Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συμπέρασμα όλων αυτών των ημερών. Ήμαστε αδύναμοι, διαιρεμένοι. Μέσα από αυτά τα γεγονότα, επαναφέρω το θέμα των λύκων. Έγινε κάτι εδώ και πέντε χρόνια; Τίποτα.εξακολουθουμε να χάνουμε σκυλιά. Διχνουν τα γεγονότα, πως κάποιοι με διαφορετικη ιδεολογία, έχουν περισσότερη οργάνωση και δύναμη.

Στην Ελλαδα του 2020, συνεχιζουμε οπως παντα αλλωστε, να γνωριζουμε πολυ καλα τις δουλειες ολων των αλλων ΕΚΤΟΣ απο την δικη μας.
Υποθετω θα παρακολουθησατε -εστω και λιγο, στα μετρα του δυνατου - τις εκατονταδες των μηνυματων στην χθεσινη live εκπομπη με τον προεδρο της ΚΣΕ. Ο καθενας σαφως και βγαζει τα δικα του συμπερασματα, εξαρταται απο τα προσωπικα του κριτηρια, αλλα σημασια εχει η γενικη εικονα που εκπεμπουμε. Σε μια στιγμη που η ομοψυχια και η συμπαρασταση στην ΚΣΕ θα επρεπε να ειναι πανω απο ολα, οι ειρωνιες και οι βρισιες εχουν τον πρωτο λογο. Η θεση του προεδρου - το ειπε και ο ιδιος - ειναι ανοιχτη προς διεκδικηση απο καθε κυνηγο. Οποιος εχει την διαθεση να το κανει ας προχωρησει, κανεις δεν κλεινει τον δρομο.
Πριν κρινουμε τους παντες και τα παντα, ας κρινουμε τον εαυτο μας. Αυτοι ειμαστε, αυτην την ηγεσια εχουμε.

Σταυρός , είμαι απο εκείνους που φωνάζει οτι σίγουρα πρέπει να είσαι στην θέση του άλλου για να καταλάβεις και να εκτιμήσεις κάποια πράγματα. Στην προκειμένη περίπτωση ΟΧΙ εδώ είναι ή ανικανότητα να διοικήσεις η το μυαλό μου εμένα (μετά το παράδειγμα της διάλυσης του ΚΕΚ απο μέσα) πηγαίνει στην εντολή απο το κόμμα. Επαναλαμβάνω ανικανότητα γιατί οι αποτυχίες είναι πολλές, ακούσατε όλοι πολύ καλά οτι τα Χουντικά καταστατικά ΔΕΝ επιτρέπουν αν δεν είσαι απο την πρωτεύουσα να γίνεις ισόβιος Πρόεδρος με εναλλαγή στις θέσεις ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ να μας αφήσουν να προσπαθήσουμε να αναλάβουν τα ινία νέοι άνθρωποι. Δεν το κατάλαβα είναι όλα τέλεια και βγαίνουν ισόβια στις θέσεις? Παρακολούθησα ολόκληρη την συνέντευξη, μια συνέντευξη γεμάτη ασάφειες δίνοντάς μου την βεβαιότητα οτι δεν είναι ικανοί να μας εκπροσωπούν. Στην τελική σε ένα τόσο σοβαρό θέμα γιατί βγαίνει πάντα μόνος τα υπόλοιπα μέλη δεν μπορούν να είναι μαζί του σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές? Δεν με ενοχλεί ότι μου στερούν να κάνω αυτό που αγαπώ ΜΕ ΘΥΜΩΝΕΙ οτι ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, με προβληματίζει περισσότερο οτι είναι και κομματικά στελέχη της ΝΔ φαντάσου να μην ήταν....

Καλημερα λεβεντες.....ειδα το εργο με τον προεδρο ......για ακομα μια φωρα τα εβαλε με ολλους τους δρακους ευροποιους και ντοποιους.....ουτε ο τσακι τσαν...να ηταν....
Συγνωμη αλλα δεν θα μπορεσο προεδρε να σε ξαναδω πολυ παιγμαινο το εργο....και του χρονου με υγεια

Συμπέρασμα όλων αυτών των ημερών. Ήμαστε αδύναμοι, διαιρεμένοι. Μέσα από αυτά τα γεγονότα, επαναφέρω το θέμα των λύκων. Έγινε κάτι εδώ και πέντε χρόνια; Τίποτα.εξακολουθουμε να χάνουμε σκυλιά. Διχνουν τα γεγονότα, πως κάποιοι με διαφορετικη ιδεολογία, έχουν περισσότερη οργάνωση και δύναμη.
Προφανώς και έχουν περισσότερη οργάνωση γιατί τους εννονει τό αντικυνηγοι.

