Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εννοείται ότι συμφωνώ με αυτά που λες...

Εδω όμως διαβάζουμε για τους κατάπτυστους κυνηγούς που ψήφισαν Συριζα .
Και έρχομαι εγω και λέω.... "μάγκες μου έκανα λάθος , βοηθήστε με να κάνω το σωστό, πείτε μου τι να κάνω"".
Φίλοι μου, ο πολέμος κατά του κυνηγιού δεν είναι κομματικό, μην χάνεται το δάσος, ούτε καν ιδεολογικός με τους οικολόγους. Είναι πόλεμος συμφερόντων και μάλιστα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, από τη δεκαετία του '80 που έγινε μόδα η ''οικολογία'' (προσέξτε τα ομοιωματικά) των επιδοτούμενων προγραμμάτων, και προκειμένου να βρούνε τρόπους καποια ''λόμπι'' να τα ξεκοκαλλίσουν και να δικαιολογήσουν τα κονδύλια που έπαιρναν και εξακολουθούν να παίρνουν, μέσω των ''χωρίς αντικείμενο'' επιδοτούμενων μελετων τους, επρεπε να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα, και το πιο ευκολο να περάσουν στη συνείδηση της κοινης γνώμης ήταν το κυνήγι, με τα γνωστά κλισέ μηνύματα του τύπου ''οι κακοι κυνηγοί που σκοτωνουν τα πουλάκια'' ή ότι ''οι κυνηγοί φταίνε για την καταστροφή του περιβάλλοντος'' και άλλα τέτοια και οτι αυτοί είναι οι σωτήρες που έχουν αναλάβει την, ''επι πληρωμή'' βέβαια , σταυροφορία διάσωσης των ειδών και της φύσης. Τα φράγκα φίλοι, μου εκεί ειναι το ''ζουμί'', ακόμα και τους πραγματικούς ''κατά συνείδηση'' οικολόγους απέναντι τους έχουν, πως κατάφεραν νομίζεται και εδραιωθήκα, στα κατ΄καιρούς, Υπουργεία Περιβάλλοντος εαν δεν τα βρίσκανε στη ''μοιρασιά''.

Να αρχίσουμε την κινητοποίηση, άμα περιμένουμε τους βολεμένους δεν κάνουμε τιποτα... Ο ένας με τον άλλο, από εμάς πρέπει να ξεκινησει ο καθενας σε οποιον γνωστο εχει και να το κοινοποιουμε με οποια μεσα εχουμε. Δεν ειναι αδυνατο.

Βασιλη αυτη εναι η διαφορα... Δεν πρεπει να κανουμε εμεις κατι, η προσπαθεια θα χαθει μεσα στις τοσες χιλιαδες λιγοτερες αδειες που θα εκδοθουν λογω κρισης... Αν ειναι να γινει κατι πρεπει να πει η κυνηγετικη ομοσπονδια οτι ακνενας συλλογος δεν θα εκδοσει αδειες για αντιδραση... Αλλα πουουουουουου?

Και καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε το Μεσσία, που δεν θα έρθει....;;;
Συν Αθηνά και χείρα κίνει... δεν μ' αρέσει να μένω άπραγος όταν βλέπω το στραβό...

Καλυτερη αντιδραση ειναι μια συγκεντρωση εξω απο τα γραφεια της Κυνηγετικης Ομοσπονδιας παρα αδειες που δεν θα εκδοθουν κ θα γραφτουν στο χιονι... Συμφωνα με τον δικο μου τροπο σκεψης παντα, δεν κατακρινω τιποτα...

Και καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε το Μεσσία, που δεν θα έρθει....;;;
Συν Αθηνά και χείρα κίνει... δεν μ' αρέσει να μένω άπραγος όταν βλέπω το στραβό...
Βασίλη καταλαβαίνω την οργή σου (λόγω και ηλικίας ''βράζει'' το αίμα σου) και την επιθυμία σου να παλέψεις γι' αυτο που αγαπάς, και 'γω κυνηγός από τα γεννοφάσκια μου είμαι, σε πολλές επιλογές που επηρρέασαν τη ζωή μου το κυνήγι έπαιξε πρωτευοντα ρόλο, άλλα οι καιροί απαιτούν οργανωμένο σχέδιο δράσης και στρατηγική, συμφωνώ με τον Αρι, με τις μεμωνομενες ενέργειες δεν ιδρώνει κανενός τ' αυτί. Μη ξεχνάς η μάχη κερδίζεται με σωστο σχέδιο και συντονισμένη επίθεση;).

