Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Της δυπλης εχεις και σην και μιον.παμε στα σην προτα
Δεν μεταβαλοντε ευκολα σε κερηκες σηνθηκες,κατα την αποψημου παντα,σε κακες σηνθηκες θελουν ελαχιστο ψαξιμο να αποδοσουν μεγιστα.σκοτωματα διαολεμενα παντα διατηρουν παντα μεγαλες μενουσες το πως δεν ξερο.και κατη ακομα μονο βλακες δεν ειναι οι αμερικανοι που δουλευουν και φτιαχνουν κατα κυριο δυπλης βασης.
Παμε τωρα στα κατα
Θελουν πολη ψαξιμο να βρης της τουφεκιες τους επηρεαζοντε πολη ευκολα ακομα και στο 0,03 στην δοση μπαρουτης,καψηλια κιαθια πατημα θελουν ψαξιμο.πιο αγριες σε μπαρ και σκορπησματα ειδικα καλοκερη.οταν ομως της βρεις δεν ξαναασχολισε πλεον ουτε υγρασεια ουτε κρυο ουτε ζεστη

Και κατη ακομα.δυο δυπλης βασης η μια καλη και η αλη κακη δεν υπαρχη.απλος η μια θελη πιο πολη ψαξιμο εισος απτην αλη,για να δοσουν ειδια αποτελεσματα.το ειδιο βεβεα και στης μονης.αλες ειναι ευκολες και αλες πιο δησκολες

Ποια ειναι η πιο θερμογονος από τρεις φίλε Λευτέρη ;
Καλημέρα, Δημήτρη αν εννοείς ανάμεσα σε s4, sipe και tecna, όσο αυξάνει το ποσοστό νιτρογλυκερινης αυξάνεται η θερμοκρασία καύσης. Οι διβασικές περίπου 3500°c, οι μονοβασικες γύρω στους 2600° c, ανάλογα όμως αυξάνει και η ενέργεια που παράγεται. Επηρεάζει επίσης ( κυρίως στις μονοβασικες), η ποιότητα της νιτροκυταρινης. Μια πχ vihtavuori όπως οι παλιές bofors, φτάνει και τους 2800° c ενώ οι maxam 2500° c.

@Giannis k
Γιάννη δεν έχω ιδέα από πυρίτιδες ...
Ευχαριστώ όμως για τις πληροφορίες.
Οι μεγαλύτερες μένουσες εξηγούνται.
Οι μένουσες στο ίδιο σετάπ, όπλο, τσοκ εξαρτώνται κυρίως από την παραμόρφωση των σκαγιών που εχουν υποστεί κατά την εκπυρσοκρότηση.
Αν οι διβασικές αναπτύσσουν μικρότερες μέγιστες πιέσεις οι δυνάμεις μεταξύ των σκαγιών είναι μικρότερες και οι παραμορφώσεις μικρότερες άρα οι μένουσες μεγαλύτερες.
Αυτή νομίζω είναι η εξήγηση.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με ...

@Giannis k
Οι μένουσες στο ίδιο σετάπ, όπλο, τσοκ εξαρτώνται κυρίως από την παραμόρφωση των σκαγιών που εχουν υποστεί κατά την εκπυρσοκρότηση.
Αν οι διβασικές αναπτύσσουν μικρότερες μέγιστες πιέσεις οι δυνάμεις μεταξύ των σκαγιών είναι μικρότερες και οι παραμορφώσεις μικρότερες άρα οι μένουσες μεγαλύτερες.
Εκει το οφιλο και εγω

Της δυπλης εχεις και σην και μιον.παμε στα σην προτα
Δεν μεταβαλοντε ευκολα σε κερηκες σηνθηκες,κατα την αποψημου παντα,σε κακες σηνθηκες θελουν ελαχιστο ψαξιμο να αποδοσουν μεγιστα.σκοτωματα διαολεμενα παντα διατηρουν παντα μεγαλες μενουσες το πως δεν ξερο.και κατη ακομα μονο βλακες δεν ειναι οι αμερικανοι που δουλευουν και φτιαχνουν κατα κυριο δυπλης βασης.
Παμε τωρα στα κατα
Θελουν πολη ψαξιμο να βρης της τουφεκιες τους επηρεαζοντε πολη ευκολα ακομα και στο 0,03 στην δοση μπαρουτης,καψηλια κιαθια πατημα θελουν ψαξιμο.πιο αγριες σε μπαρ και σκορπησματα ειδικα καλοκερη.οταν ομως της βρεις δεν ξαναασχολισε πλεον ουτε υγρασεια ουτε κρυο ουτε ζεστη
+1000% π.χ.η s4 που βαζω εγω εχω φαει τρομερες ητες .αλλα οταν της βρηκα το κουμπι (ηθελε συγκετρ. να την ηρεμει) ακομα και στα χοντρα σκαγια..πλεον την εχω για 34/36 γρ.για παπια ..εκει μου δηνει σκοταματα τρομερα

