Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερίζω την παρέα και καλή βδομάδα.
Η αντίστροφη μέτρησγ ξεκίνησε και το μυαλό αρχίζει να επιστρέφει στο κωλοχανείπ.
Στην σκηνή απόψε σαν μετανάστης ,έκανα το χατήρι του μικρού αφού πρώτα καθίσαμε μεχρι αργά στην ταράτσα κοιτώντας τα αστέρια και περιμένοντας να βγει το φεγγάρι πίσω απο το βουνό.
Σίγουρα εμπειρίες για τον μικρό όταν ειδε κουνάβια και σκαντζόχοιρους ,πολύ αργά ,να περιτριγυρίζουν την σκηνή.Ο μπαμπάς περίμενε κανα αγριογούρουνο να ζυγώσει ,αλλά τίποτα.....
Οι μέρες πέρασαν και το Σάββατο της επιστροφής πλησιάζει.

Last edited:
Καλημερίζω την παρέα και καλή βδομάφσ.
Η αντίστροφη μέτρησγ ξεκίνησε και το μυαλό αρχίζει να επιστρέφει στο κωλοχανείπ.
Στην σκηνή απόψε σαν μετανάστης ,έκανα το χατήρι του μικρού αφού πρώτα καθίσαμε μεχρι αργά στην ταράτσα κοιτώντας τα αστέρια και περιμένοντας να βγει το φεγγάρι πίσω απο το βουνό.
Σίγουρα εμπειρίες για τον μικρό όταν ειδε κουνάβια και σκαντζόχοιρους ,πολύ αργά ,να περιτριγυρίζουν την σκηνή.Ο μπαμπάς περίμενε κανα αγριογούρουνο να ζυγώσει ,αλλά τίποτα.....

Μπραβο Μητσαρα αυτα θα θυματε της καλυτερες στιγμες με τον πατερα του

ε
Σε μένα το λες???
Οχι μόνο σε σένα , για όλους το λέω.
Θέλω να σας πω ιστορίες από τις διακοπές μου .yel.

Χρήστάρα Υγεία και καλή τύχη στο μωρό.love.
.well done..well done.
@Διο
Μπα ;;;; Θες να μας δείξεις το χρώμα που πήρες από τα μπάνια στο νησί ?
Εχω γίνει πιο μαύρος κι από το σκοτάδι.victory..victory.

Καλημερα φευγουμε για νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης για να δουμε την καινουρια ανιψια μου αφου απο χθες ο κουνιαδος μου με τη γυναικα του απεκτησαν το πρωτο τους παιδι, μια ομορφη κορακλα! Η χαρα στις κορες μου δεν περγραφεται που θα δουνε τη νεα τους ξαδερφουλα!

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους!
χρησταρα να σας ζησει το νεο μελος. υγεια κι ευτυχια στη ζωη του

Απλά έθιξα το θέμα τις διαφοράς στην αντιμετωπιση μεταξύ ψαροντουφεκου-κυνηγοντουφεκου, κυνηγι-ψαρεμα,
και ακόμα-ακόμα μια κίχλα σε μια κυνηγετική τσάντα-ένα χταπόδι κρεμασμένο σε μια παραθαλασσια ταβερνα...
Παραπλήσια πραγματα, αλλά ποσο διαφορετικά περασμένα στη συνείδηση των περισσότερών που δεν έχουν επαφή με τη φύση και τις διεργασίες της...
Σπυρο οπως τα λες ειναι.
http://www.oplognosia.com/eidiseis/eidiseis493.php
http://www.oplognosia.com/oikologika/oikologika154.php

Καλημερα φευγουμε για νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης για να δουμε την καινουρια ανιψια μου αφου απο χθες ο κουνιαδος μου με τη γυναικα του απεκτησαν το πρωτο τους παιδι, μια ομορφη κορακλα! Η χαρα στις κορες μου δεν περγραφεται που θα δουνε τη νεα τους ξαδερφουλα!

