Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Αυτο που εχω παρατηρησει " ειναι οτι η υπερβολικη διατρηση που μπορει να εχει ενα οπλο η ενα φυσιγγιο μπορει να λειτουργει αρνητικα στο θεμα του σκοτωματος ιδιως σε μικρα πουλια οπως τσιχλα ορτυκι η και σε μεγαλυτερα σε αποστασεις μεχρι και 30 μετρα!τα σκαγια διαπερνουν το πουλι με αποτελεσμα να πεφτει αρκετα πιο μακρια απο εμας!αρα γιατι να ψαχνουμε τη μεγιστη διατριση?αυτη βεβαια ειναι προσωπικη μου αποψη
Συμφωνω, καθε θηραμα εχει μια χρυση τομη μεταξυ σωστης βλητικης αποδοδης η και ταχυτητας αν θες, καθε τι παραπανω δημιουργει περισσοτερα προβληματα στις φυσιολογικες αποστασεις...

Συμφωνω, καθε θηραμα εχει μια χρυση τομη μεταξυ σωστης βλητικης αποδοδης η και ταχυτητας αν θες, καθε τι παραπανω δημιουργει περισσοτερα προβληματα στις φυσιολογικες αποστασεις...
Αυτο το αντιμετοπησα φετος οταν αντη για τσηχλοφυσ.πηρα μαζι μου τα φυσ.που ειχα γεμηση για σαρσελια με7,5 σκληρο. τα πουλια ανατηναζονταν στον αερα και επεφταν 100 μετρα παρακατω.Τα ιδια φυσ. σε σαρσελ. και σε φασα. θανατος..off topic.

για να επιστρεψουμε και λιγο στο τοπικ τωρα που πλεον εισαγονται και επισημα τα kicks και απο οτι βλεπω εχουν και μεγαλη ζητηση θα εχουμε και μια ποιο σφαιρικη γνωμη απο οσους τα χρησιμοποιησουν. για να πω την αληθεια μεχρι την εναρξη θα ηθελα να καταληξω σε ενα απο τα δυο. ειμαι αναμεσα σε muller passing και kicks smoke. η χρηση θα ειναι καθαρα σε λαγο. εσεις τι πιστευτε?

για να επιστρεψουμε και λιγο στο τοπικ τωρα που πλεον εισαγονται και επισημα τα kicks και απο οτι βλεπω εχουν και μεγαλη ζητηση θα εχουμε και μια ποιο σφαιρικη γνωμη απο οσους τα χρησιμοποιησουν. για να πω την αληθεια μεχρι την εναρξη θα ηθελα να καταληξω σε ενα απο τα δυο. ειμαι αναμεσα σε muller passing και kicks smoke. η χρηση θα ειναι καθαρα σε λαγο. εσεις τι πιστευτε?
Aν επιτρεπεται απο ποιον εισαγονται τα kicks?

Τα καινούργια ατσάλινα σκοπευτικά από την Muller μόνο για optima hp ,optima προς το παρόν .

http://mullerchokes.com/pages/new-optima-optima-hp-stainless-competition

Αλλα θα επεκτείνει τη γκάμα αυτή και άλλες εταιρείες και σε μικρότερα διαμετρηματα, σε email που τος έστειλα με άμεση απάντηση

We will be expanding our stainless steel offerings to include other choke styles and we will also be adding them in the subgauge.

Please check back with us.

Μήπως ξέρει κανένας να μου πει καμιά πατέντα με τα τσόκ που δεν παίρνει η benelli raffaello crio της πρώτης γενιάς από after market τσόκ όπως της muller για υδρόβια ή της paternmaster με τα anakonda.
Μήπως επιδέχονται τόρνο τα συγκεκριμένα τσόκ για καινούργιο σπείρωμα επειδή σε διατομή και αυλό ταιριάζουν τα crio plus για μεταγενέστερα μοντέλα της benelli.
Βέβαια τα crio plus είναι είναι μακρύτερα από τα μαμά τσόκ που είναι ακριβώς 7 πόντοι.
Νομίζω ότι περισσεύουν 2 πόντοι στα crio plus και θα θέλει κόψιμο.
Το θέμα είναι αν θα δουλέψουν σωστά ή θα μπλέξω ?
Πιο πολύ λιγουρεύομαι τα muller και τα έχω δει από κοντά.
Επίσης κάποιος μου είχε πει να πάρω της gemini που έχει μούφα τσόκ με έσω έξω 7+5 πόντους και να βάλω ότι τσόκ θέλω.
Ισχύει αυτό το πράγμα ? γνωρίζει κανένας σας ?

