Γνώμες Φυσιγγίων

Γιατι ποιος σου ειπε οτι ο τυπος κυνηγαει!!
Αν κυνηγουσε θα ελεγε τοσες παππαριες που λεει ;
Δεν είναι ανάγκη να προσβάλεις τον άλλον για της άποψης του ...φιλικά στο γράφω...αν δεν σου αρεσουν μην της διάβαζεις ..

Δε βαριέσαι δε ψάχνω πλέον άλλο οπλο,το έχω πει, δοκιμάζω φέτος τη guerini με το νέο κοντάκι της αν κάτι δε μου αρέσει θα πάρω v3 αυτή που κάνει εμπλοκές, γιατί δε θέλω να αφήσω ανέργους τους οπλουργους.Για το νουμ σκαγιου συγκεκριμένα δεν αλλάζω άποψη 5 για μακριά πάνω από 40 μέτρα 9 για μέχρι 40/45 ανάλογα το θήραμα .Τριχωτά δεν κυνηγάω αν τύχει και κάνω αποκλειστικά τέτοιο κυνήγι σίγουρα θα ρίξω με το ισχυρότερο που συνίσταται πυρομαχικό .Ο κάθε ένας είναι ελεύθερος επιλογών και ανάλογων επιτυχιών .Το θέμα αλλαγής όπλων που λες έχει να κάνει και με τη τρέλα του καθενός μας αναζητώντας πάντα κάτι παραπάνω όχι ότι δεν κάνει τη δουλειά του αυτό που έχουμε.Η δουλειά ενός όπλου για εμένα φένεται αν την κάνει καλά όταν ρίχνεις αναζητώντας το μέγιστο βάζοντας στην κανη το ελάχιστον δυνατόν σε αποστάσεις εκτός καθιερωμένο ορίου τα 36.5 μέτρα που εννοείται ότι εκεί σκοτώνουν όλα .Όχι ρίχνοντας παραγγελία φυσίγγια η φυσίγγια ρεμινγκτον που κάνουν ένα νεφρό το κουτί για να σκοτώσω στα 40 μέτρα μία φασα σιγά να μην της ρίξω στο τέλος και 2 άρια .Αν ρίχνεις με μια κανη βέβαια λουσμενη με επικάλυψη 1,5/2/2.5 δεκατων του χιλιοστού κράματος σκληροχρωμιου που τα ποσοστά της κάθε εταιρίας και το κράμα δεν το ξέρεις εσωτερικά, λογικό να ψάχνεις τη δύναμη διατήρησης του 9 με 7 λέω εγώ τώρα νομίζοντας ότι επειδή πετυχαίνεις απόλυτα σχεδόν επίπεδα λείανσης θα πετύχεις και δύναμη κρούσης..Εδώ καταλήγουν σε εμένα όλα στο πώς επιλέγω ντουφέκι που είχα ανοίξει άλλο θέμα .Το αχρωμίωτο ντουφέκι δε θα το φτάσει σε καταβολές ποτέ ένα χρωμιωμένο και όταν το βελτιώνεις και σε αυλό κώνο τότε γράφεις μύθους όπως η ρεμινγκτον .Αφήστε εμένα να γράφω τα δικά μου ούτως η άλλως το τι κάνει ο κάθε ένας και τι ψάχνει το ξέρει το γιλέκο του στο τέλος της μέρας .
36,5 ???? Απορω....
Μιλας σε τοσα μυνήματα για μετρα και μέτρα και παλι μετρα και σκάγια κλπ κλπ...Τετοια ακρίβεια που "μετρας" ουτε το αποστασιομετρο δε μπορει να μετρήσει σε τοσο μικρους και κινούμενους στόχους...Φιλικα στο λεω.Και επι του θέματος αν ποτε σου βρεθεις βορειοδυτικά-βορεια ή βορειοανατολικά για φασσες του χειμώνα με αρνητικες θερμοκρασίες χιόνι υγρασία και πανω απο 1500 υψόμετρο και τους ριξεις με 9αρι εστω και στα 30 μετρα ξερεις τι θα γινει? Επειδή δε ξερεις.θα σου πω θα κουνήσουν λιγο τα σρχιδια και τα φτερα τους και γεια σας...

