Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Ποσο διαφορα εχει το LM πο το IC στις κατανομες ,? Αξιζει να εχει καποιος και τα δυο..
Ενας ωραίος πινάκας του Αγγλου ΤΕAGUE που δείχνει τη διάμετρο και την απόδοση των τσοκ..
choke-chart_1.png

Εδώ φαίνονται και οι ενδεδειγμενες αποστάσεις βολής, IC με του LM, ανάλογα βέβαια με το προφίλ των δίσκων
2070d052863aa93be95a5cc6ed629660.gif

Βέβαια το άγγλικό IC απο το αμερικάνικο διαφέρουν...
Το αγγλικό IC είναι το αμερικανικο SKEET με διάμετρο 1/10 περίπου
Ενω το αμερικάνικο είναι το αγγλικό 1/4 με διάμετρο 2,5/10 περίπου

Κυνηγετικα τώρα συμφωνώ με το Γιαννη (jnp), IC&LM είναι αποδοτικότατος συνδυασμός για γενικό κυνήγι ιδιαίτερα μάλιστα αν πρόκειται για εγγλέζικο IC .

Ενας ωραίος πινάκας του Αγγλου ΤΕAGUE που δείχνει τη διάμετρο και την απόδοση των τσοκ..
choke-chart_1.png

Εδώ φαίνονται και οι ενδεδειγμενες αποστάσεις βολής, IC με του LM, ανάλογα βέβαια με το προφίλ των δίσκων

Κυνηγετικα τώρα συμφωνώ με το Γιαννη (jnp), IC&LM είναι αποδοτικότατος συνδυασμός για γενικό κυνήγι ιδιαίτερα μάλιστα αν πρόκειται για εγγλέζικο IC .
Πολύ σωστος ο πίνακας του Teague, πολλοί μπερδεύονται στα ανοιχτά τσοκαρισματα!

Αγγλικό IC=1,25/10εκ.
IC και 3/8 αγγλικό στυλ,
Skeet και LM αμερικανικο στυλ.
Πολλοί το δουλεύουν στο σπορτινγκ αλλά και στο κυνήγι φερμας.

choke-chart_1.png

Κατατοπιστικος ευχαρισσω φιλε...well done..well done.

Το μηκος του τσοκ παιζει ρολο στην ποιοτητα τις τουφεκιας;
Βλεπω τσοκ απο 3.8 (baikal, marrochi) μεχρι 8.2 (fabarm).
Υπαρχει ιδανικο μηκος και οι αποκλισει προς τα πανω ή κατω απλα να ειναι θεμα marketing;;

Προσωπικα και χωρις να μπορω να πω με βεβαιοτητα αν ισχυει αυτο περι μηκους, το σιγουρο ειναι πως ενα 525 που ειχα φορουσε 3,8 cm, οταν του εβαλα briley που εξειχαν απ την καννη ειχε καλυτερες τουφεκιες.Η xlr5 που εχω βγαζει επισης πολυ ωραιες τουφεκιες και τα τσοκ ειναι 82 χιλ με σχεδιαση τετοια που ακομη και το φουλ ριχνει ατσαλινα σκαγια. Θεωρω πως το μηκος των τσοκ παιζει καποιο ρολο, ακομη μεγαλυτερο ομως η ολη γεωμετρια της καννης.

Το μηκος του τσοκ παιζει ρολο στην ποιοτητα τις τουφεκιας;
Βλεπω τσοκ απο 3.8 (baikal, marrochi) μεχρι 8.2 (fabarm).
Υπαρχει ιδανικο μηκος και οι αποκλισει προς τα πανω ή κατω απλα να ειναι θεμα marketing;;
Συνήθως τα έσω έξω δίνουν καλύτερες τουφεκιες, έχω δοκιμάσει εργοστασιακό βελτ κύλινδρο εσωτερικό με benelli και briley έσω έξω ίδια σύσφιξη, ίδιο φυσίγγι το briley έδωσε πιο σφιχτή τουφεκια και ωραία κατανομή στον πίνακα, στο κυνήγι πάλι τα ίδια καθαρά σκοτωματα με το ένα λαβωμενα με το άλλο. Προσωπικά προτιμώ τα εσω έξω από τα εσωτερικά, και πιστεύω ότι παίζει ρόλο το μήκος, πολλά από αυτά έχουν διάφορες γεωμετριες και πατέντες (τσοκ φρενου, διασποράς ) που στα παλιού τύπου mobile και τέτοια δεν είναι συμβατές.