Pain συμφωνώ..
Όταν έπαιρναν τίς επιδοτήσεις δεν τίς δούλευαν εκεί πού έπρεπε, όχι όλοι όμως..
Αντί κάποιος πού είχε πρόβατα πάνω στο βουνό να τραβήξει νερό να έχει στο στάβλο πήγαινε τα ζώα ένα χιλιόμετρο μακριά να πιούν.. λάθος,τα λεφτά της επιδότησης τα έκανε μπύρες και ουισκια στον καφενέ..
Δεν πάμε μπροστά έτσι.
Εγώ θέλω προσωπικά,και είναι σαν στόχος ζωής να ασχοληθώ με τον πρωτογενή τομέα,έχω πολλά στο μυαλό μου..αλλά δεν ακολουθούν οι τσέπες.χαχαχαχα.
Μήν ξεχνάμε όμως ότι είναι καί δύσκολο κομμάτι από πολλές πλευρές.
Μήν λέμε τα κακά μόνο.

Καλημερα,
ο ελληνας εχει τον κλασσικο τύπο μεσα του που παντα τα ξερει ολα , παντα βρίζει την εξουσια σε οποιαδηποτε θέση ειναι αυτη και παντα λεει εγω δεν του ψηφισα . Δηλαδη ολοι αυτοι που ειναι πρωθυπουργοι , προεδροι συλλογων κτλπ ειπαν μια μερα τι θα κάνουμε , θα γινουμε προεδροι .
Αντι να αναλογιστεί οτι ολα αυτα που καναμε ατομικα και συλλογικα δεν εφεραν αποτελεσμα και θελουμε να διορθωσουμε ή να καλυτερεψουμε καποια πραγματα , πετανε το ΕΓΩ τους μπροστά και όλα τελειωνουν εκει.

Η κορωνα μεχρι το 2021 θα ειναι .Αν δεν γινουν σωστες κινησεις βλεπω να κυνηγαμε σε καμια 5ετια
Καλημέρα σε όλους!

Θα μου επιτρέψεις να υπερθεματίσω στην τοποθετήση σου ευκαιρίας δοθείσης της χθεσινής συνέντευξης του Προέδρου της ΚΣΕ.

Παρόλα τα λάθη τα οποία έκανε το περασμένο Σάββατο, τα οποία και παραδέχτηκε, προσωπικά είδα και άκουσα και έναν άνθρωπο ταγμένο σε ένα σκοπό και με όραμα για το μέλλον του κυνήγιου!

Όσο και να φώναζε ότι πρέπει να κοιτάμε το μέλλον...όσο και να παρουσίαζε στοιχεία από ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και θα γίνουν....απέναντί του είχε έναν "όχλο" χαμένο στο μικρόκοσμο του!

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλων ήταν......."αν μπορεί να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και να βρεθεί στον κυνηγότοπο"....ή "αν εκεί που μαζεύει ελίες μπορεί να τουφεκάει τις τσίχλες"

Το Κυνήγι....για ορισμένους σταματάει μέχρι την πόρτα του σπιτίου τους....δυστηχώς!

Κάνενα άλλο ενδιαφέρον δεν είχε ο κόσμος που παρακολουθούσε....παρα μόνο να μάθει πως...και αν μπορεί να ξεγελάσει το σύστημα για να πάει για κυνήγι.

Με άλλα λόγια....."Να κυνηγίσω σήμερα....και έχει ο Θεός για αύριο"

Παρόλο που οι οικοδεσπότες της εκπομπής "κούρασαν" διαβάζοντας ξανα και ξανά μυνήματα που είχαν το ίδιο περιεχόμενο...ο Πρόεδρος για εμένα έβγαλε μια πολύ σημαντική είδηση για το μέλλον...που μάλλον κανένας δεν κατάλαβε.

Τι γίνεται μετά τις 30/11? Κανείς δεν είναι σε θέση να πει!

Προσωπικά εχτές κατάλαβα....ότι η ηγεσία της ΚΣΕ αλλά και των Ομοσπονδιών είναι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της μάχης....έχοντας από πίσω τους δυστηχώς μια μεγάλη μερίδα κυνήγων που αντί να στηρίξουν την όποια προσπάθεια.....το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το "μπινελίκι" η ειρωνία....αλλά και ο μικρόκοσμός τους.

Το ρεζουμέ ήταν...

Εγώ μπορώ να κυνηγίσω? Όλα τα άλλα "χεσμένα" τα έχω!