Καλημέρα, Δημήτρη αν εννοείς ανάμεσα σε s4, sipe και tecna, όσο αυξάνει το ποσοστό νιτρογλυκερινης αυξάνεται η θερμοκρασία καύσης. Οι διβασικές περίπου 3500°c, οι μονοβασικες γύρω στους 2600° c, ανάλογα όμως αυξάνει και η ενέργεια που παράγεται. Επηρεάζει επίσης ( κυρίως στις μονοβασικες), η ποιότητα της νιτροκυταρινης. Μια πχ vihtavuori όπως οι παλιές bofors, φτάνει και τους 2800° c ενώ οι maxam 2500° c.

Ανοιχτη εγκυκλοπαιδεια εισαι Λευτερη μου!!!!:)
Σε θαυμαζω φιλε.....1ον για την Ανθρωπια σου.......και για τις γνωσεις σου !!!!!
2ον γιατι τις μοιραζεσαι μαζι μας......shake hands.

ΥΓ. Υπαρχουν μερικοι που νομιζουν οτι τα σεταπ και οι γνωσεις ιδιογομωσης ειναι Κρατικα μυστικα!!!!

@Giannis k

Βασιλη μου.....Σιγουρα θα υπαρχει διαφορά μεταξυ των Μονοβασικων - Μονοβασικων τροποποιημενων -
και Διβασικων.....Αλλιως δεν υπηρχε λογος υπαρξής τους.....ετσι θελω να πιστευω....
Τωρα το ποσο μεγαλη ειναι η διαφορά μεταξυ τους θα το δειξουν οι δοκιμες φιλε!!!
Υπαρχει ομως και εκδοχη του Μαριου....δλδ να τρωμε αμασητο το καλλιεργημενο Ιταλικο βλητο.....
και να ειμαστε προκατειλημμενοι....
Ισως οι διαφορές να ειναι ''μικρες'' και η προκαταληψη μεγαλυτερη....Ωστοσο στον κυνηγοτοπο εχω
πολλα παραδειγματα....δλδ να τρωει την τουφεκια η φασσα - η τσιχλα - η περδικα .....με μονοβασικη
και να φευγει σαν να μην την ακουμπησαν τα σκαγια.....και με διβασικη να ξεραινεται !!!
Θα δουμε....φιλε!!!!!!:)
Να συμπληρωσω.....ΟΛΑ αυτα στην φουλ υγρασια!!!

Το μυνημα αυτό που εγραψες περιεχει όλο το μυστικό υπεροχής των διβασικων πυριτιδων , οποίος το διαβάσει αναλυτικά κ το εμπεδώσει μόνο θα κερδίσει

Mαριε τα πραγματα ειναι απλα φιλε μου!!!!
Δοκιμες με φυσιγγια απο το ψυγειο και χιονια εξω δλδ μηδεν ή +2 βαθμους εχω κανει....
Η διβασικη δεν πηρε χαμπαρι ( τεκνα ) ενω η Μ92ς εχασε 44μ/δ απο την αρχικη της ταχυτητα....και αν
θυμαμαι καλα....υγρασια στο 97% εκεινη την ημερα.
Τωρα οποιος εχει αμφιβολιες για την υγρασια ....μπορει να κανει δοκιμες με νορμαλ θερμοκρασια...αλλα
με φουλ υγρασια...
Απλα πραγματα φιλε μου!!!! :)
Θεωρείς τους 2 βαθμούς κρύο;;

Το μυνημα αυτό που εγραψες περιεχει όλο το μυστικό υπεροχής των διβασικων πυριτιδων , οποίος το διαβάσει αναλυτικά κ το εμπεδώσει μόνο θα κερδίσει
Για κάντο λιανά Δημήτρη ΠΩΣ η μεγαλύτερη θερμοκρασία καύσης αποτελεί "όλο το μυστικό υπεροχής των διβασικων πυριτιδων";;;; οεο;;;
Ε ρε Δημήτρη δεν φταίω εγώ που σε τσιγκλάω μΕ δίνεις κάτι πάσες κι εσύ μπρε καρντάση...... .sarcastic.

