Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στο φυσίγγι δυστυχώς επέτρεψε μου να έχω άλλη άποψη του νουμ ένα είναι η πυρίτιδα και το νουμ 2 είναι να βρεις ποια τάπα ταιριάζει στη κανη σου .Γιαυτο για φάσες δε θα ρισκάρω το βαρύ χειμώνα και θα ρίξω φυσίγγι με tecna για να μην κλάψω .Αφήνω τα πειράματα για άλλους και έχω δει αρκετά δάκρυα.Και συμφωνώ κατά το μεγαλύτερο μέρος ότι αν γεμίζεις μόνος για το ντουφέκι σου μπορείς να φτιάξεις ότι θέλεις με ότι θέλεις ασχέτως αν θα βγεις αναγκαστικά εκτός προδιαγραφών σε αναλογίες φορτίων κατασκευαστή

Όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω
Όλες οι πυρίτιδες δουλεύουν παντού με τροποποιήσεις.
Αυτό είναι το σωστό.
Από τη στιγμή που το βασικό συστατικό της πυρίτιδας είναι το εγκλωβισμένο οξυγόνο πως είναι ανεπηρέαστη από τις αλλαγές θερμοκρασίας;

Πάνω από τις μισές πυρίτιδες δηλαδή δεν δουλεύουν σε σκληρές συνθήκες.
Δουλεύουν όμως ας πούμε οι διβασικές αμερικάνικες που παρήγαγαν ταχύτητες των 360 μ/δ τουλάχιστον παλιότερα στα εμπορικά φυσίγγια.
Ενδιαφέρον.
Μια κατηγορία μόνες μη τις συγκρίνεις με ευρωπαϊκές δεν τις ξέρω δεν έχω άποψη γιαυτες οι Αμερικάνοι είναι μπροστά και σε φυσίγγια και σε κανες

Τα αμερικανικά φυσίγγια ακόμη κάτω από 400 έχουν και σκοτώνουν καλύτερα όπως και οι κανες των όπλων τους ας ψαχτουν οι Ευρωπαίοι να βρουν το γιατί εγώ γράφω διαπιστώσεις δικές μου και φίλων που ξέρω πως ντουφεκανε και τους εμπιστεύομαι.

Πάρε ένα εργοστάσιακο φυσιγγι με ςs4 που ειναι ποιο διαχειρισιμή γιατί sipe είναι λίγο σκληρότερη θα έλεγα .Και ρίξε όπου και όποτε θέλεις και πάρε οποιοδήποτε άλλο με μονοβασικη ευρωπαϊκό θα δεις ότι θα έρθει στιγμή που θα πετάξεις το δεύτερο ,το ποσό συχνά εξαρτάτε που ,πως, τι κυνηγάς.Δε γράφω κουτουρου να ξέρεις κυνηγάω με άνθρωπο παλιό κατασκευαστή και με καλά φυσίγγια που ακόμη έχει τις μηχανές.

Γιάννη αυτή την Ισπανίδα που ανέβασε ο φίλος την έχεις δουλέψει; ισχύει αυτό που αναφέρει ο πίνακας στα 50γρ 650 μπαρ;
Οτη βγαζη χαμηλά μπάρ ναι .στα 50γρ τώρα 650 μπάρ δεν το πιστεύω.εμενα σε 70ρη καληκα 2,15χ36 θέρισε πόλη μαλακό,και ταχύτητα 427 σηγκετροσης παρα πόλη καλές.γενηκα για εμένα από 34 γρ μεχρει και 50 με magnum αυτή δεν έχει αντίπαλο.αριστη και στα μικρά διαμετριματα σε κανονικό και magnum

Από τη στιγμή που το βασικό συστατικό της πυρίτιδας είναι το εγκλωβισμένο οξυγόνο πως είναι ανεπηρέαστη από τις αλλαγές θερμοκρασίας;
Απολύτως καμία πυρίτιδα δεν είναι ανεπηρέαστη από τις αλλαγές της θερμοκρασίας.
Αλλά δεν επηρεάζεται και όσο νομίζουμε ότι επηρεάζεται.

Τα βασικά συστατικά των πυρίτιδων είναι 1 για τις μονοβασικές και 2 για τις διβασικές.
Όλα τα υπόλοιπα συστατικά είναι για να δώσουν στην πυρίτιδα τις επιθυμητές ιδιότητες που θέλουμε να έχει.
Επίσης είναι σε πολύ μικρές ποσότητες.
Όλα αυτά τα υπόλοιπα συστατικά δεν αποδίδουν έργο.
Ούτε το σχήμα των κόκκων αποδίδει έργο.
Τι κάνουν ? πχ μειώνουν την φλόγα στο στόμιο, ρυθμίζουν την ταχύτητα καύσης, ελέγχουν την απορρόφηση υγρασίας, ελέγχουν την έναυση, και ένα σωρό άλλα πράγματα που είναι όλα μετρήσιμα.

