Καθαρισμός

Θέλω για μια φορά να την καθαρίσω σήμερα μόνο
Σε τι όπλο το έχεις δοκιμάσει ;

Σε σκανδαλοθηκη Μπενέλι. Έχει και αρκετή πίεση το συγκεκριμενο και καθαριζει καλα. Δεν παθαίνει τίποτα με μια φορά αλλά όχι συνέχεια με αυτό. Αυτό κάνει πολύ καλή απολιπανση σε μεταλλικά εξαρτήματα. Όπως το πιστόνι αερίων, στον φορέα του κλείστρου. Εσωτερικά στο κλείστρο που είναι δύσκολη η πρόσβαση κτλ

Καλησπέρα και πάλι
Όπως έχω πει έχω αγοράσει την bellmonte 2
Το όπλο έτυχε να μου κάνει εμπλοκές δυο τρεις φορές
Ενώ ήταν πάντα καθαρό και προσεγμένο
Τώρα το ξανα καθάρισα όλο όπως και την σκανδαλοθηκη και διαπίστωσα ότι η γλώσσα που τροφοδοτεί το φυσίγγι ότι έβρισκε σε ένα σημείο και αυτό οφειλόταν στο ότι δεν είχε μάλλον λειανθεί αυτό σημείο καλά χρειάστηκε να το περάσω δύο φορές με μια λίμα και είναι εντάξει πλέον η γλώσσα θεωρώ ότι μάλλον οι εμπλοκές οφειλόταν εκεί
Επίσης πάνω σε αυτό το θέμα βρήκα και αυτό το βίντεο που και ο ίδιος αυτό το πράγμα λέει
Μένει να το δοκιμάσω πλέον με φυσίγγια γιατί το δοκίμασα μόνο με αδράνειας και βλέπω ότι λειτουργεί σωστά
Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάνα δυο ακόμη πράγματα
Τραβώντας σιγά το κλείστρο και όχι απότομα νιώθω περίπου στο μέσο της απόστασης σαν να κολλάει και μετά από μερικές δοκιμές είδα ότι στάθηκε σε ένα σημείο σαν να το κρατούσα
Επειδή είναι αδράνειας λειτουργεί έτσι η έχω κάποιο πρόβλημα ;
Ένα άλλο ακόμη που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αφού έχει αυλό 18.4 γιατί τα τσοκακια είναι 18.6 ;
Κάποιου διάβασα ότι είναι βέβαια συμβατά
Και τέλος άκουσα για στραβες ρίγες
Αυτό πως μπορώ να διαπιστώσω ;
Με το μάτι δεν είδα κάτι

Last edited:
Τραβώντας σιγά το κλείστρο και όχι απότομα νιώθω περίπου στο μέσο της απόστασης σαν να κολλάει και μετά από μερικές δοκιμές είδα ότι στάθηκε σε ένα σημείο σαν να το κρατούσα
Επειδή είναι αδράνειας λειτουργεί έτσι η έχω κάποιο πρόβλημα ;
Ένα άλλο ακόμη που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αφού έχει αυλό 18.4 γιατί τα τσοκακια είναι 18.6 ;
Κάποιου διάβασα ότι είναι βέβαια συμβατά
Και τέλος άκουσα για στραβες ρίγες
Αυτό πως μπορώ να διαπιστώσω ;
Με το μάτι δεν είδα κάτι
Το κλείστρο δεν έχει πρόβλημα, δεν είναι φτιαγμένο για να το τραβάς η να το αφήνεις αργά.
Το τσοκ που γράφει ότι είναι 18,6;βαλε φωτο αν μπορείς.
Το μάτι είναι όργανο ακριβειας, αν δεν είδες καμπύλη γραμμή δεν υπάρχει θέμα. Πιο σημαντικό είναι να ριξεις σημαδευτα με το όπλο στηριγμένο σταθερά και να δεις που πάει η τουφεκια.