36,5 ???? Απορω....
Μιλας σε τοσα μυνήματα για μετρα και μέτρα και παλι μετρα και σκάγια κλπ κλπ...Τετοια ακρίβεια που "μετρας" ουτε το αποστασιομετρο δε μπορει να μετρήσει σε τοσο μικρους και κινούμενους στόχους...Φιλικα στο λεω.Και επι του θέματος αν ποτε σου βρεθεις βορειοδυτικά-βορεια ή βορειοανατολικά για φασσες του χειμώνα με αρνητικες θερμοκρασίες χιόνι υγρασία και πανω απο 1500 υψόμετρο και τους ριξεις με 9αρι εστω και στα 30 μετρα ξερεις τι θα γινει? Επειδή δε ξερεις.θα σου πω θα κουνήσουν λιγο τα σρχιδια και τα φτερα τους και γεια σας...
Γι'αυτό γράφω πάντα με νορμαλ καιρό στα μέτρα δε κολάω εγώ κολατε όλοι οι άλλοι ,επειδή λέω ότι σε νορμάλ καιρό ξαναγράφω, με 9 αρι σκοτώνω μέχρι 40 ,το αν μπορώ να υπολογίσω μέτρα άσε να το ξέρω εγώ .Προσωπικά έτσι ρίχνω για να φεύγουν τα πουλιά να τα σκοτώνουν οι υπόλοιποι.Και σήμερα δοκίμαζα 32 γρ navaro 9 νουμ στα 40 με 3* που δεν το έχω ξαναριξει.Όχι για φάσες αλλά για να δω με το νορμάλ ο καιρό τη κατανομή στα 40 ώστε αν ρίξω τι σκακια θα πάρει ένα πουλί .Με αρνητικές θερμοκρασίες μέχρι -15 έχω κυνηγήσει έριχνα με 5 νουμ ,ενώ σε τσίχλες με την ίδια θερμοκρασία με 9 πάλι και s4 πυρίτιδα.Απο κει και πέρα ο κάθε ένας ας κοιτάει το γιλέκο του στο τέλος της ημέρας.Θα βρεθώ σύντομα από Νοέμβρη .

Γι'αυτό γράφω πάντα με νορμαλ καιρό στα μέτρα δε κολάω εγώ κολατε όλοι οι άλλοι ,επειδή λέω ότι σε νορμάλ καιρό ξαναγράφω, με 9 αρι σκοτώνω μέχρι 40 ,το αν μπορώ να υπολογίσω μέτρα άσε να το ξέρω εγώ .Προσωπικά έτσι ρίχνω για να φεύγουν τα πουλιά να τα σκοτώνουν οι υπόλοιποι.Και σήμερα δοκίμαζα 32 γρ navaro 9 νουμ στα 40 με 3* που δεν το έχω ξαναριξει.Όχι για φάσες αλλά για να δω με το νορμάλ ο καιρό τη κατανομή στα 40 ώστε αν ρίξω τι σκακια θα πάρει ένα πουλί .Με αρνητικές θερμοκρασίες μέχρι -15 έχω κυνηγήσει έριχνα με 5 νουμ ,ενώ σε τσίχλες με την ίδια θερμοκρασία με 9 πάλι και s4 πυρίτιδα.Απο κει και πέρα ο κάθε ένας ας κοιτάει το γιλέκο του στο τέλος της ημέρας.Θα βρεθώ σύντομα από Νοέμβρη .
Φιλικα θα στο πω, δεν εχω κατι να χωρίσω._
Τα μετρα δεν ειναι στραγάλια

