Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ποιο από αυτά τα γρασσα μπορείς να το βάλεις στο τσοκ και να ρίχνεις στο σκοπευτήριο επί 2-3 μήνες (λίγο λέω) και να έχεις την σιγουριά ότι θα ξεβιδωθεί;
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει προϊόντα καθαρισμού / συντήρησης πυροβόλων όπλων; σε τι διαφέρουν τα μέταλλα και τα καμμένα λάδια από αυτά σε εξαρτήματα ενός αυτοκινήτου; μήπως το πιστόνι ενός όπλου είναι ακριβωτερο από ένα καρμπυρατέρ ή είναι φτιαγμένο από αλλα μέταλλα;
Οι απορίες μπορούν να απαντηθούν και από οποιονδήποτε άλλον γνωριζει...
IMG_20221219_095950.jpg
Καλά τα λέει ο φίλος Γιάννης @jnp παιδιά. Το superlube και καλά εξειδικευμένο για όπλα δεν προσφέρει anti-seize ιδιότητες. Κοστίζει σε αυτή την ποσότητα 25€. Το permatex κοστίζει 10€ και είναι και anti-seize.

View attachment 63143
Καλά τα λέει ο φίλος Γιάννης @jnp παιδιά. Το superlube και καλά εξειδικευμένο για όπλα δεν προσφέρει anti-seize ιδιότητες. Κοστίζει σε αυτή την ποσότητα 25€. Το permatex κοστίζει 10€ και είναι και anti-seize.
Εγώ παλαιότερα στα chokes, το super lube έβαζα και ήμουν ευχαριστημένος, έριχνα και πολλά φυσίγγια τότε και έκανα και συχνό καθαρισμο, δεν είχε πρόβλημα.
Το θετικό του είναι ότι είναι λευκό,οπότε βλέπεις ποτέ έχει γεμίσει βρωμιά πυρίτιδα κτλ. Το αρνητικό,το μεγάλο πλέον κόστος του..

Εγώ παλαιότερα στα chokes, το super lube έβαζα και ήμουν ευχαριστημένος, έριχνα και πολλά φυσίγγια τότε και έκανα και συχνό καθαρισμο, δεν είχε πρόβλημα.
Το θετικό του είναι ότι είναι λευκό,οπότε βλέπεις ποτέ έχει γεμίσει βρωμιά πυρίτιδα κτλ. Το αρνητικό,το μεγάλο πλέον κόστος του..

Συμφωνώ. Και εγώ ευχαριστημένος είμαι από το superlube. Το άλλο όμως σου εξασφαλίζει ότι δεν θα κολλήσει το τσοκ ;)

View attachment 63142Δεκαετιες,'70-'80.Δεν έπαθε και κανένα τίποτα...
Και τι να παθει...
Ένα προιον clp.....
Υπήρχαν κ τα σπρέι τότε αλλά οι παλαιοτεροι δεν τα γνώριζαν...

Δεν χρειάζονται ένα σωρό ακριβά καθαριστικά για να περιποιηθει κάποιος ένα όπλο...
Και βλέπουμε ότι σήμερα που υπάρχουν εξειδικευμένα καθαριστικά τα όπλα...σκουριάζουν..
Γιατί πολυ απλά δεν.. καθαρίζονται...
Άρα λοιπόν δεν παιζει ρόλο το μέσο καθαρισμού.......

Διάφορες από φθηνά σε ακριβά λάδια δεν έχω δει ως προς τον καθαρισμό κ την λιπανση, παρά μόνο στην εξωτερική προστασια...

Ισχυρό(η μαγικό..)καθαριστικο που θα ψεκασεις, θα αφήσεις να... δράσει, θα το σκουπίσεις κ θα το κάνει λαμπικο απλά δεν υπάρχει, η δεν το έχω βρει ακομα.....

Το μόνο που μετράει είναι μια σωστή βουρτσα καθαρισμου,εκεί φαίνεται η διαφορά κ ας του ρίξεις και...νερό που λέει ο λόγος.........

View attachment 63142Δεκαετιες,'70-'80.Δεν έπαθε και κανένα τίποτα...
Εγω δεν σας κρυβω....οτι λογω οικονομικης στενοτης πριν λιγα χρονια....δεν μπορουσα να παιρνω τα επωνυμα.....δοκιμασα το singer ...και ακομα αυτο δουλευω....

Τα λαδια για ραπτομηχανες ειναι οντως καλα. Το εχει δειξει εξαλλου ο χρονος.
Συμφωνω κι εγω οτι μπορεις να συντηρησεις αριστα ενα οπλο με μη εξειδικευμένα χημικα, ασχετως αν δεν το κανω για ψυχολογικους λογους.
Αν εχεις τα καταλληλα εργαλεια που λεει ο Τασος και συντηρεις συχνα το οπλο σου και σωστα, αρκει μονο ενα λαδι.
Ίσως και λιγο γρασσο αλλα οχι υποχρεωτικα.

Ρε φίλε χαλάς την πιάτσα.
Φτηνά υλικά... το όπλο τι είναι; Βαικαλ; 😝😜
Ακου.
Ημουν πριν 1 χρόνο μαλακάσα στην σούδα που αφήνουμε τα όπλα...
Μέ φωνάζει ενας φίλος σκητάς για να δώ μια νέα αγορά ενός σκοπευτή ενός perazzi sc3 με όλόκληρες πλάκες τραπάδικο.Ηταν μέσα στο κτήριο...(Του λέω ..έρχομαι..)..
Σκάω μια φέρμα στον πάγκοσε ένα μονόκανο baical με ρίγα καινούριο του Νεκτάριου (υπευθυνου)..Το παίρνω στα χέρια και κολλάω κανά δεκάλεπτο..
Βγαίνει ό άλλος έξω ..με κοιτάει που κουμπωνα το baical..κουνάει το κεφάλι και μου λέει αστο ..τράβα να κοιταχτείς σε κανα γιατρό...:p:p.big smile.

Status
Not open for further replies.
Back