Υ.Γ.1 πλέον ούτε εγώ έχω μπενέλλι μου κάηκε σε πυρκαγιά το '11 :(
Υ.Γ. 2 προς κ.κ. διαχειριστές: καμία φατσούλα που να ρίχνει μαύρο δάκρυ δεν έχετε;;;;; να ταιριάζει με το υ.γ.1....

Για κάντο λιανά Δημήτρη ΠΩΣ η μεγαλύτερη θερμοκρασία καύσης αποτελεί "όλο το μυστικό υπεροχής των διβασικων πυριτιδων";;;; οεο;;;
Ε ρε Δημήτρη δεν φταίω εγώ που σε τσιγκλάω μΕ δίνεις κάτι πάσες κι εσύ μπρε καρντάση...... .sarcastic.

Υ.Γ. 2 προς κ.κ. διαχειριστές: καμία φατσούλα που να ρίχνει μαύρο δάκρυ δεν έχετε;;;;; να ταιριάζει με το υ.γ.1....
Μου έδωσες και εσύ πάσα ...
Ήθελα να το γράψω αλλά το ξέχασα.

Η θερμογόνος δύναμη μετρά την ικανότητα παραγωγής θερμικής ενέργειας ενός υλικού, το οποίο μπορεί να καεί, κατά την καύση του.

Εμείς δεν θέλουμε καύσιμο, θέλουμε προωθητικό.
Κοινώς, αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει σε μια πυρίτιδα είναι το διάγραμμα πιέσεων χρόνου, όχι πόση θερμότητα απελευθερώνει.

Από την καταστατική εξίσωση PV=nRT βλέπουμε ότι μεγαλύτερη θερμοκρασία παράγει μεγαλύτερη πίεση αλλά κάνουμε πολλές αυθαίρετες και λανθασμένες απλοποιήσεις όπως πχ να θεωρούμε την μάζα του αερίου σταθερή.
Η θερμογόνος δύναμη δεν είναι στοιχείο αξιολόγησης της απόδοσης μιας πυρίτιδας.

Για τις διβασικές ρώτησα γιατί διαβρώνουν την κάνη διότι σε αμερικανικό site κάποιος ανέφερε ότι η διάβρωση είναι κυρίως λόγω υψηλής θερμοκρασίας και όχι ηλεκτροχημική.
Errosion δηλαδή και όχι corrosion.
Η απαντήσεις όμως που έλαβα εδώ με κάλυψαν.
Το ξεκάρφωτο link για τις πυρίτιδες που έδωσα ήταν γιατί τα πρόσθετα πάνω κάτω είναι τα ίδια για διβασικές ή μονοβασικές οπότε η ακριβής ερώτηση είναι ποιά ουσία στις διβασικές δημιουργεί την ηλεκτροχημική διάβρωση στο μέταλλο ...
Νιτροκυτταρίνη και νιτρογλυκερίνη, και οι δυο περιέχουν νιτρικές ρίζες άρα δεν μπορεί αυτές οι ουσίες να είναι ο λόγος.
Άρα τι γίνεται και ποιά ουσία ακριβώς εμπλέκεται ;
Τα καψούλια τα ξεχνάμε για την ώρα μιας και το εκρηκτικό είναι το ίδιο σχεδόν σε όλα.

....
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ !!! ίδια θερμοκρασία φυσιγγίων, ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος όποια και να είναι αυτή (πχ 15 βαθμοί, άντε να έχεις μια διαφορά 2-3 βαθμούς) και επίσης στην ίδια ατμοσφαιρική πίεση (εδώ κόλλαγε το βαρόμετρο).
...
Το να πετύχεις ίδιες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ίδιες θερμοκρασίες φυσιγγίων (ουσιαστικά πυρίτιδας εντός φυσιγγίων), ίδια ατμοσφαιρική πίεση αλλά ακραίες τιμές στην υγρασία είναι το πιο δύσκολο σε αυτό το πείραμα.
Ο Μάριος λογικά το έχει κάνει και δεν είδε διαφορές ...
Ούτε και εγώ πιστεύω ότι θα υπάρχουν διαφορές ...
Αν έχεις όρεξη και υπομονή κάντο ... Δεν είναι πείραμα της μιας ώρας ... είναι πείραμα ίσως μηνών μέχρι να βρεις τις κατάλληλες συνθήκες ...

