Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτο δεν το ξερο εγω.το μονο που ξερο σιγουρα οτι σε συνδιασμο με τα παλια καψουλια με βροντοδι υδραγηρο εκαναν της κανες σφυγκοφωλιες
Ξέρει κάποιος γιατί οι διβασικές είναι πιο διαβρωτικές για τα μέταλλα της κάνης.
Δεν είμαι σε mood διαβάσματος :)

Ξέρει κάποιος γιατί οι διβασικές είναι πιο διαβρωτικές για τα μέταλλα της κάνης.
Δεν είμαι σε mood διαβάσματος :)
Καλημέρα, οι διβασικές κατά την καύση τους ανεβάζουν πολύ ψηλές θερμοκρασίες και είναι η κύρια αιτία πού θεωρούνται διαβρωτικες. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι ψηλότερες από την θερμοκρασία τήξης των ατσαλιων των κανων, και γίνονται ανεκτές λόγω της συντομίας πού διαρκεί η καύση (2 με 3 χιλιοστά του δευτερολεπτου). Το ίδιο σε μικρότερο βαθμό ισχύει για τις μονοβασικες. Στις μέρες μας τα κατάλοιπα της καύσης ( πού στις διβασικές παλιότερα ήταν πολύ όξινα και διαβρωτικα), είναι σχεδόν αδρανή και δεν διαφέρουν από αυτά των μονοβασικων. Η χρωμιωση προστατεύει περαιτέρω, αλλά και αυτή έχει μικροπορους και σε τελική ανάλυση αν το ατσάλι της κάνης δεν είναι ανθεκτικό στην διάβρωση και την οξείδωση μια φθορά θα υπάρξει. Η κύρια αιτία για τις οξειδώσεις στις κανες δεν είναι οι πυριτιδες αλλά τα καψυλια,ακόμα και τα σύγχρονα << ινοξ>> έχουν όξινα κατάλοιπα πού όντας υγροσκοπικα αν δεν καθαρίζεται η κάνη και δεν λιπαινεται με τα κατάλληλα λάδια πού τα εξουδετερωνουν, σε βάθος χρόνου και ανάλογα την ποιότητα των κανων θα προκύψουν προβλήματα.

Sipe σε κανα-δυό εμπορικά με νορμάλ καιρούς, δεν μου άρεσε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα, ακούγονται τα καλύτερα.
Ίσως το στήσιμο να μην ήταν το σωστό.
Έτσι λένε αυτοί που ξέρουν ...
Τη πρωτη φορα τα πηρα μετα απο προτροπη του πατερα μου, που τη γεμιζε χρονια. Τη δευτερη φορα μετα απο καλα λογια που ειχα ακουσει, πηγα και πηρα ολοκληρο κιβωτιο μιας και θα ανεβαινα Αθηνα για διημερο κυνηγι. Σε μενα δεν εκατσαν καλα, δεν αμφιβαλλω οτι αλλος μπορει να τα λατρευει και ισως και με το δικιο του

Mαριε τα πραγματα ειναι απλα φιλε μου!!!!
Δοκιμες με φυσιγγια απο το ψυγειο και χιονια εξω δλδ μηδεν ή +2 βαθμους εχω κανει....
Η διβασικη δεν πηρε χαμπαρι ( τεκνα ) ενω η Μ92ς εχασε 44μ/δ απο την αρχικη της ταχυτητα....και αν
θυμαμαι καλα....υγρασια στο 97% εκεινη την ημερα.
Τωρα οποιος εχει αμφιβολιες για την υγρασια ....μπορει να κανει δοκιμες με νορμαλ θερμοκρασια...αλλα
με φουλ υγρασια...
Απλα πραγματα φιλε μου!!!! :)

έριξα δοκιμαστικά 2 κουτάκια την Κυριακή που μας πέρασε μετά απο προτροπή φίλου,δεν τρελάθηκα ,βέβαια είναι και προσωπικό το πώς θα σου κάτσει ένα φυσίγγι,την sipe ποτέ δεν την συμπάθησα....

