Γαλότσες

Καλοφόρετες Γιάννη , μια χαρά θα σε βολέψουν !!!!!
Με την ευκαιρία να πω κάτι για το περπατητό με γαλότσες.
Καποιος που περπατάει αρκετά στο βουνο με γαλότσες ειναι υποψήφιος για διάστρεμμα και πιστέψτε με δεν ειναι το καλυτερο να την πατήσεις σε καποιο απομακρυσμένο σημείο.

Κατ εμενα η γαλοτσα δεν κάνει για περπατημα.
Τωρα στο πολύ βρεγμενο δεν εχεις επιλογη.
Εγω περνω ενα ζευγαρι απλες πλαστικες χωρις επένδυση το χρονο τις φτηνες γιατι τις φοραω συνέχεια στο χωραφι.
Τις βαζω στις τσιχλες μονο.
Οταν ειναι να περπατησω μονο αρβυλο οτι.καιρο κ να χει.

Αν δεν μπαίνουν τότε η λύση είναι να παραγγείλεις απ' έξω!

Γιατί απ'έξω θα βρω γαλότσες που μπαίνουν ευκολότερα;
Να το ψάξω! Σε τί μοντέλα αναφέρεσαι; Τί να ψάξω δηλαδή;

Δεν είναι τόσο στη γάμπα το πρόβλημα όσο στο πόδι. Δηλαδή ο αστράγαλος κολάει στη μέση της γαλότσας, μετά σπρώχνωντας κατεβαίνει με δύσκολία και μετά θέλει πολύ ταλαιπωρία να να μπει μέχρι τέλος. Τις Aigle που δοκίμασα δεν τις έβαλα καν. Πέρα από ένα βαθμό δυσκολίας δε με ενδιαφέρει αν θα μπει.

Γιατί απ'έξω θα βρω γαλότσες που μπαίνουν ευκολότερα;
Να το ψάξω! Σε τί μοντέλα αναφέρεσαι; Τί να ψάξω δηλαδή;

Δεν είναι τόσο στη γάμπα το πρόβλημα όσο στο πόδι. Δηλαδή ο αστράγαλος κολάει στη μέση της γαλότσας, μετά σπρώχνωντας κατεβαίνει με δύσκολία και μετά θέλει πολύ ταλαιπωρία να να μπει μέχρι τέλος. Τις Aigle που δοκίμασα δεν τις έβαλα καν. Πέρα από ένα βαθμό δυσκολίας δε με ενδιαφέρει αν θα μπει.
Στην αγορά της Αμερικής υπάρχουν τα πάντα!! Οπότε ναι σίγουρα θα βρεις ανάλογα το πρόβλημα που έχεις με το πόδι! Εντύπωση μου κάνει που έχεις πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο. Συνήθως όσοι δεν μπορούν να βάλουν γαλότσα έχουν το πρόβλημα στην γάμπα (χοντρές γάμπες δηλαδή). Σίγουρα ένα σφήνωμα το νιώθεις όπως κατεβαίνει ο αστράγαλος αλλά με το που πάει τελείως κάτω είναι οκ. Θα σου πρότεινα να στείλεις ένα μήνυμα στον cabellas με το θέμα σου και θα σου πει αυτός τι να ψάξεις. Αλλά αν μπορείς μην το πάρεις από Αμερική για να αποφύγεις το τελωνείο και άσε σαν τελευταία λύση την αγορά από Αμερική. Ευρώπη επίσης μπορείς να βρεις αλλά πρέπει πρώτα να μάθεις τι ψάχνεις. Αν ήταν το θέμα με την γάμπα θα σε βοηθούσα άμεσα. Αλλά το θέμα με τον αστράγαλο δεν το έχω ψάξει. .xm.

