Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χτες Κυριακή είχε έκτακτη Γενική Συνέλευση ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλλιθέας παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κύριου Παπαδόδημα και μέλη του συλλόγου.
Μαζεύτηκαν γύρω στα 110-120 άτομα.
Για πρώτη φορά είπαν ότι μαζεύτηκε πολύς κόσμος.
Ειπώθηκε το γνωστό πρόβλημα με τον οικολόγο-υπουργό Τσιρώνη με αρκετές λεπτομέρειες από τις συναντήσεις που είχαν για το κυνήγι.
Μας προέτρεψαν να αφυπνίσουμε συνκυνηγούς μας όσον το δυνατότερο αυστηρά να συμμετέχουν στα κοινά διότι κινδυνεύει το κυνήγι.
Αφού επισημάνθηκαν κάποια λάθη των υπεύθυνων των συλλόγων και της ομοσπονδίας που εκφράστηκαν από τους κυνηγούς , ειπώθηκαν παράπονα και παραλήψεις , όπως η επικοινωνία , η μη λειτουργία των ιστοσελίδων για ενημερώσεις και ανακοινώσεις κλπ , η ασθενής υποτονικότητα δραστηριότητας της Αθήνας , αφού η επαρχία φαίνεται περισσότερη η δραστηριότητα της.
Τουλάχιστον σαν σαν νέος κυνηγός διαπίστωσα ένα σοβαρότατο πρόβλημα , και καλά θα κάνουν οι κύριοι υπεύθυνοι να αλλάξουν τακτική.
Να δραστηριοποιηθούν όσον το περισσότερο γίνεται στην τηλεόραση , ραδιόφωνο και εφημερίδες για να ενημερωθεί σωστά η κοινή γνώμη.
Αυτό που εκμεταλεύονται οι οικολόγοι δηλαδή.
Αυτό μου φαίνεται το ουσιαστικότερο πρόβλημα.
Γιατί προς το παρόν , όπως γνωρίζετε όλοι σας η κοινή γνώμη είναι κατά των κυνηγών.
Αυτό πρέπει να αντιστρέψουν προς όφελός μας.
Όλα τα άλλα που άκουσα τα θεωρώ δικαιολογίες χωρίς αποτέλεσμα.
Ημουν κ εγω χθες στην Συνελευση ...και εχω να επισημανω οτι ο κυριος Παπαδοδημα διαμαρτυρηθηκε οτι πριν λιγες μερες εγινε η κοπη της πιτας της ΚΣΕ και απο ολη την αιθουσα εχτες μονο 2 ατομα παρευρεθησαν. Λογικο ηταν καποιοι να διαμαρτυρηθουν οτι δεν ειχαν δεχτει καποια προσκληση και δεν εγνωριζαν το γεγονος, παραδεχτηκε οτι η αιθουσα την οποια χρησιμοποιυν για οποιεσδηποτε εκδηλωσεις δε χωρα παρα μονο τα μελη του διοικητικου συμβουλιου των συλλογων.!!! Τοτε ποιος ο λογος να επισημανει κατι στο οποιο ομως δεν μπορει να υποστηριξει ? .ghe.

.off topic. Μπορείς να ανανεώσεις σε σύλλογο εκτός της περιοχής σου; Εμένα μου είχαν ζητήσει χαρτί από τον δήμο όταν έβγαζα άδεια ότι είμαι μόνιμος κάτοικος Αιγάλεω.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι από την μεριά μας και ένα μέσο αφύπνισης ορισμένων.
Εγώ το έκανα πέρυσι όπως ανέφερα ! σημειώνω οτι έβγαλα γενική άδεια για όλη την επικράτεια .ίσος να μου ειχαν ζητήσει κάποιο χαρτί για την μόνιμη κατοικία αλλά δεν το θυμάμαι τώρα , αυτο που θυμάμαι ειναι οτι κατέτρεξαν το περσινό βιβλιαράκι και μου έφτιαξαν νέο .
Από όσο γνωρίζω μπορείς ακόμα να βγάλεις και περιφερειακή σε κάποια περιφέρεια που κυνηγάς στάνταρ χωρίς να ειναι τόπος διαμονής σου .

https://dasarxeio.files.wordpress.com/2013/02/12594_346.pdf
Παράγραφος 6.3
Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας. Ως αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί βεβαίωση από τον οικείο Δήμο ή το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας. Το αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό και για τους παλιούς κυνηγούς οι οποίοι εκδίδουν άδεια θήρας σε διαφορετική δασική αρχή, λόγω αλλαγής της μόνιμης κατοικίας τους

