Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτα τα μεγαλα που λες τα κυνηγανε με ραυδωτα 308 κτλ μονο αν τους τυχει και εχουν την καραμπινα στο χερι τα τουφεκανε με αυτη ,ενα τοξο κυνηγιτικο σκοτωνει γουρουνι στα 20_25 μετρα δεν ειναι παιδικα παιχνιδια οπως εχουμε εδω !!! Θελει τεχνηκες ειδικες για να το τραβηξεις !!
δεν διαφωνώ φίλε μου
προφανώς τα "ελάφια" που εννοείς είναι τα λευκόουρα (whitetail)
τα μεγάλα ελάφια ΔΕΝ κυνηγιούνται με δράμια....

Φίλε μου Νίκο, το έναυσμα να ξεκινήσω τις Δοκιμές φυσιγγίων όταν πολλοί από τους φίλους του φόρουμ ήταν ακόμη αγέννητοι (30++++ χρόνια), μου έδωσαν τα τραυματισμένα γουρούνια και φάσσες..... θηράματα που ενώ δεχόντουσαν "καλά" την τουφεκιά έφευγαν μακριά και χανόντουσαν......

Δοκίμασα λοιπόν ευρωπαϊκά, αμερικάνικα και ελληνικά φυσίγγια και είδα κατανομές αλλά κυρίως ΔΙΑΤΡΗΣΕΙΣ!!! τα αμερικάνικα ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ανυπέρβλητα....... σκότωναν γουρούνια σε αποστάσεις που τα άλλα τραυμάτιζαν......

Αυτό το διαπίστωναν και στην πράξη οι γουρουνάδες με αποτέλεσμα τα αμερικάνικα 00 buck σε γόμωση demi magnum με 12 δράμια και magnum με 15 δραμιάρες να καταστούν τα πιο δημοφιλή και να αποκτήσουν την φήμη που διατηρούν μέχρι σήμερα!

Υ.Γ.1 τόνισα τις λέξεις "ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ"..... ΤΩΡΑ όμως;;;;;
Υ.Γ.2 Νίκο επειδή βλέπω πως είσαι παθιασμένος με την ιδιογόμωση και την βλητική λειόκανου, θα μΕ επιτρέψεις να σΕ προτείνω 2-3 πραγματάκια;
α) γέμιζε τις δραμιάρες από Φ 8,4 και πάνω (9βολα) σε ΔΥΑΔΕΣ κι όχι σε τριάδες
β) αν βρεις δράμια 0 buck Φ 8 εως 8,1 mm δοκίμασε να γεμίσεις 15 βολο στα 47 γρ (+2 γρ buffer) σε κάλυκα 70 χιλ
γ) ακόμα καλύτερα: δράμια 000 buck Φ 9,1 mm 10 βολο στα 44γρ (+2 γρ buffer) σε κάλυκα 70 χιλ ή 12βολο στα 53γρ (+2 γρ buffer) σε κάλυκα 76 χιλ
δ) τα β και γ δεν είμαι σίγουρος εάν τα χωράν οι κάλυκας των 70 και 76...... θέλουν και καλή βυσμάτωση..... μάλλον δεν......
Μαριε ποιες πυριτιδες εχεις δοκιμασει στα δραμια? Αυτο που λες καλυτερα να γεμιζεις σε δυαδες.....δινει πιο σφιχτες κατανομες?

Last edited:
Μαριε ποιες πυριτιδες εχεις δοκιμασει στα δραμια? Αυτο που λες καλυτερα να γεμιζεις σε δυαδες.....δινει πιο σφιχτες κατανομες?
Ακριβώς! μικρότερες παραμορφώσεις και πιο σφιχτες κατανομες .... ΔΕΝ γεμίζω δραμιάρες (για αυτό και δεν είμαι σίγουρος αν χωράνε σε κάλυκες 70 ή 76 χιλ.).......

Φίλε μου Νίκο, το έναυσμα να ξεκινήσω τις Δοκιμές φυσιγγίων όταν πολλοί από τους φίλους του φόρουμ ήταν ακόμη αγέννητοι (30++++ χρόνια), μου έδωσαν τα τραυματισμένα γουρούνια και φάσσες..... θηράματα που ενώ δεχόντουσαν "καλά" την τουφεκιά έφευγαν μακριά και χανόντουσαν......

Δοκίμασα λοιπόν ευρωπαϊκά, αμερικάνικα και ελληνικά φυσίγγια και είδα κατανομές αλλά κυρίως ΔΙΑΤΡΗΣΕΙΣ!!! τα αμερικάνικα ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ανυπέρβλητα....... σκότωναν γουρούνια σε αποστάσεις που τα άλλα τραυμάτιζαν......

Αυτό το διαπίστωναν και στην πράξη οι γουρουνάδες με αποτέλεσμα τα αμερικάνικα 00 buck σε γόμωση demi magnum με 12 δράμια και magnum με 15 δραμιάρες να καταστούν τα πιο δημοφιλή και να αποκτήσουν την φήμη που διατηρούν μέχρι σήμερα!

