Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το κυνηγετικό κοινό έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να συρρικνώνεται. Παράλληλα συρρικνώνονται και τα κυνηγητικά καταστήματα.
Είτε τους αρέσει είτε όχι ένα σημαντικό τμήμα του ήδη συρρικνωμένου κυνηγητικού κόσμου ΔΕΝ αγοράζει εμπορικά φυσίγγια και φτιάχνει μόνο τα δικά του. Αν δεν έχει υλικά ο ιδιογομωτής για να φτιάξει τα φυσίγγια του δεν θα κυνηγήσει, ΔΕΝ θα αγοράσει εμπορικά. Θέλουν να χάσουν και αυτό το κυνηγητικό κοινό των ιδιογομωτών; Τους παιρνει;

Το κυνηγετικό κοινό έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να συρρικνώνεται. Παράλληλα συρρικνώνονται και τα κυνηγητικά καταστήματα.
.... Θέλουν να χάσουν και αυτό το κυνηγητικό κοινό των ιδιογομωτών; Τους παιρνει;
Ηδη οσοι ριχναμε ιδιογομωση σε τσιχλα, το κοψαμε.
Εγω πχ, εριχνα mb 32 χωρις σκεψη.
Εν τελη, νομιζω οτι δεν τους απασχολει ουτε αν κλεισουν καταστηματα ουτε αν ο ιδιογομωτης σταματησει να αγοραζει, ουτε τιποτα απο ολα αυτα.
Υπαρχουν αλλες μπιζνες με τεραστια κερδη που τους απασχολουν.
Φαινεται αλλωστε απο τις αποφασεις που παιρνουν τα τελευταια χρονια για το κυνηγι.

Είτε τους αρέσει είτε όχι ένα σημαντικό τμήμα του ήδη συρρικνωμένου κυνηγητικού κόσμου ΔΕΝ αγοράζει εμπορικά φυσίγγια και φτιάχνει μόνο τα δικά του. Αν δεν έχει υλικά ο ιδιογομωτής για να φτιάξει τα φυσίγγια του δεν θα κυνηγήσει, ΔΕΝ θα αγοράσει εμπορικά. Θέλουν να χάσουν και αυτό το κυνηγητικό κοινό των ιδιογομωτών; Τους παιρνει;
Λογικό δεν είναι ; Η επαρχία που κατέχει τη πλειοψηφία των κυνηγών έχει συρρικνωθεί και αυτό συνεχίζεται και στις μέρες μας η αστικοποίηση αντί να βαίνει μειούμενη συνεχίζει ακάθεκτη, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η μηδενική επαφή των νέων με τη φύση και εν γένει το κυνήγι εχει εκλειψει, για παράδειγμα τι ποσοστό νέων στην Αττική που είναι και αναλογικά με τη χώρα η πλειοψηφία έχει ως λόξα το κυνήγι η τελος πάντων μπορεί να το πράξει ; μιλάμε για μη υπολογίσιμο ποσοστό!

Εν τελη, νομιζω οτι δεν τους απασχολει ουτε αν κλεισουν καταστηματα ουτε αν ο ιδιογομωτης σταματησει να αγοραζει, ουτε τιποτα απο ολα αυτα.
Φαινεται αλλωστε απο τις αποφασεις που παιρνουν τα τελευταια χρονια για το κυνηγι.
Ακριβώς αυτό. Συμφωνώ 100%

Τους πολιτικούς δεν τους ενδιαφέρει να ανθίσει η ελληνική οικονομία. Αν τους ενδιέφερε θα καπνιζανε φουγάρα εργοστασίων στην Ελλάδα. Τους ενδιαφέρει μόνο η ΤΣΈΠΗ τους αυστηρά. Μας το έχουν κάνει λιανα από χρόνια αλλά είμαστε ρομαντικοί και δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Τώρα χρήμα στην τσέπη ΤΟΥΣ μπαίνει ζεστό από Μπίζνες Καλά Οργανωμένες ( ΜΚΟ) στα παπάρια τους τα υπόλοιπα.