Φιλικα θα στο πω, δεν εχω κατι να χωρίσω._
Τα μετρα δεν ειναι στραγάλια
Εννοείται σιγά μη χαλάσουμε τις καρδιές μας ,απόψεις ανταλασουμε,και μακάρι να υπήρχε τρόπος να μπορούσε να μετρηθεί διάτρηση σκαγιου, και να γνωρίζαμε και τι διάτρηση χρειάζεται για το κάθε θήραμα ακριβώς ,έτσι θα καταλαβαίναμε όλοι τα σωστά και τα λάθη μας και τις ικανότητες όπλων ,φυσιγγίων ,σκαγιών .Έχω σκεφτεί ένα τρόπο που έχει να κάνει με ένα θέμα παλαιότερα που είχε δημιουργήσει ο δάσκαλος (leo)στο πως μετράται τη διάτρηση .Είναι όμως διαδικασία και θέλει και πολύ μεγάλο πίνακα με έξτρα πλαίσιο ποιο μπροστά για να τοποθετείται στο εμπρός πλαίσιο ύφασμα από σεντόνι στυλ έως και ποιο χοντρό και να ντουφεκάω βλέποντας τα σκακιά πως κατανέμονται στο πίνακα αφού έχουν περάσει το ύφασμα πρώτα ,έτσι με το ίδιο φυσίγγι θα έβλεπα και τη διαφορετικότητα των κανών σε δύναμη .Αλλά αν ήμουν μόνο μόνιμα στο χωριό θα τα είχα φτιάξει αυτά, εδώ που χώρος χρόνος και να ρίχνεις και οπότε γουσταρεις .Τα κακά της πόλης .

Δεν είναι ανάγκη να προσβάλεις τον άλλον για της άποψης του ...φιλικά στο γράφω...αν δεν σου αρεσουν μην της διάβαζεις ..
Δεν προσβαλω κανεναν ! Μερικοι προσβαλουν την νοημοσηνη μας και μερικοι απο κατω τους βαρανε και παλαμακια !!

Δεν προσβαλω κανεναν ! Μερικοι προσβαλουν την νοημοσηνη μας και μερικοι απο κατω τους βαρανε και παλαμακια !!
Εχεις καιρό να μάθεις αν δε μπορείς να ανταπεξέλθεις με επιχειρήματα μάλλον δε θα μάθεις όμως δυστυχώς γιατί όλοι μαθαίνουμε πάντα κάτι από τους άλλους ,εγώ μαθαίνω από εσένα ας πούμε να μην πολύ γράφω τι έχω δει διαπιστώσει βιώσει ,κάτι ανάλογο έχουν κάνει και κάποιοι άλλοι πολύ ανώτεροι από εμένα και σκοπευτικά και εμπειρικά .Αλλα ξέρεις ότι δε μπορούμε να το κάνουμε εμείς δε σημαινει δε μπορεί κάποιος άλλος ούτε ότι δεν ισχύει .Οι ικανότητες ,το όπλο και ο τρόπος που κυνηγάει ο κάθε ένας αν έχει αντίληψη τον οδηγεί σε δεδομένα άγνωστα για τους πολλούς .