Ωραία το κλείστρο μάλλον δεν έχω θέμα σε κάτι πιστεύεις ότι θα έπρεπε να καθαρίσω και το ελατήριο επανένταξης από τα εργοστασιακά λάδια ;
Επίσης αν θέλεις μπορώ να ανεβάσω βίντεο και από το κλείστρο
Μόνο αυτό δεν έχω καθαρίσει και της αποθήκης
Σου στέλνω και μια φωτογραφία από κάτι σημαδια στη βάση του όπλου βέβαια το κλειστρο δεν εχει τίποτα
Το τσοκ αφού είναι optima plus δεν είναι 18.6;
Γι'αυτό το λέω πάνω δε γράφει κάτι
Και τέλος η ρίγα δεν την βλέπω στραβή δηλαδή να πήγαινε προς τα δεξιά ή αριστερά
Αλλά γιατί λες να δοκιμάσω με σταθερό το όπλο να δω που πάει η τουφεκιά ;
Τέλος βλέπω στο στόμιο της κάνης ένα μικρη ατέλεια

Attachments

• 20241119_121644.jpg
    20241119_121644.jpg
    86,2 KB · Προβολές: 40
  • 20241119_121623.jpg
    20241119_121623.jpg
    104,3 KB · Προβολές: 40
  • 20241119_121930.jpg
    20241119_121930.jpg
    89 KB · Προβολές: 40
Καλό είναι το όπλο να ανοιχθεί και να καθαριστεί. Όχι το ελατήριο αποθήκης που είναι η πιο δύσκολη δουλειά. Αλλά το επανατατικό ελατήριο, το κλείστρο και η σκανδαλοθηκη σίγουρα ναι.
Τα σημάδια φαίνονται να είναι φυσιολογικά από την χρήση. Πόσα φυσίγγια έχει ρίξει;
Το τσοκ αν μπορείς μέτρα με παχυμετρο μπροστά να δούμε πόσο είναι.
Την δοκιμή την αναφέρω για να δεις αν τσοκ και κάννη είναι ομοκεντρα και το όπλο ρίχνει σωστά.

Καλό είναι το όπλο να ανοιχθεί και να καθαριστεί. Όχι το ελατήριο αποθήκης που είναι η πιο δύσκολη δουλειά. Αλλά το επανατατικό ελατήριο, το κλείστρο και η σκανδαλοθηκη σίγουρα ναι.
Τα σημάδια φαίνονται να είναι φυσιολογικά από την χρήση. Πόσα φυσίγγια έχει ρίξει;
Το τσοκ αν μπορείς μέτρα με παχυμετρο μπροστά να δούμε πόσο είναι.
Την δοκιμή την αναφέρω για να δεις αν τσοκ και κάννη είναι ομοκεντρα και το όπλο ρίχνει σωστά.
Το τσοκ εσωτερικά είναι 17.63 και εξωτερικά 20.66 και είναι το 4*
Έχω ρίξει γύρω στα 10 κουτιά φυσίγγια ίσως και παραπάνω
Οπότε θα καθαρίσω και το ελατήριο επανεταξης

Βέβαια για τις εμπλοκές που μίλησα με τον Παπαϊωάνου μου είπε μάλλον η αποθήκη δε πετάει με δύναμη τα φυσίγγια αν και το βλέπω λίγο δύσκολο να έπεσε το ελατήριο τόσο γρήγορα

Αύριο θα δοκιμάσω το όπλο μετά από την διόρθωση της γλώσσας αλλά ήδη βλέπω ότι τώρα η γλώσσα κινείται γρήγορα και χωρίς εμπόδια σε σχέση με πριν