Καλοφόρετες Γιάννη , μια χαρά θα σε βολέψουν !!!!!
Με την ευκαιρία να πω κάτι για το περπατητό με γαλότσες.
Καποιος που περπατάει αρκετά στο βουνο με γαλότσες ειναι υποψήφιος για διάστρεμμα και πιστέψτε με δεν ειναι το καλυτερο να την πατήσεις σε καποιο απομακρυσμένο σημείο.
Σ'αυτο δεν εχεις αδικο!Σε γενικες γραμμες....
Ειναι και θεμα,πως περπαταμε ο καθενας μας...
Εχω παθει διαστρεμμα με αρβυλο.Με τη συγκεκριμενη γαλοτσα,οχι.Τις φοραω τουλαχιστον 15 χρονια.
Σιγουρα το αρβυλο "δενει"καλυτερα το ποδι!
Περιστασιακα,βαζω αρβυλο και αδιαβροχες γκετες.Καλη λυση,το ψιλοβαριεμαι ομως!:)
Παντως για να ειναι βολικη στο περπατημα,η γαλοτσα,πρεπει να ειναι εφαρμοστη.Αν ειναι ετσι,ειναι βασανακι να τις βαλεις και να τις βγαλεις!:(
Αυτο που λεει ο Θαλης....
Αφηνω παντα το αυτοκινητο σε μερη που εχω σταμπαρει δεντρα με βολικα "διχαλα".Αν το συνηθισεις,μαθαινεις τον τροπο και βγαινει για πλακα!!
Με τροπο ομως,για να μη σκιστουν!;)

Με τις γαλότσες μπορεί κάποιος να οδηγήσει 2-3 ώρες άνετα ή στην οδήγηση δε βολεύουν καθόλου και πρέπει να τις αλλάζει;

παιδες η γαλοτσα ειναι μονοδρομος σε βρεγμενο τερεν με ποταμακια ψυλα χορτα κτλ με οτι κακα η καλα συνεπαγεται αυτο ,
αν δε βρεχει και εισαι βουνο για περδικα και λαγο με δυσκολα βραχια δεν κανει τελος
τωρα μεσες λυσεις υπαρχουν αλλα οτι βολευει τον καθενα
στον λαγο φετος που πηγα 3 φορες και δεν εβρεχε εβαλα κατι αρβυλα παλια που ειχα και ηταν οκ

Με τις γαλότσες μπορεί κάποιος να οδηγήσει 2-3 ώρες άνετα ή στην οδήγηση δε βολεύουν καθόλου και πρέπει να τις αλλάζει;
Δεν νομίζω ότι είναι κ τόσο δύσκολο να φοράς ένα αθλητικό κ όταν κατέβεις απο το αυτοκίνητο να φορεσεις τις γαλοτσες σου.....εγώ τουλάχιστον αυτό κανω

Εγώ δεν θα οδηγούσα με γαλότσες! Χίλες φορές να κρυώσουν τα πόδια μου για 5 λεπτά μέχρι να τις βάλω στο βουνό παρά να διακινδυνεύσω να τρακάρω επειδή δεν θα έχω καλή αίσθηση στα πετάλια του αυτοκινήτου :)

Δεν νομίζω ότι είναι κ τόσο δύσκολο να φοράς ένα αθλητικό κ όταν κατέβεις απο το αυτοκίνητο να φορεσεις τις γαλοτσες σου.....εγώ τουλάχιστον αυτό κανω
Εσυ παιδι πετας δεν περπατας σαν βελουδο στο αερα .yelling.

Ευχαριστώ το φόρουμ για το Πρωτοχρονιάτικο δώρο που μου έκανε!

Ξεκινήσαμε κάπως έτσι:

Σκεφτόμουν ... να αγοράσω... γαλότσες.
... ...
Μα καλά, πως τις φοράτε ;;;;;;;;
C:\Users\hsdlns\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gif

Και όντως όταν έγγραφα δεν είχα καμία απολύτως διάθεση να αγοράσω γαλότσες.