Η οικολογια εχει μια ακροσ φασιζουσα συμπεριφορά σε οτι ειναι Εναντίον τησ με ψεματα και παπαρολογιεσ παραπληροφορουν το κοσμακι που τα καταπινει αμασητα.την μεγαλη ευθύνη την εχει η ειγεσια μασ που αφήνε τον καθε μ.......α να μασ συκοφαντει δίχως να του κανει μηνυσησ. το φωνάζαμε τοσα χρονια αλλα δεν μασ ακουγαν τι να την κανεισ τετοια ηγεσία ρε παιδια να πανε σπιτι τουσ να μπουν νέοι ανθρωπη με όρεξη για να διεκδικήσουν

Αν και δεν υπήρξα ποτέ ένθερμος υποστηρικτής αυτών των τακτικών...
επειδή όμως υπήρξα πολλάκις μάρτυρας τους από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος...
πιστεύω ότι δεν είναι κακό να πάρει μια γεύση και αυτό...ίσως από συζητήσεις υπό τέτοιες συνθήκες να καταλαβαίνουν...

Ωραία θα ήταν συνάντηση Κυνηγετικής Ηγεσίας (δεν ξέρω ποιός θα ήταν αρμόδιος) με τον κ.Τσιρώνη στο γραφείο του και απ' έξω μαζεμένοι κυνηγοί....ΠΟΛΛΟΙ κυνηγοί....απογευματινή ώρα...που να μην δουλεύουν οι περισσότεροι...και κάλυψη από τα ΜΜΕ... (τα παιδιά από το Έθνος Κυνήγι πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι τέτοιο...)

Καλημέρα και απο μένα...την Κασσάνδρα των κακών όταν κάποιοι μου λέγανε ότι είναι πολλά τα λεφτά και δεν θα μας πειράξουν τίποτα...(γενικά το λέω...για πολλούς φίλους μου...)
Λοιπόν, για μια ακόμη φορά βλέπω αδιέξοδο....
Υπάρχει η πλευρά που λέει "να μην βγάλουμε καμμία άδεια μέχρι να τους τσούξει και να δικαιωθούμε", παιδιά (σόρυ για τον χαρακτηρισμό αλλά σας νιώθω ΟΛΟΥΣ δικούς μου ανθρώπους), μας "τον φόρεσαν" κανονικά και πάλι με θέα ένα αδιέξοδο (σαν και αυτό του δημοψηφίσματος κατ εμέ) και εξηγούμαι:
- αν ΔΕΝ βγάλουμε κανείς άδεια...πραγματικά...νομίζετε ότι θα κλαίνε γοερά?? νομίζετε ότι θα τους νοιάξουν τα ΕΣΟΔΑ των κυνηγών? το αποτέλεσμα ποιο θα είναι?? ΔΕΝ θα ΥΠΑΡΧΕΙι ΝΟΜΙΜΟ ΚΥΝΗΓΙ...άρα και αυτοί που θα κυνηγούν στην περιφέρεια θα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ (και άθλιοι κατ αυτούς) επομένως θα πρέπει με αυστηροποίηση των ελέγχων να τους πατάξουν κτλπ κτλπ για να φύγει από τη μέση και αυτή η άθλια ασχολία μερικών υποανάπτυκτων βαρβάρων!!!
και τί να την κάνουν την θηροφυλακή?? για το περιβάλλον?? ΧΕΣΤΗΚΑΝ!!! για τις πυρκαγιές?? εκεί και αν ΧΕΣΤΗΚΑΝ!!! θα βγάζουν πού και πού τους δασικούς (και αυτοί δεν φταίνε οι άνθρωποι...έτσι έχουν μάθει έτσι κάνουν) ΟΤΑΝ έχουν αυτοκίνητα με καύσιμα να κάνουν καμιά βόλτα στην εξοχή και καλά είναι...
- αν βγάλεις άδεια...κινδυνεύουμε να μπούμε στην λογική...κόφτους ότι να ναι αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα...θα μας λένε και ευχαριστώ...

-σε αυτούς που λένε ότι θα κυνηγούν και χωρίς άδειες και μετά την λήξη...
παιδιά (πάλι...γίνομαι εριστικός το ξέρω..χεχε) όπως είναι δομημένη η νομοθεσία μας γύρω από το κυνήγι και τα όπλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ με ένα μπλόκο σε μία εθνική όχι μας παίρνουν τα αυτοκίνητα...όχι μας παίρνουν τα όπλα αλλά έχει να πέσει το αυτόφωρο σύννεφο!!! και ΝΟΜΙΜΑ και ΩΡΑΙΑ!!!
μόνο στα χωριά και στην περιφέρεια όπου πας και με τα πόδια που λέει ο λόγος για κυνήγι μπορεί να γίνει αυτό...