Αν δεν πετυχαίνεις την ίδια ατμοσφαιρική πίεση ανεβαίνεις υψόμετρο μέχρι να την πετύχεις αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχεις και την ίδια θερμοκρασία με μεγάλη αλλαγή στην υγρασία και ίδια θερμοκρασία φυσιγγίων.

Κουράστηκα μόνο να τα γράφω ...
Άστο Νίκο .... η υγρασία (για εμένα) είναι λυμένο πρόβλημα.
Απλά την ακούω συνέχεια και μου έρχεται κάπως ...

Στην βλητική του τέλους (Terminal ballistics)
Η υγρασία στην ατμόσφαιρα δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο στην απόδοση ενός φυσιγγίου. Η βροχή και η πυκνή ομίχλη παίζουν (πιστεύω).
Η υγρασία στην πυρίτιδα, παίζει μεγάλο ρόλο.
Η θερμοκρασία, μεγάλο ή μικρό ανάλογα με την πυρίτιδα.
Η ατμοσφαιρική πίεση (ή το υψόμετρο) παίζει μέτριο (και ανάλογο της διαφοράς ύψους) και δεν διορθώνεται με τίποτα !!!!!

Kατανομές ανάλογες της ικανότητας σκόπευσης και επαρκείς διατρήσεις το μυστικό για όλους μας ;)
Αυτό πιστεύω ...
Φυσίγγι που πάει μονοβολιά στα 50μ είναι ένα οικολογικό φυσίγγι ...

Θα ήθελα όμως λίγα τέτοια την χρονιά ....
.my man.
Πω,πω με τρέλλανες φίλε Βασίλη!
Διαβάζω τα μηνύματα σου και διαπιστώνω ότι συμφωνώ σχεδόν σε όλα (ή έστω διαφωνώ σε ελάχιστα)!!!
που σε πέτυχα μπρε παιδί σε γαριδάκια μέσα; .very funny.

λοιπόν τι έχει κάνει ο Μάριος:
όπως είπες στις δοκιμές προσπαθούμε να έχουμε αμετάβλητες ΟΛΕΣ τις παραμέτρους εκτός αυτής που εξετάζουμε
αυτό κι έκανα κατά το δυνατόν εκτός της ατμοσφαιρικής πίεσης που δεν μπορούσα να ελέγξω.
κράτησα θερμοκρασία σταθερή 15 +- 2 (από 13 έως 17 C)
σταθερό υψόμετρο στα 690μ (σε κτήμα μου) (το μόνο που έκανα για την ατμοσφαιρική πίεση - δεν είχα βαρόμετρο)
ίδιο όπλο ίδιο τσοκ
2 τύποι εμπορικών φυσιγγίων (διβασική αμερικάνικο - μονοβασική ελληνικό)
2+2 αμερικάνικα φυσίγγια 3+3 ελληνικά (λόγω κόστους) (οριακά επαρκής στατιστικός πληθυσμός, κανονικά θα έπρεπε 5+5 Χ2 φυσίγγια)
ΔΕΝ είχα ταχογράφο
βολές στα 36,5 μ σε χαρτί 100 Χ 100 δοκίμια διάτρησης από τηλ καταλόγους στεγνά χωρίς εξώφυλλο
1η δοκιμή σε ξερή μερα υγρασία 35-40%
2η δοκιμή σε μέρα μετά από βροχές υγρασία >90%
μετά τις βολές, ανάλυση των κατανομών στο σπίτι κατά Oberfell & Thompson και έλεγχος διάτρησης

Αποτελέσματα: ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ ίδιες βαθμολογίες Oberfell & Thompson και στην ουσία ίδιες διατρήσεις
Ελάχιστες διαφορές που μπορεί να οφείλονται και στις διαφορές που υπάρχουν στα φυσίγγια του ίδιου κουτιού!