θα μείνω στην αγαπημένη μου S4 για τα δύσκολα !

Παυλο δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορά μεταξυ ς4 και sipe.....kαι οι δυο πυριτιδες αποδιδουν το ΙΔΙΟ
ΚΑΛΑ.....
Θεμα στησιματος και δοσολογιας βρισκονται οι διαφορες που σε απογοητευουν φιλε!!!!

Εχω να θυμαμαι 2 καταστροφικα κυνηγια , το ενα στην Πελασγια με εκατονταδες τσιχλες κυριολεκτικα, και το αλλο πριν 2-3 δεκαετιες με αντιστοιχους αριθμους απο συκοφαγους. Δυστυχως και στις 2 περιπτωσεις κρατουσα μονο ενος ειδους φυσιγγια, εκεινα με τη SIpe, και στις 2 περιπτωσεις χτυπαγα 100αρια στο τρεξιμο για τα τραυματισμενα. Στο ενδιαμεσο επεσε στα χερια μου περιπου 1 κιλο Sipe, την οποια δοκιμασα με καποιες συνταγες, καμμια ομως δε με αφησε ευχαριστημενο. Οποτε αποφασισα οτι δεν ειναι ολα για ολους, και οση ειχε απομεινει τοτε την χαρισα
Επειδή ετοιμάζομαι για αγορά πυρίτιδας και η μια από αυτές που καταστάλαξα είναι η sipe θα επιμείνω λίγο!
Τα φυσίγγια ήταν ιδιογόμωση ή του εμπορίου ?
Αν ήταν του εμπορίου άνοιξες κάποιο? Μήπως θυμάσαι βάρος σκαγιών και γόμωσης ?

Επειδή ετοιμάζομαι για αγορά πυρίτιδας και η μια από αυτές που καταστάλαξα είναι η sipe θα επιμείνω λίγο!
Τα φυσίγγια ήταν ιδιογόμωση ή του εμπορίου ?
Αν ήταν του εμπορίου άνοιξες κάποιο? Μήπως θυμάσαι βάρος σκαγιών και γόμωσης ?
Mην σε παρω στο λαιμο μου, εχω φιλους που ορκιζονται στο ονομα της. Τα πρωτα ηταν εγχωριου κατασκευαστη, τα δευτερα ηταν εισαγωγης. Στο ενδιαμεσο εριξα περιπου και 600-700 γρ απο διαφορες συνταγες που αλιευσα απο γνωστους-φιλους και διαδικτυο.

Μετρημα δεν εκανα σε κανενα, ξερω μονο πως ηταν 32 γρ

Mαριε τα πραγματα ειναι απλα φιλε μου!!!!
Δοκιμες με φυσιγγια απο το ψυγειο και χιονια εξω δλδ μηδεν ή +2 βαθμους εχω κανει....
Η διβασικη δεν πηρε χαμπαρι ( τεκνα ) ενω η Μ92ς εχασε 44μ/δ απο την αρχικη της ταχυτητα....και αν
θυμαμαι καλα....υγρασια στο 97% εκεινη την ημερα.
Τωρα οποιος εχει αμφιβολιες για την υγρασια ....μπορει να κανει δοκιμες με νορμαλ θερμοκρασια...αλλα
με φουλ υγρασια...
Απλα πραγματα φιλε μου!!!! :)
Νίκο υπάρχουν 2 κινήσεις.
Από το φυσίγγι μέχρι το στόμιο (άντε στο 1.5μ) και από το στόμιο μέχρι τον στόχο.
Εσωτερική, εξωτερική βλητική.
Γεμίζεις λοιπόν 2 ίδια φυσίγγια με τα ίδια υλικά και τα ρίχνεις με το ιδιο όπλο.
Φροντίζεις η θερμοκρασία φυσιγγίου και η εξωτερική θερμοκρασία και ατμοσφαιρική πίεση να είναι περίπου ίδιες.

