Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Να βγαζεις και το ο ριγκ απο το μαστο της καννης καθε τοσο και να καθαριζεις το αυλακι που φωλιαζει, αλλα και το ιδιο το ο ριγκ.
Προσοχη ομως μη το πληγωσεις. Εγω χρησιμοποιουσα ενα ψιλο κατσαβιδακι ωρολογοποιου που ειχα τροχισει τις αιχμηρες ακμες.

Ωραία έχω τέτοιο κατσαβίδι

@jnp όπως σκαλιζα την αποθήκη που είχε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου τα εργαλεία του,βρήκα αυτό...είναι λέει με μόλυβδο....θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όπλα?
Ναι, περιέχει MoS2 ή αλλοιως διθειουχο μολυβδαινιο. Εξαιρετικό γρασσο γενικής χρήσης. Δες ότι δεν έχει ξεραθεί για κάποιο λόγο και χρησιμοποίησε το άφοβα. Όχι όμως στα τσοκ, οπουδήποτε αλλού ναι.

Σημ. Αν ενα καλό γρασσο έχει λίγο ξεραθεί αλλά είναι χωρίς σκόνες ή βρωμιές μπορούμε με λίγες σταγόνες λάδι όπλου ή λεπτορευστο λάδι αυτοκινήτου πχ 5-30w να το ανακατεψουμε και να επανέλθει.

Ναι, περιέχει MoS2 ή αλλοιως διθειουχο μολυβδαινιο. Εξαιρετικό γρασσο γενικής χρήσης. Δες ότι δεν έχει ξεραθεί για κάποιο λόγο και χρησιμοποίησε το άφοβα. Όχι όμως στα τσοκ, οπουδήποτε αλλού ναι.

Σημ. Αν ενα καλό γρασσο έχει λίγο ξεραθεί αλλά είναι χωρίς σκόνες ή βρωμιές μπορούμε με λίγες σταγόνες λάδι όπλου ή λεπτορευστο λάδι αυτοκινήτου πχ 5-30w να το ανακατεψουμε και να επανέλθει.
Ευχαριστώ, από ότι είδα που το άνοιξα,διατηρείται σε άριστη κατάσταση,παρόλο το πέρας των χρόνων.

Να ρωτήσω όμως κατι? Για τα τσοκ γιατί δεν κάνει? Λόγο θερμοκρασίας?

Ευχαριστώ, από ότι είδα που το άνοιξα,διατηρείται σε άριστη κατάσταση,παρόλο το πέρας των χρόνων.
Αν είναι καλά κλεισμένο το κουτί και το γρασσο είναι καλής ποιότητας αντέχει πολλές 10ετιες. Έχω γρασσο σαν αυτό 50 ετων σε άριστη κατάσταση.

Ακριβώς. Το δικό σου φτάνει τους 200-250 β Κελσίου, το antiseize φτάνει από 800 έως 1400 β Κελσίου. Δεν υπάρχει σύγκριση.
Λογικό.. στις μηχανές στα πλοία, δεν χρειαζοντουσαν γρασσο για υψηλές θερμοκρασίες. Ευχαριστω και πάλι

Λογικό.. στις μηχανές στα πλοία, δεν χρειαζοντουσαν γρασσο για υψηλές θερμοκρασίες. Ευχαριστω και πάλι
Φυσικά και χρειαζοντουσαν, όλες οι βίδες του κορμού των μηχανών εσωτερικής καύσης πρέπει να έχουν τέτοιο γρασσο, επίσης οι μεντεσέδες σε πόρτες κλιβανων, σε σύγχρονες τουρμπινομηχανές, κλπ.
Οπουδήποτε αλλού που δεν αναπτύσσεται υψηλή θερμοκρασία αλλά έχουμε τριβή μετάλλων ή κίνηση γραναζιων ένα γρασσο λιθιου με MoS2 είναι ότι καλύτερο.

Last edited:
Φυσικά και χρειαζοντουσαν, όλες οι βίδες του κορμού των μηχανών εσωτερικής καύσης πρέπει να έχουν τέτοιο γρασσο, επίσης οι μεντεσέδες σε πόρτες κλιβανων, σε σύγχρονες τουρμπομηχανές, κλπ.
Οπουδήποτε αλλού που δεν αναπτύσσεται υψηλή θερμοκρασία αλλά έχουμε τριβή μετάλλων ή κίνηση γραναζιων ένα γρασσο λιθιου με MoS2 είναι ότι καλύτερο.
Σωστά....σε εσωτερικής καύσης...που να φανταστεί ότι θα είχε χρήση για τα τσοκάκια μου?
Για antiseige που κοίταξα βρήκα τρία της ίδιας εταιρίας...ένα λευκό, ένα γκρι και ένα μπλε..το μπλε είδα ότι έχει την μεγαλύτερη ανοχή >1000 c , είναι το καλύτερο? Γιατί πιο πολύ βλέπω το γκρι να παιζει

Σωστά....σε εσωτερικής καύσης...που να φανταστεί ότι θα είχε χρήση για τα τσοκάκια μου?
Για antiseige που κοίταξα βρήκα τρία της ίδιας εταιρίας...ένα λευκό, ένα γκρι και ένα μπλε..το μπλε είδα ότι έχει την μεγαλύτερη ανοχή >1000 c , είναι το καλύτερο? Γιατί πιο πολύ βλέπω το γκρι να παιζει
Αν θες βάλε τα λινκ από αυτά τα γρασσα να τα δω.

Το ταπεινο wd40 κάνει για τίποτα σχετικά με το όπλο?Η μπα?
Πέρνα την βούρτσα στεγνή,ψεκασε το εν λόγω στο κοίλο,καθαρισε το υπόλοιπο και πιάσε τελευταία την κάνη.
Σκούπισε την ΚΑΛΑ,όταν θεωρείς ότι καθάρισε.
Μην το αφήνεις μέσα.

Στέλιο και το δικό μου το beretta ακριβώς το ίδιο. Πήρα ομως εναν αφρό και οταν βλέπω εντονες μολυβδώσεις, ρίχνω μεσα το αφηνω κάνω το υπόλοιπο όπλο και μετα με την πυκνή βουρτσα bisley το περνάω. Μετα πανάκια και λαδάκι και φευγουν τα πάντα.
Τα ίδια... Για να καθαρίσει τελείως το beretta 18.6 βάζω αυτό της hoppes στο γυάλινο μπουκαλάκι.
Τα άλλα beretta με 18.3-18.4 θέλουν κ αυτά προσπάθεια. Το ίδιο κ οι μπενελες, browning, κ τα υπόλοιπα.
Στο τελος bisley βούρτσα.
Σήμερα έριξα με την Άσσο 18.4 καμία 15αρια ιδιογομωση με φιοκι συγκεντρωτηρα κ 11 Λάμπρο φελτρο.
Έκανα 5-6 φορές τη μαλλινη βούρτσα (με Eds red) μέσα έξω κ μετά χαρτοπετσέτα.
Η κάννη έγινε γυαλί. Οπλο 30 χρόνων καθαρίζει με ένα πέρασμα.

Πέρνα την βούρτσα στεγνή,ψεκασε το εν λόγω στο κοίλο,καθαρισε το υπόλοιπο και πιάσε τελευταία την κάνη.
Σκούπισε την ΚΑΛΑ,όταν θεωρείς ότι καθάρισε.
Μην το αφήνεις μέσα.
Η καπνιλα του πιστονιού φεύγει με αυτό?

Status
Not open for further replies.
Back