Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι έχεις δίκιο....

Αλλά πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος ότι μπορείς να μετακινηθείς για 6 μονάχα λόγους?

Ούτε το παραπέντε απαγορεύεται
Ούτε η μανιταροσυλλογή απαγορεύεται
Ούτε ο αερομοντελισμός απαγορεύεται
Ούτε το αλεξίπτωτο πλαγίας απαγορεύεται
Ούτε το skydive απαγορεύεται
Oύτε το κυνήγι...ούτε το ψάρεμα...ούτε το ψαροντούφεκο...ούτε...ούτε...ούτε.....

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μετακινηθείς για να κάνεις αυτές τις δραστηριότητες....
Αλέξη βάση του αριθμού sms για το 6 πρέπει να είμαστε ο πιο γυμνασμένος και αθλητικός λαός στον κοσμο!!!!!

Σχεδόν το κατάφεραν, άρα δεν το κατάφεραν. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος.
Πιστεύω τα ίδια δικαιολογητικά περί "ντουβαριων" της τρόικα, Κομισιόν κλπ δίνετε και στους ανά περιόδους και κόμματα κυβερνώντες, τι όχι;
Αλλά για το ότι ο προεδρας δεν ξέρει τι πιστεύει ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός, φταίω εγώ και κάθε απλός κυνηγός που δεν πατάει στις ΓΣ.......
Αλήθεια πότε μας ενημέρωσαν κιόλας ;
Σαμπως μας θέλουν και μες στα πόδια τους, να τους χαλάμε τη μανέστρα;
Η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που χωρίζονται μέχρι και τα σιαμαία δίδυμα.
Καρέκλες από ... πυγές (αρχαϊστί) ακόμα δεν.....

Η άδειες του χρόνου θα είναι τσάμπα επειδή χάνουμε την χρόνια το είπαν σε λίγες μέρες θα βγει η ρύθμιση κάτι είναι και αυτό από το τίποτα
Πετάνε μια παπαρια να χρυσωσουν το χάπι.....Γιατί όπως αναρωτήθηκε και ο πρόεδρος τα 6.5 εκατομμύρια τξς θυροφυλακης ποιος θα τα δώσει;

Καλημέρα DimDre,

Ναι...εμένα με κάλυψε!

Προ καθολικού lockdown πάλεψαν για την 2ωρη μετακίνηση και σχεδόν το κατάφεραν. Μετά το 1ο lockdown πήραν δεσμεύσεις από Βορίδη, Γεωργιάδη, Θεοχάρη κτλ κτλ...οι οποίες δεν τηρήθηκαν.

Αντιτάχθηκαν παρουσιάζοντας τι κάνουν οι υπόλοιπες 34 χώρες της ΕΕ σχετικά με το κυνήγι.
Πιέσαν και πιέζουν για να αρθεί η απαγόρευση μέχρι τις 31/11.

Αν έχεις απέναντί σου ένα "ντουβάρι"....δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για διαπραγμάτευση.
Όχι φίλε μου δεν λεω για το κυνήγι. Για τον πολεμο στα νοσοκομεία που είπε η γνωστή σου λεω. Τώρα έχουν πόλεμο στην Θεσσαλονίκη και αλλου. Αλλά πριν ένα μηνα παρταραν ασύστολα λες και δεν υπήρχε αύριο.

Αλλά πριν ένα μηνα παρταραν ασύστολα λες και δεν υπήρχε αύριο.
Ναι!

Έτσι είναι....και τώρα ψάχνουν τοίχο να βαρέσουν το κεφάλι τους. Ισχύει αυτό που γράφεις...και το ίδιο μου είπε όχι μόνο η φίλη μου αλλά και το σόι μου...μιας και είμαι μισός Σαλονικιός!

Ξέρετε να κράζετε (και καλά κάνετε) το Μητσοτάκη όταν λέει για την ατομική ευθύνη ενώ παράλληλα σαν κράτος είμαστε ξεβράκωτοι.
Όταν η ΞΕ κράζει τον απλό κυνηγό (που τον έχει στην απ'έξω) για ατομική ευθύνη, είναι ημέρα Τετάρτη...