Εννοείται σιγά μη χαλάσουμε τις καρδιές μας ,απόψεις ανταλασουμε,και μακάρι να υπήρχε τρόπος να μπορούσε να μετρηθεί διάτρηση σκαγιου, και να γνωρίζαμε και τι διάτρηση χρειάζεται για το κάθε θήραμα ακριβώς ,έτσι θα καταλαβαίναμε όλοι τα σωστά και τα λάθη μας και τις ικανότητες όπλων ,φυσιγγίων ,σκαγιών .Έχω σκεφτεί ένα τρόπο που έχει να κάνει με ένα θέμα παλαιότερα που είχε δημιουργήσει ο δάσκαλος (leo)στο πως μετράται τη διάτρηση .Είναι όμως διαδικασία και θέλει και πολύ μεγάλο πίνακα με έξτρα πλαίσιο ποιο μπροστά για να τοποθετείται στο εμπρός πλαίσιο ύφασμα από σεντόνι στυλ έως και ποιο χοντρό και να ντουφεκάω βλέποντας τα σκακιά πως κατανέμονται στο πίνακα αφού έχουν περάσει το ύφασμα πρώτα ,έτσι με το ίδιο φυσίγγι θα έβλεπα και τη διαφορετικότητα των κανών σε δύναμη .Αλλά αν ήμουν μόνο μόνιμα στο χωριό θα τα είχα φτιάξει αυτά, εδώ που χώρος χρόνος και να ρίχνεις και οπότε γουσταρεις .Τα κακά της πόλης .
Διάτρηση καποτε με τηλεφωνικό κατάλογο, μια πιο αποτελεσματική,πιο πρακτική και πιο γρηγορη μέθοδος που τη κανουμε τουλάχιστον οι περισσότεροι, στη ντουφέκια πανω βλεπουμε το θηραμα πως νεκρώνει την ωρα που τη τρωει αμεσως μαδημα και εξεταση διατρισης επί τόπου

Εχεις καιρό να μάθεις αν δε μπορείς να ανταπεξέλθεις με επιχειρήματα μάλλον δε θα μάθεις όμως δυστυχώς γιατί όλοι μαθαίνουμε πάντα κάτι από τους άλλους ,εγώ μαθαίνω από εσένα ας πούμε να μην πολύ γράφω τι έχω δει διαπιστώσει βιώσει ,κάτι ανάλογο έχουν κάνει και κάποιοι άλλοι πολύ ανώτεροι από εμένα και σκοπευτικά και εμπειρικά .Αλλα ξέρεις ότι δε μπορούμε να το κάνουμε εμείς δε σημαινει δε μπορεί κάποιος άλλος ούτε ότι δεν ισχύει .Οι ικανότητες ,το όπλο και ο τρόπος που κυνηγάει ο κάθε ένας αν έχει αντίληψη τον οδηγεί σε δεδομένα άγνωστα για τους πολλούς .
Θες να μου πεις δηλαδη οτι εσυ καταλαβαινεις πραγματα που γινονται στο 1/3 του χρονου που χρειαζεται ο ανθρωπινος εγκεφαλος να στηλει σημα για να αρχησει να το επεξεργαζεται ! Ποιος απο τους μεγαλητερους υπολογηστες που υπαρχουν εισαι !!!;;;;

Θες να μου πεις δηλαδη οτι εσυ καταλαβαινεις πραγματα που γινονται στο 1/3 του χρονου που χρειαζεται ο ανθρωπινος εγκεφαλος να στηλει σημα για να αρχησει να το επεξεργαζεται ! Ποιος απο τους μεγαλητερους υπολογηστες που υπαρχουν εισαι !!!;;;;
Κβαντικός παρατηρητής

Νομίζω ότι οι ειρωνείες και οι προσβολές δεν ωφελούν τον διάλογο. Μπορείτε να διαφωνήσετε κόσμια και πολιτισμένα. Απόψεις ανταλλάσσουμε και ως γνωστόν ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του και το δικαίωμα να την εκφράζει.

Last edited:
Διάτρηση καποτε με τηλεφωνικό κατάλογο, μια πιο αποτελεσματική,πιο πρακτική και πιο γρηγορη μέθοδος που τη κανουμε τουλάχιστον οι περισσότεροι, στη ντουφέκια πανω βλεπουμε το θηραμα πως νεκρώνει την ωρα που τη τρωει αμεσως μαδημα και εξεταση διατρισης επί τόπου
Δεν είναι σωστό δείγμα ο τηλεφωνικός κατάλογος .Δεν είναι πουλί .