Kicks Smoke!!
GGJVYZu.jpg

Καλησπερα! Ποια η γνωμη σας γι'αυτο το τσοκ; Θα μου δωσει κατι παραπανω βλητικα σε σχεση με τα απλα mobilechoke? θα χαρω να ακουσω τις γνωμες σας,γιατι 78 ευρω που εχει,δεν ειναι και λιγα..το θελω για την benelli Centro και την beretta A 304,οι οποιες παιρνουν τα ιδια τσοκ και εχουν ιδιο αυλο(18,4)..

Last edited:
Kicks Smoke!!
GGJVYZu.jpg

Καλησπερα! Ποια η γνωμη σας γι'αυτο το τσοκ; Θα μου δωσει κατι παραπανω βλητικα σε σχεση με τα απλα mobilechoke? θα χαρω να ακουσω τις γνωμες σας,γιατι 78 ευρω που εχει,δεν ειναι και λιγα..το θελω για την benelli Centro και την beretta A 304,οι οποιες παιρνουν τα ιδια τσοκ και εχουν ιδιο αυλο(18,4)..
Τα χω πάρει και γω Γιάννη για τα εικοσαρια αλλά εδώ που είμαι δεν μπορώ να κάνω δοκιμές και συγκρίσεις, πριν αγοράσω κάτι κάνω μια μικρή έρευνα και κοιτάζω reviews για να δω γνώμες, για τα συγκεκριμένα γενικά έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια σε διάφορες σελίδες, βέβαια αυτό δεν μου εξασφαλίζει την απόδοση που θα έχουν στα όπλα και στα φυσίγγια που χρησιμοποιώ αλλά βγάζω κάποια συμπεράσματα. Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι marketing και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω από τα εργοστασιακα και οι άλλοι που πιστεύουν ότι τα after market βελτιώνουν σημαντικά την απόδοση των όπλων και των φυσιγγίων τους. Προσωπικά πιστεύω ότι τα after market και γενικά τα εσω έξω τσοκ είναι πολύ καλύτερα από αυτά που προσφέρονται με το όπλο, έχω κάνει μερικές πρόχειρες δοκιμές στο παρελθόν με πολύ μέτρια φυσιγγια και πραγματικά τα εσω έξω βελτιωσαν κάπως την τουφεκια σε σχέση με τα μαμισια.
Βάζω μια φωτό από εργοστασιακό mobil και από το smoke για να φανεί η διαφορά, οπτικά βέβαια μόνο .

http://p

Last edited:
Καλημέρα παίδες......το θέμα μαμά τσοκ -vs after market tsok απασχολεί παρα πολλούς ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ....κατα την δική μου άποψη και έπειτα απο δοκιμές που εκανα κατέληξα σε συμπέρασμα και τα μαμά τσοκακια τα έβαλα στην άκρη.....βρήκα την υγεια μου με το kicks πανω σε μια affinity με αυλό 18.4.....βέβαια όπως είπε ο Γιάννης και τα 78 ευρώ είναι ενα ποσο για τις σημερινές μέρες αλλά κατ εμέ αξίζει......

Kicks Smoke!!
GGJVYZu.jpg

Γιάννη καλημέρα.τι τσοκ είναι αυτό?εννοώ είναι Lm ic τι σύσφιξη είναι? Το βρηκες εδώ Ελλάδα?