Αντίθετα όταν δοκίμασα (και άλλους τύπους) σε θερμοκρασίες κοντά στο 0 ή σε ζέστη 25+ C καθώς και όταν πήγα σε υψόμετρο κάτω των 100 μ είδα διαφορές ενίοτε αξιοσημείωτες (στα κάτω των 100 ΔΕΝ δοκίμασα αμερικάνικα ακόμα)

Έκτοτε (δεκαετία 90) δεν πολυασχολούμαι με τον παράγοντα υγρασία ατμόσφαιρας......

Φυσίγγι που πάει μονοβολιά στα 50μ είναι ένα οικολογικό φυσίγγι ...

Θα ήθελα όμως λίγα τέτοια την χρονιά ....
Βασίλη τέρμα "από το ίδιο χωρίο είμαστε"..... .shake hands.

Ας σκεφτούν οι φίλοι που μας διαβάζουν ότι οι περισσότερες κυν. βολές με σκάγια γίνονται από 15 έως 35 μ, ένα φυσίγγι που δίνει συγκέντρωση 70% στα 50 μ είναι αν όχι επιζήμιο, τουλάχιστον ανεπαρκές στις συνήθεις αποστάσεις.
Ας παίρνω εγώ, ΟΛΑ τα πουλιά μέχρι 32-33 μ και τα άλλα σας τα χαρίζω μπρε καρντάσια!
Εγώ θέλω το πτερωτό να δεχτει 4-5 σκάγια σε ζωτικά σημεία όχι 14-15 ούτε 54-55 σκάγια! τα 4 αρκούν να το κρεμάσουν στην πουλιάστρα μου! τα 50 αρκούν να το κάνουν κιμά ΑΜΑ το πετύχω.......

Καλά σας τα λέω, αλλά και XX-foul choke φρενάτο έχω (14/10) και 2-3 ειδικά φυσίγγια μεγάλων αποστάσεων έχω πάντα μαζί μου... μόνο που δεν συνδυάζονται τα δυό τους!!!! χώρια που όταν κάποτε "έπιασα" 100% συγκέντρωση στα 36,5 μ με #2 σκάγια πανηγύριζα.....
Δάσκαλε που δίδασκΑ .yelling.

Πω,πω με τρέλλανες φίλε Βασίλη!
Διαβάζω τα μηνύματα σου και διαπιστώνω ότι συμφωνώ σχεδόν σε όλα (ή έστω διαφωνώ σε ελάχιστα)!!!
που σε πέτυχα μπρε παιδί σε γαριδάκια μέσα; .very funny.

λοιπόν τι έχει κάνει ο Μάριος:
όπως είπες στις δοκιμές προσπαθούμε να έχουμε αμετάβλητες ΟΛΕΣ τις παραμέτρους εκτός αυτής που εξετάζουμε
αυτό κι έκανα κατά το δυνατόν εκτός της ατμοσφαιρικής πίεσης που δεν μπορούσα να ελέγξω.
κράτησα θερμοκρασία σταθερή 15 +- 2 (από 13 έως 17 C)
σταθερό υψόμετρο στα 690μ (σε κτήμα μου) (το μόνο που έκανα για την ατμοσφαιρική πίεση - δεν είχα βαρόμετρο)
ίδιο όπλο ίδιο τσοκ
2 τύποι εμπορικών φυσιγγίων (διβασική αμερικάνικο - μονοβασική ελληνικό)
2+2 αμερικάνικα φυσίγγια 3+3 ελληνικά (λόγω κόστους) (οριακά επαρκής στατιστικός πληθυσμός, κανονικά θα έπρεπε 5+5 Χ2 φυσίγγια)
ΔΕΝ είχα ταχογράφο
βολές στα 36,5 μ σε χαρτί 100 Χ 100 δοκίμια διάτρησης από τηλ καταλόγους στεγνά χωρίς εξώφυλλο
1η δοκιμή σε ξερή μερα υγρασία 35-40%
2η δοκιμή σε μέρα μετά από βροχές υγρασία >90%
μετά τις βολές, ανάλυση των κατανομών στο σπίτι κατά Oberfell & Thompson και έλεγχος διάτρησης

Αποτελέσματα: ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ ίδιες βαθμολογίες Oberfell & Thompson και στην ουσία ίδιες διατρήσεις
Ελάχιστες διαφορές που μπορεί να οφείλονται και στις διαφορές που υπάρχουν στα φυσίγγια του ίδιου κουτιού!

