Γνώμες Φυσιγγίων

Ανάλογα τα καρτερία για μαύρες Τάσο, είναι μερικά που έχεις περιθώριο αλλά όταν μιλάμε για μαύρες είναι από τα 5 μέχρι τα 15 και για ένα τέταρτο συνεχόμενα ,με συγκεντρωτηρα της κόβεις στην μέση της τσίχλες.
32Χ10-30Χ11 5* και το πρόβλημα πάει...

Το 30αρι διασποράς του ρουμελιωτη με ένα ανοικτό τσοκ θα είναι ότι πρέπει για μαύρες .
Υπάρχει και η επιλογή του ελικοειδή και φυσίγγια τύπου direct για μεγαλύτερο άνοιγμα αλλά εκεί πάμε σε άλλο κόστος.

Τάσο, άμα δεν το κάνουν δεν θα περνούν και τα περισσότερα πουλιά.
Τι να σου πω ρε φίλε....
Εγω με bell και CR όσες φορες τα χρησιμοποιησα δεν είχα τέτοιο θέμα ουτε κ...διαμελισμους....

Αλλα γενικά είμαι τις άποψης
Χιλιες φορές να γλιτώσει ότι είναι να γλιτώσει παρα να ψάχνουμε λυσεις με υπερβολικές διασπορες(εξάλλου η μαυρες δεν είναι η αδυναμία μου)...
Αυτή είναι η άποψη μου κ για αυτό εκανα στην άκρη αυτά τα δυο τσοκ....

3* η 3*-1* (αναλογως το όπλο) κ ότι είναι να φυγει ας παει στην ευχή της μάνας του......
Καλυτερα 5 τσίχλες με αυτα παρα 10 με τα προαναφερθεντα.....

Και νομίζω πως το παν στις μαυρες είναι να τις δουμε έγκαιρα κ να τις τουφεκισουμε πριν μας πλησιασουν η αν το επιτρέπει ο τόπος να τις αφήσουμε με "ψυχραιμια" να μας προσπερασουν..

Γιατί στα....5μέτρα δεν ξερω αν υπάρχει φυσιγγι η τσοκ η συνδιασμός αυτών που να δώσει ικανοποιητικό άνοιγμα η έστω άνοιγμα......
Καλυτερα να μην σηκώσουμε καν το όπλο...

Και νομίζω πως το παν στις μαυρες είναι να τις δουμε έγκαιρα κ να τις τουφεκισουμε πριν μας πλησιασουν η αν το επιτρέπει ο τόπος να τις αφήσουμε με "ψυχραιμια" να μας προσπερασουν..

Γιατί στα....5μέτρα δεν ξερω αν υπάρχει φυσιγγι η τσοκ η συνδιασμός αυτών που να δώσει ικανοποιητικό άνοιγμα η έστω άνοιγμα......
Καλυτερα να μην σηκώσουμε καν το όπλο...
Έχω βαρέσει παρααα πολλές κιχλε στα απογευματινά καρτερια από 5 μέχρι 15 μέτρα για μένα θέλει ηρεμία/κοντάκι αλφάδι / κύλινδρο και εξάσκηση… αυτές η ντουφεκες μου αρεσουν..πολύ κυνηγοι εδώ έχουν οπλα 61cm μούφα και διασπορας φυσηγγια…για μένα είναι η ποιο δύσκολη ντουφέκια της κιχλας θέλει μεγάλη εμπειρία

για μένα είναι η ποιο δύσκολη ντουφέκια της κιχλας
Συμφωνώ...
Και μόνο η ταχυτητα που αναπτυσσει για αυτό έχει κ φανατικό κοινό...

Εμένα δεν με συγκινει χωρίς να σημαίνει ότι δεν τις τουφεκαω,αναγκαστικά θα κάτσω ως την λήξη του απογευματινου...
Αλλά να ξυπνήσω αξημέρωτα για να παω για μαυρες δεν υπάρχει περιπτωση......
Προτιμώ τις αντίστοιχα δυσκολες του περπατητου.....

Είναι το πιο εύκολο θήραμα ως προς τον πληθυσμό του και στο 95+% κυνηγιεται χωρίς σκύλο γι'αυτό(μονόδρομος για πολλούς).Η πιο δύσκολη ντουφεκια θα έλεγα είναι στα υδρόβια που πετούν σε σπρειρα.Αν το πρόβλημα με την φάσσα είναι ο όγκος και η ταχύτητα της φαντάσου ότι μιλάμε όχι για ένα είδος αλλά πολλά με κάθε ένα να έχει την ιδιαιτερότητα του.

