Γνώμες Φυσιγγίων Αρχείο

• Thread starter Thread starter Evri15metri
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
φίλοι μου με την ιδιογόμωση ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ (κι όχι στις ΗΠΑ πχ) αξίζει να ασχοληθείς για χίλιους-δυο λόγους... το οικονομικό δεν συγκαταλέγεται δυστυχώς σ' αυτούς
αλλά αξίζει κι ας παιδευόμαστε........
Συμφωνώ. Με αυτά που έχω ξοδέψει σε χαρτονια αγόραζα 3 κιβώτια (60 x25 φυσιγγια)
Όλοι βλέπετε την καλή αποτύπωση στο χαρτονι αλλά δεν είναι ακριβως έτσι.
Να σας δείξω αποτυπώσεις στο χαρτί να τρίβετε τα μάτια σας.
Στο κυνηγι δεν σκότωναν όπως έπρεπε.
Η δοκιμή του Βασίλη με τα biturbo έδωσε χάλια ποσοστά η όχι?
Ποιος μπορεί να πει ότι το biturbo δεν είναι από τα καλύτερα φυσιγγια για πέρδικες πχ?
Το να φτιαχτεί καλό φυσίγγι κ να σκοτώνει ίδια κ καλύτερα από τα καλα εμπορικά δεν είναι εύκολο πράγμα.
Θέλει πολλές δοκιμές κ χρόνο
Σε χαρτονια-θηραματα κ σε διαφορετικές συνθήκες.

Την ιδιογόμωση ή την ξεκινάς ή όχι.
Εγώ όταν ξεκινήσω θα πάρω ότι hardware :) έχει ο Νικ με την μία.
Το πρόβλημα για εμένα τώρα είναι ο χρόνος και όχι τόσο τα χρήματα.
Επειδή όμως γέμιζα παλιότερα (στρακαστρούκες σε σχέση με του Νικ) είναι φοβερή εμπειρία.
Μέχρι τότε θα δοκιμάζω κάθε χρόνο.

Ποιος μπορεί να πει ότι το biturbo δεν είναι από τα καλύτερα φυσιγγια για πέρδικες πχ
Όλα καλά είναι Στέλιο ανάλογα την απόσταση και τον καιρό.
Εγώ πάντως πάλι Rem θα ρίχνω :)
Ένα για όλα.
Δεν ρίχνω πολλά εξάλλου ...
Τα percorso φαίνονται καλά.

ps
... μόλις τελειώσουν όλα αυτά που έχω μαζέψει.
Κάποια θα πάνε πεσκέσι στον ξάδερφο.

Όχι φίλε Στέλιο εγώ έκανα ένα κοντρόλ με τις υπάρχουσες τιμές για να γεμίσω φυσίγγι με s4 .Και μιλάω για φυσίγγι πάντως καιρου και μου κοστίζει γύρω στα 7.50 κόστος .Διάλεξα να μου πεις ακριβή μπαρούτι .Αλλά εμπορικό που δεν υπάρχει περίπτωση να είναι και όπως το δικό μου κάτω από 8/8.50 που θα βρεις με s4 ..Και αν θέλω το κατεβάζω ακόμη γιατί σου έγραψα για 32αρι αν γεμίσω 28/29 μπορεί να φτάσει και κοντά στα 7€
.shake hands....επιβεβαιώνω για την πυρίτιδα αυτή...με ιταλικά υλικά πλην της πυρίτιδας ακριβώς 7,5 ευρώ, σε ρέλι, μου κόστισαν στο 16αρι...το φτηνότερο εμπορικό, +1 γραμμάριο, μόνο αστεροειδές, μόνο σε Νο8 και 11,0+ ευρώ!

