Με τα δικά μας οπλαΟ φίλος σου έριξε σε τενεκέ με τη δική σουη ,εσύ με τη δική του
Με τα δικά μας οπλαΟ φίλος σου έριξε σε τενεκέ με τη δική σουη ,εσύ με τη δική του
Αν γίνει η δοκιμή Γιάννη, πρέπει να γίνει την ίδια μέρα σε 2 τόπους που έχουν διαφορά υψομέτρου περίπου 800m.Έχω ρίξει όμοια φυσιγγι στα 130-150 μέτρα και στα 900.Οχι την ίδια μέρα,ωστόσο με πολύ κοντινές καιρικές συνθήκες.
Είχα 3* και στις δύο περιπτώσεις.
Στην δεύτερη,όταν είδα το χαρτί ξανατσεκαρισα ότι πράγματι είχα το τριαστερο και δεν είχα βάλει το φουλ!
Μπορεί να έτυχε,αν και με τα φυσίγγια ΜΟΥ έχω μεγάλη βεβαιότητα...
Εννοείται,με το ίδιο οπλο-κανη,ίδια απόσταση.
Συμφωνώ!!Αν γίνει η δοκιμή Γιάννη, πρέπει να γίνει την ίδια μέρα σε 2 τόπους που έχουν διαφορά υψομέτρου περίπου 800m.
Μια από τις ιδιότητες που προσδίδουν οι μύθοι στην αχρωμιωτη κανη είναι οι μικρότερες μεταβολές στην απόδοση στην διαφορά της θερμοκρασίας... Θα είχε ενδιαφέρον μια δοκιμή για το Νίκο, αν κ ξέρω ότι με τη ζέστη είναι ταλαιπωρία το κουβάλημα δύο όπλων, να δεί αν η χρωμιωμενη κ η αχρωμιωτη έχουν διαφορές στην υπερβολική ζέστη του καλοκαιριού...
Εγώ αυτή τη δοκιμή δεν την έκανα δυστυχώς... Ωστόσο σε συνεχόμενες βολές στον ταχογραφο με την ζέστη έχω παρατήρησει με διάφορα όπλα ότι όσο ζεσταίνεται η κανη οι ταχύτητες συνεχώς αυξάνουν από φυσίγγι σε φυσίγγι... Η v3 είχε χαμηλότερες αυξήσεις στην ταχύτητα όσο ζεσταίνοταν που ήταν αχρωμιωτη... με βάζει σε σκέψεις απλά αυτό, χωρίς να αποδέχομαι το μύθο των μικρότερων μεταβολών αφού δεν κατάφερα να το τεσταρω....
Εμ....εκεί ήθελα να καταλήξω....λάθος δικό σου στη σκόπευσηγκαααααραμπινατοΜε τα δικά μας οπλα
Θα μας βγάλει κανένα μάτι αυτός!Σκουρκος ,Τούρκος το ίδιο πράγμα είναι! Αλεξξξξ!!! Που είσαι ρε γουδί?
Αν μετά από 32 χρόνια κυνηγιού δεν μπορη κάποιος να Πετηχει ντενεκε στα 30 μέτρα καλητερα να κάνη κάτι άλλο και με οπλο κετραρισμενο…αλαξωκολιες δεν κανο γιατί εγω είμαι αριστερός και ο φίλος δεξις…δεν έγραψα εγω ότι φτεει το οπλο απλά το φυσηγγι αυτό δεν το τράβαγε…Εμ....εκεί ήθελα να καταλήξω....λάθος δικό σου στη σκόπευσηγκαααααραμπινατο
Πι.ες :τόσο δύσκολο να κάνετε την αλλαξοκωλια ,έτσι ώστε να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι φταίει το όπλο
Άλλο αυτόΑν μετά από 32 χρόνια κυνηγιού δεν μπορη κάποιος να Πετηχει ντενεκε στα 30 μέτρα καλητερα να κάνη κάτι άλλο και με οπλο κετραρισμενο…αλαξωκολιες δεν κανο γιατί εγω είμαι αριστερός και ο φίλος δεξις…δεν έγραψα εγω ότι φτεει το οπλο απλά το φυσηγγι αυτό δεν το τράβαγε…
Για ταχύτητες δε ξέρω, πάντως στο ίδιο φυσέκι την ίδια μέρα μου έδωσε σχεδόν ίδια κατανομή.. Αύγουστο με ζέστη καλή.Μια από τις ιδιότητες που προσδίδουν οι μύθοι στην αχρωμιωτη κανη είναι οι μικρότερες μεταβολές στην απόδοση στην διαφορά της θερμοκρασίας... Θα είχε ενδιαφέρον μια δοκιμή για το Νίκο, αν κ ξέρω ότι με τη ζέστη είναι ταλαιπωρία το κουβάλημα δύο όπλων, να δεί αν η χρωμιωμενη κ η αχρωμιωτη έχουν διαφορές στην υπερβολική ζέστη του καλοκαιριού...