Υ.Γ.1 τόνισα τις λέξεις "ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ"..... ΤΩΡΑ όμως;;;;;
Υ.Γ.2 Νίκο επειδή βλέπω πως είσαι παθιασμένος με την ιδιογόμωση και την βλητική λειόκανου, θα μΕ επιτρέψεις να σΕ προτείνω 2-3 πραγματάκια;
α) γέμιζε τις δραμιάρες από Φ 8,4 και πάνω (9βολα) σε ΔΥΑΔΕΣ κι όχι σε τριάδες
β) αν βρεις δράμια 0 buck Φ 8 εως 8,1 mm δοκίμασε να γεμίσεις 15 βολο στα 47 γρ (+2 γρ buffer) σε κάλυκα 70 χιλ
γ) ακόμα καλύτερα: δράμια 000 buck Φ 9,1 mm 10 βολο στα 44γρ (+2 γρ buffer) σε κάλυκα 70 χιλ ή 12βολο στα 53γρ (+2 γρ buffer) σε κάλυκα 76 χιλ
δ) τα β και γ δεν είμαι σίγουρος εάν τα χωράν οι κάλυκας των 70 και 76...... θέλουν και καλή βυσμάτωση..... μάλλον δεν......

Φιλε Μαριε , να πω ευχαριστω.....ειναι πολυ λιγο!!!
Λεω....να σε εχει ΠΑΝΤΑ καλά η Παναγιά!!!! :)

Να σε ρωτησω κατι ομως!!!
Ξεκαθαριζω απο την αρχη οτι σεβομαι αυτα μου λες....Εχω ομως την εξης απορια....
Τι καλυτερο θα μου δωσει το στησιμο σε δυαδες....απο αυτο που ειναι σε τριαδες με bior 14 ???
Να εισαι σιγουρος οτι θα το δοκιμασω....γιατι σεβομαι την γνωμη σου!!! :)

εικόνα_Viber_2020-12-21_00-14-14.jpgεικόνα_Viber_2020-12-21_00-18-15.jpgεικόνα_Viber_2020-12-21_00-14-35.jpg

Φιλε Μαριε , να πω ευχαριστω.....ειναι πολυ λιγο!!!
Λεω....να σε εχει ΠΑΝΤΑ καλά η Παναγιά!!!! :)

Να σε ρωτησω κατι ομως!!!
Ξεκαθαριζω απο την αρχη οτι σεβομαι αυτα μου λες....Εχω ομως την εξης απορια....
Τι καλυτερο θα μου δωσει το στησιμο σε δυαδες....απο αυτο που ειναι σε τριαδες με bior 14 ???
Να εισαι σιγουρος οτι θα το δοκιμασω....γιατι σεβομαι την γνωμη σου!!! :)

View attachment 34370View attachment 34371View attachment 34374
Να ΄σαι καλά Νίκο, σ' ευχαριστώ για τα θερμά σου λόγια!
στον Αλεξ είπα: μικρότερες παραμορφώσεις και πιο σφιχτες κατανομες, συμπληρώνω: με πολυ σφιχτα τσοκ

ο αείμνηστος Ιω. Νικητόπουλος παρότρυνε τους κυνηγούς να μην χρησιμοποιούν 9βολα σε φουλ τσοκαρισμένες κάννες λόγω κακών κατανομών, πρότεινε το ντεμί τσοκ.....

αν τα 11/0 που έχεις είναι Φ8,65 χιλ, κάνε μια δοκιμή με 9βολο (δράμια ανα τριάδες) και σφιχτο τσοκ
κάτι μΕ λέει πως δεν θα δεις την κατανομή που μας δείχνεις με 10βολο.....

Υ.Γ. πιατάκι του καφέ είναι; ή του τσαγιού; .cofee.

Εβγαλα ογκομετρια σε 10 με 12/0 βολια απο σφαγμενο ρεμικτον.

Σε 12/70 καλυκα βγαινει 10 βολο 12/0 (9,1 χιλιοστα ) σε ρελι.
Σε 12/76 καλυκα βγαινει ωραιοτατα σε αστεροειδες κλεισιμο με χρηση 3του σταδιου..Κ.Α.Χ. 12 Χιλιοστα.
Οι ογκομετριες με ΤΕΚΝΑ και SP2 .

στον Αλεξ είπα: μικρότερες παραμορφώσεις και πιο σφιχτες κατανομες, συμπληρώνω: με πολυ σφιχτα τσοκ

ο αείμνηστος Ιω. Νικητόπουλος παρότρυνε τους κυνηγούς να μην χρησιμοποιούν 9βολα σε φουλ τσοκαρισμένες κάννες λόγω κακών κατανομών, πρότεινε το ντεμί τσοκ.....