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας....η Θεσσαλονίκη πλέον δοκιμάζει τα όρια της! Τα νοσοκομεία έχουν φρακάρει...και το Υπουργείο Υγείας έκανε κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς να στελεχώσουν εθελοντικά τα νοσοκομεία! Προσωπικά εχτές το βράδυ μίλησα με μια φίλη ογκολόγο από το ΑΧΕΠΑ να μάθω πως είναι η κατάσταση ή αν υπερβάλουν τα κανάλια.

Η απάντηση της...με αποστόμωσε.

- Αλέξη....μια λέξη. ΠΟΛΕΜΟΣ!

Αυτά...και καλημέρα σας!

Last edited:
Σταυρός , είμαι απο εκείνους που φωνάζει οτι σίγουρα πρέπει να είσαι στην θέση του άλλου για να καταλάβεις και να εκτιμήσεις κάποια πράγματα. Στην προκειμένη περίπτωση ΟΧΙ εδώ είναι ή ανικανότητα να διοικήσεις η το μυαλό μου εμένα (μετά το παράδειγμα της διάλυσης του ΚΕΚ απο μέσα) πηγαίνει στην εντολή απο το κόμμα. Επαναλαμβάνω ανικανότητα γιατί οι αποτυχίες είναι πολλές, ακούσατε όλοι πολύ καλά οτι τα Χουντικά καταστατικά ΔΕΝ επιτρέπουν αν δεν είσαι απο την πρωτεύουσα να γίνεις ισόβιος Πρόεδρος με εναλλαγή στις θέσεις ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ να μας αφήσουν να προσπαθήσουμε να αναλάβουν τα ινία νέοι άνθρωποι. Δεν το κατάλαβα είναι όλα τέλεια και βγαίνουν ισόβια στις θέσεις? Παρακολούθησα ολόκληρη την συνέντευξη, μια συνέντευξη γεμάτη ασάφειες δίνοντάς μου την βεβαιότητα οτι δεν είναι ικανοί να μας εκπροσωπούν. Στην τελική σε ένα τόσο σοβαρό θέμα γιατί βγαίνει πάντα μόνος τα υπόλοιπα μέλη δεν μπορούν να είναι μαζί του σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές? Δεν με ενοχλεί ότι μου στερούν να κάνω αυτό που αγαπώ ΜΕ ΘΥΜΩΝΕΙ οτι ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, με προβληματίζει περισσότερο οτι είναι και κομματικά στελέχη της ΝΔ φαντάσου να μην ήταν....
Αλεξ, η διαλυση του ΚΕΚ δεν σημαινει και διαλυση των κυνηγων. Αντιθετα, 150.000 ενεργοι κυνηγοι και αλλοι τουλαχιστον 150.000 που "χαθηκαν", δινουν μια δυναμη 300.000 ψηφων, πολυ δυνατων ψηφων, καθοριστικων θα ελεγα, μιας και οι πατριωτες πολιτικοι μας ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ.
Τα καταστατικα δημιουργουνται αναλογα τις εκαστοτε αναγκες, δυνανται να αλλαξουν και τα οποια προσχηματα να εξαφανισθουν δια παντος, ποσο μαλλον οταν δημιουργουν υπονοιες.
Αυτη την στιγμη ομως πρεπει να ειμαστε ολοι ενωμενοι και σε θεση ετοιμοτητας ωστε να καλυψουμε αμεσα τις οποιες αδυναμιες, να ειμαστε σε θεση να δωσουμε το παρων σε δυναμικες διεκδικησεις.
Γνωριζεις πολυ καλα οτι η κατασταση ειναι πρωτογνωρη, πρεπει να σεβασθουμε τους νομους του κρατους και τις οποιες αποφασεις τους - ακομα κι αν πεφτουν εξω - ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, φροντιζοντας να ενημερωσουμε ολους τους υπευθυνους για ολα αυτα που επρεπε να γνωριζουν ΠΡΙΝ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
Αυτες τις στιγμες επιβαλλεται να ειμαστε ενωμενοι, ποσο μαλλον απεναντι στα οργανωμενα κατα του κυνηγιου σχεδια και ο καθενας μας ας προσπαθησει με ενεργη παρουσια να βοηθησει προς την κατευθυνση αυτη.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλων ήταν......."αν μπορεί να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και να βρεθεί στον κυνηγότοπο"....ή "αν εκεί που μαζεύει ελίες μπορεί να τουφεκάει τις τσίχλες"

Το Κυνήγι....για ορισμένους σταματάει μέχρι την πόρτα του σπιτίου τους....δυστηχώς!

