Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μιας και προ ημερών είδαμε την ωραία κατασκευή του Βαγγέλη για καθάρισμα στις τρύπες αερίων της σειράς Beretta A300, ας δούμε τι μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας από εμάς με πράγματα που βρίσκουμε σπίτι μας.
Από μια σειρά με τρυπανακια, ξεχωρίζουμε το Ν2,5 αν έχουμε Α300-304 και το Ν2 αν έχουμε Remington 1100.Βρισκουμε και ένα πλαστικό σωληνάκι από καθαριστικά αυτιών ή από κάποιο σπρευ, στο οποίο να μπαίνει σφηνωτα το τρυπανακι. Στριφωγυρνωντας με το χέρι το μακρύ πλέον τρυπανακι μέσα στις τρύπες τις καθαρίζουμε τέλεια. Μια φορά τον χρόνο αρκεί.
Αν βρούμε σε αυτά τα χιλιοστά και μεταλλική βεργα από πχ ρόδα ποδηλάτου και αυτή μας κάνει άψογη δουλειά.
View attachment 71737
Επανω η μεταλλική βεργα και από κάτω τα τρυπανακια με το πλαστικό σωληνάκι.
Oλα ωραια .αλλα τρυπανια μεσα στις οπες καλο ειναι να μην βαζουμε. Ενα λειο πιρακι κοντα στην διαμετρο κανει μια χαρα την δουλεια μας

Oλα ωραια .αλλα τρυπανια μεσα στις οπες καλο ειναι να μην βαζουμε. Ενα λειο πιρακι κοντα στην διαμετρο κανει μια χαρα την δουλεια μας
Γιατί; Κανείς την οπή φακλανοτρυπα και ρίχνει τα πάντα μετά. Το κάνουν οι Αμερικάνοι για να ρίχνει η 1100 τα light loads.

Από τους λίγους που δείχνουν σωστά τον καθαρισμό και λιπανση του δικαννου.
Μου άρεσε που επέμεινε να βάζει γρασσο σε όλο το μήκος του τσοκ και να σφίγγει με το κλειδί. Ιδιαίτερα χρειάζεται γρασσο στο κάτω μέρος γιατί από εκεί θα μπουν τα αέρια αν τυχόν ξεσφιξει. Για όλα τα είδη γρασσων δεν θα συμφωνήσω, προτιμω το antiseize και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Πολλοί έχουν αρχίσει και το χρησιμοποιούν και το λένε :
https://www.shotgunworld.com/threads/gun-grease-for-screw-in-internal-choke-tubes.559481/
Το μόνο σημείο που είναι ((πονηρό)) και θέλει προσοχή είναι εκεί που ο εξωλκεας του δικαννου πατάει στην κάννη. Μαζεύει βρωμια που δεν φαίνεται. Με ένα ωτοκαθαριστη λοιπόν καθαρίζουμε προσεχτικά.
Δυστυχώς δεν έχω βρει ένα βίντεο που κάποιος να δείχνει πως αφαιρούμε τους εξωλκεις από 5-10 διαφορετικά όπλα. Μια φορά τον χρόνο είναι απαραίτητο να γίνεται...Εγώ ξέρω μόνο για τα δικά μου και κάνα δυο αλλα.

View attachment 71906

Βαγγέλη ευχαριστώ απο καρδιάς για τον κόπο σου να μπεις στην διαδικασία να μου φτιάξεις αυτά τα εργαλειακια για τις οπές αερίων @vagosbenelli ωραία και η λαβή που έχουν με στρογγυλεμενα άκρα
Μέχρι τώρα ετριβες συνέχεια σαν τους άλλους απ το Βιλαμπάχο.
Τώρα κοιτα να ξεχειλώσεις και τις τρύπες απο το πολύ βάλε βγάλε .big smile.

Μου άρεσε που επέμεινε να βάζει γρασσο σε όλο το μήκος του τσοκ και να σφίγγει με το κλειδί. Ιδιαίτερα χρειάζεται γρασσο στο κάτω μέρος γιατί από εκεί θα μπουν τα αέρια αν τυχόν ξεσφιξει. Για όλα τα είδη γρασσων δεν θα συμφωνήσω, προτιμω το antiseize και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Πολλοί έχουν αρχίσει και το χρησιμοποιούν και το λένε :
https://www.shotgunworld.com/threads/gun-grease-for-screw-in-internal-choke-tubes.559481/
Το μόνο σημείο που είναι ((πονηρό)) και θέλει προσοχή είναι εκεί που ο εξωλκεας του δικαννου πατάει στην κάννη. Μαζεύει βρωμια που δεν φαίνεται. Με ένα ωτοκαθαριστη λοιπόν καθαρίζουμε προσεχτικά.
Δυστυχώς δεν έχω βρει ένα βίντεο που κάποιος να δείχνει πως αφαιρούμε τους εξωλκεις από 5-10 διαφορετικά όπλα. Μια φορά τον χρόνο είναι απαραίτητο να γίνεται...Εγώ ξέρω μόνο για τα δικά μου και κάνα δυο αλλα.
Εγώ καθάρισα προπερσι πρώτη φορά τους εξολκείς παρακολουθώντας ένα βιντεακι. Δεν ήταν πολύ ευκολο το βγάλε βάλε απ αυτά τα κερατοβιδάκια που μετατρέπουν σε απλούς τους αυτόματους και το αντίστροφο.

Status
Not open for further replies.
Back