.shake hands....επιβεβαιώνω για την πυρίτιδα αυτή...με ιταλικά υλικά πλην της πυρίτιδας ακριβώς 7,5 ευρώ, σε ρέλι, μου κόστισαν στο 16αρι...το φτηνότερο εμπορικό, +1 γραμμάριο, μόνο αστεροειδές, μόνο σε Νο8 και 11,0+ ευρώ!
Σε μικρότερα διαμετρήματα δεν το συζητάμε

Συμφωνώ. Με αυτά που έχω ξοδέψει σε χαρτονια αγόραζα 3 κιβώτια (60 x25 φυσιγγια)
Όλοι βλέπετε την καλή αποτύπωση στο χαρτονι αλλά δεν είναι ακριβως έτσι.
Να σας δείξω αποτυπώσεις στο χαρτί να τρίβετε τα μάτια σας.
Στο κυνηγι δεν σκότωναν όπως έπρεπε.
Ποιος μπορεί να πει ότι το biturbo δεν είναι από τα καλύτερα φυσιγγια για πέρδικες πχ?
Το να φτιαχτεί καλό φυσίγγι κ να σκοτώνει ίδια κ καλύτερα από τα καλα εμπορικά δεν είναι εύκολο πράγμα.
Θέλει πολλές δοκιμές κ χρόνο
Σε χαρτονια-θηραματα κ σε διαφορετικές συνθήκες.

Eγω αποψε...το ντεπον δεν το γλυτωνω...Τι λες βρε Στελαρα τωρα....ΠΟΙΑ χαρτονια??? ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΙ
αντεχει 30-40 δοκιμες αναλογα το Νο των σκαγιων....Με 6 ευρω παιρνεις 4 κιλα χαρτι σε κολλες 125χ85
που αντιστοιχουν σε 100+ δοκιμες....παμε παρα κατω...

Ποσο στοιχιζουν τα φυσιγγια ιδιογομωσης ???

Το ακριβοτερο φυσιγγιο ειναι αυτο του Αποσπωμενου πατου ..λογω υλικων...
Καλυκας πυριτιδα - κουβετ - μαλλινη - ποτηρι απο βυσμα - και αν το κανεις και ρελιαστο 1 τζαμακι
και τα σκαγια βεβαια...
Κανε εναν υπολογισμο με την ακριβη πυριτιδα ΠΧ Σφραγισμενη sipe...kαι αν το φυσιγγιο ξεπερασει
τα 60 λεπτα ....ελα να μου τρυπησεις την μυτη !!!
ΕΧΕΙς μπερδεψει το κοστος του φυσιγγιου..... με το κερδος του κατασκευαστη και του εμπορου φιλε !!!

Eγω αποψε...το ντεπον δεν το γλυτωνω...Τι λες βρε Στελαρα τωρα....ΠΟΙΑ χαρτονια??? ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΙ
αντεχει 30-40 δοκιμες αναλογα το Νο των σκαγιων....Με 6 ευρω παιρνεις 4 κιλα χαρτι σε κολλες 125χ85

Καλυκας πυριτιδα - κουβετ - μαλλινη - ποτηρι απο βυσμα - και αν το κανεις και ρελιαστο 1 τζαμακι
και τα σκαγια βεβαια...
Κανε εναν υπολογισμο με την ακριβη πυριτιδα ΠΧ Σφραγισμενη sipe...kαι αν το φυσιγγιο ξεπερασει
ΕΧΕΙς μπερδεψει το κοστος του φυσιγγιου..... με το κερδος του κατασκευαστη και του εμπορου φιλε !!!
60 λεπτά το φυσιγγι❓❓❓❓