Αυτό ισχύει.
Τώρα το τί γίνεται από κάθε σύλλογο...είναι και σε τί περίπτωση θα πέσεις.
Όπως μου έλαχε το λαχείο στο Κ.Σ Καλλιθέας , ενώ όλοι οι φίλοι μου είναι στον 2ο Κ.Σ.Αθηνών.
Να φανταστείς η απόσταση από τα σπίτια μας είναι στα 2-3 χλμ.
Προσπάθησα να γραφτώ εκεί που είναι οι φίλοι μου και απέτυχα λόγω νομοθεσίας.
Το περίεργο είναι , ότι ενώ εκεί που μένω είναι Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολη , το Ελληνικό ανήκει στην Καλλιθέα και η Αργυρούπολη στον 2ο Αθηνών.
Πιάσε το αυγό και κούρεψε το.

Καλά αυτό ισχύει σε πολλά πράγματα. Η μετάβαση από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη έχει μπερδέψει πολλούς φορείς.

Ημουν κ εγω χθες στην Συνελευση ...και εχω να επισημανω οτι ο κυριος Παπαδοδημα διαμαρτυρηθηκε οτι πριν λιγες μερες εγινε η κοπη της πιτας της ΚΣΕ και απο ολη την αιθουσα εχτες μονο 2 ατομα παρευρεθησαν. Λογικο ηταν καποιοι να διαμαρτυρηθουν οτι δεν ειχαν δεχτει καποια προσκληση και δεν εγνωριζαν το γεγονος, παραδεχτηκε οτι η αιθουσα την οποια χρησιμοποιυν για οποιεσδηποτε εκδηλωσεις δε χωρα παρα μονο τα μελη του διοικητικου συμβουλιου των συλλογων.!!! Τοτε ποιος ο λογος να επισημανει κατι στο οποιο ομως δεν μπορει να υποστηριξει ? .ghe.

Για το θεαθήναι γίνονται όμως.
Μόλις όμως τους έκαναν παρατηρήσεις , είδες πώς μαζεύτηκε.
Είπαν και ψέματα κιόλας.
Τι να το κάνεις όμως , όταν τραπεζώνεις για την κοπή της πίτας σε ξενοδοχείο της Αθήνας και φέρνεις πολιτικό κόσμο και καλά να δείξεις τι επιστήμονες της φύσης είμαστε χωρίς τα παιδιά σου (κυνηγούς).
Δεν θέλανε φίλε την παρουσία μας.

Έντονη διαμαρτυρία κυνηγών για την απαγόρευση στον Κυπαρρισιακό

3_0.jpg

Έντονη διαμαρτυρία επεφύλαξαν οι κυνηγοί της ευρύτερης περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου στον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα της περιοχή της Ελαίας.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιρώνης μετέβη στον Πύργο όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους Φορείς της περιοχής. Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή του σχεδιαζόμενου Προεδρικού Διατάγματος για το χαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου ως «Περιοχής Προστασίας της Φύσης».

1(1).JPG

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος ο οποίος έκανε γνωστές τις θέσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων, δηλαδή : τη συνέχιση της δραστηριότητας της θήρας με βάση τις κείμενες περί της θήρας διατάξεις της νομοθεσίας με εξαίρεση την απαγόρευσή της σε ζώνη 30-40μ. από την ακτογραμμή για την προστασία της Caretta caretta.

Όσον αφορά την προστασία των υπολοίπων ειδών χλωρίδας και πανίδας ή των οικοτόπων που αναφέρονται στο υπό σχεδιασμό Προεδρικό Διάταγμα επεσήμανε ότι δεν κινδυνεύουν σε καμία περίπτωση από τη δραστηριότητα της θήρας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι προτεινόμενες απαγορεύσεις δράσεων βασίζονται σε λανθασμένα στοιχεία και οφείλουν να επανεξεταστούν.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Μαρκόπουλος Κων/νος Παπαγεωργόπουλος Θεόδωρος