Τους πολιτικούς δεν τους ενδιαφέρει να ανθίσει η ελληνική οικονομία. Αν τους ενδιέφερε θα καπνιζανε φουγάρα εργοστασίων στην Ελλάδα. Τους ενδιαφέρει μόνο η ΤΣΈΠΗ τους αυστηρά. Μας το έχουν κάνει λιανα από χρόνια αλλά είμαστε ρομαντικοί και δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Τώρα χρήμα στην τσέπη ΤΟΥΣ μπαίνει ζεστό από Μπίζνες Καλά Οργανωμένες ( ΜΚΟ) στα παπάρια τους τα υπόλοιπα.
Εδω προσπαθουν σιγα σιγα να σταματησει και ο πρωτογεννης τομεας.

Εδω προσπαθουν σιγα σιγα να σταματησει και ο πρωτογεννης τομεας.
Τι σιγά σιγά... Μέσα σε δέκα χρόνια έχει γκρεμιστεί το σύμπαν. Το μέλλον ανήκει στους καλούς σερβιτόρους και δεν το λέω υποτιμητικά, κάθε άλλο. Εγώ δίσκο δεν ξέρω να κρατάω αλλά δεν θα πεινάσω. Τους μεγαλύτερους λυπάμαι που δεν μπορούν να αλλάξουν δουλειά και τους συνταξιούχους των 450 ευρώ " αγροτικής σύνταξης" που φτάνει ίσα ίσα για τα φάρμακα τους.

Κανενας ιδιογωμοτης δεν θα κόψη το κυνηγι επιδει δεν υπάρχουν μπαρουτες να γεμίσει θα πάρει εμπορικα( αν το κάνει σημενει ότι δεν τον νιαζει το κυνηγι )…και εγώ έκοψα την ιδιογωμοση για τσιχλα αν ξανάρθει η mb32 μπορι να το ξανασκεφτώ αν συμφερει!!!!! … τους ιδιογωμοτες τους έχουν χεσμενους οι έμποροι όπως και οι εισαγωγείς

Πόσοι πιστεύουμε ότι είναι οι ιδιογομωτες στην πατρίδα μας?
3-4-5.000?
Είναι "αγορά"που μπορεί να επηρεάσει,να πιέσει?
Νομίζουμε ότι θα ληφθούν υπόψη από τους εμπόρους?
Εξαιρω 3-4 καταστήματα που ασχολούνται με το αντικείμενο...
Το "φαϊ"σε ότι αφορά το φυσιγγι βρίσκεται στο σκοπευτικό!
Τα φυσίγγια που θα ρίξει σε μια σεζόν ο κυνηγός της τσίχλας,θα τα ρίξει ο σκοπευτής σε 10 προπονήσεις!
Μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας!
Όποιος μπορεί,ας στοκαρει όσα υλικά μπορεί,για να έχει για κάποια χρόνια παραπάνω.

Δεν το λέω για να αβανταρω τους εμπόρους!!

Πόσοι πιστεύουμε ότι είναι οι ιδιογομωτες στην πατρίδα μας?
3-4-5.000?
Είναι "αγορά"που μπορεί να επηρεάσει,να πιέσει?
Νομίζουμε ότι θα ληφθούν υπόψη από τους εμπόρους?
Εξαιρω 3-4 καταστήματα που ασχολούνται με το αντικείμενο...
Το "φαϊ"σε ότι αφορά το φυσιγγι βρίσκεται στο σκοπευτικό!
Τα φυσίγγια που θα ρίξει σε μια σεζόν ο κυνηγός της τσίχλας,θα τα ρίξει ο σκοπευτής σε 10 προπονήσεις!
Μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας!
Όποιος μπορεί,ας στοκαρει όσα υλικά μπορεί,για να έχει για κάποια χρόνια παραπάνω.

