Τα εχουμε ξαναπει. το ζωο πεφτει απο νευροδυναμικο και υδροδυναμικο σοκ.
-Ακραιο παραδειγμα κατανοησης του πρωτου. Δεχεται πανω του και τα 9- 11/0, περνανε μονο το δερμα. Το ζωο δεχεται περιπου 3200 joule (δεν θυμαμαι ακριβως ) και ειναι οι περιπτωσεις που μπορει να το δεις να σωριαζεται και ωσπου να κανεις λιγα μετρα , σηκωνεται και φευγει υγιεστατο.
-Αν τωρα τα 7 περασουν μονο το δερμα και τα αλλα δυο μπουν 10 εκ μεσα , παλι θα δεχθει 3200 joule (ιδιο νευροδυναμικο σοκ ) αλλα επιπλεον και υδροδυναμικο σοκ, αναλογα την εσωτερικη ζημια , αιμοραγια , οργανα κλπ .
-Ακραιο παραδειγμα τωρα , που και τα 9 βολια περνανε διαμπερη και με μεγαλη μενουσα αφου περασουν , πχ 20 κιλα ζωο στα 15 μετρα
Θα δεχθει το 1/3 ή τα μισα joule (μικρο νευροδυναμικο σοκ) , αλλα θα πεθανει σιγουρα απο μεγαλο υδροδυναμικο σοκ , πιθανα ελαχιστα αργοτερα.
Αυτο που λεμε
stopping power στην αυτοαμυνα , ειναι η προκληση τεραστιου νευροδυναμικου σοκ. Το αλλο θα τον σκοτωσει , αφου ομως μας καθαρισει και αυτος.
Με βαση αυτα
- οταν ειμαι μονος για αλλο κυνηγι, εχω παντα μαζι μου μονοβολα πολυ μεγαλου βαρους .
1-Αν το παρω θα μεινει επιτοπου και δεν θα παιδευτω , αφου δεν εχω σκυλια.
2-Κατι γλυκουλικα ζωακια που συναντω στα ορεινα των τρικαλων συνηθως ΟΚΤ ΝΟΕ , αν θελησουν αγκαλιες δεν υπαρχει αλλος τροπος να τους αλλαξω γνωμη.