Πραγματικα πολυ καλο αρθρο και πολυ καλη δουλεια των δυο "δοκιμαστων".Το καλυτερο αρθρο που εχω διαβασει ποτε για τα τσοκ γενικα.
http://www.shootingtimes.com/long-guns/longgun_reviews_st_headintheclouds_201002/
Πραγματικα πολυ καλο αρθρο και πολυ καλη δουλεια των δυο "δοκιμαστων".Το καλυτερο αρθρο που εχω διαβασει ποτε για τα τσοκ γενικα.
http://www.shootingtimes.com/long-guns/longgun_reviews_st_headintheclouds_201002/
Ωραιο άρθρο. Αφού σου άρεσε μπορείς να πάρεις και το βιβλίο :Το καλυτερο αρθρο που εχω διαβασει ποτε για τα τσοκ γενικα.
So if you are a shotgunner with one single-barrel gun, with a fixed choke, who wants to hunt a little of everything in every season under all conditions, what choke should you choose? Modified would be the best choice, followed by IC.Το καλυτερο αρθρο που εχω διαβασει ποτε για τα τσοκ γενικα.
Αν διαβάσεις το βιβλίο του θα δεις πόσο αντικειμενικος είναι. Αναφέρει τα υπέρ και τα κατά και των δύο ιταλικων οπλων, άλλωστε τα χρησιμοποιουσε, μια Α303 και μια Raffaelo.Αμερικανός ήταν.Υπηρχε περίπτωση να έλεγε ότι ήθελε beretta η benelli?
Για να πειράξουμε λίγο τους ρεμινγκτονακηδες..
So if you are a shotgunner with one single-barrel gun, with a fixed choke, who wants to hunt a little of everything in every season under all conditions, what choke should you choose? Modified would be the best choice, followed by IC.
Μου άρεσε η παραπάνω φράση των συγγραφέων που μου θυμίζει τον προγενεστερο επίσης Αμερικανό συγγραφέα και παπιοκυνηγο Don Zutz που όταν του έκαναν την ερώτηση ποια θα ήταν η επιλογή του σε ένα όπλο με μια σταθερή καννη, αν έπρεπε να έχει μόνο ένα, και απάντησε τη Remington 1100 με 71εκ καννη 3*.
Μου έχουν πέσει στην αντίληψή μου τα τσοκάκια του Παπατσαρούχα τα Εγγλέζικα MAXWELL.
Έχει στο σπείρωμα του όπλου μου που είναι σε CRIO SPORT και τα έχει σχεδόν 50€.
Αξίζει τον κόπο ή να κοιτάξω σε BRILEY τσόκ που κάνουν 90€.
Το έχει ο φίλος μου και μέλος του φόρουμ "Γιάννης-Χανιά", αλλά προφανώς δεν έχει δει το μήνυμά σου, αλλιώς θα σου είχε απαντήσει. Το χρησιμοποιούσε σε καραμπίνα Franchi και ήταν πολύ ευχαριστημένος. Τώρα νομίζω το βάζει και σε Beretta 304 που πήρε πρόσφατα. Εγώ έχω δει τουφεκιές του με τη Franchi, στο σκοπευτήριο και στον πίνακα, που ρίξαμε μαζί και μπορώ να πω ότι είναι καταπληκτικές.Δεν τα ξέρει κανείς αυτά τα MAXWEL;
Με βαλατε στην μπριζα.Θελω να παρω 2 paternmaster.Ενα mid range και ενα long range.Που μπορο να τα βρω? Τα εχουν εδω στην Ελλαδα?
Καλησπέρα! Τωρα βλεπω το μήνυμα σου! Εχω παρει απο τον Παπατσαρουχα 3 τσοκ,2 maxwell και ενα hyperchoke..τα εχω ρίξει και σε πίνακα και σε κυνηγι και στο σκοπευτηριο αρκετά ..προσωπική αποψη οτι αξίζουν τα λεφτά τους 100%.. να προσέξεις να του πεις ακριβώς ποσο τα θες γιατι τα βγαζει πιο κλειστά απο το κανονικό..π.χ αν θες 4 άστρα δηλαδη 0,25 σύσφιξη και εχεις αυλο 18,4,να του πεις οτι θελεις στόμιο στο τσοκ 18,15..ο Στέλιος τα ειπε πολυ καλα,εχει αξιολογήσει και κάποιες τουφεκιές στον πίνακα με τα maxwell σε υπολογιστή και τα αποτελεσματα μου φάνηκαν πολυ καλα και εμενα..επισης σε φίλους που εχουν εξωτερικό σπείρωμα τα hyperchoke που βγαζει ειναι τρομερή πατέντα πιστευω..μεταμορφώνουν το οπλο..Μου έχουν πέσει στην αντίληψή μου τα τσοκάκια του Παπατσαρούχα τα Εγγλέζικα MAXWELL.
Έχει στο σπείρωμα του όπλου μου που είναι σε CRIO SPORT και τα έχει σχεδόν 50€.
Αξίζει τον κόπο ή να κοιτάξω σε BRILEY τσόκ που κάνουν 90€.
Ευχαριστώ προκαταβολικά..
Γεια σου Παναγιώτη καλωσήρθες. Το "για πιο μακρινές τουφεκιές" είναι το δυνατό μας σημείο ... Το θέμα είναι για πόσο πιο μακρινές και για τι θήραμα. Μελέτησε τον παρακάτω πίνακα, σκέψου για ποια χρήση θες το passing και τα ξαναλέμε. Να θυμάσαι ότι όσον αφορά τον πίνακα, ο κατασκευαστής δίνει τα ιδανικά νούμερα σκαγιών σε σχέση με το κάθε ένα από τα τρία κυνηγητικά τσοκ.Καλήσπερα σε όλους.. Ένδιαφερομαι για την αγορά του τσοκ muller passing για την χρήση του σε καρτέρι για πιο μακρίνες τουφέκιες.. Θα ήθελα την γνώμη κάποιο συνάδελφου που το έχει ή κάποιου που γνωρίζει σχετικά..
Ο κατασκευαστής το προτείνει μέχρι νούμερο 7,5 για μολύβι. Τι 7,5 όμως τι 8Θέλω να πιστεύω οτι δουλεύει με όλα τα νούμερα σκαγών και όχι μόνο με χοντρά έτσι;