Το μόνο που αλλάζει να είναι η υγρασία της ατμόσφαιρας.
1η ερώτηση. Θα υπάρχουν διαφορές στις αρχικές ταχυτητες ; πόσες περίπου ;
2η ερώτηση. Θα υπάρχει διαφορά στην διάτρηση ; πόση περίπου ;

Θα σε κάνω να αγοράσεις και βαρόμετρο τώρα ... :) :) :)

Για την θερμοκρασία δεν το συζητώ ... Επηρεάζει, ειδικά τα κατεψυγμένα φυσίγγια ... Την υγρασία ψάχνουμε γι αυτό κρατάμε τα υπόλοιπα σταθερά ή περίπου σταθερά.

Last edited:
Στέφανε, οι διβασικές όπως η sipe είναι για ίδιο γόμωση, καμία αυτόματη μηχανή δεν μπορεί να τις χειριστεί με ακρίβεια. Αν είναι για κυνήγι όπου ρίχνουμε πολλά φυσίγγια νομίζω καλύτερα μια μονοβασικη. Η sipe είναι η καλύτερη επιλογή για 33με 36 γραμμάρια σε υγρασία και στο κρύο και στην ζέστη.

Νίκο υπάρχουν 2 κινήσεις.
Από το φυσίγγι μέχρι το στόμιο (άντε στο 1.5μ) και από το στόμιο μέχρι τον στόχο.
Εσωτερική, εξωτερική βλητική.
Γεμίζεις λοιπόν 2 ίδια φυσίγγια με τα ίδια υλικά και τα ρίχνεις με το ιδιο όπλο.
Φροντίζεις η θερμοκρασία φυσιγγίου και η εξωτερική θερμοκρασία και ατμοσφαιρική πίεση να είναι περίπου ίδιες.

Το μόνο που αλλάζει να είναι η υγρασία της ατμόσφαιρας.
1η ερώτηση. Θα υπάρχουν διαφορές στις αρχικές ταχυτητες ; πόσες περίπου ;
2η ερώτηση. Θα υπάρχει διαφορά στην διάτρηση ; πόση περίπου ;

Θα σε κάνω να αγοράσεις και βαρόμετρο τώρα ... :) :) :)

Για την θερμοκρασία δεν το συζητώ ... Επηρεάζει, ειδικά τα κατεψυγμένα φυσίγγια ... Την υγρασία ψάχνουμε γι αυτό κρατάμε τα υπόλοιπα σταθερά ή περίπου σταθερά.

OK .....Τις δοκιμες με τα φυσιγγια απο το ψυγειο και το χιονι που ειχε στις περσινες δοκιμες τα εχεις δει
τα αποτελεσματα....
Δεν χρειαζεται να αγορασω βαρομετρο.....Εδω καθε πρωι εχουμε 100% υγρασια.....ειναι σαν να εχει βρεξει!!!
ΛΟΙΠΟΝ....2 Φυσιγγια με ΤΕΚΝΑ στα 36 γραμμαρια...Ν5
2 Φυσιγγια με Α1 ΣΠΕΣΙΑΛ στα 36 γραμμαρια Ν5
2 Φυσιγγια με ΜΒ36 στα 36 γραμμαρια Ν5
Και απο 2 φυσιγγια με SIPE - A1 απλη - ΜΒ32 στα 32 γραμμαρια με Ν8,5 ΣΚΑΓΙΑ.
Ολα σε ΝΟΡΜΑΛ ΣΕΤΑΠ.....
Τι λες.....ριχνοντας τα ολα με το ιδιο οπλο - τσοκ - την ιδια ωρα , στο ιδιο μερος....θα βγαλουμε ακρη ???

Και λεω νορμαλ σεταπ.....γιατι οι Ρωσοι για να δουλεψει η Α1 την απλη στους μειον βαθμους..... την
φορτωνουν στο 1,80Χ28 και 1,85Χ30...ΔΛΔ....Τυφλα να εχει η κοντρα δοση.... :D
Και οτι γραφω ειναι επιβεβαιωμενο.....για μειον 20-25 βαθμους λεω.

