Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Καλησπερα, ειμαι καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα να ρωτησω το εξης: εχω μια benneli m1 με αυλο 18,3 και πηρα ενα τσοκ Carlson sporting clay IM .700. για τα παπια. Χρησιμοποιω bp winter αλλα βλεπω οτι τα σκορπαει τα σκαγια ακομα κσι στα -10. Φταιει ο αυλος η το τσοκ για το ανοιγμα της ντουφεκιας.
Καλησπερα.....από αυτά που ειδα από τις δικές μου δοκιμές κατέληξα στα εξής....Έχω μια Affinity με αυλό 18.4 και μέχρι πρόσφατα τσοκακια carlsons τα οποία αλλαχτηκαν.....έκανα δοκιμές σε χαρτονια(αν δεις το ποστ από την αρχή θα δεις και τις δοκιμες) με το Winter αλλά με τσοκακι Kicks mod και Anaconda long range....να σου πω την αλήθεια είδα αρκετές διαφορές στην τουφεκια σε σχέση με τα carlsons.....Ίσως να έπαιξε ρόλο το wad strip που έχουν αυτά τα τσοκακια και μειώνεται η άτρακτος της τουφεκιας

Ευχαριστω για ις απαντησεις. Θα το δοκιμασω ξανα τωρα που ζεστανε λιγο ο καιρος με λιγοτερα γραμμαρια. Απλως ως τωρα με τα μαμισια χρεισημοποιουσα winter και κουτουμανο 40 γρ,

Ευχαριστω για ις απαντησεις. Θα το δοκιμασω ξανα τωρα που ζεστανε λιγο ο καιρος με λιγοτερα γραμμαρια. Απλως ως τωρα με τα μαμισια χρεισημοποιουσα winter και κουτουμανο 40 γρ,
Φυλε, με την Μ1 βαρας καλα με αυτα τα φυσ. με το κρυο??

Φυλε, με την Μ1 βαρας καλα με αυτα τα φυσ. με το κρυο??
το winter το ριχνω μονο οταν εχει μειον απλα λιγο με προβληματιζει η συγκεντρωση οπως ειπα παραπανω. Το κουτουμανος αμα ειναι με καλυκα chedite θεριζει.

παντως παιδια τα winter με πολυ κρυο (-15 εως -22) δεν, ειχαν γινει πολυ αργα. βεβαια μιλαμε για extreme συνθηκες ....

παντως παιδια τα winter με πολυ κρυο (-15 εως -22) δεν, ειχαν γινει πολυ αργα. βεβαια μιλαμε για extreme συνθηκες ....
Σε τετοιες συνθηκες θεωρω οτι κανενα μα κανενα εμπορικο φυσιγγι δεν δουλευει. Μονο κοντρα δοση.

Σε τετοιες συνθηκες θεωρω οτι κανενα μα κανενα εμπορικο φυσιγγι δεν δουλευει. Μονο κοντρα δοση.
βρε σουπερ κοντρα ηθελε αχαχαχα , ειδες Παυλο στο βιντεακι ( http://sendvid.com/4dn3q2pi ) ποσο καθυστερηση ειχαν να φθασουν τα 50 μετρα, φαντασου στο πουλι πισω που θα εμεναν.

βρε σουπερ κοντρα ηθελε αχαχαχα , ειδες Παυλο στο βιντεακι ( http://sendvid.com/4dn3q2pi ) ποσο καθυστερηση ειχαν να φθασουν τα 50 μετρα, φαντασου στο πουλι πισω που θα εμεναν.

Χαχαχα. Ενα μονο μενει Τολι. Τριβασικη μπαρουτι απο αυτη που χρησιμοποιει ο στρατος και σκαγια αυτοθερμαινομενα.sarcastic.

Ζηλεψα φηλε Τολη. Θα ηθελα να του την ειχα φυτεψει εγω.Με εκεινα τα αλλα.o_O.sarcastic..my man.