Η ποσότητα της νιτροκυτταρίνης και της νιτρογλυκερίνης και ο ρυθμός που καίγονται αποδίδουν το έργο.
Σε χαμηλές θερμοκρασίες αυτό που αλλάζει είναι η ικανότητα έναυσης και η ταχύτητα καύσης.
Με αλλαγές στα χαρακτηριστικά του φυσιγγίου μπορείς να πάρεις ακριβώς το ίδιο έργο με οποιαδήποτε πυρίτιδα.
Ακόμα και οι διβασικές χρειάζονται τροποποιήσεις στο στήσιμο σε πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να πάρεις το ίδιο έργο.
Αν διαβάσετε ιδιογομωτικά αμερικάνικα βιβλία το γράφουν ξεκάθαρα.

Αλλά και το ίδιο ακριβώς έργο να παίρνεις από τους μείον 50 μέχρι τους 50 βαθμούς, πάλι θα έχεις μείωση στην απόδοση του φυσιγγίου σε συνθήκες ψύχους.
Και η μείωση αυτή, μαντέψτε, δεν οφείλεται στην πυρίτιδα.

Είναι λάθος ότι οι μονοβασικές δεν αποδίδουν στο κρύο ή στην υγρασία.
Σε λίγο θα βγουν και οι JK6 Bofors, Granular, Α0, Α1, Sokol, Drago, Aquila κτλ μάπα.
Ή μήπως αυτές δεν αποτελούνται κυρίως από νιτροκυτταρίνη ;
Ή δεν μπορείς να βγάλεις άχρηστο φυσίγγι με μια γνωστή διβασική ;
Γιατί τα αμερικάνικα φυσίγγια με διβασικές οι οποίες υπεραπλουστευμένα θα έλεγε κάποιος ότι μπορούν να αποδώσουν περισσότερο έργο δεν τα έχουν έτσι γεμισμένα ώστε να το παράξουν ;

Αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα ανοίξτε ένα ρώσικο εμπορικό φυσίγγι να γελάσετε.

Το συνολικό στήσιμο του φυσιγγίου και η επιλογή των υλικών είναι το Α και το Ω, όχι η πυρίτιδα που είναι γεμισμένο.

Απολύτως καμία πυρίτιδα δεν είναι ανεπηρέαστη από τις αλλαγές της θερμοκρασίας.
Αλλά δεν επηρεάζεται και όσο νομίζουμε ότι επηρεάζεται.

Τα βασικά συστατικά των πυρίτιδων είναι 1 για τις μονοβασικές και 2 για τις διβασικές.
Όλα τα υπόλοιπα συστατικά είναι για να δώσουν στην πυρίτιδα τις επιθυμητές ιδιότητες που θέλουμε να έχει.
Επίσης είναι σε πολύ μικρές ποσότητες.
Όλα αυτά τα υπόλοιπα συστατικά δεν αποδίδουν έργο.
Ούτε το σχήμα των κόκκων αποδίδει έργο.
Τι κάνουν ? πχ μειώνουν την φλόγα στο στόμιο, ρυθμίζουν την ταχύτητα καύσης, ελέγχουν την απορρόφηση υγρασίας, ελέγχουν την έναυση, και ένα σωρό άλλα πράγματα που είναι όλα μετρήσιμα.

Η ποσότητα της νιτροκυτταρίνης και της νιτρογλυκερίνης και ο ρυθμός που καίγονται αποδίδουν το έργο.
Σε χαμηλές θερμοκρασίες αυτό που αλλάζει είναι η ικανότητα έναυσης και η ταχύτητα καύσης.
Με αλλαγές στα χαρακτηριστικά του φυσιγγίου μπορείς να πάρεις ακριβώς το ίδιο έργο με οποιαδήποτε πυρίτιδα.
Ακόμα και οι διβασικές χρειάζονται τροποποιήσεις στο στήσιμο σε πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να πάρεις το ίδιο έργο.
Αν διαβάσετε ιδιογομωτικά αμερικάνικα βιβλία το γράφουν ξεκάθαρα.

Αλλά και το ίδιο ακριβώς έργο να παίρνεις από τους μείον 50 μέχρι τους 50 βαθμούς, πάλι θα έχεις μείωση στην απόδοση του φυσιγγίου σε συνθήκες ψύχους.
Και η μείωση αυτή, μαντέψτε, δεν οφείλεται στην πυρίτιδα.

