Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ φίλε μου Δημήτρη ΔΕΝ ΕΧΩ δει διαφορές άξιες λόγου στην ΔΙΑΤΡΗΣΗ (αλλά και κατανομές) σε φυσίγγια με μονοβασική (Α1 & JK6) που δοκιμάστηκαν σε υψόμετρο 690μ. σε ξηρασία και υγρασία... τα 40 μ/δ είναι διαφορά που θα φαίνονταν στην ανάλυση της βλητικής του τέλους..

Αντίθετα είδα αξιοσημείωτες διαφορές όταν από τα 690 έκανα δοκιμές στα 45 μ. υψόμετρο, εκεί είχα μικρότερες συγκεντρώσεις και διατρήσεις!

Δεν είπα ότι "η υγρασία καμια σχεση δεν έχει με την βλητικη απόδοση του φυσιγγιου", εαν νοτίσει η πυρίτιδα έχει και παρα έχει....

Εσύ όμως ΠΩΣ πιστεύεις ότι επηρεάζεται η βλητική; ΚΑΙ ΠΟΙΆ ΒΛΗΤΙΚΉ; (ΕΣΩΤ. ΕΞΩΤΕΡ. Ή ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ;)

Υ.Γ. προς τους φίλτατους διαχειριστές: αν θέλετε μεταφέρετε τα μηνύματα σε άλλο θέμα..... δεν θέλω να μου θυμώσει ο Ανδρέας που του χαλάω το θέμα το σχετικό με τα φυσίγγια που παράγει....
topic.
Μαριε τα έχω γράψει εκατό φορές κ βαριέμαι, με δυο λόγια, το κρυο κ η υγρασία μειώνουν κατά πολυ το παραγομενο έργο του φυσιγγιου, ειδικά σε πυριτιδες μονοβασικες η ακόμα κ τροποποιημένες μονοβασικες, καμιά σχέση δεν έχει η αποθήκευση, δεν έχω τις γνώσεις να το εξηγήσω επιστημονικά, χοντρικα η προώθηση της στήλης μέσα στον αυλο παθαινει ήττα σε αυτές τις συνθήκες

Μαριε τα έχω γράψει εκατό φορές κ βαριέμαι, με δυο λόγια, το κρυο κ η υγρασία μειώνουν κατά πολυ το παραγομενο έργο του φυσιγγιου, ειδικά σε πυριτιδες μονοβασικες η ακόμα κ τροποποιημένες μονοβασικες, καμιά σχέση δεν έχει η αποθήκευση, δεν έχω τις γνώσεις να το εξηγήσω επιστημονικά, χοντρικα η προώθηση της στήλης μέσα στον αυλο παθαινει ήττα σε αυτές τις συνθήκες
Το μυστηκο ειναι ενα και στης μονοβασικες φωρτοστεεεεεε σε τετοιες συνθηκες:)

Σε ένα σεταπ που σε κανονικές συνθήκες ικανοποιεί, αρκεί συνήθως ένα πιο ισχυρό καψυλιο και λίγο παραπάνω ρελιασμα. Αν όχι αυτό πού λέει ο Ηλίας ( με μέτρο), αλλά και στα σκάγια. Πχ 0,05 παραπάνω πυρίτιδα συν 1 γραμμάριο σκάγια.

Ξέρει κάποιος γιατί οι διβασικές είναι πιο διαβρωτικές για τα μέταλλα της κάνης.
Δεν είμαι σε mood διαβάσματος :)
Αυτο δεν το ξερο εγω.το μονο που ξερο σιγουρα οτι σε συνδιασμο με τα παλια καψουλια με βροντοδι υδραγηρο εκαναν της κανες σφυγκοφωλιες

Ξέρει κάποιος γιατί οι διβασικές είναι πιο διαβρωτικές για τα μέταλλα της κάνης.
Δεν είμαι σε mood διαβάσματος :)
Δίνεται μια εξήγηση σε αυτό
https://kynigesia.gr/index.php/opla-vlitiki/4358-pyritides-monis-kai-diplis-vasis

Όπως κ αν έχει εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι οποιος καθαρίζει συχνά το εσωτερικό της καννης του κ ιδιαίτερα της αχρομιωτης (και μην νομίζετε ότι καποτε κ η χρωμιωμενες δεν θα υποφερουν....)δεν έχει να φοβηθεί τίποτα κ απο καμία πυριτιδα..

Στην αντίθετη περιπτωση ΟΤΙ πυριτιδα κ να χρησιμοποιήσει θα έχει προβλημα..
Η καμμένη πυριτιδα που κάθετε δημιουργει οξειδωσεις, ίσως κ να μαζευει υγρασία....

Κάθε "κλωνι" καθισμενης πυριτιδας, είναι και ένα "τσίμπημα βελόνας" από κάτω...

Βλεπω απο οσα αναφερθηκαν οτι υπαρχει μια δυσαρεσκεια ως μια αποψη για την sipe .Aυτο θα πρεπει να με βαλει σε καποιες σκεψεις για την αγορα που θελω να κανω τα SUPER TORSO 32gr μαλιστα ουκ ολιγα η θα φαω καμμια φολα και θα την θυμαμαι.Βεβαια τα προοριζω για τις αναλογες συνθηκες οπως γνωριζουμε ολοι.Τι εχετε να μου προτεινετε σαν ποιο ειδικοι μια που δουλευετε τα υλικα αυτα.