Συμφωνώ...

Εμένα δεν με συγκινει χωρίς να σημαίνει ότι δεν τις τουφεκαω,αναγκαστικά θα κάτσω ως την λήξη του απογευματινου...
Αλλά να ξυπνήσω αξημέρωτα για να παω για μαυρες δεν υπάρχει περιπτωση......
Προτιμώ τις αντίστοιχα δυσκολες του περπατητου.....
Στα ανοιχτά το κοτσύφι έχει την πιο ευθεία πτήση από κάθε άλλο πετούμενο.
Στο πυκνό υπάρχει θέμα!

Είναι το πιο εύκολο θήραμα ως προς τον πληθυσμό του και στο 95+% κυνηγιεται χωρίς σκύλο γι'αυτό(μονόδρομος για πολλούς).Η πιο δύσκολη ντουφεκια θα έλεγα είναι στα υδρόβια που πετούν σε σπρειρα.Αν το πρόβλημα με την φάσσα είναι ο όγκος και η ταχύτητα της φαντάσου ότι μιλάμε όχι για ένα είδος αλλά πολλά με κάθε ένα να έχει την ιδιαιτερότητα του.
Δεν εχω εμπειρια απο υδρόβια αλλά κ μόνο από την ταχυτητα που εχω δει να πετουν αλλά κ από τις αποστάσεις που τουφεκιζονται(μεσα απο dvd κ στο yt) είναι ίσως τα πιο δυσκολα φτερωτά κ μετα θα έβαζα ολα τα περιστεροειδη...

Για αυτό κ θεωρώ πως δεν ισχυει ότι ο καλός τσιχλοκυνηγος είναι εξίσου καλος σε όλα τα θηραματα.......
Βεβαίως κ έχει το βασικοτερο προσον που είναι η εξοικείωση με το κυνηγετικό όπλο αλλά το κάθε θήραμα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία κ θέλει τον χρόνο του.......

Χωρίς να έχω κυνηγήσει συστηματικά υδρόβια, μόνο μια φορά στον Έβρο, νομίζω ότι τα υδρόβια, σε σχέση με την φασα, έχουν μεν μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά σου δίνουν μεγαλύτερο εύρος πεδίου, δλδ κυνηγάς σε φλατ ανάγλυφο και βλέπεις μακριά, σε σχέση με την φασα που αν την κυνηγάς σε βουνά το πεδίο είναι τελείως διαφορετικό το σίγουρο είναι ότι και τα δύο, είναι απαιτητικά κυνήγια....και σίγουρα σπάνια θα τουφεκισεις φασα το βαθύ ξημερωμα η το βαθύ σούρουπο, σε αντιθεση με τα παπιά και τις τσιχλες

Δεν εχω εμπειρια απο υδρόβια αλλά κ μόνο από την ταχυτητα που εχω δει να πετουν αλλά κ από τις αποστάσεις που τουφεκιζονται(μεσα απο dvd κ στο yt) είναι ίσως τα πιο δυσκολα φτερωτά κ μετα θα έβαζα ολα τα περιστεροειδη...

Για αυτό κ θεωρώ πως δεν ισχυει ότι ο καλός τσιχλοκυνηγος είναι εξίσου καλος σε όλα τα θηραματα.......
Βεβαίως κ έχει το βασικοτερο προσον που είναι η εξοικείωση με το κυνηγετικό όπλο αλλά το κάθε θήραμα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία κ θέλει τον χρόνο του.......
αν και αλλο κυνήγι απο παπια δεν εχω κανει συστηματικά τους φανατικούς τσιχλαδες ειναι να τους φοβάσαι ,απο πυρομαχικο πασχουν στα παπια οχι απο σημάδι.

αν και αλλο κυνήγι απο παπια δεν εχω κανει συστηματικά τους φανατικούς τσιχλαδες ειναι να τους φοβάσαι ,απο πυρομαχικο πασχουν στα παπια οχι απο σημάδι.
Εξαρτάται...

Ας πουμε οτι εγω ειμαι φανατικος τσιχλοκυνηγος αλλά κ φανατικος των ανοιχτών τσοκ...

Εσυ εισαι φανατικος με το ημερήσιο κυνήγι των υδρόβιων κ χρησιμοποιείς κλειστά τσοκ(κ σαφώς χοντροτερα σκάγια από εμένα)....

Με προσκαλεις για σε ενα τέτοιο κυνήγι όπου αναγκαστικά θα πρεπει να αλλάξω κ τις συνηθειες μου...