Είναι λάθος ότι οι μονοβασικές δεν αποδίδουν στο κρύο ή στην υγρασία.
Σε λίγο θα βγουν και οι JK6 Bofors, Granular, Α0, Α1, Sokol, Drago, Aquila κτλ μάπα.
Ή μήπως αυτές δεν αποτελούνται κυρίως από νιτροκυτταρίνη ;
Ή δεν μπορείς να βγάλεις άχρηστο φυσίγγι με μια γνωστή διβασική ;
Γιατί τα αμερικάνικα φυσίγγια με διβασικές οι οποίες υπεραπλουστευμένα θα έλεγε κάποιος ότι μπορούν να αποδώσουν περισσότερο έργο δεν τα έχουν έτσι γεμισμένα ώστε να το παράξουν ;

Αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα ανοίξτε ένα ρώσικο εμπορικό φυσίγγι να γελάσετε.

Το συνολικό στήσιμο του φυσιγγίου και η επιλογή των υλικών είναι το Α και το Ω, όχι η πυρίτιδα που είναι γεμισμένο.
Τα είπες όλα τωρα.σημφονο απόλυτα

Και η δική μου άποψη αυτή είναι...

Διαφορές στα χαρακτηριστικά των πυρίτιδων υπάρχουν...όπως και σε όλα τα υλικά απάρτια του φυσιγγίου...

Αλλά με όλες μπορείς να βγάλεις φυσίγγι για όλους τους καιρούς, όλες τις εποχές...

Αρκεί ο μάγειρας να ξέρει να μαγειρεύει...

Π.χ...Με οποιοδήποτε "32αρα" πυρίτιδα μπορείς να κυνηγήσεις από τσίχλα μέχρι αγριογούρουνο...

Το σωστό "μαγείρεμα" είναι σαφώς σημαντικότερο από τα υλικά της μαγεριάς...

Άλλες πυρίτιδες οι Αμερικάνοι άλλες οι Ρώσοι άλλες οι Ευρωπαίοι.Σε ακραίες συνθήκες ψύχους θέλεις πολύ προοδευτικές και φορτωμένες πυρίτιδες και οι διβασικες εκεί θα αντιμετωπίσουν θέμα διότι λόγο της μεγάλης ποσότητας νιτριγλυκερινης γίνονται κολλώδεις.Τευοιες συνθήκες σπανίζουν βέβαια πλέον στην χώρα μας και δεν αφορούν όπως εξελίσεται η κατάσταση κανέναν ,αλλά τα υπερβολικά ποσοστά υγρασίας πάντα θα υπάρχουν και θα δυσκολεύουν το έργο κυρίως των μόνοβασικων .Τα στησίματα των Ρώσων και των Αμερικανών γίνονται με άλλα υλικά τα οποία δεν έχουμε εδώ επομένως το να λέμε κοίτα εκείνους κοίτα τους άλλους όταν έχουν κάτι διαφορετικό δεν έχει νόημα καθώς είναι πολύ ποιο συγκεριμενες και οι συνθήκες που κυνηγούν .Εδώ ξεκινάς με 0 βαθμούς και στις 1 το μεσημέρι είσαι γυμνός έχει 30 και στο ενδιάμεσο σε πολλά μέρη η υγρασία έχει ξεκινήσει από 75 έχει πέσει στο 60 και έχει πάει και ίσως για μια ώρα στο 90+ Έχουμε κλίμα που σε πολλά μέρη έχει μεγάλες αλλαγές τις οποίες έχω συναντήσει .Στις 2 τη νύχτα στα 1000 υψόμετρο αρχές Οκτώβρη ήμουν με τα σκυλιά αγκαλιά και έσπασαν τα δόντια μου από το κρύο μέχρι τις 8 στις 11 κυνηγούσα γυμνός στις 1 το μεσημέρι είχε 30 χώρια ότι ήταν όλα μούσκεμα μέχρι τις 10.00 το πρωί λες και έχει βρεξει ποιο φυσίγγι θα στανταρεις για πες μου που ενώ κάνει μπαμ μετά κάνει μπλουφ και μετά πάλι μπαμ.Εαν δε τα ζήσεις είναι εύκολα το να τα λες διαβάζοντας .Που υπάρχει αυτό στη Ρωσία η στην Αμερική γιατί από ότι βλέπω στα κυνήγια τους δε βλέπω κάποιον να ιδρώνει παρά όλοι είναι σαν αρκούδες ντυμένοι.Και εμείς ξεκινάμε με πατατουκα και καταλήγουμε ξεβρακωτοι η όπως καθόμαστε να κολλάνε τα ρούχα πάνω μας .

