Τα φυσίγγια Winchester XX (με buffer φυσικά) βάραγαν 87% στα 36,5m και γίνονταν συχνά μετρήσεις για να το επιβεβαιώσουν.
... αλλά δεν έγιναν μετρήσεις διάτρησης στην αρχή ούτε και κατά την διάρκεια του πειράματος ... γιατί άραγε ???
Στιρίχτηκαν στην
ταχύτητα και την
συγκέντρωση με
μηδενικό σκοπευτικό σφάλμα.
Έχετε δει κανένα video στο ΥΤ από κανέναν τρελλαμένο (και υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί) που να μετράει διατρήσεις σε τζελ με το ίδιο φυσίγγι και διαφορετικά όπλα ?????????????????
Εγώ δεν έχω δει ούτε ένα ...
Η δική μου λογική λέει το εξής.
Αν η ταχύτητα στομίου είναι η ίδια ή παρόμοια η διάτρηση στα Χ μέτρα εξαρτάται από
1. παραμορφώσεις των σκαγιών (που επηρρεάζουν άμεσα την συγκέντρωση και τις μένουσες)
2. πόσο γρήγορα αποσπάστηκαν τα σκάγια από την αρχική σφιχτή δέσμη (που επηρρεάζει και αυτό άμεσα την συγκέντρωση και τις μένουσες)
3. θερμοκρασία, πίεση και υγρασία αλλά αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν.
Σε χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να κλάσει τελείως το φυσίγγι ... οκ δεκτό αλλά θα κλάσει σε όλα τα όπλα.
4. σκληρότητα σκαγιών
Οι παραμορφώσεις δημιουργούνται κυρίως στην εκπυρσοκρότηση (Pmax) και μέχρι περίπου στον κώνο.
Από εκεί και πέρα έχουμε κάποιες παραμορφώσεις στο τσοκ αλλά αυτό δεν το αποφεύγεις με αλλαγή κάνης και ίδια σύσφιξη.
Το στοιχείο που έχουμε είναι ότι ο κώνος σφίγγει την κατανομή κατά 10% (
από τους πιο αισιόδοξους).
Να συμφωνήσω ακόμα και σε αυτό ...
Άρα ο κώνος επηρρεάζει το 10% των σκαγιών άρα το 10% των σκαγιών είναι ταχύτερα και έχουν μεγαλύτερες μένουσες.
Οκ συμφωνώ και σε αυτό.
Δείτε τώρα που φαλτσάρει η θεωρία αυτή ...
Κάποιοι κυνηγοί και κάποιοι σκοπευτές που είναι πιο κοντά στα κέντρα λένε ότι αυτό το όπλο σκοτώνει καλύτερα.
Μα το 10% μεγαλύτερη συγκέντρωση δεν οδηγεί ΠΟΤΕ σε 10% αύξηση στην κάρπωση και αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
Εγώ
δέχομαι ότι οδηγεί σε μεγάλες αποστάσεις και υπό πολλές προυποθέσεις ... 10% σημαίνει 1 πουλί στα 10.
Θέλετε να πιστέψω ότι κρατάνε στατιστικά και έχουν δει αυτή την διαφορά και με 1 πουλί παραπάνω στα 10 βγάζουν συμπεράσματα για τις κάνες ?
Κάποιοι λένε ότι κάποιες κάνες έχουν μεγαλύτερη περιφερειακή διάτρηση παρόλο που βγάζουν τις ίδιες περίπου κατανομές με κάποιες άλλες.
Χμμμμ
Διάτρηση = μένουσες.
Γιατί 2 σκάγια που εκτοξεύονται με την ίδια αρχική ταχύτητα από 2 διαφορετικές κάνες και χτυπάνε και τα 2 μισό μέτρο δίπλα από το κέντρο να έχουν διαφορετικές ταχύτητες ???
Αν είχαν, θα είχαν και διαφορετικές παραμορφώσεις ... το πιο παραμορφωμένο θα έσκαγε στα 70cm όχι στα 50cm.
Αν συμβαίνει αυτό σε πολλά σκάγια η κατανομή θα ήταν διαφορετική ...
Μην με τρελένετε ρε σεις ...
Γιάννη τέτοια θα σου λέει το αγόρι σου
Τέλος τα σοβαρά ποστ για σήμερα ....
Με κουράσατε ...
ps
It doesn't matter how beautiful your theory is, it doesn't matter how smart you are.
If it doesn't agree with experiment, it's wrong.
Richard P. Feynman
Μετάφραση
Δεν έχει σημασία πόσο όμορφη είναι η θεωρία σου, επίσης δεν έχει σημασία το πόσο έξυπνος είσαι.
Αν δεν συμφωνεί με το πείραμα, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.
Τον χρόνο που θα σπαταλήσετε για να μου απαντήσετε αφιερώστε τον στο να καταλάβετε τι λέω ή στο να κάνετε σωστές δοκιμές.