ΥΓ . Εαν εχεις καποια καλυτερη ιδεα ριχτει.... φιλε!!!!

Στέφανε, οι διβασικές όπως η sipe είναι για ίδιο γόμωση, καμία αυτόματη μηχανή δεν μπορεί να τις χειριστεί με ακρίβεια. Αν είναι για κυνήγι όπου ρίχνουμε πολλά φυσίγγια νομίζω καλύτερα μια μονοβασικη. Η sipe είναι η καλύτερη επιλογή για 33με 36 γραμμάρια σε υγρασία και στο κρύο και στην ζέστη.
και όμως έριχνα ένα φυσίγγι με S4 στα 32γρ που ήταν φωτιά ,το έβγαζε ο fantom κουτουζής σε πράσινο κουτί μαυρα γράμματα S4 και το φυσίγγι σε μπλέ κάλυκα,,ότι καλύτερο έχω ρίξει

πρέπει να βρω την γεμισιά κάπου πρέπει να έχω και πρόχειρα μερικά φυσίγγια να δω αν μπορέσω να βγάλω μερικά

Δημήτρη για το κρύο ισχύει σίγουρα
Για την υγρασία, έχω τις αμφιβολίες μου, το ζήτημα είναι ότι τόσοι πολλοί Έλληνες κυνηγοί που πιστεύουν ότι επηρεάζει πολύ η υγρασία, το έχουν διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, είναι φαινόμενο αυθυποβολής ή έχουν πέσει θύματα ιταλιάνικου μαρκετινγκ;
τείνω να πιστέψω ότι ισχύουν και τα τρία μαζί
Παρόλο που δεν το έχω διαπιστώσει προσωπικά θα δεχτώ τις αντίθετες απόψεις....
Πάντως πιστεύω - δεν πιστεύω... ερευνώ....
Παρόμοιες ανησυχίες πιστεύω πως έχει κι Βασίλης...
Κατά τα άλλα δεν είμαι "οπαδός" της Α ή της Β μπαρούτης ή των μονοβασικών ούτε έχω πρόθεση να ξεκινήσω καμιά ηλίθια οπαδική κόντρα τύπου Μπενελάκηδες εναντίον μπερετάκηδων.......
Πάντα κουβέντα κάνουμε, κ μιας κ το είπες μπενελι οπλο πλεον δεν έχω , εγώ φίλε σε δυο πραγματα πιστευω , στον πινακα κ στον ταχογράφο, κ τα δυο δεν λένε ποτε ψέμματα

Έγραψε κ ένας άνθρωπος το σωστό φορτίο της Sipe,η γνώμη μου φίλε είναι ότι ο λόγος που αποφεύγονται οι διβασικες στα εμπορικά είναι το πολυ μεγάλο κόστος αγοράς κ οχι το θέμα του χειρισμού στις μηχανές, αυτό λυνεται πανευκολα

Καλημέρα, οι διβασικές κατά την καύση τους ανεβάζουν πολύ ψηλές θερμοκρασίες και είναι η κύρια αιτία πού θεωρούνται διαβρωτικες. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι ψηλότερες από την θερμοκρασία τήξης των ατσαλιων των κανων, και γίνονται ανεκτές λόγω της συντομίας πού διαρκεί η καύση (2 με 3 χιλιοστά του δευτερολεπτου). Το ίδιο σε μικρότερο βαθμό ισχύει για τις μονοβασικες. Στις μέρες μας τα κατάλοιπα της καύσης ( πού στις διβασικές παλιότερα ήταν πολύ όξινα και διαβρωτικα), είναι σχεδόν αδρανή και δεν διαφέρουν από αυτά των μονοβασικων. Η χρωμιωση προστατεύει περαιτέρω, αλλά και αυτή έχει μικροπορους και σε τελική ανάλυση αν το ατσάλι της κάνης δεν είναι ανθεκτικό στην διάβρωση και την οξείδωση μια φθορά θα υπάρξει. Η κύρια αιτία για τις οξειδώσεις στις κανες δεν είναι οι πυριτιδες αλλά τα καψυλια,ακόμα και τα σύγχρονα << ινοξ>> έχουν όξινα κατάλοιπα πού όντας υγροσκοπικα αν δεν καθαρίζεται η κάνη και δεν λιπαινεται με τα κατάλληλα λάδια πού τα εξουδετερωνουν, σε βάθος χρόνου και ανάλογα την ποιότητα των κανων θα προκύψουν προβλήματα.
Ποια ειναι η πιο θερμογονος από τρεις φίλε Λευτέρη ;