Αντίθετα όταν δοκίμασα (και άλλους τύπους) σε θερμοκρασίες κοντά στο 0 ή σε ζέστη 25+ C καθώς και όταν πήγα σε υψόμετρο κάτω των 100 μ είδα διαφορές ενίοτε αξιοσημείωτες (στα κάτω των 100 ΔΕΝ δοκίμασα αμερικάνικα ακόμα)

Έκτοτε (δεκαετία 90) δεν πολυασχολούμαι με τον παράγοντα υγρασία ατμόσφαιρας......

Mαριε , πρωτα απ'ολα σεβομαι την ολη προσπαθεια και τον κοπο σου.....Απο εκει και μετα ομως.....
για μενα οι δοκιμες σου ειναι πολυ ''προχειρες''.....και χωρις σωστα ( ? ) αποτελεσματα!!!!
Απο την στιγμη που καθε δεκατο του χιλιοστου στο ρελιασμα ειναι 10-15 bar + - αναλογα το σεταπ
και την πυριτιδα....τι αλλο να συζητησουμε φιλε???
Δεν ειχες το βασικοτερο εργαλειο ( ταχογραφο )...
.Αλλες πυριτιδες ο Αμερικανος αλλες αυτες που δουλευουμε εμεις....Αλλο κλεισιμο ο Αμερικανος ....αλλο ο Ευρωπαιος.... κτλ κτλ κτλ....
Και σταματω εδω....γιατι δεν εχει ( για μενα ) νοημα να συνεχισω...
Και βεβαια χωρις ιχνος αντιπαραθεσης....και ΠΑΝΤΑ σεβομενος τις γνωσεις σου....Αλλα εδω φιλε
αστοχισες.... :)

Έγραψα οποίος θέλει το καταλαβαίνει κ κερδίζει, οποίος θελει κοροιδευει κ περιγελαει κ παει λέγοντας

Η θερμογόνος δύναμη μετρά την ικανότητα παραγωγής θερμικής ενέργειας ενός υλικού, το οποίο μπορεί να καεί, κατά την καύση του.

Η θερμογόνος δύναμη δεν είναι στοιχείο αξιολόγησης της απόδοσης μιας πυρίτιδας.
Και για να μην παρανοήσει κάποιος τα παραπάνω.
Η θερμογόνος δύναμη είναι χαρακτηριστικό των πυρίτιδων αλλά όχι το χαρακτηριστικό αυτό που τις κάνει απαραίτητα αποδοτικότερες ή όχι.
Παράδειγμα
Πυρίτιδα Α = 500J/gr
Πυρίτιδα B = 600J/gr
τυχαίες τιμές
Κοιτώντας μόνο τα παραπάνω θα έλεγε κάποιος ότι η Β είναι πιο αποδοτική (βγάζει μεγαλύτερες ταχύτητες) από την Α.

Αν όμως ο κατασκευαστής τους μας έλεγε ότι για μια συγκεκριμένη γόμωση η Α γεμίζει στο 1,5γρ και η Β στο 1γρ τότε ποια θα ήταν η πιο αποδοτική;;;

Πυρίτιδα Α = 500J/gr*1,5gr = 750J
Πυρίτιδα B = 600J/gr*1gr = 600J

Μόνο το διάγραμμα πιέσεων χρόνου λέει (σχεδόν) όλη την αλήθεια.

ps
Η θερμοκρασία καύσης, το μόνο που δείχνει σίγουρα είναι πόσο γρήγορα θα καταστραφεί η κάνη μας.

ps
Δεν ξέρω πως την μετράνε οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ...

Last edited:
Καλησπέρα, σε όλα τα προϊόντα όπως και στις πυριτιδες μετράει η ποιότητα. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για την φθορά της κάνης από την θερμοκρασία καύσης της πυριτιδας, εκτός αν ρίχνει ασταμάτητα, αν και πάλι τελευταία θα καταστραφεί η κάνη. Η προσεγμένη παραγωγή με καλά υλικά και η σταθερότητα είναι το ζητούμενο.

Status
Not open for further replies.
Back