και τα σκαγια βεβαια...
Νικόλα ασε τα ντεπον κ πιες κάνα ούζο :) είναι κ δύσκολη νύχτα η αποψινή.
Χαρτονια ρόλο από αυτά που στρώνουν στις οικοδομές στα 4+ ευρώ τα 10 μέτρα το αγοράζω. Ίδια τιμή Αθήνα κ Χιο.
Άλλα δεν είναι αυτό βρε Νικο
Κάτσε κ βάλε κάτω το κόστος όλων αυτών των δοκιμών από τότε που ξεκίνησες μέχρι τώρα κ έλα πες μου.
Κ στο φινάλε ασε το κόστος.
Πιστεύεις ότι ο οποιοσδήποτε καινούριος ιδιογομωτης θα βγάλει καλό φυσεκι με τις πρώτες δοκιμές?
Μόνο από τύχη.
Αν τον πάρεις Σάμο μερικές ημέρες κ εχει κ τα ίδια εργαλεία με εσενα ίσως...
Πρεπει κάποιος να ξεκινήσει δίπλα σε κάποιον έμπειρο αλλιώς θα παιδεύτει πολύ.
Πόσες φορές έχουμε μιλήσει στο τηλ κ μου έδωσες ακριβείς οδηγίες μηπως κ πετύχω κάνα καλό ποσοστό στο στόχο?
Πόσα σεταπ μου έχεις δώσει?
Πάρα πολλά.
Τι έβγαλα? Έβγαλα κ μερικά πολύ καλά.
Θελω να πω μην συγκρίνεις τον Νίκο με κάποιον που ξεκίνησε προχθές κ δοκιμάζει 2-3 φυσεκια το μήνα διότι χωρίς εμπειρία δεν γίνεται τπτ.
Ένα μικρό λαθάκι στο κλείσιμο πχ κ αντε γειά.
Ο καινούριος μέχρι να βγάλει μόνος του καλό φυσεκι θα φάει πολλές φορές τα μούτρα του.
Τα λέω όλα αυτά γιατί διαβάζω μερικους που νομίζουν ότι θα βγάλουν καλό φυσεκι με την πρώτη κ θα έχουν κ κέρδος
Δεν γίνονται αυτά παιδιά, πραγματικά καλό φυσίγγι δεν βγαίνει εύκολα.
Δεν μπορεί σχεδόν κανείς να γίνει Νίκος κ Γιάννης Κρητικός από τη μια μέρα στην άλλη.

Νικόλα ασε τα ντεπον κ πιες κάνα ούζο :) είναι κ δύσκολη νύχτα η αποψινή.
Χαρτονια ρόλο από αυτά που στρώνουν στις οικοδομές στα 4+ ευρώ τα 10 μέτρα το αγοράζω. Ίδια τιμή Αθήνα κ Χιο.
Άλλα δεν είναι αυτό βρε Νικο
Κάτσε κ βάλε κάτω το κόστος όλων αυτών των δοκιμών από τότε που ξεκίνησες μέχρι τώρα κ έλα πες μου.
Κ στο φινάλε ασε το κόστος.
Πιστεύεις ότι ο οποιοσδήποτε καινούριος ιδιογομωτης θα βγάλει καλό φυσεκι με τις πρώτες δοκιμές?
Μόνο από τύχη.
Αν τον πάρεις Σάμο μερικές ημέρες κ εχει κ τα ίδια εργαλεία με εσενα ίσως...
Πρεπει κάποιος να ξεκινήσει δίπλα σε κάποιον έμπειρο αλλιώς θα παιδεύτει πολύ.
Πόσες φορές έχουμε μιλήσει στο τηλ κ μου έδωσες ακριβείς οδηγίες μηπως κ πετύχω κάνα καλό ποσοστό στο στόχο?
Πάρα πολλά.
Θελω να πω μην συγκρίνεις τον Νίκο με κάποιον που ξεκίνησε προχθές κ δοκιμάζει 2-3 φυσεκια το μήνα διότι χωρίς εμπειρία δεν γίνεται τπτ.
Ένα μικρό λαθάκι στο κλείσιμο πχ κ αντε γειά.
Ο καινούριος μέχρι να βγάλει μόνος του καλό φυσεκι θα φάει πολλές φορές τα μούτρα του.
Τα λέω όλα αυτά γιατί διαβάζω μερικους που νομίζουν ότι θα βγάλουν καλό φυσεκι με την πρώτη κ θα έχουν κ κέρδος
Δεν γίνονται αυτά παιδιά, πραγματικά καλό φυσίγγι δεν βγαίνει εύκολα.
Δεν μπορεί σχεδόν κανείς να γίνει Νίκος κ Γιάννης Κρητικός από τη μια μέρα στην άλλη.
Ε είπαμε μεράκι είναι κ στην ιδιογομωση κ στα πάντα‼️από επαγγέλματα έως κ τα χόμπυ‼️όταν έχεις ΜΕΡΑΚΙ αγαπάς δλδ αυτό που κάνεις τότε ούτε η δουλειά ούτε η ενασχόληση θα σε κουράσει διότι σε κάνει ευτυχισμένο ‼️

Ε είπαμε μεράκι είναι κ στην ιδιογομωση κ στα πάντα‼️από επαγγέλματα έως κ τα χόμπυ‼️όταν έχεις ΜΕΡΑΚΙ αγαπάς δλδ αυτό που κάνεις τότε ούτε η δουλειά ούτε η ενασχόληση θα σε κουράσει διότι σε κάνει ευτυχισμένο ‼️
Εννοείται Γιάννη.
Γι αυτό δεν σταματάμε το ψάξιμο ποτέ.