OK .....Τις δοκιμες με τα φυσιγγια απο το ψυγειο και το χιονι που ειχε στις περσινες δοκιμες τα εχεις δει
τα αποτελεσματα....
Δεν χρειαζεται να αγορασω βαρομετρο.....Εδω καθε πρωι εχουμε 100% υγρασια.....ειναι σαν να εχει βρεξει!!!
ΛΟΙΠΟΝ....2 Φυσιγγια με ΤΕΚΝΑ στα 36 γραμμαρια...Ν5
2 Φυσιγγια με Α1 ΣΠΕΣΙΑΛ στα 36 γραμμαρια Ν5
2 Φυσιγγια με ΜΒ36 στα 36 γραμμαρια Ν5
Και απο 2 φυσιγγια με SIPE - A1 απλη - ΜΒ32 στα 32 γραμμαρια με Ν8,5 ΣΚΑΓΙΑ.
Ολα σε ΝΟΡΜΑΛ ΣΕΤΑΠ.....
Τι λες.....ριχνοντας τα ολα με το ιδιο οπλο - τσοκ - την ιδια ωρα , στο ιδιο μερος....θα βγαλουμε ακρη ???

Και λεω νορμαλ σεταπ.....γιατι οι Ρωσοι για να δουλεψει η Α1 την απλη στους μειον βαθμους..... την
φορτωνουν στο 1,80Χ28 και 1,85Χ30...ΔΛΔ....Τυφλα να εχει η κοντρα δοση.... :D
Και οτι γραφω ειναι επιβεβαιωμενο.....για μειον 20-25 βαθμους λεω.

ΥΓ . Εαν εχεις καποια καλυτερη ιδεα ριχτει.... φιλε!!!!
Δεν χρειάζονται τόσα πολλά φυσίγγια.
Καταρχήν δεν μας ενδιαφέρει η θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επίσης δεν θέλουμε κατεψυγμένα φυσίγγια.

Το ερώτημα είναι ... κρατώντας όλες τις παραμέτρους σταθερές εκτός από την υγρασία, έχουμε μεταβολή στην αρχική ταχύτητα και στην τελική ταχύτητα των σκαγιών ;
Το πρώτο θα το βρούμε με τον ταχογράφο και το δεύτερο θα μας το πει (το excel ή) η διάτρηση σε χαρτί.

Αν θες φτιάχνεις 2 ή 4 ίδια φυσίγγια από τα οποία τα μισά θα πέσουν σε χαμηλή υγρασία (30-40%) και τα υπόλοιπα σε υψηλή υγρασία (90-100%).
Φτιάξε ότι φυσίγγια θες. Ούτε η πυρίτιδα παίζει ρόλο οπότε χρησιμοποίησε όποια θες μονοβασική ή διβασική ...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ !!! ίδια θερμοκρασία φυσιγγίων, ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος όποια και να είναι αυτή (πχ 15 βαθμοί, άντε να έχεις μια διαφορά 2-3 βαθμούς) και επίσης στην ίδια ατμοσφαιρική πίεση (εδώ κόλλαγε το βαρόμετρο).

