Λίγο δοκίμασα το RC 32 σε νούμερο 7(στην πραγματικότητα 7,5)σε κυνήγι πέρδικας με πολύ ελαφρύ δίκανο ήταν όπως το ήθελα....... Πολύ συγκεντρωτικό,πολύ μαλακό και φονικό.........ίσως λίγο αργο αλλά καλό!
Σπύρο θεωρώ πως μας μιλήσεις με τοπικούς επαγγελματίες ίσως σου φτιάξουν και αυτό που σκέφτεσαι σε φυσίγγι με το νούμερο που θες,αν και το ξαναλέω πως εμενα μαρεσει πολύ σαν φυσίγγι το classica!Αν τα καταφερω και εχει πουλια για Δυτικη Μακεδονια με κοβω φετος, τα nsi classica μ αρεσουν που βγαινουν σε 7,5 αλλα εχω ενδοιασμούς αν η μπουρου που λεει ο μητσος βγάζει καλη ντουφεκια με τον antigelo. οταν ανοιξουν τα σκοπευτηρια θα γινουν δοκιμες, αν ειχαμε και εναν ταχογραφο θα ηταν ιδανικο
Ο καύσωνας του Αυγούστου είναι μια ιδιαίτερη καιρική συνθήκη για τα φυσίγγια να ξέρεις... Πρέπει να το ζήσεις κ να δοκιμάσεις διαφορετικά φυσίγγια για να καταλάβεις τι σημαίνει να έχεις από πάνω σου 35 βαθμούς ζέστη κ υγρασία για την απόδοση τους... Αυτό που είδα εγώ είναι ότι όσο χαμηλότερες πιέσεις κ ταχύτητες έχει ενα φυσίγγι τόσο πιο αποδοτικό είναι...Αν τα καταφερω και εχει πουλια για Δυτικη Μακεδονια με κοβω φετος, τα nsi classica μ αρεσουν που βγαινουν σε 7,5 αλλα εχω ενδοιασμούς αν η μπουρου που λεει ο μητσος βγάζει καλη ντουφεκια με τον antigelo. οταν ανοιξουν τα σκοπευτηρια θα γινουν δοκιμες, αν ειχαμε και εναν ταχογραφο θα ηταν ιδανικο
Αν τα καταφερω και εχει πουλια για Δυτικη Μακεδονια με κοβω φετος, τα nsi classica μ αρεσουν που βγαινουν σε 7,5 αλλα εχω ενδοιασμούς αν η μπουρου που λεει ο μητσος βγάζει καλη ντουφεκια με τον antigelo. οταν ανοιξουν τα σκοπευτηρια θα γινουν δοκιμες, αν ειχαμε και εναν ταχογραφο θα ηταν ιδανικο
Κώστα νομίζω πως τα ειδικά απευθύνονται σε αλλο καιρό και όχι στα ντοπιαρικα!Αυτο που είπε ο αρις είναι σίγουρα σωστο για χαμηλές πιέσεις,πάντως το tordo 32 lambro και το nsi classica δεν με απογοήτευσαν ποτε!Ειδικα το classica δεν το αλλάζω με τίποτα και να θέλω να δοκιμασω αλλο φυσίγγι θα έχω και classica μαζί μου σίγουρα!!!Αχ....Maionchi ΑΖ20 View attachment 12544 και τα τρυγόνια ξερά......τώρα η γνώμη μου είναι View attachment 12543
και σαν ...ειδικό..... το View attachment 12545 αλλά δεν είναι 32 γρ....πάντως για τις μέρες που το λιοπύρι σε κάνει και λιώνεις ένα καλό
σκοπευτικό του sporting φυσίγγι 28γρ....είναι τέλειο.....
Τάσο είναι σχετικά ισχυρό φυσίγγι ειδικά αν κυνηγάς μεσημέρι,που παίρνω και τα περισσότερα πουλιά κάθε χρόνο την πρώτη μέρα!Παντως ούτε τα τρυγόνια έτρεχα να πιάσω με διαμπερή και μακρινά σκοτωνα καλά άρα δεν σκορπούσε.Τωρα το λάκτισμα είναι και υποκειμενικό προσωπικά ότι και να ριξω δεν με ενοχλεί!Εγώ πάντως ρε παιδιά δεν εχω βρει μπορώ να πω ακόμα ένα φυσίγγι που να είναι πολύ αποδοτικό στα τρυγόνια. Ειδικά για τα τρυγόνια του Αυγούστου μιλάμε. Την πρώτη μέρα ακόμα και τα lambro classic που εμπιστεύομαι πολλά χρόνια τώρα , δεν είναι το ιδιο αποδοτικά όσο από Σεπτέμβρη και μετά. Έχω δοκιμάσει πολλά, εκ των οποίων και το παλιό ns 20 classica, που ποτέ δε τα βρήκα μαζί του γιατί ειδικά τον Αύγουστο κλοτσαγε σα τρελο το όπλο. Το μόνο φυσίγγι που μου άρεσε ήταν τα lambro κόκκινα. Ότι άλλο έχω δοκιμάσει τον Αύγουστο τα πουλιά όλα αίματα και αρκετά τραυματισμένα. Παλιότερα έριχνα και τα mygra tortora, το Σεπτέμβριο έκαναν τρελές τουφεκιές, τον Αύγουστο κλοτσιές και τραυματισμένα πάλι.
