εμφραξη ο drago στον 18,8.
Αυτο που πιστευω.......αλλα δεν το εχω ''ψαξει''....ειναι οτι 18,8 ΙΣΩΣ να εχει καλυτερη αποδοση σε ενα
σεταπ 50-52 γραμμαρια σκαγια ( 12/76 )....στημενο με μαλλινη γνησια και ακερωτη ταπα.
Απο δοκιμες μου και βρισκοντας τις ριγμενες μαλλινες η διαμετρος τους ειναι 21,5 χιλιοστα
οποτε λογικα θα κανουν καλυτερη εμφραξη στον 18,8 αυλο.
Πιστευω οτι 18,8 θελει βυσματα με βαθιες φουστες .... τωρα με ποια απο αυτα θα δουλεψει και θα
δωσει τον καλυτερο του εαυτο δεν ξερω.....πρεπει να γινουν δοκιμες.
Τα βυσματα που εγω αποκλειω στον 18,8.....και παντα βαση λογικης .....ειναι οι LB6 Ελληνικος και Ιταλικος -
bior 14-18 -20- Ντιανα......
Τωρα ΟΛΑ αυτα μπορει να μην ''στεκουν''.....και να λεω παπαριές.....γιατι τα αποτελεσματα και τα
ασφαλη συμπερασματα βγαινουν ΜΟΝΟ απο δοκιμες φιλε!!!!

Στελιο μου , αυτο που ξερω ειναι οτι εχω ενα καλο οπλο για τα δικα μου γουστα....Σιγουρα θα
υπαρχουν και καλυτερα.....δεν το ''ψαχνω'' ομως.
Με το οπλο που εχω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος φιλε μου !!! :)

Τωρα οσον αφορα τις δοκιμες μου....πισω απο δαχτυλο μου ...ποτε δεν κρυφτηκα....Εχω ανεβασει
πανω απο 100 δοκιμες μου ΜΕ ΤΑ ΣΕΤΑΠ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ....Δεν ειναι τυχαιο που γραφω τα
σεταπ....Το κανω για να δουν οι απιστοι Θωμαδες την γνησιοτητα των δοκιμων μου.!!!

Αυτα!!!! ;):)
Kαλημέρα .
κ.Νίκο συνέχισε να μας βοηθάς με τις δοκιμές σου οι οποίες είναι πολύ διαφωτιστικές .
Όσο αφορά δε την απόδοση του φυσιγγιού στο κυνήγι κάποιος που έχει στοιχειώδεις γνώσεις
μπορεί εκ των προτέρων να γνωρίζει αν θα του αποδώσει και πότε - πόσο .
Για παράδειγμα την τελευταία δοκιμή σου με SIPE 688 1.50X31 GT 24 6* 402M/S μπορώ να την προτείνω
άφοβα σε νο.7.5-8-8.5 για έναρξη τρυγόνι ότι θα γαζώνει .
Επίσης και σε τσίχλα σε καλοκαιρίες θα κάνει σπουδαία δουλειά .
Αυτά .

Kαλημέρα .
κ.Νίκο συνέχισε να μας βοηθάς με τις δοκιμές σου οι οποίες είναι πολύ διαφωτιστικές .
Όσο αφορά δε την απόδοση του φυσιγγιού στο κυνήγι κάποιος που έχει στοιχειώδεις γνώσεις
μπορεί εκ των προτέρων να γνωρίζει αν θα του αποδώσει και πότε - πόσο .
Για παράδειγμα την τελευταία δοκιμή σου με SIPE 688 1.50X31 GT 24 6* 402M/S μπορώ να την προτείνω
άφοβα σε νο.7.5-8-8.5 για έναρξη τρυγόνι ότι θα γαζώνει .
Επίσης και σε τσίχλα σε καλοκαιρίες θα κάνει σπουδαία δουλειά .
Αυτά .

Καλημερα Λαμπη μου!!!! Αυτο θα συνεχισω να κανω ....οσο μπορω να βοηθαω φιλους και συναδελφους!!!
Την τελευταια παραγραφο του μηνυματος μου δεν την διατυπωσα σωστα....Τα σεταπ τα γραφω για βοηθησω
φιλους και συναδελφους....τους ''απιστους Θωμαδες'' τους εχω γραμμενους απο την στιγμη που ξερω
οτι εγω ειμαι καθαρος....Παραλληλα....δεν σηκωνω μυγα στο σπαθι μου!!!!
Οι παρατηρεις σου θεωρω οτι ειναι πολυ σωστες.....και η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ μεγαλη για ολους φιλε μου!!!!

Αποστολή σίγουρα παίζει και αυτό πάντοτε.
Αν μπούμε όμως στη διαδικασία να κλέβουμε στις δοκιμές για να παρουσιάσουμε μετά κάτι διαφορετικό, άστα να πάνε. Δεν υπάρχει μετά καποιο νόημα.
Καμία φορά μας φαίνεται εξωπραγματικό αυτό που δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς όταν κάποιος άλλος μαγκας το κάνει.

Καλημέρα Στέλιο.
Τι να σου πω , τα μαμά τσοκακια των μπενελλι δεν φημίζονται για την απόδοση τους ιδιαιτερα.
Μια δοκιμή θα μας δείξει
Ναι φιλε μου αυτο λεω ειπαμε να βγαλουμε σφαλες συμπερασματα οχι πιος περναει πιον γι αυτο και ποτε δε θα καταφερουμε κατι παει ο αλλος και τουφεκαει στα 20 και λεει 40 και μετα λεει τι τσοκ να παρει τι να πεις

1ον το ανεφερε και ο φιλος το ανεφερα κι εγω

στειλε ενα πμ στον παυλο που βαραμε εξω και πες μου μετα για μακρυνες.
Δε χρειαζετε τον εχω δει εσυ που εισαι? Εχω και γω ενα φιλο νταουλι σκετο οπιος με ρωταει το καλυτερο τουφεκι ειναι λεω!!! Λες ο παυλος να μη σε πενεψει

Το ξέρω ότι δεν είναι σταθερά.
Ο απλός κυνηγός δε γεμίζει οπότε το ζήτημα ειναι με τα διαθέσιμα φυσίγγια του εμπορίου ποιο τουφέκι θα πάει καλύτερα τα περισσότερα.
Το ζητιμα ειναι γτ να εχουμε πανω απο δυο μαρκες φυσιγγια ρε αποστολη?

Status
Not open for further replies.
Back