Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συνεχεια...20 μετρα - κυλινδρος.

View attachment 31398View attachment 31399

Αυτα για σημερα .....
Σας ''χρωσταω'' μια δοκιμη στα 35 και 40 μετρα με φουλ -τσοκ...και σκαγια με 5% αντιμονιο...και
''απλα'' με 2% ...για εχετε ολοκληρωμενη εικονα.
Το λαθος ( κατα την γνωμη μου ) που εκανα ηταν στο σεταπ με το βυσμα Biorietabile 25- επρεπε να
το εχω στο 1,40χ24 και ΟΧΙ στο 1,35χ24.
Να πω επισεις οτι οι τουφεκιες ηταν ''βελουδινες'' σε ανακρουση....ασχετα με τις ταχυτητες που ειχαν!!! :)
Όχι 1.40 ΑS είναι πολύ .Απλά αντί 8* σε 6* θάναι κομπλέ .

Άλλη μια δοκιμή με την psb1 στα 33 γραμμάρια ν8.
View attachment 31405
Μου αρέσει σαν κατανομή,αν βγάλει και κάνα 400αρι αρχική... ειναι κομπλέ
Ωραια τουφεκια εκει κοντα στα 400 εισαι.
Δοκιμασε κ με 2χιλιαρο με νο7 κ εχεις ετοιμο το περδικοφυσεκο

Ρε παιδί..γιατί με 688;;
Αυτό είχε μέσα ο κάλυκας...:p:p:p
688 έχω την εντύπωση της πάει καλύτερα από uee...
Ωραια τουφεκια εκει κοντα στα 400 εισαι.
Δοκιμασε κ με 2χιλιαρο με νο7 κ εχεις ετοιμο το περδικοφυσεκο
Ευχαριστώ Στέλιο!
Θα το δοκιμάσω!!!

Kαλο μεσημερι παλικαρια.....και παντα με υγεια!!!

Εκανα καποιες δοκιμες σημερα σε 24 γραμμαρια σκαγια με διάφορα βυσματα....για τους φιλους και
συναδελφους που πανε σκοπευτηριο....και οχι μονο!!!!
Η ιδεα ηταν του καλου μου φιλου Γιαννη ( jnp )....και δεν του χαλασα το χατηρι. :)

Οι επιλογη βυσματων που εκανα....δεν ξερω κατα ποσον ειναι καλη...αλλα αυτη ειναι.

Οι δοκιμες εγιναν με πυριτιδα Ας- 28αρα....ασχετα εαν γεμισα 24 γραμμαρια...
Επισεις να πω οτι ΟΛΑ τα σκαγια Ν8,5 εχουν 5% αντιμονιο...

Ξεκινησα απο τα 20 μετρα με κυλινδρο.....Στα 25 με 4**** αστρα....Και στα 30 μετρα με 3*** Παντα μαμα τσοκ.
Οπλο Beretta A390 - 18,3 Αυλο και 66 εκατοστα καννη.

Ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστω στον φιλο τον ΣΤΕΛΙΟ απο τα Χανια ...Και τον φιλο τον Λαμπη για τις συμβουλες τους!!!:)

Παιδες οι φωτο ειναι πολλες....Ξεκιναω απο τα 30 μετρα με 3* αστρα ....Βγαζω αποτυπωσεις και εχουμε
συνεχεια.:)
Ευχαριστούμε Νικ και όλα τα "παιδιά" που βοήθησαν.
Πέρα από μπεκάτσα και τσίχλα σε καρτέρι όταν περνάνε χαμηλά που αλλού χρησιμοποιούνται τέτοια φυσίγγια ;;;;
Ακόμη και τα ορτύκια μπορείς να τα αφήσεις να φύγουν πιο μακρυά (στον κάμπο και στο βουνό που έχω κυνηγήσει).
Η ερώτηση είναι για όλους.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις πάντως είναι λουκούμι.
Και 9άρι σκάγι μην πω 10άρι για τις τσίχλες.

Αυτό είχε μέσα ο κάλυκας...:p:p:p
688 έχω την εντύπωση της πάει καλύτερα από uee...