και τα σκαγια βεβαια...
εγω θα σου πω και για τα δραμια Νικο που τα 10 βολα νικελ με την πιο ακρηβη πυριτηδα κοστηζουν πιο λιγο απο ευρω ,ενω τα αμερικανηκα ας πουμε 3και 4 ευρω το φυσιγγι !!!!

Καλησπέρα,
Δυστυχώς δοκιμές κάνω ελάχιστες λόγω χρόνου.Ζω στην Αθήνα και όταν πηγαίνω στο χωριό έχω τόσα πράγματα να κάνω που τρέχω σαν τον Βέγγο.Ηλπιζα να κάνω κάποιες δοκιμές και τον Φεβρουάριο αλλά δεν τα κατάφερα.Το έχω κατά νου όμως και θα τις κάνω το πότε άγνωστο....Επίσης πιστεύω πως ο ιδιογομωτης έχει μερικά {{καλά}} φυσίγγια και όχι ένα,αναλόγως της κατάστασης.
Πχ με άλλο φυσίγγι θα πάω στα περάσματα για τσίχλα τον Οκτώβριο με άλλο θα πάω τον χειμώνα καρτέρι και με άλλο θα πάω περπατητο και πολύ νωρίς το πρωί όπως επίσης με άλλο για πάπια την ημέρα και με άλλο το σούρουπο επίσης ειδικά για τον ιδιογομωτη να απεικονίσει μια ωραία τουφεκιά στο χαρτί στα 36μ δεν είναι δύσκολο, θα βάλει λίγο αλεύρι παραπάνω, θα βάλει συγκεντρωτηρα lb6 -tubo κ.α.
οκ δεν πειράζει
το ζήτημα είναι να είσαι εσύ ευχαριστημένος με αυτά που φτιάχνεις

Η αλήθεια είναι ότι η ιδιογομωση όπως κ αν τη δεις ειναι κάτι που δεν συμφέρει.
Στα 5 χρόνια έστησα 4 καλά φυσιγγια αλλα
σκέφτομαι το χρόνο που έχω σπαταλησει σε δοκιμές- γέμισμα φυσιγγιων κτλπ κ πραγματικά αναρωτιέμαι αν άξιζε τον κοπο.
Ας μην μιλήσουμε για χρήμα, υλικά, μηχανήματα κτλπ ουτε για χαμένα θηραματα στις δοκιμές.
Δοκιμές κ δοκιμές κ δοκιμές.... αλλα τι δοκιμές?
Όταν δεν ξέρεις πόσα μπαρ βγάζει το φυσίγγι που έφτιαξες τότε δεν μπορούμε να λέμε για δοκιμές.
Ούτε μισή δοκιμή δεν μπορεί να λέγεται αυτή που κάνουμε.
Από την άλλη είναι μια ωραία απασχόληση αλλά θεωρώ ότι ταιριάζει πιο πολύ σε συνταξιούχους η σε ορισμένους που έχουν το χρόνο να ασχοληθούν.
Η γνώμη μου για όποιον θέλει να ασχοληθεί είναι να έχει κοντά του κάποιον έμπειρο να του δείξει επακριβώς τι κ πως να το κάνει.
Απο το τηλ κ το ίντερνετ δεν μπορεί κάποιος να φτιάξει καλά φυσιγγια.
Δύσκολο να φτιαξουμε καλύτερα φυσιγγια από αυτά των εργοστασίων κ αν τα φτιάξουμε κ σκοτώνουν καλύτερα κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθει αν είναι ασφαλή.
Μια απ τα ίδια πιστεύω και εγώ που έχω ρίξει λίγο σχετικά χρήμα, και την έβγαζα με 5 6 κουτιά την σεζόν και τώρα με δοκιμές και πάρα δοκιμές κόψε ράψε 500 600 για πλάκα.

