Ευχαριστώ το φόρουμ για το Πρωτοχρονιάτικο δώρο που μου έκανε!
Ξεκινήσαμε κάπως έτσι:
Σκεφτόμουν ... να αγοράσω... γαλότσες.
... ...
Μα καλά, πως τις φοράτε ;;;;;;;;
Και όντως όταν έγγραφα δεν είχα καμία απολύτως διάθεση να αγοράσω γαλότσες.
Η γαλότσα είναι κάτι που είχα στο μυαλό μου έντονα τουλάχιστον ένα χρόνο. Είχα δει ότι υπάρχει στην αγορά. Είχα μαζέψει ένα ποσό στα 200 ευρώ για να πάρω κάποια «καλή» και είχα διαβάσει τα χαρακτηριστικά που έχουν οι διάφορες μάρκες και τα διάφορα μοντέλα. Είχα καταλήξει στο ποιες θα είναι κατάλληλες για εμένα και ξεκίνησα να τις δοκιμάζω στα μαγαζιά.
Τα αποτελέσματα απογοητευτικά. Αυτό που ήξερα από παλιά επιβεβαιώθηκε ξανά. Στα δικά μου τα πόδια δεν μπαίνουν οι γαλότσες καθόλου μα καθόλου εύκολα.
Και όπως διάβαζα τα ποστ των μελών εδώ μέσα, βλέπω κάποιους κυρίους να μου προτείνουν κάποια φτηνιάρικα μοντέλα στα 35 ευρώ. Μα καλά λέω από μέσα μου, εδώ δεν είναι φιλική στο πόδι μου η γαλότσα των 200 ευρώ και πάνω και θα είναι η φτηνιάρα των 35;
Καθόλου δεν πίστεψα τα λόγια των μελών στην αρχή. Όμως επειδή γνωρίζω ότι οι κυνηγοί είναι άνθρωποι συνήθως μετρημένοι και ολιγόλογοι και όχι επιφανειακοί, και συνήθως όταν λένε κάτι το λένε μετά λόγου γνώσεως, είπα να πάω να δοκιμάσω και αυτές.
Στη δοκιμή το πόδι γλίστρησε σχετικά εύκολα μέχρι κάτω και με λίγο πίεση το πόδι μπήκε όλο μέσα. Περπάτημα αποδεκτό. Δεν φτάνει το ορειβατικό άρβυλο αλλά νομίζω περπατάω άνετα. Το βγάλσιμο της γαλότσας ακόμα πιο γλυκό! Επίσης πολύ σημαντική αίσθηση θερμομόνωσης μέσα στη γαλότσα. Αυτό στην στο βουνό και στα χιόνια θα φανεί, αλλά η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ καλή.
Τέτοια γαλότσα εγώ δεν έχω ξαναδοκιμάσει! Φυσικά την αγόρασα:
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του φόρουμ για τα χρήσιμα σχόλιά τους και για την ορθή καθοδήγηση. Αν βαριόσασταν και δεν είχατε πει τη γνώμη σας δεν θα είχα καταφέρει να βρω γαλότσα που να με βολεύει.
Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!