Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κάτι δεν μου κολλάει εδώ...
Στο 1 μέτρο έχασε 50 μ/δ ταχύτητα...και μάλιστα σε απόσταση που η ντουφεκιά παει μπάλα...
Στα 10 μετρα δλδ τι ταχύτητα θα είχε...

Τέλος πάντων δεν ήμουν παρών και δεν μπορώ να πω τι έφταιξε...πάντως άποψη μου είναι ότι δεν έχει να κάνει με την πυρίτιδα...οποιαδήποτε πυρίτιδα...
Μόνο αν γίνουν τα σκάγια φακές,αλλά και πάλι είναι μικρή η απόσταση για τόσο μεγάλη διαφορά Μάλλον δεν έγραψε σωστά ο δεύτερος ταχογραφος.
Εδω θα συμφωνησω μαζι σας....αλλα εμενα μου ειπε, πως δοκιμασε το σεταπ 2 φορες με τον ιδιο τροπο...κ μαλιστα ο 2ος ταχογραφος στη 2η δοκιμη εδειξε 371 m/s....ΤΩΡΑ ή κατι δε πηγε καλα στη συγκεκριμμενη δοκιμη ή οπως σωστα λετε, δεν εγραψε σωστα ο ταχογραφος...ίσως απο μπαταρία, ακτίνες ήλιου κτλ κτλ....;;;;; :rolleyes::rolleyes:
Παρων δεν ημουν ουτε εγω...τηλεφωνικος τα ειπαμε.

Ειχε μετρησει ενας φιλος "άρρωστος" με την ιδιογομωση με 2πλο ταχογραφο τη CH6 στο V1.5 & V 2.5 ταυτοχρονα....στο V1.5 ειχε δωσει 412m/s κ στο V 2.5 362m/s...η συγκεκριμενη κρεμμάει πολυ...

Αυτο δεν μετρηση σε μενουσες...
Ειναι και οι δυο αρχικες ταχυτητες....Μενουσες μετραμε τουλαχιστον στα 10+ μετρα.

Πηρα και εγω δευτερο ταχογραφο για μετραω μενουσες....
Η πρωτη δοκιμη εγινε 20 ημερες μετα την αγορα του...και ηταν αποτυχημενη !!!
Ειναι πολυ δυσκολο να μετρηθουν μενουσες στα 10 μετρα με ταχογραφους...
Πρεπει το μερος των δοκιμων να ειναι αλφαδιασμενο....απολυτα ισιο....
Οι ταχογραφοι απολυτα ευθυγραμισμενοι....ο δευτερος ειδικα....πρεπει σε απολυτη ευθεια...και στο υψος του.
Τα σκαγια πρεπει να περασουν 25-30 εκατοστα επανω απο τους αισθητηρες....αλλιως γραφει αρλουμπες...και
οτι γουσταρει...
Δεν ειναι καθολου ευκολο εαν δεν εχεις το καταλληλο μερος...
Αυτος ηταν και ο λογος που δεν ξανα δοκιμασα.

Last edited:
Και όμως η ακουιλα γ@@@ ακόμα και στην μούχλα …. Για αυτό λεο δεν είναι μόνο το φυσηγγι παίζει ρολο και η κάνη ποσό συνεργάζεται με αυτό…. Και για την ιστορία της έστησα 1,65*32 και jiovvani 22 με cx2000 την βαραγα με την γριά μου(302) σε κότσιφια Γενάρη μήνα υγρασια να σου περνάει τα κοκαλα
Κυνηγούσα χρόνια με Jordan 32γρ που νομίζω έχουν Aquila και Z2M.
Πολύ ευχαριστημένος ήμουν, ... σε νορμάλ καιρούς πάντα, παγωνιές δεν πήγαινα, άσε που δεν κάνει πλέον ...

1.jpg
9.jpg

Ειχε μετρησει ενας φιλος "άρρωστος" με την ιδιογομωση με 2πλο ταχογραφο τη CH6 στο V1.5 & V 2.5 ταυτοχρονα....στο V1.5 ειχε δωσει 412m/s κ στο V 2.5 362m/s...η συγκεκριμενη κρεμμάει πολυ...
Γύρω στα 400 πρέπει να είχε στα 2,5.
Κάπου έχει γίνει λάθος.

Ειναι και οι δυο αρχικες ταχυτητες....Μενουσες μετραμε τουλαχιστον στα 10+ μετρα.
Πολύ σωστά, και να έχουμε υπόψιν ότι οι μένουσες δεν γίνεται να μετρηθουν με οπτικό χρονογραφο, στα 20 μέτρα τα μπροστινά σκάγια από τα τελευταία απέχουν γύρω στα 2 μέτρα και ο χρονογράφος ΑΝ μετρήσει ,θα μετρήσει κάποια ομάδα σκαγιών που τυχαία θα βρεθούν αρκετά συγκεντρωμενα ώστε να ανακλασουν επαρκώς την ακτινοβολία της συσκευής. Στην περίπτωση που ανέφερε ο Κώστας, νομίζω πως τα σκάγια είχαν απομακρυνθεί λίγο από το βύσμα και ο χρονογράφος μέτρησε την ταχύτητα του βύσματος ή στο πρώτο στοπ δόθηκε η εκκίνηση για την μέτρηση από τα προπορευομενα σκάγια και στο δεύτερο στοπ από το βύσμα που πέρασε τελευταίο.