Το optima plus αναφέρεται στον τύπο του σπειρώματος όχι στον αυλό στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Κάτι δεν έχει μετρήσει σωστά στο τσοκ γιατί αποκλείεται το 4* να είναι 17.63
Το 17.63 στον αυλό 18.40 βγαίνει 2 άστρα και όχι 4.
Το 4* στο στόμιο (εσωτ. διάμετρο) θα πρέπει να είναι περί το 18.15 (+/- 0,05χιλ.) στο όπλο σου

Ωραία το κλείστρο μάλλον δεν έχω θέμα σε κάτι πιστεύεις ότι θα έπρεπε να καθαρίσω και το ελατήριο επανένταξης από τα εργοστασιακά λάδια ;
Επίσης αν θέλεις μπορώ να ανεβάσω βίντεο και από το κλείστρο
Μόνο αυτό δεν έχω καθαρίσει και της αποθήκης
Σου στέλνω και μια φωτογραφία από κάτι σημαδια στη βάση του όπλου βέβαια το κλειστρο δεν εχει τίποτα
Το τσοκ αφού είναι optima plus δεν είναι 18.6;
Γι'αυτό το λέω πάνω δε γράφει κάτι
Και τέλος η ρίγα δεν την βλέπω στραβή δηλαδή να πήγαινε προς τα δεξιά ή αριστερά
Αλλά γιατί λες να δοκιμάσω με σταθερό το όπλο να δω που πάει η τουφεκιά ;
Τέλος βλέπω στο στόμιο της κάνης ένα μικρη ατέλεια
Το όπλο είναι καινούργιο;

Το optima plus αναφέρεται στον τύπο του σπειρώματος όχι στον αυλό στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Κάτι δεν έχει μετρήσει σωστά στο τσοκ γιατί αποκλείεται το 4* να είναι 17.63
Το 17.63 στον αυλό 18.40 βγαίνει 2 άστρα και όχι 4.
Το 4* στο στόμιο (εσωτ. διάμετρο) θα πρέπει να είναι περί το 18.15 (+/- 0,05χιλ.) στο όπλο σου
Θα το ξανά τσεκαρω

Το έχω περίπου δύο μήνες
Δεν χρειάζεται επανατατικο και αποθήκης σε καινούργιο όπλο, αν όμως έχεις εμπλοκές δες το και με άλλα φυσιγγια και αν συνεχίζει, στην εταιρεία αφού έχει εγγύηση η σε οπλουργο ,μην προσπαθείς μόνος σου και κάνεις κάποια ζημιά.

Καινούργιο όπλο και βάζεις πάνω λίμες ... ως φέρελπις εκκολαπτόμενος οπλουργός ? Είναι θέμα νοοτροπίας / άγνοιας.
Αμα πιανουν τα χερια σου και γνωριζεις και ειναι κατι απλο, γιατι οχι, και σε καινουργιο μπορει να τυχει ψιλοατελεια Το σωστο βεβαια εναι να λυθει το προβλημα εντος εγγυησης στον αντιπροσωπο.

Αμα πιανουν τα χερια σου και γνωριζεις και ειναι κατι απλο, γιατι οχι, και σε καινουργιο μπορει να τυχει ψιλοατελεια Το σωστο βεβαια εναι να λυθει το προβλημα εντος εγγυησης στον αντιπροσωπο.
Αμα πιάνουν τα χέρια σου ? 🤣 Βεβαίως γνωρίζεις καλύτερα απο τους οπλουργους της κάθε εταιρίας ... έχετε πλάκα εσείς ... Ψιλοατελεια σε μπενελι ? το είπες ? 🤣

Αμα πιάνουν τα χέρια σου ? 🤣 Βεβαίως γνωρίζεις καλύτερα απο τους οπλουργους της κάθε εταιρίας ... έχετε πλάκα εσείς ... Ψιλοατελεια σε μπενελι ? το είπες ? 🤣
Ποια Μπενέλι;
Iberica είναι η Μπελμοντε, ούτε καν Μπερέτα.
Όσο για τις χρεπινγκτον άσε κερνάμε γλαροσουπα

Back