αν τα 11/0 που έχεις είναι Φ8,65 χιλ, κάνε μια δοκιμή με 9βολο (δράμια ανα τριάδες) και σφιχτο τσοκ

Nα εισαι παντα καλα!!! :)
Και ομως δεν τα καταφερα....μπορει να μην το ''εψαξα'' οσο επρεπε....και να επαναπαυτηκα στο οτι αυτη
η συγκεντρωση ειναι ικανοποιητικη...φιλε μου!!!
Δεν κυνηγαω γουρουνι....απο ιδιογομωτικη ''ανησυχια'' κλεινω βολια....και για καποιους φιλους που
δεν εχουν την ευκαίρια δοκιμων που εχω εγω....
Μην νομιζεις οτι εχω την εμπειρια που θα ηθελα να εχω!!! :)

εικόνα_Viber_2020-12-21_00-11-12.jpgεικόνα_Viber_2020-12-21_00-11-46.jpgεικόνα_Viber_2020-12-21_00-12-13.jpg

η διαφορα στις κατανομες των 2δων εναντι των 3δων ειναι γιατι στις πρωτες εχεις ολοκληρο τον συγγεντρωτηρα και το ποτηρακι δηλαδη και κρατανε για καποια μετρα μεσα τα βολια (στα 11/0) στα 12/0 δεν χωραει μεσα στο ποτυρακι τα δραμια σε 2αδες και για 3αδα ουτε συζητηση !!
νικο ασε τον 70αρι καληκα για 10βολο 12//0 δεν κανει μονο σε 76αρη σε 70αρη πας σε 8βολο ,με την τεκνα φορτομενη θα παρεις 405-410 μ/δ καλητερα να ασχοληθεις με την sp2 για αυτα τα δραμια πιο λιγες πιεσεις και πιο μεγαλες ταχυτητες θα σου δωσει

Εβγαλα ογκομετρια σε 10 με 12/0 βολια απο σφαγμενο ρεμικτον.

Σε 12/70 καλυκα βγαινει 10 βολο 12/0 (9,1 χιλιοστα ) σε ρελι.
Σε 12/76 καλυκα βγαινει ωραιοτατα σε αστεροειδες κλεισιμο με χρηση 3του σταδιου..Κ.Α.Χ. 12 Χιλιοστα.
Οι ογκομετριες με ΤΕΚΝΑ και SP2 .
ωχ,ωχ,ωχ
μΕ φαίνεται σΕ έβαλα φωτιές στα μπατζάκια!!!
δες λίγο το pdf που ανέβασα, το είχα σχεδιάσει ακριβώς για τις τριάδες vs δυάδες

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ!!!!
ΑΥΤΌ δεν το γράφω για τον φίλο μας τον Νίκο - που ξέρει τι κάνει - αλλά για άλλους που μας διαβάζουν και πιθανόν να παρασυρθούν........

Εγώ δεν γεμίζω πάνω από 36 γρ συνήθως 30-33 γρ και μόνον σκάγια, γιατί ΔΕΝ βασίζομαι για παραπάνω.....

ωχ,ωχ,ωχ
μΕ φαίνεται σΕ έβαλα φωτιές στα μπατζάκια!!!
δες λίγο το pdf που ανέβασα, το είχα σχεδιάσει ακριβώς για τις τριάδες vs δυάδες

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ!!!!
ΑΥΤΌ δεν το γράφω για τον φίλο μας τον Νίκο - που ξέρει τι κάνει - αλλά για άλλους που μας διαβάζουν και πιθανόν να παρασυρθούν........

Εγώ δεν γεμίζω πάνω από 36 γρ συνήθως 30-33 γρ και μόνον σκάγια, γιατί ΔΕΝ βασίζομαι για παραπάνω.....

Μαριε δεν ξερω να το ανοιξω φιλε!!!
Ειμαι πολυ σκραπας με το ιντερνετ.... :confused:

Nα εισαι παντα καλα!!! :)
Και ομως δεν τα καταφερα....μπορει να μην το ''εψαξα'' οσο επρεπε....και να επαναπαυτηκα στο οτι αυτη
η συγκεντρωση ειναι ικανοποιητικη...φιλε μου!!!
Δεν κυνηγαω γουρουνι....απο ιδιογομωτικη ''ανησυχια'' κλεινω βολια....και για καποιους φιλους που
δεν εχουν την ευκαίρια δοκιμων που εχω εγω....
Μην νομιζεις οτι εχω την εμπειρια που θα ηθελα να εχω!!! :)

View attachment 34379View attachment 34381View attachment 34382
εξαιρετικά καλό 9βολο
η ακριβής διάμετρος του τσοκ πόσο είναι 17,4;

Μαριε δεν ξερω να το ανοιξω φιλε!!!
Ειμαι πολυ σκραπας με το ιντερνετ.... :confused:
αμ εγώ να δεις...
εμένα μου το ανοίγει κανονικά
ας μου στείλει κάποιος που ξέρει να το ανεβάσει ενα e-mail με π.μ. να του στείλω το pdf
είναι σχέδιο που έκανα σε autocad όπου φαίνονται οι τριάδες και δυάδες των 11/0 και 00buck σε σχέση με τη διάμετρο φουλ τσοκ (ευρωπαικό 17,3 αμερικάνικο 17,5 και διευρυμένου αυλού 17,8)

Status
Not open for further replies.
Back