Εχθές πήγα στην γενική συνέλευση και στις εκλογές του κυνηγετικού συλλόγου Κομοτηνής. Πραγματικά αυτό που αισθάνθηκα ήταν μόνο θλίψη. Τη χρονιά που μας πέρασε εκδόθηκαν περίπου 2000 άδεις κυνηγιού. Φτάνοντας πρώτη αρνητική εντύπωση ήταν ότι είδα να έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα. Δεύτερη αρνητική εντύπωση ήταν ο "αγώνας" των υποψηφίων να σε πλησιάζουν με ηλίθιο χαμόγελο είτε τους γνώριζες είτε όχι. Μοίραζαν χαρτάκια (σε εμένα δεν έδωσαν :) ) με την ομάδα του καθενός κ.τ.λ. Η τρίτη και χειρότερη αρνητική εντύπωση ήταν ότι από τα 60 περίπου άτομα, μέσα στην γενική συνέλευση ζήτημα να υπήρχαν καμμιά 20αριά. Οι υπόλοιποι νοιαζόταν μόνο για την ψηφοφορία. Όσον αφορά τη συνέλευση παρουσιάστηκε ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός στα γρήγορα για να μην χαθεί χρόνος και υπερψηφίστηκαν. Στα θετικά υπερψηφίστηκαν η πρόταση για τη δημιουργία δικού μας συλλόγου αιμοδοτών και η πρόταση από την επόμενη φορά να γίνεται η γενική συνέλευση την προηγούμενη (Σάββατο) από την ημέρα (Κυριακή) των εκλογών ώστε να υπάρχει χρόνος για συζήτηση και προτάσεις.... Ακολούθησε η ψηφοφορία...

Συμφωνώ μαζί σου σου Χρήστο. Μόνο επειδή το ανέφερες να επισημάνω ότι είχαν σταλεί sms από τον Σύλλογο σε όλα τα μέλη για τον τόπο την ημέρα και την ώρα της συνέλευσης αλλά δυστυχώς η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη και αυτή περισσότερο για την ψηφοφορία και όχι για τη συνέλευση...
Ξέχασα να αναφέρω ένα ακόμη θετικό ότι συλλέξαμε υπογραφές των μελών σε κείμενο διαμαρτυρίας για τις θέσεις των αντικυνηγών στον εθνικό διάλογο...
Έτσι για την ιστορία:
http://xronos.gr/detail.php?ID=102097
http://xronos.gr/detail.php?ID=102098

Πως γινεται ρε παιδια στον ιδιο τόπο ο ένας ΚΣ να έχει την τοπική 103€ και ο άλλος 95€???
Όταν και οι δυο προσφέρουν το ιδιο έργο(πολλές τελείες εδώ).................?
Δεν πρόκειται για τα χρήματα γιατί δεν θα σωθουμε απο 8€ αλλα ειναι περιεργο.xm.

Μα το κόλπο με τις καρέτα είναι παλιό και καλά στημένο. Εδώ είχαν βρεθεί σε σταθμό ΚΤΕΛ μέσα σε κουτιά χελώνες να αποστέλλονται σε προορισμούς. Αν σκέφτεστε να ανοίξετε καμιά μπίζνα σε παραλία, αμολήστε μια χελώνα και πάρτε τηλέφωνο την σχετική ΜΚΟ να έρθει γρήγορα, σε πολύ λίγο η περιοχή θα έχει χαρακτηρισθεί προστατευόμενη και καταφύγιο για χελώνες, ο κόσμος θα έρχεται όλο χαρά να τις φωτογραφήσει και να τις δουν τα παιδάκια τους και το πρώτο που θα απαγορευθεί θα είναι το κυνήγι και το ψάρεμα .flamenco..
Μπορείτε μάλιστα να στήσετε και καντίνα, να πουλάτε σάντουιτς, αναψυκτικά, καφέδες κτλ και να έχετε και τσάμπα προσωπικό να δουλεύει όλη μέρα στον ήλιο επειδή θα είναι εθελοντές στην ΜΚΟ. Το έργο το έχω δει από κοντά στην Ζάκυνθο.

Προσοχή όσοι κυνηγατε με σκυλιά στις συγκεκριμένες περιοχές της Βοιωτιας
Έχει σοβαρεψει πολύ η κατάσταση με τους λύκους
Και μην ξεχνάμε
Ο καλύτερος μεζές του λύκου είναι ο σκύλος
http://www.ihunt.gr/content/rimazoyn-oi-lykoi-tin-ktinotrofia-sto-distomo

Σε όλα τα κυνήγια που πηγαίνω πάντα έχω τα ανάλογα φυσίγγια για κάθε ενδεχόμενο.
Όπου πάει το αγριογούρουνο από πίσω του ακολουθάει ο λύκος. Αυτό είναι δεδομένο.
Στην Αμφίκλεια όπου πήγαινα για φάσες , καμιά φορά πήγαινα στον Μπράλο , έβρισκα φρέσκα ίχνη λύκων.
θέλει προσοχή.
Πριν λίγο καιρό, πριν την λήξη , δηλαδή Γενάρη-Φλεβάρη βρήκα ίχνη αγριογούρουνων στο βαθύ Αυλίδος και στο Γραμματικό . Θα δείτε στο τέλος ότι θα έχουμε εμφάνιση λύκων.
Καθόλου παράξενο αν αληθεύει η φήμη ότι οι οικολόγοι φύτεψαν λύκους στην Πάρνηθα.
Το σημαντικότερο κομμάτι από την είδηση με τους λύκους είναι αυτό: Η Φύση έχει χάσει την ισορροπία της!
Φυσικά θεωρώ υπαίτιο τον άνθρωπο επειδή δεν συμβάλει όπως πρέπει στην ισορροπία της φύσης.