Τάζουν με τα ξένα Γιάννη
Και όπως λέει μια παροιμία δέκα ξυλιές παραπάνω σε ξένο κωλο δεν πειράζει
Η μήπως την δουλειά της θυροφυλακης θα την κάνει το δασαρχείο;
Αν γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς έστω για μια χρονιά θα ανοίξουν σαμπάνιες όλοι οι λαθροθήρες

Μην κοροιδευομαστε, ο στόχος είναι ένας η κονσερβοποιηση - ρεζερβοποιηση του κυνηγίου. Εντάξει οι οικολόγοι που είναι κολλημένοι και ορκισμένοι εχθροί του κυνηγίου, αυτό ισχύει παντού. Λέτε οι πολιτικοί να θέλουν την κατάργηση του? Όχι βέβαια, κυνήγι σημαίνει έσοδα σημαίνει κίνηση της αγοράς. Πουθενά παγκοσμιος δεν απαγορεύεται το κυνηγι, έχουν τέτοια κακαλα οι οικολόγοι να το απαγορεύουν στην Ελλάδα? Όχι βέβαια. Απλά τα έσοδα αυξάνονται για το κράτος όταν το κυνήγι γίνεται ιδιωτικά, επειδή αυξάνεται ο κυνηγετικός τουρισμός.
Στο δια ταύτα, πρέπει να υπάρχουν οι κυνηγετικες οργανώσεις είναι οι μόνες που μπορούν ακόμα να διαφαλισουν το ελεύθερο κυνήγι. Σακουλαδες και λαμογια υπήρχαν και θα υπάρχουν.
Σχετικα με το τι γίνεται τώρα... Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε οι απλοί κυνηγοί είναι να περιμένουμε, ούτε να διχαζομαστε ούτε να κατηγορούμε την ηγεσία, γιατί όπως λέει και η σοφή παροιμία " οποίος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει"

Αλήθεια που είναι όλοι αυτοί οι βουλευτές πού λέγανε ότι μας υποστηρίζουν ,τους έβαλε ο Χάρντι στη μηχανή τού κιμά ;Που είναι οι πολιτικές διασυνδέσεις ;Δηλαδή τυχαίοι μας εκπροσωπούν;Και μετά λέμε γιατί κάποιοι βρίζουν, γιατί μέχρι πριν ανακοινώσει ο Χάρντι την απαγόρευση ήμασταν καθησυχασμενοι μας βεβαίωναν ότι το κυνήγι δεν θα πειραχτει.Ντουβαρια είμαστε εμείς που τους πιστεύουμε άκου θα παραιτηθη και η καρέκλα είναι ελεύθερη.Ακομα πιστεύουμε σε παραμυθακια ότι ήμαστε πολλοί και υπολογισιμοι.Στις ευρωεκλογές με χαλαρή ψήφο λέγαμε 250000 κυνηγοί με τις οικογένειες πάνω απο 500000 ψήφοι το πόσες πήρε το ΚΕΚ ;

Αλεξ, η διαλυση του ΚΕΚ δεν σημαινει και διαλυση των κυνηγων. Αντιθετα, 150.000 ενεργοι κυνηγοι και αλλοι τουλαχιστον 150.000 που "χαθηκαν", δινουν μια δυναμη 300.000 ψηφων, πολυ δυνατων ψηφων, καθοριστικων θα ελεγα, μιας και οι πατριωτες πολιτικοι μας ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ.
Τα καταστατικα δημιουργουνται αναλογα τις εκαστοτε αναγκες, δυνανται να αλλαξουν και τα οποια προσχηματα να εξαφανισθουν δια παντος, ποσο μαλλον οταν δημιουργουν υπονοιες.
Αυτη την στιγμη ομως πρεπει να ειμαστε ολοι ενωμενοι και σε θεση ετοιμοτητας ωστε να καλυψουμε αμεσα τις οποιες αδυναμιες, να ειμαστε σε θεση να δωσουμε το παρων σε δυναμικες διεκδικησεις.
Γνωριζεις πολυ καλα οτι η κατασταση ειναι πρωτογνωρη, πρεπει να σεβασθουμε τους νομους του κρατους και τις οποιες αποφασεις τους - ακομα κι αν πεφτουν εξω - ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, φροντιζοντας να ενημερωσουμε ολους τους υπευθυνους για ολα αυτα που επρεπε να γνωριζουν ΠΡΙΝ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
Αυτες τις στιγμες επιβαλλεται να ειμαστε ενωμενοι, ποσο μαλλον απεναντι στα οργανωμενα κατα του κυνηγιου σχεδια και ο καθενας μας ας προσπαθησει με ενεργη παρουσια να βοηθησει προς την κατευθυνση αυτη.
Προσυπογράφω με τα πιό πάνω πλην όμως δεν μπορώ να ξεχάσω (όπως και εσύ ανέφερες ) τους 150,000 χαμένους κυνηγούς και επίτρεψέ μου τα δικά μας καταστατικά ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ....