Κάνενα άλλο ενδιαφέρον δεν είχε ο κόσμος που παρακολουθούσε....παρα μόνο να μάθει πως...και αν μπορεί να ξεγελάσει το σύστημα για να πάει για κυνήγι.
Δυστυχώς έχεις δίκιο

Καλημέρα σε όλους!

Θα μου επιτρέψεις να υπερθεματίσω στην τοποθετήση σου ευκαιρίας δοθείσης της χθεσινής συνέντευξης του Προέδρου της ΚΣΕ.

Παρόλα τα λάθη τα οποία έκανε το περασμένο Σάββατο, τα οποία και παραδέχτηκε, προσωπικά είδα και άκουσα και έναν άνθρωπο ταγμένο σε ένα σκοπό και με όραμα για το μέλλον του κυνήγιου!

Όσο και να φώναζε ότι πρέπει να κοιτάμε το μέλλον...όσο και να παρουσίαζε στοιχεία από ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και θα γίνουν....απέναντί του είχε έναν "όχλο" χαμένο στο μικρόκοσμο του!

Παρόλο που οι οικοδεσπότες της εκπομπής "κούρασαν" διαβάζοντας ξανα και ξανά μυνήματα που είχαν το ίδιο περιεχόμενο...ο Πρόεδρος για εμένα έβγαλε μια πολύ σημαντική είδηση για το μέλλον...που μάλλον κανένας δεν κατάλαβε.

Προσωπικά εχτές κατάλαβα....ότι η ηγεσία της ΚΣΕ αλλά και των Ομοσπονδιών είναι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της μάχης....έχοντας από πίσω τους δυστηχώς μια μεγάλη μερίδα κυνήγων που αντί να στηρίξουν την όποια προσπάθεια.....το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το "μπινελίκι" η ειρωνία....αλλά και ο μικρόκοσμός τους.

Το ρεζουμέ ήταν...

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας....η Θεσσαλονίκη πλέον δοκιμάζει τα όρια της! Τα νοσοκομεία έχουν φρακάρει...και το Υπουργείο Υγείας έκανε κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς να στελεχώσουν εθελοντικά τα νοσοκομεία! Προσωπικά εχτές το βράδυ μίλησα με μια φίλη ογκολόγο από το ΑΧΕΠΑ να μάθω πως είναι η κατάσταση ή αν υπερβάλουν τα κανάλια.

Αυτά...και καλημέρα σας!
Αυτη ακριβως, μα ακριβως, ηταν η χθεσινη εικονα εκ μερους των ακροατων, στο μεγαλυτερο της μερος βεβαια, διοτι υπαρχουν και συναδελφοι που βλεπουν και περα απο την σκια τους.

Καλημέρα σε όλους!

Το ρεζουμέ ήταν...

Αυτά...και καλημέρα σας!
Για αλλη μια φορα να υπερθεματισω Αλεξη στα λεγομενα σου.
Περαν του προέδρου της ΚΣΕ, τα λεγομενα του οποιου δειχνουν-και ξερω- οτι ολοι, Συνομοσπονδια, Ομοσπονδιες, Συλλογοι, ειναι στην πρωτη γραμμη, σε παραπεμπω στη ραδιοφωνικη συνεντευξη του προέδρου της ΣΤ ΚΟΜΑΘ, του Γιαννη Πολυχρονη σε σταθμο του Εβρου ή και αλλων προεδρων Ομοσπονδιων, Συλλογων για τον αγωνα που διεξαγεται αυτες τις μερες.
Εδω ειμαστε ολοι ενωμενοι γιατι το κυνηγι βαλλεται απο παντου και δεν ειναι μονο τα τωρινα προβληματα. Στο μελλον θα δουμε πολυ πιο ασχημα πραγματα.
Αν δεν υπαρχει ομονοια και εμπιστοσυνη, συμπνοια και ομοψυχια, παει, θα διαλυθει το κυνηγετικο οικοδομημα.
Δε θα ασχοληθω με μικροτητες, γραφικους, απωθημενα κανενος.
Το γενικο συνολο, η κυνηγετικη οικογενεια, επιτασουν αλλα πραγματα.
Το μελλον ειναι αβεβαιον.