Μια απ τα ίδια πιστεύω και εγώ που έχω ρίξει λίγο σχετικά χρήμα, και την έβγαζα με 5 6 κουτιά την σεζόν και τώρα με δοκιμές και πάρα δοκιμές κόψε ράψε 500 600 για πλάκα.
Το μεγάλο λάθος που κάνανε όλλοι όταν αρχίσαμε την ιδιογωμοση είναι το ανακάτεμα από πολλές μπαρούτες έτσι μπενης μέσα μέχρις τα μπούτια αν θες σχετική οικονομία πέρνει 1 με εύρος από 32μεχρει 34 και είσαι οκ

Το μεγάλο λάθος που κάνανε όλλοι όταν αρχίσαμε την ιδιογωμοση είναι το ανακάτεμα από πολλές μπαρούτες έτσι μπενης μέσα μέχρις τα μπούτια αν θες σχετική οικονομία πέρνει 1 με εύρος από 32μεχρει 34 και είσαι οκ
Ετσι ειναι είχα βρει 2 κιλα σοκολ την έβγαλα ζάχαρη 2 χρόνια και φέτος για να βρω αυτό που θέλω άλλαξα 10 πυρίτιδες και κατέληξα σε 1 και πάλι σε τρώει ο κο@@@ θα δεις κάτι που δεν ήξερες και πάλι τα ίδια ξεφεύγει πολύ οικονομικά και το λέω εγώ που έχω δώσει τα λιγότερα από όλους.

Πάρα πολλά.

Αυτο μετραει πανω απο ολα Στελιο μου!!!

Επισεις κραταω αυτο που εγραψε ο φιλος ο Τζωννη !!!

:)

και τα σκαγια βεβαια...
Νίκο φιλάρα μου πάρε ένα παναντολ πριν διαβάσεις το μήνυμά μου

Όταν υπολόγισα κάποτε το κόστος των δικών μου, μου έβγαιναν 1,2 έως 1,5 φορές πάνω από τα εμπορικά
το μεγαλύτερο κόστος ήταν οι βενζίνες
άμα θέλω 24 χλμ να πάω και άλλα 24 χλμ να γυρίσω κάθε φορά που κάνω δοκιμές ανεβαίνει το κόστος
επίσης θέλω καμιά 20αρια φυσίγγια κάθε φορά μέχρι να βρω τη σύνθεση ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ
χώρια τα χαρτιά, δοκίμια και χαμένα μεροκάματα - ΔΕΝ τα υπολογίζω

στο ξαναλέω ΜΗΝ κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, εσύ έχεις δίπλα σου το πεδίο δοκιμών κι έχεις χέρι και μάτι ρε φίλε, με 4-5 φυσίγγια το βρήκες το κεμπαπ σου κι άσε μένα και τον Στέλιο να παιδευόμαστε.... (για τον Νικόλα ούτε που το συζητάω,,,, το μαρτύριο του Σισυφου*)

επανέρχομαι
άμα σου στοιχίσει η μια συνταγή ένα 20αρικο κατ' ελάχιστον, απόσβεση πως θα γίνει ο,ε,ο;
και 20 κουτιά να γεμίσεις ήτοι 500 φυσίγγια πάει καπέλο 1 € το κουτί
να μην βάλεις και 0,50 € απόσβεση εργαλείων;
7,5 + 1,5 = 9,0 € το τσιχλοφύσιγγο
που στο τσιχλοφύσιγγο επειδή έχεις μεγάλη κατανάλωση μπορείς να κάνεις τροπον τινα απόσβεση
στην πέρδικα πόσα θα φτιάξεις; πόσα θα ρίξεις;
στην μπεκάτσα;
κι αν θέλεις άλλο για ζέστες άλλο για κρύο άλλο για υψόμετρο κι άλλο για ανάδρομο ερμή ΚΑΗΚΕΣΣΣΣΣΣΣ
απόσβεση πότε θα κάνεις;
ΟΕΟ (που λέω εγώ)

ποιο φτηνά σΕ βγαίνει να κάνεις κλικ στο μπάννερ ψηλα
να πάρεις τηλ. τον Ανδρέα να στα φτιάξει να στα στείλει....