Ευχαριστώ Στέλιο!
Θα το δοκιμάσω!!!
Cheddite t3 cx2000 1.75×33νο7 με ζ2μ18+ φελλο 2μμ απο 68στα 57.5 πολυ καλη σε σκοτωματα για καλο καιρο κ παιζει στα 400m/sec.
Τη ριχνω σε περδικα μεχρι τελη Οκτωβρίου.
Το ιδιο φτιαχνει ο Μυρος με sg19 πολυ καλο.
Οι Κρητικοι τη δουλευουν πολυ την psb1 σιγουρα θα εχουν καλα σεταπ

Cheddite t3 cx2000 1.75×33νο7 με ζ2μ18+ φελλο 2μμ απο 68στα 57.5 πολυ καλη σε σκοτωματα για καλο καιρο κ παιζει στα 400m/sec.
Στέλιο από τα 68 στα 57,5; Πώς σου βγήκε αυτό; Και γιατί όχι z2m21 αλλά z2m18 και φελλό; Μην παρεξηγηθώ δεν θέλω να σε διορθοσω,απλά προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό σου για το στησιμο.

Σήμερα είχα βρεί κάτι χαρτόνια μερικά ήταν του μέτρου κάποια μικρότερα κι εριξα μερικές τουφεκιές με το 690 και την xlr5. Επειδή με τις φωτό τα έκανα ψιλοσκατά κάποιες που δεν φαίνονταν τις έχω μαρκάρει στα σκάγια, δέν έκανα κύκλο πιο πολύ ήθελα να δω κατανομή.
Εριξα απο 35 μέτρα μετρημένο με κορδέλα με τσόκ 3* και στα 2 όπλα, είχα πολλές δυσκολίες να στηρίξω τα χαρτόνια, τα έβαλα τελικά να πατάνε κάτω.
1) 690 3*φυσίγγι express 32 n8
2)xlr5 3* express32 n8
3)690 3* cheddite tordo n9
4)xlr5 3* cheddite tordo n9
5)690 3* lambro a1 speciale 32 n8

Την επόμενη φορά θα το οργανώσω καλύτερα.
Πολύ ωραίες αποτυπώσεις από όλα τα φυσίγγια για 3αρι τσοκ. Βέβαια βοήθησαν και τα κανόνια σου Τάσο. Εμπειρικά στο κυνήγι ποιο από τα δύο τουφεκια κάνει ποιο γεμάτα σκότωματα?

Στέλιο από τα 68 στα 57,5; Πώς σου βγήκε αυτό; Και γιατί όχι z2m21 αλλά z2m18 και φελλό; Μην παρεξηγηθώ δεν θέλω να σε διορθοσω,απλά προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό σου για το στησιμο.
Συγνωμη για την καθυστερηση αλλα ειμαι στο πλοιο για Πειραια κ δεν εχω σημα.
Οταν εψαχνα την psb1 εστησα απο 31-35 γρ σε νορμαλ γομωσεις κ μερικα πειραματικα παντα στα ορια ασφαλειας.
Αυτο ετυχε να δουλευει στο βασικο μου οπλο καλυτερα απ ολα

Στα περισσότερα κρύα Στέλιο πόσο ανεβάζεις την PSB1 ;
Εγώ δουλεύω την CSB1 της οποίας το ιδανικό βάρος είναι τα 32 γρ .
Η PSB1 είναι πιο προοδευτική και δουλεύει ωραία και στα 33 γρ .

Στα περισσότερα κρύα Στέλιο πόσο ανεβάζεις την PSB1 ;
Εγώ δουλεύω την CSB1 της οποίας το ιδανικό βάρος είναι τα 32 γρ .
Η PSB1 είναι πιο προοδευτική και δουλεύει ωραία και στα 33 γρ .
Λαμπη σε κρυα υγρασιες δεν τη δουλευω.
Το σεταπ παραπανω προεκυψε οταν προσπαθησα να μαλακωσω ενα παρομοιο στησιμο με Drago 20 το οποιο με ειχε τρελανει στο οβερκιλ σε ζεστες κ νορμαλ θερμοκρασιες αλλα σε κρυα κ υγρασιες δεν δουλευε.
Μπορει να εφταιγε κ το στησιμο, το στροφειο μου κ αλλα πολλα ομως δεν μπορεσα να φτιαξω καλο φυσιγγι για κρυο με την psb1 κ γιατι να το κανω αλλωστε τη στιγμη που υπαρχει tekna s4 sipe.