Δεν είναι σωστό δείγμα ο τηλεφωνικός κατάλογος .Δεν είναι πουλί .
Το υπόλοιπο μύνημα εν συνεχεία δε το διαβάζεις?ή θες να πεις κατι απλα για να πεις κατι?Αν ειναι ετσι εχεις θεματα λυσε τα μονος μου, ο καθενας μας εχει αρκετα προβλήματα να λύσει δε θα φορτώνεται και των άλλων.Συγνωμη κιολας.Καλο ξημερωμα

Ρίξτε τους τόνους.
Ο καθένας έχει αναφαίρετο δικαίωμα να λέει την αποψη του.
Ωστόσο, αναφαίρετο δικαίωμα και των υπολοίπων ειναι να μην την ασπάζονται.
Επίσης, όποιος γραφει κατι δημοσια, να ειναι έτοιμος και για κριτική.

Η δοκιμή σε κατάλογο τενεκέ ,βρεγμένα φύλλα,στεγνά κτλ ,μπορεί να δείξει μόνο τι κάνει το φυσίγγι σε συνδυασμό με την κάνη σου τη δεδομένη χρονική καιρικά και υψομετρικά στιγμή στα συγκεκριμένα μέτρα ,με την δική μου κανη αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό .Πως θα ξέρω αν στα 30 μέτρα τα 10/20/30/40 φύλλα που τρύπησα σε τι θήραμα αντιστοιχούν σε αντίσταση δεν νομίζω ότι ξέρει κανείς μας(απλά υποθέτουμε ότι είναι μέσα στα όρια του δραστικού βεληνεκούς του 12 αριου άρα σκοτώνει). Τώρα υπάρχει ο άλλος παράγοντας το θήραμα δεν έχει παντού την ίδια αντίσταση καταβολής αλλού είναι πιο ευάλωτο αλλού ποιο σκληρό ,και σημαντικό που το ντουφεκας ροαγιαλ ,πλάτη ,τραβέρσα .Όλα αυτά είναι πολλοί παράγοντες που με σιγουριά δεν τους ξέρεις .Το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι μέχρι εκεί με αυτό το όπλο και αυτό το φυσίγγι σκοτώνω και αυτό μετά από πολύ εμπειρία και πολλές συνεχόμενες επιτυχημένες βολές .Ακόμη και μια σύγκριση κανών θέλει αρκετά διαφορετικά φυσίγγια και σε βάρη και σε νούμερα για να καταλάβεις ποια υπερτερεί και που .Αυτό που έγραψα παραπάνω για ένα μεγάλο στόχο και ένα εμπόδιο μπροστά τύπου πανί ,σεντόνι ,η άλλο ύφασμα ,θα δώσει ποιο σαφή εικόνα ολόκληρης σχεδόν της ντουφέκιας για την δυναμικής της σε σύγκριση δύο όπλων και όσο ποιο μακριά τόσο καλύτερα οι βολές , γιατί στις μακρινές βολές αυτός που κερδίζει είναι αυτός που στέλνει περισσότερα σωστά σκακια εκεί, και επειδή δεν είμαστε πάντα κέντρο ,μας βοηθάνε οι σωστές δυνατές περιφέρειες που δεν θα τις δείξει κανένας κατάλογος και κανένα βαλλιστικό τζελ εκτός αν είναι 2x2 μέτρα και παραπάνω για να μου πιάσει μια ντουφέκια στα 40 +γιατί για λιγότερα από 40 μέτρα δεν χρειάζεται να ανησυχεί κάνεις ,είναι δεδομένες οι καταβολές .Εφόσον πάντα ρίχνουμε σωστά.Η πραγματικότητα φένεται μόνο από το πραγματικό τερέν εκεί γεννιούνται και εκεί σβήνουν οι μύθοι..Το κούρασαμε το θέμα ο κάθε ένας ας κρατήσει ότι νομίζει .Καλό βράδυ σε όλους.

Back