Καλημερα,
Οταν λες "με τα τσοκ που δεν παιρνει η Rafaello πρωτης γενιας", τι εννοεις?
Λογικα θα παιρνει τσοκ απλα θα ειναι τα απλα, αν δεν κανω λαθος τα λεει Sport? Υπαρχουν τσοκ με το σπιερωμα της καραμπινας σου, δεν χρειαζεται να πας σε επικυνδινες πατεντες...

Δυστυχώς τα μαμά τσόκ έχουν το σπείρωμα στο επάνω μέρος και τα crio plus έχουν το σπείρωμα στο μέσο του τσόκ. αυτή είναι η μόνη διαφορά.
Έτσι λοιπόν τα τσόκ της muller και της paternmaster με τα anakonda δεν προβλέπουν για τις παλιές benelli με το εν λόγω σπείρωμα.
Λογικα θα παιρνει τσοκ απλα θα ειναι τα απλα, αν δεν κανω λαθος τα λεει Sport?
Η benelli raffaello crio πρώτης γενιάς είναι ακριβώς ίδια με την super sport και έχουν ακριβώς το ιδιο σπείρωμα.
Υπαρχουν τσοκ με το σπιερωμα της καραμπινας σου, δεν χρειαζεται να πας σε επικυνδινες πατεντες...
Δηλαδή , ποια τσόκ ?
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση σου.

Μα εσυ δεν θα παρεις το Crio PLus για το οπλο σου αφου δεν εχει αυτον τον τυπο... Λαθος εκανα παραπανω, τα τσοκ σου δεν ειναι Sport ειναι τα απλα Mobile και το τσοκ που θες ειναι κατα πασα πιθανοτητα αυτο...
https://www.patternmaster.com/products/1016_12ga_Benelli_Beretta_Mobile_Anaconda
Ολες οι μεγαλες εταιριες με εξωεργοστασιακα τσοκ τα βγαζουν για ολους τους τυπους σπειρωματων σε καθε εταιρια κ επιλεγεις τον καταλληλο τυπο αναλογα με το οπλο σου...

Τα mobile είναι 5 πόντοι τσόκ .
Τα crio τσόκ που έχω είναι 7 πόντοι.
δες τον σχετικό πίνακα της Paternmaster.
Μάλλον από τι βλέπω έχει δίκιο που ανέφερες πιο μπροστά για το sport.
Και πάλι δεν έχει το τσόκ που θέλω με το Anaconda.

ChokeTubeDetail_lg.jpg

Για αυτό έλεγα μήπως κάνω καμιά πατέντα με τα crio plus.
Να προσθέσω ότι για το κυνήγι των υδρόβιων με ατσάλινα σκάγια έχω το εξής πρόβλημα.
Μπορώ να ρίχνω με τσόκ 5*,4*,3*.
2* και 1* δεν μπορώ να ρίχνω.
Εκεί έχω πρόβλημα με τις αποστάσεις λόγω ιδιομορφίας των ατσάλινων σκάγιων.
Από την muller τουλάχιστον με ενημέρωσαν ότι μπορώ να ρίχνω τα πάντα με το ufo και το passing.

Γιωργο μαλλον συνενοηθηκαμε λαθος... :)
Απο οτι φαινεται καλα ειπα στην αρχη οτι εχεις τα Sport... Σχετικα σπανιο σπειρωμα οντως...
Σχεδον με ολα τα εξωεργοστασιακα τσοκ θα μπορεις να ριχνεις ατσαλινα με πιο σφιχτες απο το ντεμι, συσφιξεις...
H Patternmaster βλεπω οτι βγαζει το Classic Ported σε αυτο το σπειρωμα, η Μuller απο μια γρηγορη αναζητηση μαλλον οχι την Waterfowl Edition, δεν ξερω αν θα βγαλει τα καινουργια Competition που θα κανουν κ για ατσλαινα στο σπειρωμα σου...

Για αυτό έλεγα μήπως κάνω καμιά πατέντα με τα crio plus.
Να προσθέσω ότι για το κυνήγι των υδρόβιων με ατσάλινα σκάγια έχω το εξής πρόβλημα.
Μπορώ να ρίχνω με τσόκ 5*,4*,3*.
2* και 1* δεν μπορώ να ρίχνω.
Εκεί έχω πρόβλημα με τις αποστάσεις λόγω ιδιομορφίας των ατσάλινων σκάγιων.
Από την muller τουλάχιστον με ενημέρωσαν ότι μπορώ να ρίχνω τα πάντα με το ufo και το passing.

Γιωργο η Benelli Crio λεγοταν Sport II στην Αμερικη. Επειδη το σπειρωμα αυτο δεν το κρατησε και πολυ, μονο οσα ειδη τσοκ κυκλοφορουσαν πριν το 2006 μπορεισ να βρειs σε αυτο το σπειρωμα. Patternmaster Classic και Briley βρισκεις σιγουρα.
Δεν σου συνιστω σε καμμια περιπτωση να κοψεις τσοκ γιατι χαλαει η γεωμετρια.