Ξέρετε να κράζετε (και καλά κάνετε) το Μητσοτάκη όταν λέει για την ατομική ευθύνη ενώ παράλληλα σαν κράτος είμαστε ξεβράκωτοι.
Όταν η ΞΕ κράζει τον απλό κυνηγό (που τον έχει στην απ'έξω) για ατομική ευθύνη, είναι ημέρα Τετάρτη...
Και αυτός τρώει κράξιμο ρε Βασίλη αλλά το θέμα είναι να τρώει το κράξιμο για σωστούς λόγους και όχι για ότι κατεβαίνει στο μυαλό του καθενός
Το να λέμε έχουμε δίκιο ανοίξτε το κυνήγι και τέλος παραείναι απλό
Και αυτοί που πλήρωναν μια ζωή για όταν έρθει η ώρα να πάρουν σύνταξη και την έκοψαν δίκιο έχουν που να το βρούνε είναι το θέμα
Χωρίς καμία διάθεση να αθωωσω την ΚΣΕ στις οποίες ευθύνες έχει είτε τώρα είτε και παλιότερα

Επειδή εγώ προσωπικά δεν ξέρω τί επαφές μπορεί να έχει ο πρόεδρος και γενικά τί συζητάνε δεν μπορώ να τον κρίνω..
Θα σταθώ όμως σε αυτό πού μου άρεσε,αν και εκεί έβγαλε την ουρά απέξω,αν ζητηθεί να κυνηγήσουν γουρούνια θα κάνουμε σύσκεψη και θα ρωτήσουμε τούς κυνηγούς καί τίς ομάδες εργασίας αν θέλουν να πάνε..
Πού απλά μπορούσε πιστεύω να πει δεν θά δεχτούμε.
Είναι σα να κρατά ουδέτερη στάση και σε εμάς καί στο κράτος.

Δηλαδή τώρα με αυτο πρέπει να χαρούμε; εντάξει ολα καλά;
Προσωπικά δεν τα θέλω, ας τα βάλουν εκει που ξέρουν....δεν θέλω καμία χάρη απο αυτούς.......
Μπραβο....και καταργηση της ομοσποδιακης θηροφυλακης να σου πω εγω πως θα τρεχουν...λαμογια ε λαμογια....το κυνηγι σας πειραξε..ολα τα αλλα τα φτιαξετε...!!!!

Κάτι πού είπε χθες καί πέρασε κάπως απαρατήρητο από πολλούς..
Έχουμε λέει τα γουρούνια με τη πανωλη.
Επιστρέφει καί η γρίπη των πτηνών τώρα ξαναεμφανίστηκε..
Αυτό είναι κάποιο μνμ;; είναι κάποιο κόλπο ίσως για να ξεκινήσουμε πάλι;

Μπραβο....και καταργηση της ομοσποδιακης θηροφυλακης να σου πω εγω πως θα τρεχουν...λαμογια ε λαμογια....το κυνηγι σας πειραξε..ολα τα αλλα τα φτιαξετε...!!!!
Παναγή ποιοι θα τρέξουν......χεστηκε ο Χαρδαλιας και ο καθε Χαρδαλιας για τους λαθροθήρες που ια κάνουν πάρτυ....

Παρακολουθησα ολη την εκπομπη. Πραγματι πιστολιες στον αερα χωρις καποιο νοημα, χωρις καποια δεσμευση, χωρις καποια ενημερωση επι της ουσιας. Μου θυμησε Μπαρμπα στο χωριο που επειδη εχει κανει προεδρος του χωριου το 70 εχει αποψη στο καφενιο για την γεωπολιτικη καστασταση στην Αρμενια. Εντελως καφενιο ομως.
Μιλαμε για θρασος να σου λεει ο προεδρος της ομοσπονδιας να στειλουμε εμεις τις ενστασεις μας στους αρμοδιους.