Εγώ αυτή τη δοκιμή δεν την έκανα δυστυχώς... Ωστόσο σε συνεχόμενες βολές στον ταχογραφο με την ζέστη έχω παρατήρησει με διάφορα όπλα ότι όσο ζεσταίνεται η κανη οι ταχύτητες συνεχώς αυξάνουν από φυσίγγι σε φυσίγγι... Η v3 είχε χαμηλότερες αυξήσεις στην ταχύτητα όσο ζεσταίνοταν που ήταν αχρωμιωτη... με βάζει σε σκέψεις απλά αυτό, χωρίς να αποδέχομαι το μύθο των μικρότερων μεταβολών αφού δεν κατάφερα να το τεσταρω....
Ρε φίλε αυτο ηθελα να το γραψω μια μερα που το διαπιστωσα, και τελικα δε το ανεφερα ποτε....εχεις απολυτο δικιο...για την ιστορια, το οπλο ηταν χρωμιωμενο (Fabarm Supergrade)....Εγώ αυτή τη δοκιμή δεν την έκανα δυστυχώς... Ωστόσο σε συνεχόμενες βολές στον ταχογραφο με την ζέστη έχω παρατήρησει με διάφορα όπλα ότι όσο ζεσταίνεται η κανη οι ταχύτητες συνεχώς αυξάνουν από φυσίγγι σε φυσίγγι... Η
Σαν τις καμπάνες δλδέτσι πάλλονται μπορεί ,μπορεί να έχει κ βάση όπως άλλωστε βάση έχει κ η θεωρία των καυτων σκαγιωνΠαραθέτω μια ενδιαφέρουσα άποψη(από ομάδα facebook)περί αχρωμίωτης κάνης, την οποία κ θεωρώ λογική...
Είμαι κ εγώ ένας από αυτούς (sorry @gvp9000 είχα κ εγώ remington!) που έχω δει ωραία πράγματα στις αχρωμίωτες κάνες!
View attachment 75481
Δε τη ξέρω αυτή... Ξέρω μόνο ότι βγαίνουν από τη κάνη "κρύα" (ίσως μόνο τα περιφερειακά "μάλλινα" λόγω τριβής να παίρνουν "κάτι"...) και με τη τριβή στον αέρα σηκώνουν κάποια θερμοκρασία. Ποτέ δεν έδωσα όμως ιδιαίτερη βάση στο φαινόμενο αυτό...όπως άλλωστε βάση έχει κ η θεωρία των καυτων σκαγιων
Στην επικοινωνια με τους εξωγιηνους προτεινεται κανες αχρωμιωτες λογω σταθερης αρμονικης εκπομπης!!!!!!Παραθέτω μια ενδιαφέρουσα άποψη(από ομάδα facebook)περί αχρωμίωτης κάνης, την οποία κ θεωρώ λογική...
Είμαι κ εγώ ένας από αυτούς (sorry @gvp9000 είχα κ εγώ remington!) που έχω δει ωραία πράγματα στις αχρωμίωτες κάνες!
View attachment 75481
Λοιπον προσωπικα δηλωνω οτι η σοβαροτερη επενδυση που πρεπει να κανει ενας κυνηγος και να ησυχασει το μυαλο του απο ολες τις παπαριες περι κωνων αυλων τσοκ κτλ ειναι η ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ εαν μπορουσα να εχω την δυνατοτητα του Νικολα θα ημουν ευτυχης.Εχω το φιλαρακι μου που περιμενει την plus και να μουλεει πουλα την Μ2 και το Β 525και τραβα παρε το πολυβολο τι καθεσαι με τα λιανοντουφεκα εσυ.Καταλαβατε τι περναμε μερικοι απο μας;Αντε βρες γαλήνη να πας λιγες διακοπες.Νικολα θα χαιρομουν να σε γνωριζα απο κοντα εισαι αξιολογος τυπος νασαι παντα καλα και να συνεχισουμε να ειμαστε ολοι μαζι μια ομορφη παρεα.
Σε ζέστη εχεις περισσοτερη συγκεντρωση;;;Λοιπόν έχουμε και λέμε.
Αξίωμα ... Όσο πιο πυκνός ο αέρας τόσο πιο μεγάλη διασπορά έχουμε και αντίστροφα.
Άρα ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΚΑΓΙΩΝ
Σε κρύο καιρό έχουμε μεγαλύτερη διασπορά απ' ότι με ζεστό.
Σε υψόμετρο έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση απ' ότι στην επιφάνεια της θάλασσας.
Αν στο κρύο έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση σημαίνει ότι το φυσίγγι βγάζει μικρότερες ταχύτητες.
Το υψόμετρο σφίγγει τις τουφεκιές πάντα.