Δεν το λέω για να αβανταρω τους εμπόρους!!
Έτσι είναι Γιάννη … η ιδιογωμοση είναι μερακι/χόμπι οποίος έχει όρεξη βγάζει ανετα ένα φυσηγγακι 32γρ με psb1για τσιχλα με 9,30€ Χρόνο να έχει

Ηλία, δεν είναι το κόστος το βασικό πρόβλημα, αλλα η ελλείψη.
Δηλαδή, ακόμα και αν εγώ μπορώ να φτιάξω τσιχλοφυσιγγα με 6€/κουτί, προτιμώ να αγοράσω με 10€/ κουτί παρά να ξοδέψω τα υλικά μου και να μη μπορώ να τα ξαναβρώ.

Last edited:
Ηλία, δεν είναι το κόστος το βασικό πρόβλημα, αλλα η ελλείψη.
Δηλαδή, ακόμα και αν εγώ μπορώ να φτιάξω τσιχλοφυσιγγα με 6€/κουτί, προτιμώ να αγοράσω με 10€/ κουτί παρά να ξοδέψω τα υλικά μου και να μη μπορώ να τα ξαναβρώ.
Εγώ έχω α1 s4 tecna a0 αλλά της έχω μόνο για τα παπια.. τσιχλα μόνο εμπορικα όχι για το κοστος όμως…άλλοι παράγοντες με οδήγησαν εκει

Λογικό δεν είναι ; Η επαρχία που κατέχει τη πλειοψηφία των κυνηγών έχει συρρικνωθεί και αυτό συνεχίζεται και στις μέρες μας η αστικοποίηση αντί να βαίνει μειούμενη συνεχίζει ακάθεκτη, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η μηδενική επαφή των νέων με τη φύση και εν γένει το κυνήγι εχει εκλειψει, για παράδειγμα τι ποσοστό νέων στην Αττική που είναι και αναλογικά με τη χώρα η πλειοψηφία έχει ως λόξα το κυνήγι η τελος πάντων μπορεί να το πράξει ; μιλάμε για μη υπολογίσιμο ποσοστό!
Δυστυχώς έτσι είναι. Βέβαια και η μείωση των θηραμάτων είναι και αυτό μια πραγματικότητα. Όταν δεν υπάρχουν περιορισμοί στα γειτονικά κράτη και βλέπεις εικόνες με χιλιάδες θηρευμένα πουλιά στη Τουρκία αλλα και μακρύτερα στην Ιορδανία (ολόκληρα δίχτυα σε φαραγγια με αμετρητες πιασμενες φάσσες) τι περιμένεις να ρθει κατά δω;

https://www.cms.int/raptors/en/news/towards-road-map-tackle-illegal-killing-birds-middle-east

Συν του οτι τα κρύα δεν βοηθάνε να κατέβουν πουλιά από τα βόρεια.

Ασφαλώς και το κόστος για το κηνύγι (οχι μόνο τα φυσίγγια) αποθαρρήνει και τους νέους, αλλά η απογοήτευση του να κάνεις τη μια εξόρμηση μετά από την άλλη και να μην βλέπεις όχι κάρπωση αλλά καν πτηνό εκτός από κοράκια...ε δεν βοηθάει.

Κανενας ιδιογωμοτης δεν θα κόψη το κυνηγι επιδει δεν υπάρχουν μπαρουτες να γεμίσει θα πάρει εμπορικα( αν το κάνει σημενει ότι δεν τον νιαζει το κυνηγι )…και εγώ έκοψα την ιδιογωμοση για τσιχλα αν ξανάρθει η mb32 μπορι να το ξανασκεφτώ αν συμφερει!!!!! … τους ιδιογωμοτες τους έχουν χεσμενους οι έμποροι όπως και οι εισαγωγείς
Εγώ θα το κάνω και ξέρω πολλούς που θα το κάνουν και όντως δε με νοιάζει το κυνήγι, ένα χόμπι είναι, θα βρω δέκα άλλα χόμπι, δούλος εγώ δε γίνομαι.

Status
Not open for further replies.
Back