Αν έχουμε ίδιες αρχικές και ίδια διάτρηση η υγρασία δεν παίζει σημαντικό ρόλο.
Αν έχουμε διαφορές ... παίζει.
(Αν έχεις ίδιες αρχικές και ίδια φυσίγγια θα έχεις και ίδια διάτρηση (όταν αλλάζει μόνο η υγρασία) ... να είσαι 100% σίγουρος)
Οπότε μπορούμε να απλοποιήσουμε το πείραμα μετρώντας μόνο αρχικές)

Το να πετύχεις ίδιες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ίδιες θερμοκρασίες φυσιγγίων (ουσιαστικά πυρίτιδας εντός φυσιγγίων), ίδια ατμοσφαιρική πίεση αλλά ακραίες τιμές στην υγρασία είναι το πιο δύσκολο σε αυτό το πείραμα.
Ο Μάριος λογικά το έχει κάνει και δεν είδε διαφορές ...
Ούτε και εγώ πιστεύω ότι θα υπάρχουν διαφορές ...
Αν έχεις όρεξη και υπομονή κάντο ... Δεν είναι πείραμα της μιας ώρας ... είναι πείραμα ίσως μηνών μέχρι να βρεις τις κατάλληλες συνθήκες ...

Αν δεν πετυχαίνεις την ίδια ατμοσφαιρική πίεση ανεβαίνεις υψόμετρο μέχρι να την πετύχεις αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχεις και την ίδια θερμοκρασία με μεγάλη αλλαγή στην υγρασία και ίδια θερμοκρασία φυσιγγίων.

Κουράστηκα μόνο να τα γράφω ...
Άστο Νίκο .... η υγρασία (για εμένα) είναι λυμένο πρόβλημα.
Απλά την ακούω συνέχεια και μου έρχεται κάπως ...

Στην βλητική του τέλους (Terminal ballistics)
Η υγρασία στην ατμόσφαιρα δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο στην απόδοση ενός φυσιγγίου. Η βροχή και η πυκνή ομίχλη παίζουν (πιστεύω).
Η υγρασία στην πυρίτιδα, παίζει μεγάλο ρόλο.
Η θερμοκρασία, μεγάλο ή μικρό ανάλογα με την πυρίτιδα.
Η ατμοσφαιρική πίεση (ή το υψόμετρο) παίζει μέτριο (και ανάλογο της διαφοράς ύψους) και δεν διορθώνεται με τίποτα !!!!!

Kατανομές ανάλογες της ικανότητας σκόπευσης και επαρκείς διατρήσεις το μυστικό για όλους μας ;)
Αυτό πιστεύω ...
Φυσίγγι που πάει μονοβολιά στα 50μ είναι ένα οικολογικό φυσίγγι ...

Θα ήθελα όμως λίγα τέτοια την χρονιά ....
.my man.

Last edited:
Δεν χρειάζονται τόσα πολλά φυσίγγια.
Καταρχήν δεν μας ενδιαφέρει η θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επίσης δεν θέλουμε κατεψυγμένα φυσίγγια.

Το ερώτημα είναι ... κρατώντας όλες τις παραμέτρους σταθερές εκτός από την υγρασία, έχουμε μεταβολή στην αρχική ταχύτητα και στην τελική ταχύτητα των σκαγιών ;
Το πρώτο θα το βρούμε με τον ταχογράφο και το δεύτερο θα μας το πει (το excel ή) η διάτρηση σε χαρτί.

Αν θες φτιάχνεις 2 ή 4 ίδια φυσίγγια από τα οποία τα μισά θα πέσουν σε χαμηλή υγρασία (30-40%) και τα υπόλοιπα σε υψηλή υγρασία (90-100%).
Φτιάξε ότι φυσίγγια θες. Ούτε η πυρίτιδα παίζει ρόλο οπότε χρησιμοποίησε όποια θες μονοβασική ή διβασική ...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ !!! ίδια θερμοκρασία φυσιγγίων, ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος όποια και να είναι αυτή (πχ 15 βαθμοί, άντε να έχεις μια διαφορά 2-3 βαθμούς) και επίσης στην ίδια ατμοσφαιρική πίεση (εδώ κόλλαγε το βαρόμετρο).