Δε ξερω αν η φυση εχει χασει την ισορροπια της, μαλλον εμεις ως ειδος εχουμε χασει τη δικη μας. Ειναι μαθηματικως βεβαιο οτι η εγκαταλειψη της υπαιθρου θα οδηγησει σε εξαρση πλεον των θηρευτων, εις βαρος οσων πεισματικα προσπαθουν να επιβιωσουν χωρις να κατεβουν στα μεγαλα αστικα κεντρα. Ο πληθυσμος και των ζαρκαδιων, και του λυκου εχει αυξηθει, εφοσον κανενα απο τα δυο δεν εχει φυσικους εχθρους στη χωρα μας, ουτε κανενος ειδους στοιχειωδη προστασια και διαχειρηση. Οποτε η αυξηση των λυκων θα οδηγησει σε αναζητηση καινουριων περιοχων για κυνηγι. Αυτο ειναι ανακαμψη της φυσης, αλλα ειναι πολυ λυπηρο το να βλεπεις τον ανθρωπο να εχει χασει εντελως την επαφη του με το περιβαλλον

Μα το κόλπο με τις καρέτα είναι παλιό και καλά στημένο. Εδώ είχαν βρεθεί σε σταθμό ΚΤΕΛ μέσα σε κουτιά χελώνες να αποστέλλονται σε προορισμούς. Αν σκέφτεστε να ανοίξετε καμιά μπίζνα σε παραλία, αμολήστε μια χελώνα και πάρτε τηλέφωνο την σχετική ΜΚΟ να έρθει γρήγορα, σε πολύ λίγο η περιοχή θα έχει χαρακτηρισθεί προστατευόμενη και καταφύγιο για χελώνες, ο κόσμος θα έρχεται όλο χαρά να τις φωτογραφήσει και να τις δουν τα παιδάκια τους και το πρώτο που θα απαγορευθεί θα είναι το κυνήγι και το ψάρεμα .flamenco..
Μπορείτε μάλιστα να στήσετε και καντίνα, να πουλάτε σάντουιτς, αναψυκτικά, καφέδες κτλ και να έχετε και τσάμπα προσωπικό να δουλεύει όλη μέρα στον ήλιο επειδή θα είναι εθελοντές στην ΜΚΟ. Το έργο το έχω δει από κοντά στην Ζάκυνθο.
Εδω και τρια χρονια καθε ανοιξη εμφανίζονται δυο χελώνες στο λιμανακι του χωριού..Ένας δύτης άγγλος την έβγαζε φωτο..Όταν πηγεναμε για ψαρεμα μας κοιτούσε με μισό μάτι..Γιατί είχε πιαστεί κάποιες φορές στα αγκίστρια αλλά τα άνοιγε για πλάκα και απελευθερώνονταν. .
Είχα βαρεθεί να απαντάω σε τουρίστες τι ώρα έρχεται η χελωνα στο λιμάνι...buy buy.
Πριν λίγες μέρες δυστυχώς βρήκαμε έξω στην ακτή μια νεκρή..
http://m.inkefalonia.gr/koinonia/40914-nekri-thalassia-xelona-ston-kateleio

Xωρις τραυματα ομως. Πιθανοτατα απο καποια σακουλα που καλλιστα θα μπορουσε να εχει πεταξει ο οποιοσδηποτε, ακομα και ενας κακως εννοουμενος οικολογος

Τραυματα οντως δεν υπηρχαν την είδα από κοντά..
Παντως ειχε πρηστει κ σε κάποια σημεία μου φάνηκε μελανιασμενη,
Μάλλον από ασφυξια ο Θανατος.

Μάλιστα, θα ασχολούμαστε τώρα με την χελώνα που ψόφησε :mad: Τάσο, μπορεί να ψόφησε και από τίποτα σκάγια που εξοστρακίστηκαν από το βουνό και την χτύπησαν στην θάλασσα, ετοιμαστείτε να σας κόψουν το κυνήγι για τον θάνατο της..... !

Status
Not open for further replies.
Back