Καιρός

• Thread starter Thread starter dim63
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εδω Ηλια ριχνει καργα βροχα απο τα ξημερωματα και με εναλλαγες δυνατου αερα νοτια,νοτιοδυτικου(γαρμπινό)...
Εδώ μια το φέρνει από θάλασσα μια από το βουνό. .Αλβανία πρέπει να έχει ρίξει πολύ χιόνι.....αν είχαμε ποιο χαμηλές θερμοκρασίες 2/3 βαθμούς θα έριχνε και εδώ....

Πάντως ΣΚ βοιωτια το πρωί είχε χοντρή παχνη και πάλι καλά τα οργωμενα ήταν παγωμένα κ δεν πολυλασπωσαμε.
Και από πουλιά κάτι φάνηκε να υπάρχει σε σχέση με πριν 2 βδομάδες. Αν πασπαλίσει τα 600 και πάνω λογικά θα καλυτερέψει περισσότερο η κατάσταση

Ο καιρός είναι εντελώς αλλοπρόσαλλος και για τις καλλιέργειες επικίνδυνος. Είναι οκ και ακόμα και απαραίτητο να κάνει παρατεταμένες και σε κάποιες περιπτώσεις κατακλυσμιαίας έντασης βροχές.

Σιγά σιγά στο παιχνίδι όμως μπαίνει και το χαλάζι... Αν έρθουν και παγετοί θα έχουμε πολλά θέματα...

Χθες βράδυ ενώ έβγαζα λάδι μέσα σε 10 λεπτά έφερε τόσο χαλάζι και τόσο αέρα που σε κάποια κτήματα έριξε κάτω το 70% του καρπού, ενώ έσπασε κλαρες και έριξε μέχρι και δέντρα που ήταν στραβά και σε πολύ βαρικά χωραφια...

Ευτυχώς σε δικά μου χωραφια δεν πέρασε, άλλοι όμως κλαίνε πραγματικά και ήταν μόλις μία δυο μέρες πριν τη συγκομιδή... Κρίμα...

IMG_20241223_224434.jpgIMG_20241223_224814.jpg

Ο καιρός είναι εντελώς αλλοπρόσαλλος και για τις καλλιέργειες επικίνδυνος. Είναι οκ και ακόμα και απαραίτητο να κάνει παρατεταμένες και σε κάποιες περιπτώσεις κατακλυσμιαίας έντασης βροχές.

Σιγά σιγά στο παιχνίδι όμως μπαίνει και το χαλάζι... Αν έρθουν και παγετοί θα έχουμε πολλά θέματα...

Χθες βράδυ ενώ έβγαζα λάδι μέσα σε 10 λεπτά έφερε τόσο χαλάζι και τόσο αέρα που σε κάποια κτήματα έριξε κάτω το 70% του καρπού, ενώ έσπασε κλαρες και έριξε μέχρι και δέντρα που ήταν στραβά και σε πολύ βαρικά χωραφια...

Ευτυχώς σε δικά μου χωραφια δεν πέρασε, άλλοι όμως κλαίνε πραγματικά και ήταν μόλις μία δυο μέρες πριν τη συγκομιδή... Κρίμα...

View attachment 94454View attachment 94455
Τα ίδια και εδώ, δεύτερη φορά που πέρασε σήμερα, η πρώτη το Σάββατο με μεγάλες ζημιές!
1000032826.jpg

Σε παω βαρκαδα με τ αγροτικό ; .yel.
Άμα μπεις στα βαρκα με το αγροτικο Μήτσο τώρα θέλεις και τρακτέρ να σε τραβάει!!!
Ήρθε και η κακοκαιρια ELENA στα μερη μας λοιπόν. Βρέχει έντονα εδώ και αρκετή ώρα με ραγδαιοτητες που φτάνουν τα 24mm/ωρα στον σταθμό της Στενής.
@periklis-ath φίλε μου στην Δίρφη θα πεσουν οι χιονοπτώσεις κάτω από τα 1000 μέτρα? Αν πέσουν μέσα στα χιλιοστά θα βάλει μέτρα χιόνι το βουνό στα ψηλά νομίζω.

Άμα μπεις στα βαρκα με το αγροτικο Μήτσο τώρα θέλεις και τρακτέρ να σε τραβάει!!!
Ήρθε και η κακοκαιρια ELENA στα μερη μας λοιπόν. Βρέχει έντονα εδώ και αρκετή ώρα με ραγδαιοτητες που φτάνουν τα 24mm/ωρα στον σταθμό της Στενής.
@periklis-ath φίλε μου στην Δίρφη θα πεσουν οι χιονοπτώσεις κάτω από τα 1000 μέτρα? Αν πέσουν μέσα στα χιλιοστά θα βάλει μέτρα χιόνι το βουνό στα ψηλά νομίζω.

Attachments

• Screenshot_2024-12-25-09-01-23-982-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-12-25-09-01-23-982-edit_com.android.chrome.jpg
    234,4 KB · Προβολές: 20
Ασε τα πολλά και φούσκωσε τη βάρκα.
Και που σαι,τα σακιά με την άμμο μην ξεχάσεις. .yel.

Ασε τα πολλά και φούσκωσε τη βάρκα.
Και που σαι,τα σακιά με την άμμο μην ξεχάσεις. .yel.
Εδώ ρίχνει Μήτσο πολυ καλα 6-7ωρες τωρα ασταμάτητα. Εντάξει εδώ που μένω δεν έχω ανάγκη τα σακιά! Το θέμα είναι να κανει έστω και τα μισά από αυτά που δίνει σε νερό και το ανάλογο χιόνι στο βουνό. Προβλήματα δεν βλέπω να έχουμε!

Μάλλον προέρχεται από το "βαρύ"έδαφος λόγω υγρασίας.
Στα μέρη μου τα λέμε "βαρκά".
Ετσι το λεμε και στα δικα μου μερη,για αυτο ρωτησα τον @tsakalos για να κανω την συγκριση.Εχω κτημα σε περιοχη που λεγεται "Βαρκά"(ειναι σε λακκωμα που κραταει νερα...),μαλλον οι ντοπιοι εκοψαν το "ι" για ευκολια και απο τρισυλλαβο εγινε δισυλλαβο που προφερεται πιο ευκολα...

Ετσι το λεμε και στα δικα μου μερη,για αυτο ρωτησα τον @tsakalos για να κανω την συγκριση.Εχω κτημα σε περιοχη που λεγεται "Βαρκά"(ειναι σε λακκωμα που κραταει νερα...),μαλλον οι ντοπιοι εκοψαν το "ι" για ευκολια και απο τρισυλλαβο εγινε δισυλλαβο που προφερεται πιο ευκολα...
Εμείς έχουμε τοποθεσία που τη λεμε στο Βαρκο!

Back