Αν έχουμε ίδιες αρχικές και ίδια διάτρηση η υγρασία δεν παίζει σημαντικό ρόλο.
Αν έχουμε διαφορές ... παίζει.
(Αν έχεις ίδιες αρχικές και ίδια φυσίγγια θα έχεις και ίδια διάτρηση (όταν αλλάζει μόνο η υγρασία) ... να είσαι 100% σίγουρος)
Οπότε μπορούμε να απλοποιήσουμε το πείραμα μετρώντας μόνο αρχικές)

Το να πετύχεις ίδιες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ίδιες θερμοκρασίες φυσιγγίων (ουσιαστικά πυρίτιδας εντός φυσιγγίων), ίδια ατμοσφαιρική πίεση αλλά ακραίες τιμές στην υγρασία είναι το πιο δύσκολο σε αυτό το πείραμα.
Ο Μάριος λογικά το έχει κάνει και δεν είδε διαφορές ...
Ούτε και εγώ πιστεύω ότι θα υπάρχουν διαφορές ...
Αν έχεις όρεξη και υπομονή κάντο ... Δεν είναι πείραμα της μιας ώρας ... είναι πείραμα ίσως μηνών μέχρι να βρεις τις κατάλληλες συνθήκες ...

Αν δεν πετυχαίνεις την ίδια ατμοσφαιρική πίεση ανεβαίνεις υψόμετρο μέχρι να την πετύχεις αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχεις και την ίδια θερμοκρασία με μεγάλη αλλαγή στην υγρασία και ίδια θερμοκρασία φυσιγγίων.

Κουράστηκα μόνο να τα γράφω ...
Άστο Νίκο .... η υγρασία (για εμένα) είναι λυμένο πρόβλημα.
Απλά την ακούω συνέχεια και μου έρχεται κάπως ...

Στην βλητική του τέλους (Terminal ballistics)
Η υγρασία στην ατμόσφαιρα δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο στην απόδοση ενός φυσιγγίου. Η βροχή και η πυκνή ομίχλη παίζουν (πιστεύω).
Η υγρασία στην πυρίτιδα, παίζει μεγάλο ρόλο.
Η θερμοκρασία, μεγάλο ή μικρό ανάλογα με την πυρίτιδα.
Η ατμοσφαιρική πίεση (ή το υψόμετρο) παίζει μέτριο (και ανάλογο της διαφοράς ύψους) και δεν διορθώνεται με τίποτα !!!!!

Kατανομές ανάλογες της ικανότητας σκόπευσης και επαρκείς διατρήσεις το μυστικό για όλους μας ;)
Αυτό πιστεύω ...
Φυσίγγι που πάει μονοβολιά στα 50μ είναι ένα οικολογικό φυσίγγι ...

Θα ήθελα όμως λίγα τέτοια την χρονιά ....
.my man.

Αν κατσω να απαντησω σε ολα αυτα....θα με βρει το πρωι....και χασω και το πρωινο κυνηγι....Τα λεμε αυριο
φιλε!!! Καληνυχτα και καλο ξημερωμα να εχεις!!! :)

Αν εξερεσης της δυβασηκες ολες της αλες της δουλευο μονο στο τζακικαι πηστεψεμε δεν υπαρχη μπαρουτη που να εισαγετε και να μην τοχο δουλεψη
Πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι μια πυρίτιδα είναι κορυφαία ενώ η άλλη όχι ;
Ακόμα και όταν έχεις να συγκρίνεις δυο διβασικές.
Μην μου πεις θερμοκρασία ...

Τι άλλα πειράματα κάνεις και βγάζεις το συμπέρασμα ;

Status
Not open for further replies.
Back