Ευχαριστούμε Νικ και όλα τα "παιδιά" που βοήθησαν.
Πέρα από μπεκάτσα και τσίχλα σε καρτέρι όταν περνάνε χαμηλά που αλλού χρησιμοποιούνται τέτοια φυσίγγια ;;;;
Ακόμη και τα ορτύκια μπορείς να τα αφήσεις να φύγουν πιο μακρυά (στον κάμπο και στο βουνό που έχω κυνηγήσει).
Η ερώτηση είναι για όλους.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις πάντως είναι λουκούμι.
Και 9άρι σκάγι μην πω 10άρι για τις τσίχλες.

Καλημερα Βασιλη μου!!!! Δεν ξερω εαν θα πηγαινα στην μπεκατσα με 24 γραμμαρια. Δεν ειχα ξανα
δοκιμασει 24 γραμμαρια....ειναι η πρωτη φορα. Ωστοσο βλεποντας τις αποτυπωσεις....θα πηγαινα στην
τσιχλα σε κοντινες αποστασεις δλδ μεχρι τα 30 μετρα....και με τα τσοκ που δοκιμασα.
Τωρα αυτο που ειδα απο τις δοκιμες μου....Ο SG25 εδωσε ''ρεστα''.....κοντραρισε τον SPARK στα ισια...
ξεφτιλησε τον PISTON23 ....που εμενε με απογοητευσε....οι μισοταπες πηγαν πολυ καλα... και ο Spark
αναμενομενο ηταν να εχει ποιο εντονα κεντρα.
Τον piston τον ειχα σε εκτιμηση απο τα λεγομενα των συναδελφων.....Δεν ξερω τι κανει στο κυνηγι
ή στο σκοπευτηριο....αυτο που ειδα ομως στις αποτυπωσεις δεν μου αρεσε....Τον περιμενα πολυ
καλυτερο!!!
Μην ''ξεγελανε'' οι αποτυπωσεις....μην ξεχνας οτι τα σκαγια ειναι με 5% αντιμονιο....με ''απλα'' σκαγια
μπορει τα ποσοστα συγκεντρωσης να ηταν πολυ ποιο χαμηλα....
Αυτο θα το τσεκαρουμε στις επομενες δοκιμες που εχω και απλα σκαγια.
Μην νομιζεις οτι το σκληρο σκαγι ειναι οτι καλυτερο.....Πιστευω οτι στα δισκακια που δεν εχουν αιμα
ειναι πολυ καλο.....αλλα στο κυνηγι δεν ξερω κατα ποσον καλα θα αποδωσει.
Εννοω οτι εαν παρει την τουφεκια η τσιχλα στα 20 μετρα και με 410μ/δ το πιθανοτερο ειναι να εχεις
διαμπερη τραυματα....Η τσιχλα θα πεφτει....αλλα εκει που θα πεφτει....δεν θα την βρισκεις....Λαθος μου
που δεν μετρησα διατρηση. Θα το κανω την επομενη φορα φιλε!!!
Αυτα ειναι τα δικα μου συμπερασματα....Τωρα εαν καποιοι φιλοι ή συναδελφοι ''ειδαν'' και κατι αλλο
ας το γραψουν!!!! :)

Καλημερα Βασιλη μου!!!! Δεν ξερω εαν θα πηγαινα στην μπεκατσα με 24 γραμμαρια. Δεν ειχα ξανα
δοκιμασει 24 γραμμαρια....ειναι η πρωτη φορα. Ωστοσο βλεποντας τις αποτυπωσεις....θα πηγαινα στην
τσιχλα σε κοντινες αποστασεις δλδ μεχρι τα 30 μετρα....και με τα τσοκ που δοκιμασα.
Τωρα αυτο που ειδα απο τις δοκιμες μου....Ο SG25 εδωσε ''ρεστα''.....κοντραρισε τον SPARK στα ισια...
ξεφτιλησε τον PISTON23 ....που εμενε με απογοητευσε....οι μισοταπες πηγαν πολυ καλα... και ο Spark
αναμενομενο ηταν να εχει ποιο εντονα κεντρα.
Τον piston τον ειχα σε εκτιμηση απο τα λεγομενα των συναδελφων.....Δεν ξερω τι κανει στο κυνηγι
ή στο σκοπευτηριο....αυτο που ειδα ομως στις αποτυπωσεις δεν μου αρεσε....Τον περιμενα πολυ
καλυτερο!!!
Μην ''ξεγελανε'' οι αποτυπωσεις....μην ξεχνας οτι τα σκαγια ειναι με 5% αντιμονιο....με ''απλα'' σκαγια
μπορει τα ποσοστα συγκεντρωσης να ηταν πολυ ποιο χαμηλα....
Αυτο θα το τσεκαρουμε στις επομενες δοκιμες που εχω και απλα σκαγια.
Μην νομιζεις οτι το σκληρο σκαγι ειναι οτι καλυτερο.....Πιστευω οτι στα δισκακια που δεν εχουν αιμα
ειναι πολυ καλο.....αλλα στο κυνηγι δεν ξερω κατα ποσον καλα θα αποδωσει.
Εννοω οτι εαν παρει την τουφεκια η τσιχλα στα 20 μετρα και με 410μ/δ το πιθανοτερο ειναι να εχεις
διαμπερη τραυματα....Η τσιχλα θα πεφτει....αλλα εκει που θα πεφτει....δεν θα την βρισκεις....Λαθος μου
που δεν μετρησα διατρηση. Θα το κανω την επομενη φορα φιλε!!!
Αυτα ειναι τα δικα μου συμπερασματα....Τωρα εαν καποιοι φιλοι ή συναδελφοι ''ειδαν'' και κατι αλλο
ας το γραψουν!!!! :)
Αρχηγε ολος ο λαος περιμενει να δει lb6 fly στα 60-70 μετρα