Μια χρονιά πολλααα χρόνια πριν, είχαμε πάει πρώτη μέρα στην κωπαΐδα , είχα μια Centro τότε 66 αρα, ελαφρύ όπλο, αδράνειας κιόλας, είχα πάρει για δοκιμη τέτοια και είχα και lambro κόκκινα που έριχνα τότε νομίζω. Είχα χτυπήσει 2 τρυγονακια νομίζω και μετά το τέλος του κυνηγιου, σχεδόν μεσημέρι βάζω έναν σταθερό στόχο να τα δω πως πάνε επάνω. Έχουν περάσει μπορεί και 20 χρόνια από τότε που ακόμα θυμάμαι την κλωτσιά που έφαγα. Επίσης θυμάμαι ότι είχαν πολύ κλειστή συγκέντρωση. Δε τα ξαναπήρα όμως, για την ανακρουση τους, που δυστυχώς ειδικά τώρα που δουλεύω και δικαννο είναι πιο έντονη. Μακάρι να μη μας ενοχλούσε όλους η ανακρουση, αλλά όσο τα χρόνια περνούν τόσο περισσότερο την αισθάνεσαι και τον κρότο επίσης!Τάσο είναι σχετικά ισχυρό φυσίγγι ειδικά αν κυνηγάς μεσημέρι,που παίρνω και τα περισσότερα πουλιά κάθε χρόνο την πρώτη μέρα!Παντως ούτε τα τρυγόνια έτρεχα να πιάσω με διαμπερή και μακρινά σκοτωνα καλά άρα δεν σκορπούσε.Τωρα το λάκτισμα είναι και υποκειμενικό προσωπικά ότι και να ριξω δεν με ενοχλεί!
Πιστεύω ότι ο καύσωνας είναι ο πιο δύσκολος καιρός.......Ο καύσωνας του Αυγούστου είναι μια ιδιαίτερη καιρική συνθήκη για τα φυσίγγια να ξέρεις... Πρέπει να το ζήσεις κ να δοκιμάσεις διαφορετικά φυσίγγια για να καταλάβεις τι σημαίνει να έχεις από πάνω σου 35 βαθμούς ζέστη κ υγρασία για την απόδοση τους... Αυτό που είδα εγώ είναι ότι όσο χαμηλότερες πιέσεις κ ταχύτητες έχει ενα φυσίγγι τόσο πιο αποδοτικό είναι...
Το πιο δυσκολο για μενα ειναι αυτες οι γ@μημενες μυγες...ειδικα αν υπαρχουν ζωα εκει κοντα, τωρα απο φυσιγγια ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα και εχω δοκιμασει τα πιο απιθανα γραμ και νουμερα, αλλα το classica σε νο6 και 7.5 ειναι σταθερη αξια!Πιστεύω ότι ο καύσωνας είναι ο πιο δύσκολος καιρός.......
Για αυτο ακριβως προτεινα το Μβ ρε λιπτον , αλλα δεν με ακουει ποτε ο ΣπυροςΟ καύσωνας του Αυγούστου είναι μια ιδιαίτερη καιρική συνθήκη για τα φυσίγγια να ξέρεις... Πρέπει να το ζήσεις κ να δοκιμάσεις διαφορετικά φυσίγγια για να καταλάβεις τι σημαίνει να έχεις από πάνω σου 35 βαθμούς ζέστη κ υγρασία για την απόδοση τους... Αυτό που είδα εγώ είναι ότι όσο χαμηλότερες πιέσεις κ ταχύτητες έχει ενα φυσίγγι τόσο πιο αποδοτικό είναι...
Ποιο? Δεν έχουν όλα Την ίδια απόδοση και παίζει ρόλο και τόπος που κυνηγάς , όλο το ξεχνάμε αυτό.Εάν σας ενοχλεί το λάκτισμα...γιατί δεν χρησιμοποιείτε σκοπευτικά 28;;; γρήγορα φυσίγγια και χαμηλότερη ανάκρουση...
Νομίζω έριξες σε σταθερό στόχο για αυτό Την άκουσες , δεν έχει τόσο λάκτισμα που λες μα άμα σέ ενοχλεί τόσο ρίξε τα cheddite tordo.Μια χρονιά πολλααα χρόνια πριν, είχαμε πάει πρώτη μέρα στην κωπαΐδα , είχα μια Centro τότε 66 αρα, ελαφρύ όπλο, αδράνειας κιόλας, είχα πάρει για δοκιμη τέτοια και είχα και lambro κόκκινα που έριχνα τότε νομίζω. Είχα χτυπήσει 2 τρυγονακια νομίζω και μετά το τέλος του κυνηγιου, σχεδόν μεσημέρι βάζω έναν σταθερό στόχο να τα δω πως πάνε επάνω. Έχουν περάσει μπορεί και 20 χρόνια από τότε που ακόμα θυμάμαι την κλωτσιά που έφαγα. Επίσης θυμάμαι ότι είχαν πολύ κλειστή συγκέντρωση. Δε τα ξαναπήρα όμως, για την ανακρουση τους, που δυστυχώς ειδικά τώρα που δουλεύω και δικαννο είναι πιο έντονη. Μακάρι να μη μας ενοχλούσε όλους η ανακρουση, αλλά όσο τα χρόνια περνούν τόσο περισσότερο την αισθάνεσαι και τον κρότο επίσης!
Πιστεύω εγώ ότι είναι ωραίος καιρός και κανείς και τής πιο μακρινές τουφεκιές αλλά θέλει ν7 και ν8.Πιστεύω ότι ο καύσωνας είναι ο πιο δύσκολος καιρός.......
Ποιο? Δεν έχουν όλα Την ίδια απόδοση και παίζει ρόλο και τόπος που κυνηγάς , όλο το ξεχνάμε αυτό.