Η αλήθεια είναι ότι εχθές είχε πει τα ιδια και τα ίδια γιατί είχαν έρθει στην εκπομπή 3000 μηνύματα, εκ των οποίων τα 2980 ήταν ίδια κι αφορούσαν το αν μπορείς να κυνηγήσεις τώρα. Αλλα τον προέτρεπαν να παραιτηθεί. Θεωρεί κάποιος ότι το πρόβλημα είναι το πρόσωπο; ΔΕΝ είναι το πρόσωπο, είναι η δραστηριότητα γενικά που τη σπάει σε παρα πολλούς γιατί δεν γνωρίζουν ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Όσες προσπάθειες και να γίνουν κάποιοι δεν το μπορουν με τίποτα να χωνέψουν σα δραστηριότητα το κυνήγι. Γι αυτο λένε ότι όσο μειώνονται οι άδειες σε αριθμό τόσο πιο πολύ στο περιθώριο μπαίνει. Είναι προφανώς πολλά τα προβλήματα, πέραν της απαγόρευσης λόγω covid. Πάντως θα έπρεπε χθες τουλάχιστον να πει: εμείς σαν κσε προτρέπουμε τους κυνηγούς να μην πάνε ή να πάνε. Να πάρει μια θέση η κσε. Όχι αυτο το επιτρέπεται το κυνήγι απαγορεύεται η μετακίνηση... Κάψαμε τον εγκέφαλο μας...

Η άδειες του χρόνου θα είναι τσάμπα επειδή χάνουμε την χρόνια το είπαν σε λίγες μέρες θα βγει η ρύθμιση κάτι είναι και αυτό από το τίποτα
Καλά περίμενε το τσαμπα όπως ακριβώς περίμενες πριν 2 μήνες οτι τετοιες μέρες θα κυνηγας.

Καλημέρα σε όλους!

Το ρεζουμέ ήταν...

Αυτά...και καλημέρα σας!
Αλέξη σου είπε και τι έκαναν πριν τον πολεμο??? Party all the time!!!! Και κανένας δεν χάλαγε την ζαχαρένια του!!!!

Εξω απο το χορό όλοι τραγούδια ξέρουν......
Είδα και εγω τη συνέντευξη του προέδρου.....και είδα ενα άνθρωπο που προσπαθεί αλλα εχει απέναντι του ενα τοίχο, οταν κάποιος στηλωσει τα πόδια δεν του αλλάζεις γνώμη εύκολα.....Φυσικά οπως γίνεται διαχρονικά στην Ελλαδα μας θα πάρει ολο το ανάθεμα γιατί πρέπει πάντα κάποιος να φταίει.....εκτος φυσικά απο εμάς.....πάντα φταει κάποιος άλλος....κατά τη γνώμη καλά κάνει και προσπαθεί για μετά τις 30/11...

Όχι αυτο το επιτρέπεται το κυνήγι απαγορεύεται η μετακίνηση... Κάψαμε τον εγκέφαλο μας...
Ναι έχεις δίκιο....

Αλλά πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος ότι μπορείς να μετακινηθείς για 6 μονάχα λόγους?

Ούτε το παραπέντε απαγορεύεται
Ούτε η μανιταροσυλλογή απαγορεύεται
Ούτε ο αερομοντελισμός απαγορεύεται
Ούτε το αλεξίπτωτο πλαγίας απαγορεύεται
Ούτε το skydive απαγορεύεται
Oύτε το κυνήγι...ούτε το ψάρεμα...ούτε το ψαροντούφεκο...ούτε...ούτε...ούτε.....

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μετακινηθείς για να κάνεις αυτές τις δραστηριότητες....

Η άδειες του χρόνου θα είναι τσάμπα επειδή χάνουμε την χρόνια το είπαν σε λίγες μέρες θα βγει η ρύθμιση κάτι είναι και αυτό από το τίποτα
Δηλαδή τώρα με αυτο πρέπει να χαρούμε; εντάξει ολα καλά;
Προσωπικά δεν τα θέλω, ας τα βάλουν εκει που ξέρουν....δεν θέλω καμία χάρη απο αυτούς.......

Αλέξη σου είπε και τι έκαναν πριν τον πολεμο???
Καλημέρα DimDre,

Ναι...εμένα με κάλυψε!

Προ καθολικού lockdown πάλεψαν για την 2ωρη μετακίνηση και σχεδόν το κατάφεραν. Μετά το 1ο lockdown πήραν δεσμεύσεις από Βορίδη, Γεωργιάδη, Θεοχάρη κτλ κτλ...οι οποίες δεν τηρήθηκαν.

Αντιτάχθηκαν παρουσιάζοντας τι κάνουν οι υπόλοιπες 34 χώρες της ΕΕ σχετικά με το κυνήγι.
Πιέσαν και πιέζουν για να αρθεί η απαγόρευση μέχρι τις 31/11.

Αν έχεις απέναντί σου ένα "ντουβάρι"....δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για διαπραγμάτευση.

Status
Not open for further replies.
Back