Τα είπες όλα τωρα.σημφονο απόλυτα
ναι ρε συ Γιάννη όπως είπε και ο Σπύρος ο μάγειρας κάνει την διαφορά αλλά ρωτάω τώρα εγώ αν στήσουμε 2 πυρίτιδες με τα ίδια χαρακτηριστικά πχ τέκνα με hi skor 800 σε ανάλογιες τέτοιες που στο ίδιο βάρος γωμοσης να έχουν τα ίδια μπαρ και ταχύτητες πιστεύεις πως θα έχουν την ίδια συμπεριφορά σε όλους τους καιρούς;

@Akboom δε νομίζω να είπε κανένας ότι και η πυρίτιδα δεν επηρεάζεται από το καιρό.
Πόσο όμως,που της χρεώνεται το σύνολο,της πτώσης απόδοσης του φυσιγγίου?
Το νόημα είναι ότι σ ένα σύνολο παραμέτρων στο φυσίγγι,και η πυρίτιδα μέσα σ' αυτούς, τροποποιείς κάποιον-κάποιους,χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις πυρίτιδα,ώστε να έχεις το ίδιο έργο σ όλους τους καιρούς!
Αυτό καταλαβαίνω εγώ...
Π.χ. σε δυσμενέστερο καιρό,πατάς παραπάνω το ρέλι,κόβεις κάλυκα, βάζεις μικρότερο νούμερο σκάγι,αλλάζεις καψούλι,σκληρότερο συγκεντρωτήρα κτλ...

Last edited:
@Akboom δε νομίζω να είπε κανένας ότι και η πυρίτιδα δεν επηρεάζεται από το καιρό.
Πόσο όμως,που της χρεώνεται το σύνολο,της πτώσης απόδοσης του φυσιγγίου?
Το νόημα είναι ότι σ ένα σύνολο παραμέτρων στο φυσίγγι,και η πυρίτιδα μέσα σ' αυτούς, τροποποιείς κάποιον-κάποιους,χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις πυρίτιδα,ώστε να έχεις το ίδιο έργο σ όλους τους καιρούς!
Αυτό καταλαβαίνω εγώ...
Π.χ. σε δυσμενέστερο καιρό,πατάς παραπάνω το ρέλι,κόβεις κάλυκα, βάζεις μικρότερο νούμερο σκάγι,αλλάζεις καψούλι,σκληρότερο συγκεντρωτήρα κτλ...
Ναι Δημήτρη μαζί σου και εγώ την ίδια πεπατημένη ακολουθώ αλλά βλέπεις ρε φίλε ένα Ρεμί είτε 42 είτε 52 ούτε πατήματα ούτε ρελια τα ίδια βγάζει χειμώνα καλοκαίρι εγώ άλλο θέλω το πρωί αλλο,το μεσημέρι που λέει ο λόγος πως να μην το χρεώσεις στην πυρίτιδα ύστερα όταν βαράς στον γάμο του Καραγκιόζη.

Ναι Δημήτρη μαζί σου και εγώ την ίδια πεπατημένη ακολουθώ αλλά βλέπεις ρε φίλε ένα Ρεμί είτε 42 είτε 52 ούτε πατήματα ούτε ρελια τα ίδια βγάζει χειμώνα καλοκαίρι εγώ άλλο θέλω το πρωί αλλο,το μεσημέρι που λέει ο λόγος πως να μην το χρεώσεις στην πυρίτιδα ύστερα όταν βαράς στον γάμο του Καραγκιόζη.
Μήπως η σύγκριση είναι άδικη?
Ίδια σκάγια έχει ο Αμερικανός? Ίδιο βύσμα? Ίδιο κάλυκα????
Και αλλάζει μόνο σε πυρίτιδα?
Πιστεύω ότι αδίκως lockάρουμε στη πυρίτιδα αποκλειστικά και τα ρίχνουμε όλα πάνω της...
Καλά κ κακά!
Ξέχνα την ιδιογόμωση για λίγο...
Το φυσίγγι εμποριου,"έναρξης"που κώλωσε το χειμώνα,του κατεβάζεις νούμερο σκαγιών (από 9 σε 8,7,π.χ.) και φτιάχνει! Ίσως όχι εντελώς,αλλά φτιάχνει,χωρίς να αλλάξεις κάτι άλλο....

ναι ρε συ Γιάννη όπως είπε και ο Σπύρος ο μάγειρας κάνει την διαφορά αλλά ρωτάω τώρα εγώ αν στήσουμε 2 πυρίτιδες με τα ίδια χαρακτηριστικά πχ τέκνα με hi skor 800 σε ανάλογιες τέτοιες που στο ίδιο βάρος γωμοσης να έχουν τα ίδια μπαρ και ταχύτητες πιστεύεις πως θα έχουν την ίδια συμπεριφορά σε όλους τους καιρούς;
Μην συγκρίνετε της αμερηκανες με ευρωπαϊκές καμία σχεση

Status
Not open for further replies.
Back