Η γαλότσα είναι κάτι που είχα στο μυαλό μου έντονα τουλάχιστον ένα χρόνο. Είχα δει ότι υπάρχει στην αγορά. Είχα μαζέψει ένα ποσό στα 200 ευρώ για να πάρω κάποια «καλή» και είχα διαβάσει τα χαρακτηριστικά που έχουν οι διάφορες μάρκες και τα διάφορα μοντέλα. Είχα καταλήξει στο ποιες θα είναι κατάλληλες για εμένα και ξεκίνησα να τις δοκιμάζω στα μαγαζιά.
Τα αποτελέσματα απογοητευτικά. Αυτό που ήξερα από παλιά επιβεβαιώθηκε ξανά. Στα δικά μου τα πόδια δεν μπαίνουν οι γαλότσες καθόλου μα καθόλου εύκολα.

Και όπως διάβαζα τα ποστ των μελών εδώ μέσα, βλέπω κάποιους κυρίους να μου προτείνουν κάποια φτηνιάρικα μοντέλα στα 35 ευρώ. Μα καλά λέω από μέσα μου, εδώ δεν είναι φιλική στο πόδι μου η γαλότσα των 200 ευρώ και πάνω και θα είναι η φτηνιάρα των 35;
Καθόλου δεν πίστεψα τα λόγια των μελών στην αρχή. Όμως επειδή γνωρίζω ότι οι κυνηγοί είναι άνθρωποι συνήθως μετρημένοι και ολιγόλογοι και όχι επιφανειακοί, και συνήθως όταν λένε κάτι το λένε μετά λόγου γνώσεως, είπα να πάω να δοκιμάσω και αυτές.

Στη δοκιμή το πόδι γλίστρησε σχετικά εύκολα μέχρι κάτω και με λίγο πίεση το πόδι μπήκε όλο μέσα. Περπάτημα αποδεκτό. Δεν φτάνει το ορειβατικό άρβυλο αλλά νομίζω περπατάω άνετα. Το βγάλσιμο της γαλότσας ακόμα πιο γλυκό! Επίσης πολύ σημαντική αίσθηση θερμομόνωσης μέσα στη γαλότσα. Αυτό στην στο βουνό και στα χιόνια θα φανεί, αλλά η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ καλή.
Τέτοια γαλότσα εγώ δεν έχω ξαναδοκιμάσει! Φυσικά την αγόρασα:
image.jpg

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του φόρουμ για τα χρήσιμα σχόλιά τους και για την ορθή καθοδήγηση. Αν βαριόσασταν και δεν είχατε πει τη γνώμη σας δεν θα είχα καταφέρει να βρω γαλότσα που να με βολεύει.

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!

Οι Demar Universal Pro κατασκευάζονται στην Πολωνία από τη Demar.
Η εταιρεία αν δείτε την ιστοσελίδα τους κατασκευάζει και άλλα προϊόντα για τον κυνηγό, μερικά εκ των οποίων ιδιαίτερα ακριβά.

Τα συγκεκριμένα τα αγόρασα 39 ευρώ από ένα κατάστημα της επαρχίας. Η καλύτερη τιμή που βρήκα στο ίντερνετ είναι από ένα κατάστημα με υποδήματα στην Ουκρανία, στα σύνορα με την Πολωνία όπου τις πουλάει στα 585 Ουκρανικά γρίβα, δηλαδή 20 ευρώ! Δυστυχώς όμως βιαζόμουν να τις πάρω και ακόμα πιο δυστυχώς δε μιλάω Ουκρανικά.

Είναι φτιαγμένες από συνθετικό υλικό EVA το οποίο είναι πολύ πιο ελαφρύ από το φυσικό καουτσούκ που χρησιμοποιούν οι ακριβότερες γαλότσες και η εσωτερική κάλτσα προσφέρει πολύ σημαντική θερμομόνωση.

Δείτε το βιντεάκι:

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι το ρητό "ότι πληρώσεις παίρνεις" στην εποχή μας πολύ συχνά ΔΕΝ ισχύει! ;)
Πολύ συχνά βρίσκω ακριβά προϊόντα όχι και τόσο καλά, και φτηνότερα (τίμια) προϊόντα πολύ καλύτερα από τα πρώτα.

Back