Nα σας ζήσει το μωρό !!! Γερό και τυχερό να είναι !!!!!!!!!!!!!

Νομίζω ότι η συλλογή αχινών είχε απαγορευτεί διότι είχε παρατηρηθεί σημαντική μείωση του πλυθυσμού.
Δεν ξέρω λεπτομέρειες , θα το ψάξω και θα σας πω

Το μεγάλο πρόβλημα με τους αχινούς είναι οι "αχινοσαλάτες" που κυκλοφορούν στα μαγαζιά και τα πάσης φύσεως τουρμπινάτα ταχύπλοα (κυρίως jet-ski*) που "χαλάνε" τον γόνο τους όταν πρωτο-πιάσει στον βράχο...βέβαια στο Ελλάντα μας την πληρώνει πάλι αυτός που θα θέλει να φάει 5 αχινούς το καλοκαίρι....γιατί το όριο (ήταν πέρσι τουλάχιστον) 4 ανά βουτηχτή!!!

*για αυτά βέβαια δεν υπάρχουν "επιστήμονες" να καταθέτουν μελέτες σε κανένα υπουργείο!!!

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα!!
.buy buy..buy buy..sarcastic..sarcastic.
Χρωστάω λαμπάδα.......;)
Ναι, μια στο μπόι μου να βγει και οικονομική χα χα χα χα χα χα

Να σας ζήσει κύριε Χρήστο, να την χαίρεστε οικογενειακως!

Καλοτυχο κι ευτυχισμενο να ειναι το νεο μελος της οικογενειας!!!!!Αυτα ειναι τα ωραια!

καλημερα η καλησπερα σας.καλο σ/κ σε ολους.καθοτι αυριο δουλευω απολαυσα το σημερινο ρεπο μ ενα ξεγυρισμενο υπνο και τωρα σαν κλασσικος ελληναρας απολαμβανω τα γραφομενα σας συνοδεια παγωμενης φραπεδαρας.αργοτερα περιμενω επισκεψεις καθως η κορη και ο γιος εχουνε γενεθλια σημερα και αυριο και εχουμε εκπληξεις για την παρτη τους
Καλημερα! Να σου ζήσουν φίλε έστω και καθυστερημένα! Υγεια ευτυχία και τύχη να εχουν!

Να σας ζήσει Χρήστο! Να εχει υγεια και να ειναι τυχερή! Για μενα παντα η γέννηση ενος παιδιού και μάλιστα Ελληνοπουλου ειναι χαρμόσυνο νεο σε μια χώρα που μαστίζεται απο υπογεννητικότητα..

Μπανακι πρωινο σημερα,με τον διχρονο γιο μου,παρεα με freddara και το hunterlife βεβαια!
6AtBbyc.jpg

