Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
καλησπερα σε ολους.Πηρα σημερα ενα spray grasso ALPHA A5.Ειναι γρασσο σε υγρη μορφη η' λαδι?Μου το εδωσε για γρασσο.Θελω να περασω τα κλειδια του δικανου.Αν μπορειτε δωστε μου τα φωτα σας.

Μετά από 12 μέρες, επιτέλους παρέλαβα. Τα πήρα απο markou shop στην Κάσο παρακαλώ. Από Κάσο πήγαν Κάρπαθο, όπου ο πράκτορας ξέχασε να τα στείλει και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά παρουσίασε βλάβη το σύστημα της acs. Τελικά από τις 5 Ιουλίου που παράγγειλα, παρέλαβα στις 17.

View attachment 75023
Λααααααδεμπορα‼️αυτή είναι η κλίση σου να ξες‼️

πηρα τηλεφωνο αλλο καταστημα και μου ειπε οτι ειναι χοντρο,ειναι για αλλες δουλειες,οχι για οπλα.τελικα ισχυει?
Σου είπα να βάλεις φώτο να ενημερωθούμε...
Σύμφωνα με αυτό που διάβασα στο σκρουτζ είναι για εξωτερική προστασία της κάννης ίσως για βαλτο, μαλλον είναι πυκνορευστο και κολλώδες. Έχω πετύχει κάτι ανάλογο και ήταν καλό για τα ραουλα της γκαραζοπορτας.
Screenshot_20230721_115935_com.huawei.browser.jpg
Καλά 10.000 γρασσα λιθιου σε σωληνάρια υπάρχουν και στο τελευταίο μαγαζί και πήρες σπρευ γρασσου; Αυτά είναι για ειδικές χρήσεις, πχ να εισχωρουν εκεί που δεν μπαίνει ούτε πινέλο.

Σου είπα να βάλεις φώτο να ενημερωθούμε...
Σύμφωνα με αυτό που διάβασα στο σκρουτζ είναι για εξωτερική προστασία της κάννης ίσως για βαλτο, μαλλον είναι πυκνορευστο και κολλώδες. Έχω πετύχει κάτι ανάλογο και ήταν καλό για τα ραουλα της γκαραζοπορτας.
View attachment 75219
Καλά 10.000 γρασσα λιθιου σε σωληνάρια υπάρχουν και στο τελευταίο μαγαζί και πήρες σπρευ γρασσου; Αυτά είναι για ειδικές χρήσεις, πχ να εισχωρουν εκεί που δεν μπαίνει ούτε πινέλο.
το ξερω φιλε μου αλλα ζω στην Λακωνια και δεν υπαρχουν επιλογες.Οταν ανεβω Αθηνα θα παρω.

αρα δεν εχω 10000 επιλογες.
Έχεις πολλές...!
Από πρατήρια υγρών καυσίμων δεν περνάς; Μαγαζιά με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ή με σιδερικα και χρώματα;
Μπες και ζητα ένα σωληνάριο με γρασσο λιθιου στα 5 ευρώ περίπου τα 125ml, ή 10-12 ευρώ ο κύλινδρος των 400 ml να βάζεις σε ότι κινείται: αυτοκίνητο, τρέιλερ, βάρκα, γκαραζοπορτα, όπλο, γρανάζια τροχών και τρυπανιων κλπ
Αυτό δωστο πίσω και πάρε ένα κουτί φυσίγγια...

Έχεις πολλές...!
Από πρατήρια υγρών καυσίμων δεν περνάς; Μαγαζιά με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ή με σιδερικα και χρώματα;
Μπες και ζητα ένα σωληνάριο με γρασσο λιθιου στα 5 ευρώ περίπου τα 125ml, ή 10-12 ευρώ ο κύλινδρος των 400 ml να βάζεις σε ότι κινείται!
ευχαριστω για την πληροφορια ,δεν την ηξερα.Νομιζα μονο σε μαγαζια για οπλα.

Στην τελευταία βάλε ένα απλό λαδακι κι ανά ένα δύο κυνήγια το σκουπίζεις καλά και βάζεις φρέσκο.
Καλά είναι τα γρασσα,πλην όμως θέλουν κι αυτά την προσοχή μας κι όχι να επαναπαυομαστε επειδή ΒΛΈΠΟΥΜΕ ότι υπάρχουν στην περιοχή που θέλουμε να υπάρχουν!
Αν είμαστε αμελείς κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό!

Σκουριά και φθορά στα μέταλλα που τριβονται από τα ρινισματα που δημιουργούνται.
Μπορεί σε κάποια όπλα να συμβαίνει. Σίγουρα όχι σε όλα.
Το μπενέλλι μου εδώ και 10 χρόνια δεν έχει δεχθεί σταγόνα λαδιού και δεν έχει καμία σκουριά πουθενά.
Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ που θα μπορούσαν να δημιουργηθούνε ρινίσματα στο μπενέλι. Η κίνηση του κλείστρου στο εργκαλ της βάσης γίνεται χωρίς τριβές που να παράγουν ρινίσματα.
Λάδια χρησιμοποιώ για τον καθαρισμό, αλλά μετά τον καθαρισμό degreaser για να καθαρίσει από τα λάδια.

Φυσικά σε άλλες πλατφόρμες όπως πχ 1911 που έχεις 4 ατσάλινους σιδηροδρόμους να τρίβονται η μία πάνω στην άλλη, εκεί όντως χρειάζεται λάδι.

ΥΣ: Πάντως χαίρομαι που στα επιχειρήματά σου δε λες ότι το λάδι είναι δήθεν απαραίτητο για όλα τα σημεία που υπάρχει μέταλλο με μέταλλο τριβή. Αυτό ήταν το στάνταρ επιχείρημα που άκουγα μέχρι τώρα.

Αν δεις στο youtube φιλμάκι της benelli που μοντάρει το όπλο μετά τον καθαρισμό, θα δεις ότι βάζει μικρές σταγόνες λαδι και στις ράγες του κλείστρου και στη σκάνδαλοθήκη. Το ίδιο έχει γίνει στα ελατήρια επαναταξης και αποθήκης. Επίσης στη βελόνα και τον εξωλκεα.Και φυσικά πέρασμα με λαδωμένο πανάκι την κάννη εξωτερικά.
Δική σου επιλογή ειναι να μην χρήσιμοποιεις λάδι στα κινούμενα μέρη. Πολύ καλά κάνεις, δικό σου είναι το όπλο.

Status
Not open for further replies.
Back