Στο Shot Show 2016 στο Las Vegas η Τrulock παρουσιασε ενα εντυπωσιακο τσοκ για δραμιαρες, δειχνοντας και αυτη οτι η μελλοντικη προσεγγιση στα τσοκ για κυνηγετικη χρηση θα ειναι τελειως διαφορετικη αποτι ειχαμε συνηθισει μεχρι τωρα.

We are introducing our new Boar Blaster™ choke tube at the 2016 SHOT Show. This new choke along with the redesigned Deerstroyer™ has a completely new kind of forcing cone which is different from anything we have made in the past. It consists of 5 parallel steps leading into the parallel section and gives tighter patterns with every brand of 00/000 buckshot shell we have tested. Typically we got about a 20% tighter pattern at 40 yards. These chokes will be available in most popular designs. While there are many different sizes of buckshot I consider two sizes “00 and 000” adequate for use in deer hunting. Both sizes are found in with different pellet counts in 2 3/4 and 3 inch shells with several different velocities. Please know that all of these do not pattern the same. Unless you are one of those very lucky individuals you will have to pattern several different loads to see which works the best in your gun/choke combination. I do suggest when patterning your gun to use a large sheet of paper (minimum size of at least 3 feet square) and fire at least 10 rounds at the center aiming point. Take the number of hits in the 10 or 12 inch circle on each target and find the average to compare one load against the others. Many times I find the 9 pellet loads will give more pellets in the circle than the 15 pellet loads. You do have to shoot and compare. I have found that as a rule extended chokes with a constriction of .030 generally gives the tightest consistent patterns. Listed below are choke tubes to fit some of our popular brands with .030 constrictions.

Το Anaconda mid range μετα απο αρκετες εκατονταδες τουφεκιες ειναι απλα απαιχτο all around τσοκ που σου δινει την αισθηση οτι τουφεκας με ενα τσοκ πιο ανοιχτο στις μεσαιες αποστασεις κ ενα τσοκ πιο σφιχτο στις μακρινες... Θυμηθηκα πολλες φορες τα λογια του Παυλου αυτες τις μερες που καπως ετσι το ειχε περιγραψει παλιοτερα....shake hands.
Πραγματικα παρα πολυ μακρινες τουφεκιες για τη συσφιξη του, παρα πολυ...

Αρι, χαιρομαι που το ακουω αυτο απο σενα που οσο και αν εχει εχεις δοκιμασει κατι τσοκακια λογω δουλειας. Για να ειμαι ειλικρινης οταν το πρωτογραψα τοτε περιμενα πολυ κοσμο που δεν με ηξερε κιολας να με κατακρινει οτι τους δουλευω. Αλλα δεν ηξερα πως να περιγραψω αλλιοιως αυτο που εβλεπα στο κυνηγι. Απο τα 15 μεχρι τα 50 μετρα ειχα μεσο ορο 1 με 2 αστοχιες στις εικοσι. Συνηθως ειχα αναλογα το τσοκ 8 με 10. Θυμαμαι την πρωτη μερα που το εριξα ουρλιαζα στο βουνο οτι δεν γινονται αυτα τα πραγματα. Ουτε προσκοπευσεις αλλαξα, ουτε μαθηματα στον Digweed πηρα. Για μενα πρωτη φορα ενοιωσα σε αυτο το τσοκ οτι καταργηθηκαν οι κανονες της βλητικης ετσι οπως την ειχα μαθει μεχρι τοτε εγω. Για πολυ καιρο δεν ηθελα να αγορασω το long range γιατι δεν ηξερα τι πιο πολυ μπορουσε να μου προσφερει. Το δοκιμασα πρωτη φορα περσι και πηρα ακομη 10 με 15 μετρα μεγαλυτερο δραστικο βεληνεκες με αναλογη συμπεριφορα στις κοντινες.
Περιττο να σου πω οτι εχω παραμελησει τα αλλα μου τα τσοκ. Το εχουν παρει και ο κολλητος μου με μια Beretta και αρκετα παιδια μεσα απο το φορουμ. Ο καθενας κανει τις εμπειριες του και κρινει αναλογα. Για μενα προσωπικα το καλυτερο all around τσοκ στο πλανητη.
Απο τη συλλογη της Anaconda μου λοιπει ενα που θα το αγορασω συντομα, καθως πλεον ειμαι πεπεισμενος οτι αυτη η τεχνολογια εχει την καλυτερη προσεγγιση στη κυνηγετικη πραγματικοτητα και σε πολυ προσιτη τιμη. Για διευκρινιση ουτε μετοχος ειμαι στην Patternmaster, ουτε ποσοστα εχω στις πωλησεις της.

