Για μενα Βασιλη αυτη η συγγεντρωση σε αυτα τα μετρα ειναι λαθος , αν μπορεις να υποστηριξεις τετοια τουφεκια στα 36 μετρα γιατι δεν ριχνεις μονοβολα !! Ο σκοπος των δραμιων ειναι να ανοιγουν λιγο για τις δυσκολες κοντινες τουφεκιες ,γι'αυτο και δεν δουλευω lb6 στα δραμια
Για όλους, ... Ο καθένας μας έχει ένα βασικότατο "μη μετρήσιμο" μέγεθος που το λένε μέσο σφάλμα σκόπευσης.
Αν το δικό μου είναι 1μ από το κέντρο, μια διασπορά ακτίνας μισού μέτρου θα με κάνει να χάνω θηράματα.
Η διασπορά 1.5μ να παίρνω κάποια.
Εγώ έτσι το βλέπω.
Προφανώς το σφάλμα αυτό πρέπει να μικραίνει με τον καιρό ή με την εμπειρία.
Αυτό πρέπει να είναι το μέλημα όλων μας.
Δεν υπάρχει λάθος και σωστή συγκέντρωση που να ισχύει για όλους.
Και για εμένα "λάθος" είναι αλλά για έναν πολύ καλό σκοπευτή είναι ιδανική.
Ακόμα όμως και το ιδανική μπορεί να θεωρηθεί λάθος διότι όπως είπες, γιατί δεν ρίχνει μονόβολα ;;;
Θα μπορούσε να είναι ιδανική σε άλλη απόσταση, ... τότε θα μπορούσε και για εμένα να είναι ιδανική.
Η λέξη κλειδί είναι η απόσταση που είναι ΠΑΝΤΑ άγνωστη μέχρι να πατήσεις την σκανδάλη.
Για τα δράμια τώρα.
Εκτός από το παραπάνω γουρούνι που το έριξα καταχρηστικά σχεδόν όλα τα άλλα τα έχω τουφεκίσει σε αποστάσεις κάτω των 60μ, τα περισσότερα δε κάτω από τα 40.
Και στην στάμπα όμως όπως και στο καρτέρι δεν γνωρίζεις την απόσταση που θα τουφεκίσεις.
Μακάρι να την γνωρίζαμε.
Δεν μπορούν τα δράμια να γίνουν μονόβολο.
Ούτε το μονόβολο δράμια.
Πολλές φορές έχω αλλάξει το πρώτο φυσίγγι ή όλα ανάλογα με το μέγεθος του θηράματος ή τον τόπο που κυνηγάω.
Όλοι όσοι ξέρω το κάνουν εκτός από αυτους που χρησιμοποιούν μόνο μονόβολα.
Τα βασικά που πρέπει να ξέρουμε όλοι είναι:
1. Ποτέ μονόβολα η δράμια χωρίς ασφαλή τερματισμό.
2. Ποτέ δράμια όταν τα σκυλιά είναι κοντά στο θήραμα.
3. Ποτέ δράμια στην στάμπα ειδικά αν είναι πολλά τα σκυλιά.
4. Τα ζώα αυτά είναι άξια θαυμασμού και γίγαντες δύναμης και θέλησης για ζωή. Ψυχραιμία να τα τουφεκίσουμε στην μικρότερη δυνατή απόσταση ώστε να τους κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή ζημιά.
Πολύ καλό "σημάδεμα" και η επιδίωξη να είναι πάντα η άμεση καταβολή.
Αν την κάνουν αρχίζουν τα παρατράγουδα.