Το θεμα ειναι αλλο και ξερω οτι πολλοι θα διαφωνισετε μαζι μου. Καταρχιν να ξεκαθαρισω οτι ειμαι καθετα αντιθετος με την "απαγορευση" του κυνηγιου. Ειναι εντελως παραλογο και θα επρεπε να μπορουμε να παμε με τους ιδιους περιορισμους οπως στην αθληση.

Τωρα βλεπω στο forum πολυ ανταρα σχετικα με τα χρηματα που δινουμε για αδεια και αν θα πρεπει να επιστραφει το ποσο. Κατα την γνωμη μου δεν θα επρεπε να βλεπουμε την αδεια σαν να αγοραζουμε το δικαιωμα να κυνηγαμε αλλα σαν μια συνδρομη στους συλλογους που ***πρεπει*** να ξοδευετε για την αειφορια του κυνηγιου και την προασπιση των δικαιοματων μας. Θελει να αναμιχθουμε οι νεοι και οι ορεξατοι καθε ηλικιας. Δεν ξερω μου φενετε οτι βλεπουμε λιγο την αδεια σαν φορο κυνηγιου, πρεπει να το δουμε σαν μια οικονομικη ενισχυση σε κατι που αγαπαμε και να αναμιχθουμε, γιατι σημερα ειναι ο Covid αυριο θα ειναι κατι αλλο και οι παραλογοι νομοι και απαγορευσεις οπως αυτος, οσο το βλεπουμε αποστασιοποιημενα, παντα θα εξαρτονται και θα περνανε απο τετοιους μπαρμπαδες καφενεδοβιους.

Μακαρι τα χρηματα που δινω για γενικη αδεια τα τελευταια 10 χρονια να πανε για καλο του κυνηγιου και οχι σε καρεκλοκενταυρους και ας μην κυνηγισω και εναν χρονο.

Παρακολουθησα ολη την εκπομπη. Πραγματι πιστολιες στον αερα χωρις καποιο νοημα, χωρις καποια δεσμευση, χωρις καποια ενημερωση επι της ουσιας. Μου θυμησε Μπαρμπα στο χωριο που επειδη εχει κανει προεδρος του χωριου το 70 εχει αποψη στο καφενιο για την γεωπολιτικη καστασταση στην Αρμενια. Εντελως καφενιο ομως.
Μιλαμε για θρασος να σου λεει ο προεδρος της ομοσπονδιας να στειλουμε εμεις τις ενστασεις μας στους αρμοδιους.

Το θεμα ειναι αλλο και ξερω οτι πολλοι θα διαφωνισετε μαζι μου. Καταρχιν να ξεκαθαρισω οτι ειμαι καθετα αντιθετος με την "απαγορευση" του κυνηγιου. Ειναι εντελως παραλογο και θα επρεπε να μπορουμε να παμε με τους ιδιους περιορισμους οπως στην αθληση.

Τωρα βλεπω στο forum πολυ ανταρα σχετικα με τα χρηματα που δινουμε για αδεια και αν θα πρεπει να επιστραφει το ποσο. Κατα την γνωμη μου δεν θα επρεπε να βλεπουμε την αδεια σαν να αγοραζουμε το δικαιωμα να κυνηγαμε αλλα σαν μια συνδρομη στους συλλογους που ***πρεπει*** να ξοδευετε για την αειφορια του κυνηγιου και την προασπιση των δικαιοματων μας. Θελει να αναμιχθουμε οι νεοι και οι ορεξατοι καθε ηλικιας. Δεν ξερω μου φενετε οτι βλεπουμε λιγο την αδεια σαν φορο κυνηγιου, πρεπει να το δουμε σαν μια οικονομικη ενισχυση σε κατι που αγαπαμε και να αναμιχθουμε, γιατι σημερα ειναι ο Covid αυριο θα ειναι κατι αλλο και οι παραλογοι νομοι και απαγορευσεις οπως αυτος, οσο το βλεπουμε αποστασιοποιημενα, παντα θα εξαρτονται και θα περνανε απο τετοιους μπαρμπαδες καφενεδοβιους.

Μακαρι τα χρηματα που δινω για γενικη αδεια τα τελευταια 10 χρονια να πανε για καλο του κυνηγιου και οχι σε καρεκλοκενταυρους και ας μην κυνηγισω και εναν χρονο.
Έχεις δίκιο σε όλα όσα είπες.

Status
Not open for further replies.
Back