Να σου δώσω εγώ ένα διασποράς με s4 στα 33 γραμμαρια ;
Είπα κάτι συγκεκριμένο αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι λέω κάθε φορά δεν είναι δικό πρόβλημα δεν θέλω φυσιγγια εγώ ψηφίζω εμπορικα αλλιώς θα συνέχιζα να φτιάχνω ΔΙΚΑ ΜΟΥ

Παιδια σκοπος της πυρίτιδας είναι να παράξει ενεργεια η οποία μετατρέπεται σε κινητική ενέργεια. Αν από δύο διαφορετικές πυρίτιδες έχεις πετύχει τις ίδιες αρχικές ταχύτητες σημαίνει ότι και οι δύο πυρίτιδες έχουν μεταφέρει στα σκάγια την ίδια ενέργεια. Από εκεί και πέρα η πυρίτιδα δεν έχει να προσφέρει ούτε να επηρεάσει σε τίποτα αλλο τα σκάγια αφού αυτά βγουν από την κάννη. Για τις μένουσες ταχύτητες δεν ευθύνεται η πυρίτιδα εφόσον έχεις τι ίδιες αρχικές ταχύτητες. Στο μόνο που μπορεί να επηρεάσει η πυρίτιδα τις μενουσες είναι ανάλογα τις πιέσεις που θα αναπτύξει μήπως αλλοιώσει σε μεγαλύτερο βαθμό την σφαιρικότητα των σκαγιων αλλά ακόμη και για αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την πυρίτιδα αλλά και από αλλούς παράγοντες όπως το αμορτισέρ στο βύσμα το κλείσιμο κλπ κλπ. Οπότε με δεδομένο ότι έχεις τις ίδιες αρχικές ταχύτητες και την ίδια κατάσταση στην σφαιρικότητα και δομή των σκαγιων και τις ιδιες καιρικές και ατμοσφαιρικες συνθήκες τότε οι μενουσες λογικά θα πρέπει να είναι οι ίδιες ακριβώς. Νομίζω αυτό θέλει να πει και ο @gvp9000 με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα.

Ρε Κωστα...ναι...το ξερω.
1.80×33 Νο7 και να ακους χρρρααατς πανω σε καρακάξα στα 30-35m.....είναι λογικο με 30°C Σεπτέμβρη μήνα...????
Έπεσε βεβαια, αλλα κ ηταν ΣΧΕΔΟΝ μισοζώντανη...
Δεν την ρίχνεις παιδί μου αυτή καλοκαίρι!!! Αυτή είναι χειμωνιάτικη μπαρούτι! Για ριξτει όπως την έχεις πρωί Γενάρη στα παπιά!!!

Στην ιστοσελίδα της Cheddite υπάρχει η CH6×32 και CH6×36...
Στην Ελλάδα πιά φέρανε;
Ρε Κωστα...ναι...το ξερω.
1.80×33 Νο7 και να ακους χρρρααατς πανω σε καρακάξα στα 30-35m.....είναι λογικο με 30°C Σεπτέμβρη μήνα...????
Έπεσε βεβαια, αλλα κ ηταν ΣΧΕΔΟΝ μισοζώντανη...
Αυτή η αναλογία ταιριάζει περισσότερο στην ×36 σε στήσιμο για γρήγορο φυσίγγι...

Στην ιστοσελίδα της Cheddite υπάρχει η CH6×32 και CH6×36...
Στην Ελλάδα πιά φέρανε;

Αυτή η αναλογία ταιριάζει περισσότερο στην ×36 σε στήσιμο για γρήγορο φυσίγγι...
Την ×32 εισάγουν....διοτι στα 35gr που το ειχα δοκιμασει, δινει 433m/s...οπότε είναι τα όρια της...

Το 1.80×33 που ανεφερα δινει 410 m/s.

Εμενα η CH6 σαν πυριτιδα για νορμαλ καιρους μου αρεσει...
Εχει ''στρωτές'' ταχυτητες και ικανοποιητικες ...παντα σε νορμαλ σεταπ...
Εαν δε την ''φορτωσεις''......εκει βγαζει κεντρί....
Για να μην ''χαλασω'' το θεμα....Θα ανεβασω στις βλητικες δοκιμες...2 δοκιμες για να δειτε τι εννοω...

Last edited:
Για μένα από 380 έως 405.( μεγάλο ρόλο παίζει το νούμερο σκαγιου. )

Σωστα !!! :)
V1,5- 390m/s = N9...Στα 390+ αρχιζουν παραμορφωσεις...συσωματωσεις..Στο 380 παιζει πολυ καλα σε
νορμαλ καιρους...
Στο κρυο παμε στο Ν8 και ''καθαρισαμε''...
Απο Ν7 και κατω...δωσε γκάζια...

Drago 32 k 36 εχει δουλεψει κανείς να μας πει εντυπωσεις;
Για τη Drago x 32 που ρωτούσες Στέλιο, δες εδώ τις δοκιμές του Μάριου σε βλητικό σταθμό:
(Η τέταρτη συνταγή είναι με Drago)

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Περί-Ταχυτήτων.3987/#post-685870

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Περί-Ταχυτήτων.3987/#post-686403

Πολύ αυξημένες ταχύτητες στα 2,5 μέτρα!

Last edited:
Παλικάρια χελπ!!! Πήρα μια mb32 κ είναι άλλο lot κ άλλο χρώμα! Τι παίζει?
Η νεότερη κ πιο κοκκινωπή παίζει στα ίδια με τη παλιά? Ποιος τις έχει δοκιμάσει?

Attachments

• IMG20230718153341.jpg
    IMG20230718153341.jpg
    196,2 KB · Προβολές: 55
  • IMG20230718153447.jpg
    IMG20230718153447.jpg
    293,6 KB · Προβολές: 55
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back