Όταν ρίχνω φυσίγγια με S4 έχω σχοινοκαθαριστηρα στη θήκη του όπλου και πριν το μαζέψω το περνάω να καθαρίζει η κάννη.
Ωστόσο είναι πεισματαρα και κάποια φυλλιδια δε ξεκολλάνε και τόσο εύκολα.
Κάποια είχαν μείνει και στη ζυγαριά κολλημένα και την σημάδεψαν.
Όπως λέει και ο Μαστρογιαννης είναι σιδεροφαγος!!!

Για πιο λόγο δεν την θέλεις άλλο αυτή την πυρίτιδα ?
Εχω να θυμαμαι 2 καταστροφικα κυνηγια , το ενα στην Πελασγια με εκατονταδες τσιχλες κυριολεκτικα, και το αλλο πριν 2-3 δεκαετιες με αντιστοιχους αριθμους απο συκοφαγους. Δυστυχως και στις 2 περιπτωσεις κρατουσα μονο ενος ειδους φυσιγγια, εκεινα με τη SIpe, και στις 2 περιπτωσεις χτυπαγα 100αρια στο τρεξιμο για τα τραυματισμενα. Στο ενδιαμεσο επεσε στα χερια μου περιπου 1 κιλο Sipe, την οποια δοκιμασα με καποιες συνταγες, καμμια ομως δε με αφησε ευχαριστημενο. Οποτε αποφασισα οτι δεν ειναι ολα για ολους, και οση ειχε απομεινει τοτε την χαρισα

Εχω να θυμαμαι 2 καταστροφικα κυνηγια , το ενα στην Πελασγια με εκατονταδες τσιχλες κυριολεκτικα, και το αλλο πριν 2-3 δεκαετιες με αντιστοιχους αριθμους απο συκοφαγους. Δυστυχως και στις 2 περιπτωσεις κρατουσα μονο ενος ειδους φυσιγγια, εκεινα με τη SIpe, και στις 2 περιπτωσεις χτυπαγα 100αρια στο τρεξιμο για τα τραυματισμενα. Στο ενδιαμεσο επεσε στα χερια μου περιπου 1 κιλο Sipe, την οποια δοκιμασα με καποιες συνταγες, καμμια ομως δε με αφησε ευχαριστημενο. Οποτε αποφασισα οτι δεν ειναι ολα για ολους, και οση ειχε απομεινει τοτε την χαρισα
Sipe σε κανα-δυό εμπορικά με νορμάλ καιρούς, δεν μου άρεσε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα, ακούγονται τα καλύτερα.
Ίσως το στήσιμο να μην ήταν το σωστό.
Έτσι λένε αυτοί που ξέρουν ...

..(μια ερωτηση μονο κυνηγατε η μονο θεωρητικα τα γραφεται)
αυτή η "ερώτηση" είναι ο ορισμός της ειρωνίας
Κατα πρωτον δεν σε ειρωνευτηκα εσενα δεν σε ξερο δεν σε εχω φιλο μονο αυτους ειρωνευομαι,και αυτο σαν πηραγμα...και κατα δευτερο διαφωνουμε καθετα και το τερματηζω εδω....
να υποθέσω ότι δεν ειρωνεύτηκες με πρόθεση.... τέρμα.....

Βλεπω απο οσα αναφερθηκαν οτι υπαρχει μια δυσαρεσκεια ως μια αποψη για την sipe .Aυτο θα πρεπει να με βαλει σε καποιες σκεψεις για την αγορα που θελω να κανω τα SUPER TORSO 32gr μαλιστα ουκ ολιγα η θα φαω καμμια φολα και θα την θυμαμαι.Βεβαια τα προοριζω για τις αναλογες συνθηκες οπως γνωριζουμε ολοι.Τι εχετε να μου προτεινετε σαν ποιο ειδικοι μια που δουλευετε τα υλικα αυτα.
έριξα δοκιμαστικά 2 κουτάκια την Κυριακή που μας πέρασε μετά απο προτροπή φίλου,δεν τρελάθηκα ,βέβαια είναι και προσωπικό το πώς θα σου κάτσει ένα φυσίγγι,την sipe ποτέ δεν την συμπάθησα....

θα μείνω στην αγαπημένη μου S4 για τα δύσκολα !

Δημήτρη για το κρύο ισχύει σίγουρα
Για την υγρασία, έχω τις αμφιβολίες μου, το ζήτημα είναι ότι τόσοι πολλοί Έλληνες κυνηγοί που πιστεύουν ότι επηρεάζει πολύ η υγρασία, το έχουν διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, είναι φαινόμενο αυθυποβολής ή έχουν πέσει θύματα ιταλιάνικου μαρκετινγκ;
τείνω να πιστέψω ότι ισχύουν και τα τρία μαζί
Παρόλο που δεν το έχω διαπιστώσει προσωπικά θα δεχτώ τις αντίθετες απόψεις....
Πάντως πιστεύω - δεν πιστεύω... ερευνώ....
Παρόμοιες ανησυχίες πιστεύω πως έχει κι Βασίλης...
Κατά τα άλλα δεν είμαι "οπαδός" της Α ή της Β μπαρούτης ή των μονοβασικών ούτε έχω πρόθεση να ξεκινήσω καμιά ηλίθια οπαδική κόντρα τύπου Μπενελάκηδες εναντίον μπερετάκηδων.......

Status
Not open for further replies.
Back