Θα πω αυτο που απεδωσε....πολλες φορες....το 12βολο το μαυρο winchester 3" !!Με ποια πυριτιδα ;
Θα πω αυτο που απεδωσε....πολλες φορες....το 12βολο το μαυρο winchester 3" !!Με ποια πυριτιδα ;
Όλες οι αμερικανικές διβασικες είναιΘα πω αυτο που απεδωσε....πολλες φορες....το 12βολο το μαυρο winchester 3" !!
Δεν το ηξερα αυτο!Αυτο εχει μεσα πυριτιδα σαν μικρες πετρουλες (αν μου επιτραπει η εκφραση) και αν θυμαμαι καλα σε ενα που ειχα κανει και παρουσιαση ειναι διαφορετικη απο τα κοκκινα win, remington.....και 2.8γραμμαρια περιπουΌλες οι αμερικανικές διβασικες είναι
Η οποια εξαρτατε αποκληστηκα απο την θερμοκρασια περηβαλοντος...Τα έχω γράψει πολλες φορες αλλά μάλλον δεν γίνεται πιστευτο η ο καθένας απλά έχει την γνώμη του, κ καλα κάνει φυσικά, η θερμογονος απόδοση της κάθε πυριτιδας είναι το μυστικό για την απόδοση της σε πολυ υγρο κ ψυχρό περιβαλλον
Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να το ορίσεις σωστά !Εδω εχω και εγω μια απορια παραπλησια.....οταν η μια πυριτιδα εχει θερμικη αποδοση (δεν ξερω αν την λεω σωστα) Α++ και και η αλλη πυριτιδα Α (τυχαια μοναδα το Α++ & το Α)......σε συνθηκες υγρασιας και χαμηλων θερμοκρασιων οπου θα απορροφηθει μερος αυτης της θερμικης αποδοσης η μια δεν θα εχει καλυτερη αποδοση απο την αλλη?
Την βρηκα.....Με ποια πυριτιδα ;
Συμφωνώ 100%Έχω φιλαράκια ιδιογομωτές, τσιχλάδες – κατοίκους Αττικής με τις καλύτερες κλιματικές συνθήκες στην ΥΦΗΛΙΟ που παιδεύονται να γεμίσουν την Sipe στα 1,44615γρ κι όχι στα 1,144616 γρ και να κλείσουν τον ΝομπελΣπορ στα 58,1587 κι όχι στα 58,1586 χιλ για κρύο κι υγρασία λένε……. ενώ με μια ισπανική θα κάνανε την δουλειά τους ευκολότερα και φτηνότερα…
Φίλε οι ισπανικές στην υγρασία είναι σαν να κλεινουν διακόπτη, δεν μπορουν να κοντραρουν τις διβασικες σε υγρασία κ κρυοΣυμφωνώ 100%
Ίσως η πιο σημαντική πληροφορία της ημέρας.Όλες οι αμερικανικές διβασικες είναι
Παντα θα εχει καλυτερη αποδοση η μια απο την αλλη, Εσυ εθεσες αυτον τον αρχικο ορο. Και οι δυο θα εχουν απωλεια σε υγρ -χαμ θερμ, αλλα αυτη που παντα παραγει μεγαλυτερο θερμικο φορτιο , θα διατηρησει και ικανοποιητικο. Η αλλη θα πεσει κατω απο τη ...βασηΕδω εχω και εγω μια απορια παραπλησια.....οταν η μια πυριτιδα εχει θερμικη αποδοση (δεν ξερω αν την λεω σωστα) Α++ και και η αλλη πυριτιδα Α (τυχαια μοναδα το Α++ & το Α)......σε συνθηκες υγρασιας και χαμηλων θερμοκρασιων οπου θα απορροφηθει μερος αυτης της θερμικης αποδοσης η μια δεν θα εχει καλυτερη αποδοση απο την αλλη?
Μην το λες με σιγουριά φίλε Δημήτρη, εμείς εδώ με υγρασία το λιγότερο 75%,το λιγότερο!!!! Κυνηγάμε παπί σε λάσπη και σε πούσι που δεν βλέπουμε ώρες ώρες ούτε στα 5 μέτρα με Ισπανίδες και δεν έχουμε πρόβλημα κανένα.Φίλε οι ισπανικές στην υγρασία είναι σαν να κλεινουν διακόπτη, δεν μπορουν να κοντραρουν τις διβασικες σε υγρασία κ κρυο
Με ποιά ισπανική ακριβώς;;;Μην το λες με σιγουριά φίλε Δημήτρη, εμείς εδώ με υγρασία το λιγότερο 75%,το λιγότερο!!!! Κυνηγάμε παπί σε λάσπη και σε πούσι που δεν βλέπουμε ώρες ώρες ούτε στα 5 μέτρα με Ισπανίδες και δεν έχουμε πρόβλημα κανένα.
