Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά.
Διονύσι έχω ξεμείνει από εναλλακτικές, έχασα μερικά κιλά, χαπακωθηκα, εκανα χειροπρακτικες και βελονισμους. Πηγα σε 3 ορθοπεδικούς και έναν νευροχειρουργο και μου είπαν όλοι εκτώς ενός, ναι έχεις πρόβλημα αλλά να μην εγχειριστείς. Ο νευροχειρουργός μου ειπε για gel με ποσοστό επιτυχίας 60-70% και άλλοι μου είπαν λιγότερο λόγο ύψους και σωματοδομής. Άρα ο Θεός βοηθός και όπου βγεί
Θεόφραστε τα έχουμε πει και από κοντά.
Η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου ειναι βλάβη , τελεία και παύλα.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν κήλες αλλά δεν έχουν πονέσει ποτέ διότι οι κήλες τους δεν ακουμπούν σε κάποιο νεύρο.Δυστυχώς εσυ , εγώ και εκατοντάδες χιλιάδες σαν και εμας δεν είναι τόσο τυχεροί .
Το φυσικό αμορτισέρ που υπάρχει ανάμεσα στους δίσκους μας πέταξε "βυζί" και ακουμπάει σε καποιο νεύρο .
Αυτό καλέ μου φίλε δεν επανέρχεται στην προτερα κατασταση , όσες φυσικοθεραπείες και αν κάνεις , όσες ευχές και αν σου δώσουμε .
Η αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να γινει μόνο με δυο τρόπους .
Ο ένας ειναι μέσω της ιατρικής η οποία τα τελευταια χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα στην αντιμετώπιση της δισκοκήλης.Πράγματι το gel είναι μια αναίμακτη και ακίνδυνη μέθοδος με ποσοστά επιτυχίας από 50%έως 80%.Δεν είναι μικρό το ποσοστό Θεόφραστε ,ειδικά όταν ειναι μια τελειως ακίνδυνη μέθοδος.Φυσικα υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι .
Ο άλλος τρόπος ειναι η δραστική μείωση του σωματικού βάρους ώστε το χαλασμένο αμορτισέρ να έχει να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά.Όπως αντιλαμβάνεσαι άλλες πιέσεις δέχεται ο δίσκος οταν εισαι 130 κιλά και άλλες όταν εισαι 90 κιλά.
Φυσικά ο καλυτερος συνδιασμός ειναι απώλεια βάρους και άσκηση .
Με λίγα λογια μιλάμε για αλλαγή τρόπου ζωής κατι που δεν ειναι εύκολο.
Ο λογος λοιπόν που σου λέω οτι οι φυσικοθεραπείες ειναι χάσιμο χρονου δεν ειναι για να σε απογοητεύσω αλλά για να σου πω ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα σου δεν θα λυθεί με αυτές τις μεθόδους.Τις έχω δοκίμασει ολες και όταν λεω ολες εννοώ ολες.
Είσαι πολύ νέος για περάσεις το υπολοιπο της ζωής σου με πόνους στην μεση .
Αυτά φιλε μου , ευχομαι και εγώ τα καλύτερα ..
Καλημεραα και στο υπόλοιπο φόρουμ