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους !!!
Να ψάχνεις 40 λεπτά κανοντας κύκλους στο Παγκράτι για να βρείς να παρκάρεις Σπύρο...
Πανούτσο στο Παγκράτι μένεις;;; Εκεί έμενα στα φοιτητικά μου χρόνια, το πρώτο μισό της 10τίας του '80. Πολύ καλή και βολική περιοχή για μας τότε. Ωραία χρόνια ... Πάντως το μόνο που δεν μας απασχολούσε τότε ήταν ... το που θα παρκάρουμε ... ;) .yel. Μια χαρά τη βγάζαμε με τα τρόλλεϋ και τα λεωφορεία ...:) Άλλες εποχές !!!
Αυτό ακριβώς...
το κυνήγι έχει συνδεθεί με την χρήση όπλου και σε μια οπλοφοβική κοινωνία επόμενο είναι να να ''μαυρίζει'' και η ίδια η δραστηριότητα...
Αν δουν κάποιον να κυνηγάει με γεράκι, παρόλο που είναι ποιο αποτελεσματικότερος τρόπος κυνηγιού και δίνει σαφώς λιγότερες-εως μηδαμινές πιθανότητες-στο θήραμα να διαφύγει, απ' οτι το κυνήγι με όπλο, το πιο πιθανό είναι να τον επευφημούν και να του φωνάζουν μπραβο...
Ενώ αν παρεις το ίδιο θηραμα με το ντουφέκι, αυτομάτως κατατάσσεσαι στους αιμοδιψείς δολοφόνους...
Έτσι είναι, το έχω πει πολλές φορές και το πιστεύω ακράδαντα, ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό η αντικυνηγετική υστερία και το μίσος κατά των κυνηγών στη σύγχρονη εποχή βασίζεται σε "ψυχολογικά" αίτια, στην "οπλοφοβία", την υπερβολική και παράλογη φοβία και απέχθεια προς το "πυροβόλο όπλο"!!! Αυτό θεωρώ τον κυριότερο λόγο, όλα τα άλλα βαρύγδουπα των "οικολόγων - ζωόφιλων - αντικυνηγών"... οι "ευαισθησίες" για το περιβάλλον, τη φύση, τη βιοποικιλότητα και τα καημένα τα πουλάκια, είναι απλά "προφάσεις εν αμαρτίαις" ... δικαιολογίες (πρωτίστως στον εαυτό τους, υποσυνείδητα) για τα σύνδρομα και τις φοβίες τους.

H οπλοφοβια παντως θεωρω οτι πηγαζει κυριως απο την αποξενωση των ανθρωπων των αστικων κεντρων απο την φυση. Για εναν ανθρωπο που ζει και μεγαλωνει σε ενα αγροτικο περιβαλλον, η επαφη με τη φυση, η καλλιεργεια, και η αποκομιδη τροφης ειναι αυτονοητα και φυσιολογικα εδω και χιλιετιες. Για εναν ανθρωπο της μεγαλουπολης ομως, δυστυχως ολα αυτα ειναι ακαδημαικα μονο, και επομενως φοβια για το αγνωστο οπως λεει και ο Στελιος

έχω δύο κορίτσια....... βλέπουνε τα όπλα, τους εξηγώ για το πώς "σκοτώνουν" τα όπλα σε άσχετα χέρια, βγάζουμε παρέα τα πουλιά από τη πουλιάστρα, τους έδωσα φτεράκια απο μπεκάτσα για να τα δείχνουν στο σχολείο, έκοψα μια φωτο με κότσυφα από περιοδικό, για μια εργασία τους.......διαβάζουν τα κυνηγ περιοδικά όταν βλέπουν παρουσιάσεις σκυλιών....
αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν και δεν θα "φοβούνται" τα όπλα και δεν θα στραβοκοιτούν κυνηγούς ή δεν θα τσινίσουν αν το ταίρι τους θα έχει αυτό το χόμπυ......
Καταλήγω λοιπόν στο ότι κάποιος δεν φταίει για την άποψή που διαμορφώνει εάν πρώτα δεν είναι εκπαιδευμένος να δέχεται κάποιες καταστάσεις.......
Εφόσον η κρατική Δομή είναι ανύπαρκτη, εφόσον η Περιβαντολλογική εκπαίδευση είναι ανύπαρκτη, ας εκπαιδεύουμε εμείς τα παιδιά να αγαπάνε τη φύση και τις δραστηριότητες γύρω από αυτήν.....
Μην περιμένετε θαύματα όμως..........είμαστε μια χούφτα χωρίς οργάνωση και δύναμη........πάντα θα δεχόμαστε τη κριτική .....και περιορισμούς

Last edited:
Καλημερα σας και καλή εβδομάδα.

Να σας ζήσει Χρήστο, καλοτυχη και γερή να είναι..
Καλημερίζω την παρέα και καλή βδομάφσ.
Αυτές οι στιγμές Δημήτρη είναι ανεκτίμητες. Τέτοιες εμπειρίες χρειάζονται τα παιδιά μαζί με τους μπαμπαδες τους,

Status
Not open for further replies.
Back