Βλητικές δοκιμές

Στα δοκιμαστικά με αγνώστου προέλευσης πυρίτιδα απαγορεύονται οι δοκιμές με "κλείστρα"
Μόνο με σταθερό καθρέφτη!
Το πολύ να ψάχνεις την πάπια στα χόρτα!

Θυμάσαι;;
.yelling.
Μύρο έχω φύλλο που κάποια στιγμή παλιά του ήρθε αναλαμπή να γίνει ιδιογομοτης, είχε μια μοσμπερ χραπα χρουπα όταν έκανε δοκιμές το όπλο το έδενε στην ελιά και το πυροδοτούσε με σπαρτσινο από μακριά. Κανόνισε, δεν σου λέω τίποτα άλλο.😜😜😜

Στα δοκιμαστικά με αγνώστου προέλευσης πυρίτιδα απαγορεύονται οι δοκιμές με "κλείστρα"
Μόνο με σταθερό καθρέφτη!
Το πολύ να ψάχνεις την πάπια στα χόρτα!

Θυμάσαι;;
.yelling.
Άκου, και με το δίκανο δεν είσαι σίγουρος. Παλιά που είμαστε πιτσιρικάδες μαζί με τον κουμπάρο μου φτιάξαμε φυσίγγια ( χωρίς να έχουμε ιδέα ) βάλαμε δόση όσο θέλαμε τέρμα μέχρι επάνω με την τότε σιπε ) να πάμε κρυφά κυνήγι. Κάνουμε δοκιμή, τα φυσίγγια δεν μπεναν στη θαλαμι, εμείς όμως τα βάλαμε με το ζόρι, και μου μένει στα χέρια μόνο το κοντάκι, και εγώ δεν άκουγα ( φτηνα τη γλίτωσα ) για κάνα 5 αρη μέρες, ο πατέρας μου με χιρωτονισε Διάκο. Ακόμα το θυμάμαι λες και έγινε εχθές, δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ μου. Αυτός ο γέρος μου τι έχει τραβήξει. 😜

Μύρο έχω φύλλο που κάποια στιγμή παλιά του ήρθε αναλαμπή να γίνει ιδιογομοτης, είχε μια μοσμπερ χραπα χρουπα όταν έκανε δοκιμές το όπλο το έδενε στην ελιά και το πυροδοτούσε με σπαρτσινο από μακριά. Κανόνισε, δεν σου λέω τίποτα άλλο.😜😜😜
Μηπως λες, για το Γιώργη τον Αβήτη ρε;;;; .very funny.
Αυτος εβαζε τη Sipe 2,70 κ εδενε τα οπλα στα δεντρα....

Υπάρχει χωριό στην Κέρκυρα που στην μία ελιά δένουν τον κόκκορα και στην άλλη την καραμπίνα.
Λάθος αυτό το κάνουν στο γήπεδο από το ένα δοκάρι τον κόκκορα και από το άλλο βαράμε για να δούμε διάτρηση στα 100 μετραfgr2

Μηπως λες, για το Γιώργη τον Αβήτη ρε;;;; .very funny.
Αυτος εβαζε τη Sipe 2,70 κ εδενε τα οπλα στα δεντρα....
Ναι, αχώριστοι τότε, εγώ, ο κουμπάρος μου, και ο Γιώργος, ιστορίες για άγριους. Επειδή ξέρω απο πρώτο χέρι τι έφτιαχνε, τώρα που ξέρω απο ιδιογομοση δεν τα ρίχνω αυτά που έφτιαχνε ούτε δεμένος.( Δεν είχα ρίξει και πότε, ευτυχώς θυμόμουν το δίκανο ) Εν το μεταξύ όλα τα όπλα 3.5 άρια για να αντέχουν, τυχαίο δεν νομίζω. Και αφού του αυγαταγε, πήρε ένα πλάγιο ζαμπαλα 10 cal. Που όταν έριχνε ήταν λες και έριχνε όλμος 4 και 2. Άσε που δεν κρατιόταν, είχα ρίξει μια φορά.:rolleyes:

Ναι, αχώριστοι τότε, εγώ, ο κουμπάρος μου, και ο Γιώργος, ιστορίες για άγριους. Επειδή ξέρω απο πρώτο χέρι τι έφτιαχνε, τώρα που ξέρω απο ιδιογομοση δεν τα ρίχνω αυτά που έφτιαχνε ούτε δεμένος.( Δεν είχα ρίξει και πότε, ευτυχώς θυμόμουν το δίκανο ) Εν το μεταξύ όλα τα όπλα 3.5 άρια για να αντέχουν, τυχαίο δεν νομίζω. Και αφού του αυγαταγε, πήρε ένα πλάγιο ζαμπαλα 10 cal. Που όταν έριχνε ήταν λες και έριχνε όλμος 4 και 2. Άσε που δεν κρατιόταν, είχα ρίξει μια φορά.:rolleyes:
Γιατί δεν του λες να γράφει εδώ να σπάσουμε την μονοτονία του 160*32

Δύο τουφεκιές με την 11-87 στα 30μ . Η μία με σκοπευτικό NSI #8 1/2 και 28 gr και η άλλη NSI speed #5 και 34gr. Το τσοκ πρέπει να είναι το 3* . Είναι κολλημένο και δεν το ξεκόλλησα ακόμα για να δω ποιο είναι. Θεωρώ ότι είναι το 3* επειδή το όπλο πουλιόταν με ένα τσοκ και στην περίπτωση αυτή το ένα τσοκ συνήθως είναι το 3*. Αλλά, με τις κατανομές αυτές, θα το ξεκολλήσω μόνο για το γαμώτο και ίσως για να βάλω κάποιο φρένου. Για 30μ μια χαρά το βρίσκω.
Υγ. Αν κάποιος ξέρει κανένα καλό κόλπο για να ξεκολλήσω το στοκ ας το πει. Αυτά που διαβάζω για βραστό νερό και πετρέλαιο το βρίσκω καλά αλλά αχρωμίωτη κάννη με βραστό νερό και ατμούς λίγο με κάνει και διατάζω.🤔

Attachments

• IMG_20241025_145505.jpg
    IMG_20241025_145505.jpg
    425,3 KB · Προβολές: 68
  • IMG_20241025_145757.jpg
    IMG_20241025_145757.jpg
    373,9 KB · Προβολές: 68
Last edited:
Υγ. Αν κάποιος ξέρει κανένα καλό κόλπο για να ξεκολλήσω το στοκ ας το πει. Αυτά που διαβάζω για βραστό νερό και πετρέλαιο το βρίσκω καλό αλλά αχρωμίωτη κάννη με βραστό νερό και ατμούς λίγο με κάνει και διατάζω.🤔
Φοβασαι για οξείδωση?
Δεν υπάρχει προβλημα για τόσο συντομο χρονικό διάστημα,εξάλλου μετά θα σκουπιστει καλα κ θα λαδωθεί..

Άλλες μεθόδους δεν ξερω, μόνο αυτές που είχε αναφέρει ο Κυπριδημος...
Αν δεν το καταφέρεις (δυστηχως είναι κ το πιό πιθανο κ εξαρτάται κ από το διάστημα που έχει μείνει κολλημένο) τότε πας σε οπλουργο....

Δύο τουφεκιές με την 11-87 στα 30μ . Η μία με σκοπευτικό NSI #8 1/2 και 28 gr και η άλλη NSI speed #5 και 34gr. Το τσοκ πρέπει να είναι το 3* . Είναι κολλημένο και δεν το ξεκόλλησα ακόμα για να δω ποιο είναι. Θεωρώ ότι είναι το 3* επειδή το όπλο πουλιόταν με ένα τσοκ και στην περίπτωση αυτή το ένα τσοκ συνήθως είναι το 3*. Αλλά, με τις κατανομές αυτές, θα το ξεκολλήσω μόνο για το γαμώτο και ίσως για να βάλω κάποιο φρένου. Για 30μ μια χαρά το βρίσκω.
Υγ. Αν κάποιος ξέρει κανένα καλό κόλπο για να ξεκολλήσω το στοκ ας το πει. Αυτά που διαβάζω για βραστό νερό και πετρέλαιο το βρίσκω καλά αλλά αχρωμίωτη κάννη με βραστό νερό και ατμούς λίγο με κάνει και διατάζω.🤔
Ανοικτές είναι για 3αρι, ειδικά για Remington. Εάν είναι η Sportsman με 66 εκατοστά κάννη, φοράει το 4αρι.

Θεωρώ ότι είναι το 3* επειδή το όπλο πουλιόταν με ένα τσοκ και στην περίπτωση αυτή το ένα τσοκ συνήθως είναι το 3*. Αλλά, με τις κατανομές αυτές, θα το ξεκολλήσω μόνο για το γαμώτο και ίσως για να βάλω κάποιο φρένου. Για 30μ μια χαρά το βρίσκω.
Μέτρα το στόμιο του τσοκ με παχύμετρο.

Back