Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δηλαδή εννοείς ότι γεμίζεις 2 φυσίγγια με την ίδια φρέσκια πυρίτιδα, το ένα σε δωμάτιο με υγρασία 80% και το άλλο σε δωμάτιο με υγρασία 20% τα ρίχνεις και έχεις διαφορές στις αρχικές ταχύτητες ;
Φυσικά

Έχεις μετρήσει διαφορές ... % ;
Δεν έχω κάνει αλλαγή σε δωμάτιο όπως έγραψες, έχω κάνει όμως πιο πσλια στην ίδια μερα ανά 3 ώρες ρίξιμο σε ταχογράφο την ίδια συνταγή, η πιο μεγάλη διαφορά ήταν η πρωτη το πρωι με παγο με αυτή το μεσημέρι, 40 μ /δ περιπου σε αρχικές πιο κάτω το πρωι

Δεν έχω κάνει αλλαγή σε δωμάτιο όπως έγραψες, έχω κάνει όμως πιο πσλια στην ίδια μερα ανά 3 ώρες ρίξιμο σε ταχογράφο την ίδια συνταγή, η πιο μεγάλη διαφορά ήταν η πρωτη το πρωι με παγο με αυτή το μεσημέρι, 40 μ /δ περιπου σε αρχικές πιο κάτω το πρωι
Ίδια θερμοκρασία φυσιγγίου ;

Δημήτρη στη έναρξη που οι θερμοκρασίες είναι μεγαλύτερες ας πούμε 25 βαθμους το πρωί και 35 το μεσημέρι, αντιστοιχα θα έχουμε τόση διαφορά στην αρχική η θα είναι πιο μικρή;

Για πες κ εσυ την γνώμη σου, εξασκείς δική μου μέθοδο, αλλά θέλω να μάθω την δική σου γνώμη , επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες την απόδοση των μοντέρνων πυριτιδων η όπως λένε πολλοι ειδικοί δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ;;
Μη βιάζεσαι θα τα πω όλα κύριε ανακριτά, αλλά ήδη έχω πει τα περισσότερα .my man.

Επειδή δε μπορώ να σε "πιάσω"γιατί δεν ασχολουμε και πολύ καιρό με τη ιδιογομωση.... μήπως η υγρασία καθυστερεί κάπως την ανάφλεξη της πυριτιδας;
ασφαλώς! αλλά άμα έχεις μπαρούτη αδιάβροχη πως να την επηρεάσει;

σημειωτέον: ΟΛΕΣ οι πυρίτιδες έχουν ένα ποσοστό υγρασίας στην ΣΥΝΘΕΣΗ τους γύρω στο 1%

Κατά την εκπυρσοκρότηση ή την αποθήκευση;

Κατά την εκπυρσοκρότηση ελάχιστα κατά την αποθήκευση πολύ αλλά ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία αποθήκευσης.

Αποθήκευση σε ξηρό και δροσερό μέρος πάντα.
Κατα την εκπυρσοκροτηση φίλε

το ίδιο πράγμα λέτε!
θα το συνοψίσω ως "κατά την εκπυρσοκρότηση μετά από αποθήκευση"

να το σκεφτούμε τι συμβαίνει;;;;

να επιταχύνω λίγο την συζήτηση;

συμφωνούμε ότι η υγρασία επηρεάζει την ανάφλεξη της νιτροκυτταρίνης της πυρίτιδας και μάλιστα της μονοβασικής (με μη πλήρως ζελατινοποιημένη νιτροκυτταρίνη) καθότι η διβασική είναι πλήρως αδιαβροχοποιημένη

πως προκύπτει η υγρασία στην πυρίτιδα;;;;;

συμφωνούμε ότι η υγρασία επηρεάζει την ανάφλεξη της νιτροκυτταρίνης της πυρίτιδας και μάλιστα της μονοβασικής (με μη πλήρως ζελατινοποιημένη νιτροκυτταρίνη) καθότι η διβασική είναι πλήρως αδιαβροχοποιημένη

Απορροφάται από την ατμόσφαιρα.
Περισσότεροι και μεγαλύτεροι πόροι μεγαλύτερη απορρόφηση υγρασίας.

όταν στο περιβάλλον που κυνηγάμε εχει υψηλή υγρασία τότε αυτή μοιραία εισέρχεται και στο εσωτερικό της κάννης. Κατά την πυροδότηση του φυσιγγιού η γόμωση βγαίνοντας τον κάλυκα έρχεται σε επαφη με τα το εσωτερικό της καννης που είναι κατά ένα ποσοστό υγρή. λέω εγώ τωρα...

Μπορει καποιος να μου λυσει μια απορια που εχω ???

Οι Ρωσοι στους μειον 20 και 30 δεν λεω για περισσοτερους βαθμους με τι πυριτιδες κυνηγουν ....και πως ''δουλευουν'' οι πυριτιδες εκει ???
καρακοντρα δοση

όταν στο περιβάλλον που κυνηγάμε εχει υψηλή υγρασία τότε αυτή μοιραία εισέρχεται και στο εσωτερικό της κάννης. Κατά την πυροδότηση του φυσιγγιού η γόμωση βγαίνοντας τον κάλυκα έρχεται σε επαφη με τα το εσωτερικό της καννης που είναι κατά ένα ποσοστό υγρή. λέω εγώ τωρα...
Τότε στο επόμενο φυσιγγι (στις καραμπινες) δε θα υπάρχει προβλημα

Μπορει καποιος να μου λυσει μια απορια που εχω ???

Οι Ρωσοι στους μειον 20 και 30 δεν λεω για περισσοτερους βαθμους με τι πυριτιδες κυνηγουν ....και πως ''δουλευουν'' οι πυριτιδες εκει ???
Φίλε μου να τελειώσουμε πρώτα την άλλη κουβέντα πριν πιάσουμε τους ρωσσους και τις μπαρούτες τους;;;
συζητάμε για την υγρασία αν θέλεις πες μας τι νομίζεις
ευχαριστώ για την κατανόηση

Φίλε μου να τελειώσουμε πρώτα την άλλη κουβέντα πριν πιάσουμε τους ρωσσους και τις μπαρούτες τους;;;
Ας την θεωρια, και παρε κανα 16αρι, να γεμιζουμε μαζι .my man.

ΟΚ. Απλα πολυ απλα γνωριζω οτι γνωρισουν οι περισσοτεροι κυνηγοι....δουλευω διβασικες και μονο
διβασικες στην φουλ υγρασια...

Ακριβως αυτο , είναι σαν να αναβεις φωτιά σε υγρά ξυλα

Status
Not open for further replies.
Back