Ο μόνος τρόπος είναι πίεση και αντίδραση εκ των έσω...παραπάνω δεν ξέρω... και αυτό με τις μηνύσεις από τους συλλόγους δεν μου φαίνεται κακό!!!
για συγκεντρώσεις και τα ρέστα...νομίζω ότι εν μέσω αδειών και 15αύγουστου...δεν θα πετύχει και πολύ...μην μαζευτεί μόνο το φόρουμ μας φοβάμαι....

Μαγγες, καλα ολα αυτα που λεμε αλλα θα σας στεναχωρησω κ θα σας πω οτι ειναι λογια καφενειου... Δηλαδη αν θα μειωθουν κατα 100.000 χιλιαδες οι αδειες κυνηγιου θα αλλαξει κατι? Αν δεν γινει κατι σαν συνολο, να πουν οι κυν.συλλογοι οτι δεν εκδιδουμε καμια αδεια κτλ δεν γινεται κατι..Ολα αυτα τα χρονια πορευομαστε με την ιδεα "μην γκρινιαζετε, θελανε να κοψουνε κ αλλα, να λεμε κ ευχαριστω"... Ε οχι ρε ΜΑΛΑΚΕΣ γιατι να λεμε κ ευχαριστω, πηγατε ποτε να διεκδικησετε κ κατι ακομα, πεαρσατε ποτε στην επιθεση, φερατε ποτε στο προσκυνιο αυτες τις Γ@μημενες μελέτες που πληρωνουμε καθε χρονο? Κ αν ο καθε υπουργακος σας γραφει στα πεπελια του, προσφυγεται στο ευρωπαικο δικαστηριο με τα στοιχεια σας κ σοβαρα... Νομιζεται οτι δεν θα δικαιωθειτε? Για να τον δω μετα τον επομενο υπουργακο...

Συγνωμη που σας στεναχωρω, αλλα δεν νομιζω οτι προκειται να αλλαξει κατι... Κ να φυγει ο πρασινος, θα ερθει ο επομενος, ισως επαναφερει αυτα που εκοψε κ οτε τι? Θα ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι ε? Μερχι ποτε? Μερχι να ξαναρθει ο επομενος πρασινος... α ωραια... Οσο δεν αλλαζουμε τακτικη, μια ζωη του κλωτσου κ του μπατσου θα ειμαστε...
Φοβομουν οτι για τα ομοιωματα δεν εχει γινει καμια ενεργεια, κ απο την απαντηση που πηρα δημοσια απλα το επιβεβαιωσα... Κ για να πω την αληεθαι μου, δεν καιγομαι να κυνηγησω με ομοιωματα, αλλα ρε πουστη μου θα βγω απο τα ρουχα μου, δεν γινεται να μην δικεδκικεις ουτε τα αυτονοητα...Καντο κ ας πεσεις εξω, να σε στηριζω μετα σε ολα...

Κ θα σας στεναχωρησω κ για μια ακομα φορα, λυπαμαι αλλα αν δεν γινει κατι οργανωμενα, δεν μπορω να μην βγαλω αδεια... Το κυνηγι ειναι σημαντικο μερος της ζωης μου, δεν μπορω να φανταστω τον ευατο μου να μην κυνηγα, αλλα δεν μπορω κ να φοβαμαι να ριξω μια τουφεκια για να μην με πιασουν επειδη θα ειμαι παρανομος... Απλα αυτο που καταφερνουν ειναι να με κανουν να μην ειμαι σωστος, να τους γραψω κ εγω στα @ρχι@δια μου με οτι αυτο συνεπαγεται... Αν οσοι οριζουν τη ρυμιστικη του κυνηγιου δεν σεβονται εμενα, λυπαμαι πολυ αλλα δεν μπορω να σεβαστω κ εγω αυτους...
Καλημερα σας...
Συμφωνώ απόλυτα, λέξη προς λέξη με τα 2 παραπάνω ποστ. Αυτά ακριβώς θα έγραφα κι εγώ, αν είχα το χρόνο.
(Δεν με εξέπληξε καθόλου αυτή η εξέλιξη, την περίμενα, αυτό πίστευα και προέβλεπα ότι θα γίνει, και πριν τις εκλογές και μετά, έως σήμερα ... απλά ευχόμουν να διαψευστώ. Πολύ σωστά και αναλυτικά οι φίλοι Γιώργος και Αρις εξηγούν πόσο αβάσιμα είναι τα "επιχειρήματα" στα οποία στήριζαν πολλοί συνάδελφοι την αισιοδοξία τους ότι, τουλάχιστον για φέτος, δεν θα πειραζόταν το κυνήγι. Οι φίλοι Ευριπίδης και Βίκτωρας ίσως να θυμούνται ότι τα ίδια τους έλεγα προ καιρού που συζητούσαμε γι' αυτό το θέμα στο σκοπευτήριο).
Δυστυχώς την "ήπιαμε" για άλλη μια φορά, όπως και τόσες άλλες φορές στο παρελθόν!
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... :(