Πιστευεις οτι θα καταφέρω να ρίχνω τα υδρόβια σαν τις τσίχλες?

Χωρίς να έχω κυνηγήσει συστηματικά υδρόβια, μόνο μια φορά στον Έβρο, νομίζω ότι τα υδρόβια, σε σχέση με την φασα, έχουν μεν μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά σου δίνουν μεγαλύτερο εύρος πεδίου, δλδ κυνηγάς σε φλατ ανάγλυφο και βλέπεις μακριά, σε σχέση με την φασα που αν την κυνηγάς σε βουνά το πεδίο είναι τελείως διαφορετικό το σίγουρο είναι ότι και τα δύο, είναι απαιτητικά κυνήγια....και σίγουρα σπάνια θα τουφεκισεις φασα το βαθύ ξημερωμα η το βαθύ σούρουπο, σε αντιθεση με τα παπιά και τις τσιχλες
Θες ένα κοπάδι σαρσελακια που έχουν βάλει τον αέρα κώλο και κουρεύουν τις φούντες από τα καλάμια να δείς εύρος πεδίου και αντανακλαστικά.Το παπί ανεβαίνει και κατεβαίνει σε σπείρα,το ίδιο σπάσιμο κάνει και με την ντουφεκια.Ενω σου δίνει την εντύπωση ότι συνεχίζει, αυτό σπάει και μεγαλώνει την απόσταση μεταξύ του όπλου.Δεν ισχύει το "δεν σταματάει η κάννη".Η δεύτερη-τριτη ντουφεκια είναι τελείως διαφορετικές.Η φάσσα θα κάνει πατάρι που λέμε στα ίσα.Θα σου πάρει 20 μέτρα κάθετα για πλάκα, άντε να σπάσει αριστερά δεξιά.

*Εννοείται ότι η τσίχλα είναι το μεγαλύτερο σχολείο για σταθερές επωμισεις και μικρό στόχο.Απο εκεί και πέρα σπάσιμο θα δείς σπάνια σε αυτό το είδος, βουτιά ναι.

Εξαρτάται...

Ας πουμε οτι εγω ειμαι φανατικος τσιχλοκυνηγος αλλά κ φανατικος των ανοιχτών τσοκ...

Εσυ εισαι φανατικος με το ημερήσιο κυνήγι των υδρόβιων κ χρησιμοποιείς κλειστά τσοκ(κ σαφώς χοντροτερα σκάγια από εμένα)....

Με προσκαλεις για σε ενα τέτοιο κυνήγι όπου αναγκαστικά θα πρεπει να αλλάξω κ τις συνηθειες μου...

Πιστευεις οτι θα καταφέρω να ρίχνω τα υδρόβια σαν τις τσίχλες?
Τάσο μην φανταστείς πως ολη την σεζον στα υδρόβια θελεις αντιαεροπορικά και τερμα φορτωμενα,και αυτα που γραφω ειναι γιατι τις λιγες μερες που θα δούμε εδω πουλιά και κοσμο εχεις γύρω σου και ασχημες συνθήκες,ναι θελουν προπόνηση τα μηδενικά και οι ασοι αλλα αν εχω κατι διακρίνει σε φιλους τσιχλαδες ειναι οτι τουφεκανε μπροστα προσον μεγαλο στο συγκεκριμένο κυνήγι.

Τάσο μην φανταστείς πως ολη την σεζον στα υδρόβια θελεις αντιαεροπορικά και τερμα φορτωμενα,και αυτα που γραφω ειναι γιατι τις λιγες μερες που θα δούμε εδω πουλιά και κοσμο εχεις γύρω σου και ασχημες συνθήκες,ναι θελουν προπόνηση τα μηδενικά και οι ασοι αλλα αν εχω κατι διακρίνει σε φιλους τσιχλαδες ειναι οτι τουφεκανε μπροστα προσον μεγαλο στο συγκεκριμένο κυνήγι.
Δεν μιλάω απαραίτητα για αντιαεροπορικες βολές ουτε κ για τόσο χοντρα σκάγια..
Υποτίθεται πως όλοι οι καρτεριτζηδες βάζουν προσκοπευση αλλά δεν ειναι ολα τα θηράματα ιδια...
Άλλες εικόνες που πολλες φορες μπερδεύουν....

Ναι αλλα αλλο 10 ποντους μπροστα και αλλο 2 μετρα !! Και να μην πουμε για τα μικρα με ουριο ανεμο !! Εκει πας στα πολλα μετρα μπροστα

Back