Το εχουν παρει και ο κολλητος μου με μια Beretta και αρκετα παιδια μεσα απο το φορουμ.
Παύλο, έχουμε μαρτυρίες από τον φίλο σου με την Beretta να μας πει εντυπώσεις; Ποια Beretta έχει; Το έχει άραγε κανείς για Optima II (18,6mm);
Στα δικά σας όπλα φαίνεται ξεκάθαρα ότι αποδίδει τέλεια, αφού δείχνει μάλλον να απαλλάσσει την τουφεκιά από τον συγκεντρωτήρα και κάνει τα υπόλοιπα που αναφέρετε. Αυτό που με χαλάει λίγο ψυχολογικά είναι το γεγονός ότι ο κατασκευαστής, όπως και πολλοί άλλοι, το κατηγοριοποιούν τόσο για Benelli (αν δεν κάνω λάθος Benelli Crio λέγονται τα choke) όσο και για Optima Plus (Beretta). Θα μου πεις των υπολοίπων που χρησιμοποιείς είσαι σίγουρος ότι διαφέρουν οι διάμετροι ανάμεσα στα δύο μοντέλα; Όχι δεν έχω κάτσει να μετρήσω ένα Muller ή ένα Trulock από τα δικά μου με τα αντίστοιχα μιας Benelli αλλά όσο και να το κάνεις αλλιώς είναι ένα τσοκ να γράφει επάνω Beretta Optima Plus και αλλιώς Optima Plus-Benelli Crio ... ;)

Παύλο, έχουμε μαρτυρίες από τον φίλο σου με την Beretta να μας πει εντυπώσεις; Ποια Beretta έχει; Το έχει άραγε κανείς για Optima II (18,6mm);
Στα δικά σας όπλα φαίνεται ξεκάθαρα ότι αποδίδει τέλεια, αφού δείχνει μάλλον να απαλλάσσει την τουφεκιά από τον συγκεντρωτήρα και κάνει τα υπόλοιπα που αναφέρετε. Αυτό που με χαλάει λίγο ψυχολογικά είναι το γεγονός ότι ο κατασκευαστής, όπως και πολλοί άλλοι, το κατηγοριοποιούν τόσο για Benelli (αν δεν κάνω λάθος Benelli Crio λέγονται τα choke) όσο και για Optima Plus (Beretta). Θα μου πεις των υπολοίπων που χρησιμοποιείς είσαι σίγουρος ότι διαφέρουν οι διάμετροι ανάμεσα στα δύο μοντέλα; Όχι δεν έχω κάτσει να μετρήσω ένα Muller ή ένα Trulock από τα δικά μου με τα αντίστοιχα μιας Benelli αλλά όσο και να το κάνεις αλλιώς είναι ένα τσοκ να γράφει επάνω Beretta Optima Plus και αλλιώς Optima Plus-Benelli Crio ... ;)

Γιωργο, ο κολλητος μου στο κυνηγι ριχνει με μια παλια URICA 18.3 αυλο. Το ιδιο νομιζω και ο φιλος Chris-Kaz. Και οι δυο εχουν παρει το short και το long-range οχι ομως το medium.
Aυτο που λες εχεις δικιο με μια μικρη διευκρινηση. Τα τσοκ λεγονται και τα δυο

12ga Benelli Crio/Beretta Optima Plus Anaconda Mid Range

Patternmaster Anaconda MID range (0.715”) has “Gas over Constriction Technology” within the patented “Coil Zone” made up of channels used to harness gas expelled from the ammunition. “Coil Zone” channels are spun in a negative twist to stabilize the wad for even, consistent patterns and keep the tube tight in the barrel. Anaconda MID range will throw a MODIFIED pattern with distances out to 50 yards. This tube is safe and effective with steel or other non-toxic shot as well as lead shot.