αλλά έλα μου το έρμο το ταμάχι...............
και δώστου δοκιμές επί δοκιμών....
ο δρόμος για την Ιθάκη είναι μακρύς πολύ μακρύς.....................

*Οι θεοί είχαν καταδικάσει τον Σίσυφο να κυλάει αδιάκοπα ένα βράχο ως την κορυφή ενός βουνού απ’ όπου η πέτρα, με το βάρος της, ξανάπεφτε. Είχαν σκεφτεί, πως δεν υπάρχει πιο φοβερή τιμωρία απ’ τη χωρίς όφελος κι ελπίδα εργασία.

Νίκο φιλάρα μου πάρε ένα παναντολ πριν διαβάσεις το μήνυμά μου

Όταν υπολόγισα κάποτε το κόστος των δικών μου, μου έβγαιναν 1,2 έως 1,5 φορές πάνω από τα εμπορικά
το μεγαλύτερο κόστος ήταν οι βενζίνες
άμα θέλω 24 χλμ να πάω και άλλα 24 χλμ να γυρίσω κάθε φορά που κάνω δοκιμές ανεβαίνει το κόστος
επίσης θέλω καμιά 20αρια φυσίγγια κάθε φορά μέχρι να βρω τη σύνθεση ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ
χώρια τα χαρτιά, δοκίμια και χαμένα μεροκάματα - ΔΕΝ τα υπολογίζω

στο ξαναλέω ΜΗΝ κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, εσύ έχεις δίπλα σου το πεδίο δοκιμών κι έχεις χέρι και μάτι ρε φίλε, με 4-5 φυσίγγια το βρήκες το κεμπαπ σου κι άσε μένα και τον Στέλιο να παιδευόμαστε.... (για τον Νικόλα ούτε που το συζητάω,,,, το μαρτύριο του Σισυφου*)

επανέρχομαι
άμα σου στοιχίσει η μια συνταγή ένα 20αρικο κατ' ελάχιστον, απόσβεση πως θα γίνει ο,ε,ο;
και 20 κουτιά να γεμίσεις ήτοι 500 φυσίγγια πάει καπέλο 1 € το κουτί
να μην βάλεις και 0,50 € απόσβεση εργαλείων;
7,5 + 1,5 = 9,0 € το τσιχλοφύσιγγο
που στο τσιχλοφύσιγγο επειδή έχεις μεγάλη κατανάλωση μπορείς να κάνεις τροπον τινα απόσβεση
στην πέρδικα πόσα θα φτιάξεις; πόσα θα ρίξεις;
στην μπεκάτσα;
κι αν θέλεις άλλο για ζέστες άλλο για κρύο άλλο για υψόμετρο κι άλλο για ανάδρομο ερμή ΚΑΗΚΕΣΣΣΣΣΣΣ
απόσβεση πότε θα κάνεις;
ΟΕΟ (που λέω εγώ)

ποιο φτηνά σΕ βγαίνει να κάνεις κλικ στο μπάννερ ψηλα
να πάρεις τηλ. τον Ανδρέα να στα φτιάξει να στα στείλει....

αλλά έλα μου το έρμο το ταμάχι...............
και δώστου δοκιμές επί δοκιμών....
ο δρόμος για την Ιθάκη είναι μακρύς πολύ μακρύς.....................

*Οι θεοί είχαν καταδικάσει τον Σίσυφο να κυλάει αδιάκοπα ένα βράχο ως την κορυφή ενός βουνού απ’ όπου η πέτρα, με το βάρος της, ξανάπεφτε. Είχαν σκεφτεί, πως δεν υπάρχει πιο φοβερή τιμωρία απ’ τη χωρίς όφελος κι ελπίδα εργασία.

Μαριε εχασα τον λογαριασμο στο ποσα ντεπον πηρα....οταν εχασα τον λαγο... 3 τουφεκιες στα καθιστα
ΕΝΑ σκαγι δεν πηρε επανω του !!!
Τα Ντεπον για μενα ειναι μακρινο παρελθον φιλε....!!! :)

Status
Not open for further replies.
Back