Το ξέρω φίλε ότι βγήκαν έξω λογικοτατο αλλά δεν είναι για όλους κατανοητό όταν βλέπουν στο ίδιο φυσίγγι 609 και στο άλλο 420 εκεί έγινε και το μπέρδεμα φυσικά και το ανάστροφο με διασπορεα στα 15 θα πετάξει έξω σκακια το δικό μου ανάστροφο που ειχε θα είχε πετάξει έξω πάνω από τα μισά αφού δε σκότωνε πάνω από τα 20 μέτρα εγώ επισήμανση έκανα για να μην παρεξηγεί κανείς τις εικόνες γιατί οι λεπτομεριες φίλε Νίκο κάνουν τις διαφορές αλλά όταν μπορείς να τις κατανοήσεις. Δε μπερδεύτηκα φίλε εξήγηση πήγα να δώσω στα νούμερα .
ναι καλά!!!Όλα καλά πάμε για άλλα φίλε καλά να μαστε .
Η διάσταση του πίνακα δοκιμών μεγάλη υπόθεση
πρέπει να δεις ολόκληρη την τουφεκιά
Νίκο εγώ είχα (κι έχω) χαρτιά 100Χ75, κόβω το ένα σε 3 λωρίδες των 25 και τις κολλάω στα άλλα για να έχω 100Χ100 και ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ!!!
θέλει 1,50 Χ 1,50
για τα διασποράς θέλεις ολόκληρο τοίχο για να δεις την τουφεκιά
Επίσης για να μην δημιουργούνται "οπτικές παρανοήσεις"
χρησιμοποίησε μόνο κόκκινο μαρκαδόρο για να μαρκάρεις τα σκάγια και μαρκαριζέ τα όλα κι αυτά εκτός κύκλου
τα γράμματα γράφε τα με μπλε ή μαύρο να διαφέρουν από τα σκάγια
τες πα, το ζήτημα είναι να υπάρχει ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ, σεβασμός στον συνομιλητή και κυρίως να εκτιμούμε τον κόπο του.........
εγώ Νίκο στήριζα με πιαστράκια το χαρτόνι 1Χ1 σε φράχτη συρμάτινο (το ίδιο κάνω και τώρα αλλού)
αργότερα είχα φτιάξει ξύλινο τελάρο με τρύπα 90Χ90 στη μέση
με πατέντες να στηρίζω δοκίμια για διάτρηση
χώρια κατασκευες για τον Crony να μετραω V10 όπως μου είχε πει ο Γ. Βλαχόπουλος της Λάμπρο
Ποιος το είπε ;Μυστήρια φυσίγγια αυτή η gamebore,(choke teage)πως κ κανένα απ' τα δύο στην Ελλάδα
ΠαραβοηθαΔεν σας κάνει εντύπωση που όλα τα τσοκ είναι τα καλύτερα του κόσμου ;
Ένα σωληνάκι που αν αν πει κάποιος το αντιγράφω το κάνει με ακρίβεια μm.
Όλα ίδια, εκτός φρενάτων και brain που δεν τα ξέρω ...
Μόνη διαφορά η σύσφιξη και η λείανση ... Αν και για την λείανση δεν έχω πειστεί ότι ο καθρέφτης βοηθά ...
Ξέρεις κάποιον να τα φέρνειΠοιος το είπε ;
Αν έχεις κάνει τεστ εσύ προσωπικά ή οποιοσδήποτε άλλος, με διάφορες τραχύτητες, το πιστεύω.Παραβοηθα
Η εσωτερική γεωμετρία της κάνης ,αν μελετήσουμε βήμα βήμα από την θαλάμη έως το στόμιο τις διαστάσεις, γωνίες κλπ, και αν την συσχετισουμε με τις διαστάσεις των βυσμάτων, μας οδηγεί σε σχετικά ασφαλή συμπεράσματα για την καταλληλοτητα ή όχι κάθε αυλου.
Οι διαστάσεις των πλαστικών βυσμάτων παίζουν από 18,0 σε 18,6 και αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των βυσματωσεων. Για παραδοσιακά φυσίγγια χωρίς πλαστικό δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι στενοί αυλοι 18,2 και 18,3 είναι μονόδρομος. Στα φυσίγγια με πλαστικό βύσμα ή και μονο πλαστική couvette, η ιδανική διάμετρος αυλου, είναι αυτή που συνδυάζει τέλεια εμφραξη με την μικρότερη τριβή. Κάποια βύσματα έχουν την ικανότητα να κάνουν τέλεια εμφραξη ακόμη και σε αυλό 19+ χιλιοστά, τα περισσότερα όμως, ειδικά στο κρύο παρουσιάζουν διαφυγες αερίων όταν η φούστα τους << κολυμπάει >> στην κάνη. Όσο για τις τριβες, πέρα από την αχρείαστη παραπανίσια καταπόνηση όπλου και βύσματος, προκαλούν απώλεια ενέργειας, ταχύτητας, χωρίς να προσφέρουν κάτι χρήσιμο. Λογικά όσο φαρδύτερος ο αυλός τόσο λιγότερη τριβή, ( για ίδιο επίπεδο λείανσης και ευθύτητας κάνης), ομως εμφραξη με τριβες είναι αντικρουομενα μεγέθη, από ένα σημείο και μετά αρχίζει να χάνεται το ένα από τα δύο. Αν προσθέσουμε και την τρίτη παράμετρο που είναι η πίεση των αεριων, ( οσο μεγαλώνει η διάμετρος τόσο μειώνεται η πίεση), καταλήγουμε κάπου στη μέση. Νομίζω ότι μια διάμετρος αυλου δεν μπορεί να είναι ιδανική για ολα τα βύσματα, αλλά για συγκεκριμενη διάμετρο βυσμάτων.
Να συμπληρώσω ...αυτου του τυπου οι μη τυποποιημενες σωστα δοκιμες, δειχνουν κατι σημαντικο. Οτι τις εντυπωσιακα (στο ματι του πελατη) πυκνες κατανομες πολλων αφτερ μαρκετ , δεν μπορουν να τις βαλουν πανω στο πουλι οι περισσοτεροι, ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑ οπλο , καθιστοι , και με ιδανικη ψυχολογια (χαλαρες βολες τεστ)