Note: Testing done by Ballistics Performance has determined that ammunition with velocity of 1550fps and below will achieve the best results with Patternmaster Tubes.

Not for use with slug ammunition.

Patternmaster’s 12ga Benelli Crio/Beretta Optima Plus will interchange with Benelli Super Black Eagle II, M2, Ultra Light, and Current Benelli Production Sport II, Super Sport, Cordoba, and Montefeltro; Beretta A391 Extrema II, Vinci, and Super Vinci; and Tri Star 3 ½ (current production); just to name a few. For more information about your shotgun interchange please see the firearm owner’s manual or contact the firearm manufacturer.

Price: $59.99
Model Number: 5497

Επειδη η διαμετρος στομιου ειναι σταθερη ανεξαρτητα αυλου, περιμενω οτι θα δεις στο mid range στο οπλο σου ακομη καλυτερα αποτελεσματα απο του Αρι. Αν μπορεις δανεισου απο καποιο γνωστο και κυνηγησε το μια μερα και θα με θυμηθεις.

Ενταξει βρε παιδι μου και εσυ σβησε το ονομα benelli με ενa blanco..very funny.

Εντάξει Παύλο, δεν θα διαφωνήσουμε στην ονομασία, κοντά έπεσα και γω :D. Μου το έδωσε ο Άρις να το δοκιμάσω στον Έβρο, πήρα 2-3 πουλιά ένα πρωί και του το επέστρεψα. Αν δεν ρίξεις πολλές τουφεκιές δεν βγαίνει συμπέρασμα. Για σας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα τέλειο τσοκ. Θα ήθελα όμως και καμιά αναφορά από χρήση σε Optima II. Έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια, πάντα εμπειρικά περισσότερο, ότι τα αυτονόητα στην βλητική δεν είναι τελικά και τόσο αυτονόητα ;). Μπορεί στην Optima II να μην προσφέρει αυτά που προσφέρει στις δικές σας κάννες, όσο και αν αυτό δεν ακούγεται "λογικό". :)

Παντως Γιωργο εμενα ΔΕΝ μου αρεσε το τσοκακι γι αυτο και το εδωσα, συμφωνω με τον Παυλο και τον Αρη οτι βγαζει 2 τσοκ σε ενα ... αλλα 3*-2* που λεει ο Maker ΔΕΝ ηταν...στα Beretta λογο αυλου μπορει. Εγω 4-3* το ειδα και σε περπατητο που το εβαλα ...πουτσες,σαν το IC Carlson που εχω ριξει χιλιαδες φυσιγγια δεν ηταν. Πηρα κατι ωραια πουλια σε καρτερακι ...τα οποια και με οποιοδηποτε αλλο 3* θα τα επερνα εξισου.

Καλησπερα, ειμαι καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα να ρωτησω το εξης: εχω μια benneli m1 με αυλο 18,3 και πηρα ενα τσοκ Carlson sporting clay IM .700. για τα παπια. Χρησιμοποιω bp winter αλλα βλεπω οτι τα σκορπαει τα σκαγια ακομα κσι στα -10. Φταιει ο αυλος η το τσοκ για το ανοιγμα της ντουφεκιας.
Το 0.700 σε αυλο 18.3 αντιστοιχει σε Μ δηλαδη σε 3*.Το συγκρινες με το εργοστασιακο τσοκ ;

Back