Last edited:
Γιωργο η Benelli Crio λεγοταν Sport II στην Αμερικη. Επειδη το σπειρωμα αυτο δεν το κρατησε και πολυ, μονο οσα ειδη τσοκ κυκλοφορουσαν πριν το 2006 μπορεισ να βρειs σε αυτο το σπειρωμα. Patternmaster Classic και Briley βρισκεις σιγουρα.
Δεν σου συνιστω σε καμμια περιπτωση να κοψεις τσοκ γιατι χαλαει η γεωμετρια.
Eχω την εντυπωση Παυλο πως βγαζει με αυτο το σπειρωμα και η gemini το crio sport.Με ενα τηλεφωνο στον Κυργια θα σιγουρευτει ο συναδελφος.:) Παντως επειδη το ειχα το πρωτο crio με αυτο το σπειρωμα βγαζει και η briley και η trulock και η seminole.

Τακη το ιδιο σπειρωμα εχω και εγω. Εχεις δικιο γιαυτες τις εταιρειες, ομως Τrulock και Seminole εχουν σταματησει να τα βγαζουν η σταματησαν τελειως. Για τη Gemini δεν εχω ασχοληθει, καλα θα κανει ο φιλος να παρει τηλεφωνο για ναμ αθει. Oι δυο που ανεφερα το εχουν και τωρα.

θα το ψάξω με την ησυχία μου.
Από τι φαίνεται το συγκεκριμένο σπείρωμα δεν το έχουν σε εκτίμηση οι μεγάλες εταιρίες τσόκ.
Ήθελα το κάτι παραπάνω και από τι φαίνεται δεν γίνεται.
όσον για τις υπόλοιπες εταιρίες δεν ξέρω και πολλά πράγματα.
Λέω για τις gemini , briley , trulock , seminole κλπ.
Ρώτησα σε κατάστημα της Αθήνας και μου είπαν για τα gemini ότι δεν υπάρχει αυτό που θέλω.
Ευχαριστώ τους συνάδελφους για το ενδιαφέρον τους.
Αν προκύψει κάτι ευχάριστο μου λέτε.

θα το ψάξω με την ησυχία μου.
Από τι φαίνεται το συγκεκριμένο σπείρωμα δεν το έχουν σε εκτίμηση οι μεγάλες εταιρίες τσόκ.
Ήθελα το κάτι παραπάνω και από τι φαίνεται δεν γίνεται.
όσον για τις υπόλοιπες εταιρίες δεν ξέρω και πολλά πράγματα.
Λέω για τις gemini , briley , trulock , seminole κλπ.
Ρώτησα σε κατάστημα της Αθήνας και μου είπαν για τα gemini ότι δεν υπάρχει αυτό που θέλω.
Ευχαριστώ τους συνάδελφους για το ενδιαφέρον τους.
Αν προκύψει κάτι ευχάριστο μου λέτε.

Τελικα μονο η Briley οπως φαινεται εχει μεγαλη γκαμα σε αυτο το σπειρωμα ακομη

http://www.pshqeurope.com/benelli-crio-sport-chokes.aspx

Μήπως ξέρει κανένας να μου πει καμιά πατέντα με τα τσόκ που δεν παίρνει η benelli raffaello crio της πρώτης γενιάς από after market τσόκ όπως της muller για υδρόβια ή της paternmaster με τα anakonda.
Μήπως επιδέχονται τόρνο τα συγκεκριμένα τσόκ για καινούργιο σπείρωμα επειδή σε διατομή και αυλό ταιριάζουν τα crio plus για μεταγενέστερα μοντέλα της benelli.
Βέβαια τα crio plus είναι είναι μακρύτερα από τα μαμά τσόκ που είναι ακριβώς 7 πόντοι.
Νομίζω ότι περισσεύουν 2 πόντοι στα crio plus και θα θέλει κόψιμο.
Το θέμα είναι αν θα δουλέψουν σωστά ή θα μπλέξω ?
Πιο πολύ λιγουρεύομαι τα muller και τα έχω δει από κοντά.
Επίσης κάποιος μου είχε πει να πάρω της gemini που έχει μούφα τσόκ με έσω έξω 7+5 πόντους και να βάλω ότι τσόκ θέλω.
Ισχύει αυτό το πράγμα ? γνωρίζει κανένας σας ?
Γιώργο από ότι κατάλαβα ψάχνεις για τα απλά crio, που αργότερα η benelli τα άλλαξε σε crio plus αργότερα θα τα βρεις πιστεύω όπως λέει ο Παύλος από την briley η απο την carlsons. Το σπείρωμα που ψάχνεις νομίζω είναι το C.

upload image online

Back