Σαφώς! δεν λέω τίποτε διαφορετικό, η κάννη κρυώνει το φυσίγγι και την πυρίτιδα του. Έτσι επηρεάζεται το παραγόμενο έργο...Δε προσπαθώ να αποδείξω ότι έχεις άδικο και ούτε θα απαντήσω γιατί δεν ξέρω.
Αλλά αν θυμάμαι καλά η πυρίτιδα καίγεται στους πρώτους 30 περίπου πόντους της κάνης....όταν λοιπόν κυνηγάμε στους 0 βαθμούς το μέταλλο της κάνης έχει κι αυτό μια Α θερμοκρασία οπότε ίσως να επηρεάζει τη καυση της.....
τα άλλα δύο ποιά είναι;;;; με τρώει η περιέργειαΤο τρίτο καλύτερο μήνυμα που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα στο φόρουμ.
ασφαλώς!Εδω εχω και εγω μια απορια παραπλησια.....οταν η μια πυριτιδα εχει θερμικη αποδοση (δεν ξερω αν την λεω σωστα) Α++ και και η αλλη πυριτιδα Α (τυχαια μοναδα το Α++ & το Α)......σε συνθηκες υγρασιας και χαμηλων θερμοκρασιων οπου θα απορροφηθει μερος αυτης της θερμικης αποδοσης η μια δεν θα εχει καλυτερη αποδοση απο την αλλη?
ίδιες παρατηρήσεις κι εγώ!Καλησπέρα παίδες......... επιτρέψτε μου να καταθέσω την γνώμη μου! Κυνηγάω σαράντα χρόνια και λίγο και διαφορές στην απόδοση των φυσιγγίων είδα μόνο σε πολύ ακραίες θερμοκρασίες , μιλάω για -13,-15,-18 κ.λ.π. ....... Γιάννινα είν' αυτά! Πάντα έβρισκα ένα καλό φυσιγγι και κυνηγούσα με όλους τους καιρούς χωρίς πρόβλημα σε κρύα και υγρασίες! Τα εμπορικά που κυνηγούσα είχαν επί το πλείστον μονοβασικες πυρίτιδες! Θυμάμαι φυσίγγια με Σοκολ Πολωνίας,που κεντούσαν ........ Τα Άρτεμις της Πυρκαλ όταν είχαν GM3 ,τα AZ20 της Maionci ,τα formula 206 της ίδιας,τα ροτβαιλ τα Ελληνικά όταν ήταν 32 γραμμάρια κλπ! Παράπονα με υγρασίες και εδώ έχουμε πολύ υγρασία,δεν είχα ούτε στην Πέρδικα ,που κυνηγάω πολύ ούτε στη φασα,ούτε στη μπεκάτσα........... Πιστεύω ότι ένα φυσιγγι όταν είναι καλοφτιαγμένο αποδίδει παντού.......... Φολες φυσίγγια βέβαια παρά πολλά,τα περισσότερα ,χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι φταίει η πυρίτιδα που είναι γεμισμένα!Αλλά πράγματα φταίνε ........κακή κατασκευή , ποιότητα υλικών ,σκαγιων κλπ!
συμφωνώ ως προς το ψυχρό ως προς το υγρό χμμμμμμΤα έχω γράψει πολλες φορες αλλά μάλλον δεν γίνεται πιστευτο η ο καθένας απλά έχει την γνώμη του, κ καλα κάνει φυσικά, η θερμογονος απόδοση της κάθε πυριτιδας είναι το μυστικό για την απόδοση της σε πολυ υγρο κ ψυχρό περιβαλλον
Και πολυβασικές με του κόσμου τα χημικά πρόσθετα που κάνουν φουρνέλο την νιτρογλυκερίνη....Όλες οι αμερικανικές διβασικες είναι
Ναι ισχύει για όλα τα αμερικανικαΊσως η πιο σημαντική πληροφορία της ημέρας.
Τεράστιες διαφορές σε κλιματολογικές συνθήκες (από ερήμους μέχρι Αλάσκα) και κατέληξαν αποκλειστικά σε διβασικές.
Αυτό από μόνο του κάτι σημαίνει. !!!
Δημήτρη πόσο σίγουρο είναι αυτό και ισχύει για όλα τα φυσίγγια της Αγίας Τριάδας ;
Rem, Win, Fed ...