Kicks Smoke!!
GGJVYZu.jpg

Γιαννη δες και τα high flyer. Στο site τα smoke τα δειχνει για σκοπευτικη χρηση και μαλλον γιαυτο τα ονομαζει ετσι, χωρις αυτο να ειναι βεβαια και κακο.
Απ οτι βλεπω τωρα αρχιζουν και τα αποκτουν οι φιλοι μας οποτε σε λιγο καιρο θα εχουμε και τις πρωτες σοβαρες αποψεις.
Εγω θα παρω ενα σε λιγες μερες αλλα θα δοκιμαστει τον Αυγουστο Θεου θελοντος και Τσιρωνη επιτρεποντος. (Αν υπαρχει πραγμα που δεν το ευχομαι)

Γιάννη καλημέρα.τι τσοκ είναι αυτό?εννοώ είναι Lm ic τι σύσφιξη είναι? Το βρηκες εδώ Ελλάδα?
Είναι kicks smoke και τα εισάγει ο πανας στο περιστέρι.....αν εννοείς την συγκεκριμένη φωτογραφία πρεπει να είναι απο το ίντερνετ.....

Γιαννη δες και τα high flyer. Στο site τα smoke τα δειχνει για σκοπευτικη χρηση και μαλλον γιαυτο τα ονομαζει ετσι, χωρις αυτο να ειναι βεβαια και κακο.
Απ οτι βλεπω τωρα αρχιζουν και τα αποκτουν οι φιλοι μας οποτε σε λιγο καιρο θα εχουμε και τις πρωτες σοβαρες αποψεις.
Εγω θα παρω ενα σε λιγες μερες αλλα θα δοκιμαστει τον Αυγουστο Θεου θελοντος και Τσιρωνη επιτρεποντος. (Αν υπαρχει πραγμα που δεν το ευχομαι)

Φίλε Μιχάλη τα high flyer επειδή είμαι κάτοχος είναι για χρηση ατσαλινων αλλά και μολυβιών και γενικά βαλτο όσον αφορα τα smoke απο όσα ξέρω και μου έχουν πει ρίχνεις και με αυτά ατσαλια και μολύβια και όχι μονο σκοπευτικά.....το σκοπευτικό της εταιρείας πρεπει να είναι το kicks card shooter.....

Συμφωνα με την περιγραφη παντως, ειναι υπερσυγκεντρωτικα και καταλληλα για χαρτινους στοχους. Τα card shooter εννοω.

OFFERED IN TIGHTER CONSTRICTIONS THAN OUR OTHER CHOKE LINES, OUR CARD SHOOTER CHOKES ARE SPECIFICALLY INTENDED FOR SHOOTING PAPER TARGETS.

Φίλε Μιχάλη τα high flyer επειδή είμαι κάτοχος είναι για χρηση ατσαλινων αλλά και μολυβιών και γενικά βαλτο όσον αφορα τα smoke απο όσα ξέρω και μου έχουν πει ρίχνεις και με αυτά ατσαλια και μολύβια και όχι μονο σκοπευτικά.....το σκοπευτικό της εταιρείας πρεπει να είναι το kicks card shooter.....

Κωστα εχθες κοιτουσα στο site τους, και τα εχει σε τρεις η τεσερεις διαφορετικες συσφυξεις για τουφεκιες απο 30 γυαρδες (27 μετρα) εως και 60 γυαρδες (54 μετρα)
Δεν εχω πολυ χρονο τωρα θα τα πουμε με νεο post αργοτερα

Η kicks είναι μια εταιρεια εξ Αμερικής φυσικά φυσικά ή οποία για καλη μας τύχη βγάζει μια τεραστια γκάμα απο τσοκακια φρένου για ολα τα γούστα.....ακόμα πιο τυχεροί είμαστε γιατί το εν λόγω τσοκακια μπορούμε να τα βρούμε πλεον ελλαδα

Καλο μεσημερι! Ναι υπάρχουν στην ΕΛΛΑΔΑ..και βγαίνουν σε όλες τις συσφιξεις..Οπως σου ειπε και ο Κωστας τα φέρνει ο Πάνας στο Περιστέρι τον οποίο πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα τιμη και τι αποθέματα εχει..σας ευχαριστω πολυ όλους για τις απαντησεις σας!

Back