στελιο δυστυχως το ειχαμε συζητησει ολοι μαζι στο σκοπευτηριο πολυ πριν φτασουμε στον αυγουστο και πολλοι μας ελεγαν οτι δεν θα πειραχτει λογω οικονομικων συμφεροντων.να ομως που δεν τους ενδιαφερει ουτε αυτο

Διαδικτυακο ψήφισμα με συλλογή υπογραφών ... Φανταστείτε 150.000 επώνυμες υπογραφές με απειλή μαυρίσματος σε επόμενες εκλογές ,...

Υιοθέτηση ενός σύντομου περιεκτικού Mail και βομβαρδισμός στο Mail του Μαξίμου Τσίπρα κλπ φανταστείτε 100.000 μαιλ να μπλοκάρουν τα παντα ...

Twitter κάθε 2 λεπτό και μύνημα στο προφίλ του Τσίπρα... Έξυπνο και όχι βέβαια υβριστικό ... Εκεί που τους πονάει ολους , στα ψηφαλάκια και στα γκάλοπ....

Ολα τα άλλα πορείες συγκεντρώσεις κλπ ειναι καταδικασμένα ...
Που ειναι οίκοι σύλλογοι να τα ενεργοποιήσουν ;;; Εγώ απο την παραλία δεν μπορώ να τα σχεδιάσω, αλλά ένα χεστήριο Mail μπορώ και πρέπει να το στείλω !!!!

Μα το οικονομικο δεν θιχτηκε, γιατι λογικα οι περισσοτεροι θα βγαλουν αδεια, εστω και με μια βδομαδα λιγοτερη (8 μερες οχι βδομαδα)
Επισης η ληξη ειναι 20 του μηνα μερα Σαββατο, αρα 2 Κυριακες εως τις 28 που σημαινει οτι οσοι προγραμματιζαν ΣΚ να φυγουν για την ληξη καπου εξω, δε θα το κανουν μονο για Σαββατο (21 του μηνα μερα Κυριακη απαγορευεται)

Το κοψιμο ηταν εντελως συγκεκριμενο, και δεν εχει καμμια σχεση να κανει με μελετες και οτιδηποτε. Ειναι λογω οικολογικων καταβολων, και λογικα μεσα στην σαιζον να περιμενετε και τον Αγγελετο (σιγουρα ομως μετα που θα εχουμε πληρωσει αδειες)

Υπάρχει τεράστια σύγχυση και είναι λογικό. Δεν θέλω να το παίξω ξερολας αλλά πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι σημαίνει σύλλογος, ομοσπονδία και συνομοσπονδια. Τι προβλέπουν τα καταστατικα για τα οικονομικά εν τάξη μέλη και τι θα σημάνει μια συνολική αποχή. Μέχρι και την κατεδάφιση όλου του οικοδομηματος μπορεί να επιφέρει μια ολική αποχή.

Οιν οκτώ μέρες της λήξης είναι μια ακόμη μπουκιά απο το πιάτο μας.Αν δεν γίνει κάτι σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες ,κι άλλες μέχρι να ικανοποιηθούν οι δήθεν οικολόγοι των ΜΚΟ και όσοι θα έχουν κέρδη απο τις ελεγχόμενες περιοχές .
Εμεις που έχουμε συλλόγους και συνομοσπονδία ,οπως προανέφερε ο Γιώργος μέχρι που είμαστε διατιθέμενοι να φτάσουμε;
Γιατί αν δεν είμαστε πρόθυμοι για κάτι γενικότερο και οργανωμένο ,όπως είπε και ο Αρης δεν θα έχει και νόημα.
Το θέμα είναι όμως οτι αναλωνόμαστε σε συζητήσεις και δεν βλέπω να γίνεται κάτι τουλάχιστον απο τα όργανα που μας εκπροσωπούν.

Βάλτε ιδέες για κινητοποιήσεις στο τραπέζι, πολύ ωραία αυτά που είπε ο κύριος Μένιος.
Εγώ πχ έχω κυνηγετική σελίδα στο fb με 1.600+ likes, και αρκετό κύκλο γνωστών κυνηγών, να κινητοποιηθούμε βάση σχεδιου μαζικά και ακαπέλωτα από δήθεν ηγεσίες που μας γραφουν τοσα χρόνια...

το μονο που μας σωζει ειναι στις εκλογες ν αλλαξει κυβερνηση και υπουργος.οι ψηφοι ειναι το μονο που τους ποναει.εκει μπορουμε μονο να χτυπησουμε

Status
Not open for further replies.
Back