Αρχηγε ολος ο λαος περιμενει να δει lb6 fly στα 60-70 μετρα

Ολα θα γινουν φιλε!!! Αγαλι αγαλι γινεται η αγουριδα μελι!!!
Γιατι οι steel ή ο sg -magnum....δεν σου κανουν για αυτα τα μετρα ????
Εχω δοκιμες στα 70- 80 μετρα φιλε.....ασχετα εαν δεν τις εχω ανεβασει.....
Οταν θα θεωρησω εγω οτι εχουν ''αξιοπρεπεια''....με τα δικα μου κριτηρια....τοτε ισως τις ανεβασω.
Αυτες οι τουφεκιες δεν ειναι για τα κυνηγια που κανω.....Ουτε υπαρχουν σκαγια για 70 - 80 μετρα...
αυτα τουλαχιστον που ριχνουμε εδω στην Ελλαδα....
Εαν θελεις τουφεκιες στα 70 - 80 μετρα.....το χερι πρεπει να παει πολυ βαθια στην τσεπη...και αγορασεις
''ειδικα'' σκαγια....Ολα τα αλλα ( για μενα ) ειναι για δημιουργεια εντυπωσεων!!!
Μιλαω για σκαγια.....και οχι για βολια...
Στα 80 μετρα Στελαρα τον στοχο 1,25Χ85 τον βλεπεις σαν πακετο απο τσιγαρα....μονο αυτο σου λεω,,,,
και βγαλε τα συμπερασματα σου φιλε!!!! ;) :)

Ολα θα γινουν φιλε!!! Αγαλι αγαλι γινεται η αγουριδα μελι!!!
Γιατι οι steel ή ο sg -magnum....δεν σου κανουν για αυτα τα μετρα ????
Εχω δοκιμες στα 70- 80 μετρα φιλε.....ασχετα εαν δεν τις εχω ανεβασει.....
Οταν θα θεωρησω εγω οτι εχουν ''αξιοπρεπεια''....με τα δικα μου κριτηρια....τοτε ισως τις ανεβασω.
Αυτες οι τουφεκιες δεν ειναι για τα κυνηγια που κανω.....Ουτε υπαρχουν σκαγια για 70 - 80 μετρα...
αυτα τουλαχιστον που ριχνουμε εδω στην Ελλαδα....
Εαν θελεις τουφεκιες στα 70 - 80 μετρα.....το χερι πρεπει να παει πολυ βαθια στην τσεπη...και αγορασεις
''ειδικα'' σκαγια....Ολα τα αλλα ( για μενα ) ειναι για δημιουργεια εντυπωσεων!!!
Μιλαω για σκαγια.....και οχι για βολια...
Στα 80 μετρα Στελαρα τον στοχο 1,25Χ85 τον βλεπεις σαν πακετο απο τσιγαρα....μονο αυτο σου λεω,,,,
και βγαλε τα συμπερασματα σου φιλε!!!! ;) :)
Απο περιεργεια κ μονο Νικολα θα παρουμε κ απο αυτα, πριν μερες εψαχνα απο Κινα... πανακριβα...

Status
Not open for further replies.
Back