Μάλλινη τάπα

το 3ΑΛΦΑ ηταν θυμαμε παλια φυσιγκαρα απο τα αγαπημενα μου και ειναι το αρχαιοτερο της εταιριας , καπιες φορες το χαλαγαν , αλλα μετα σε αλλη παρτιδα το ξαναεφκιαχναν,επρεπε να εισαι τυχερος , πριν μερικα χρονια πριν ασχοληθω με την ιδιογομοση που το πηρα δεν μου αρεσε καθολου ,και ειχα χασει περδικες εξετιας του , γιαυτο μετα οποιο κουτι φυσιγγια επερνα οποιαδηποτε μαρκας δοκημαζα παντα 2 με 3 φυσιγγια πρωτα στα κοτσιφια η στης τσιχλες και εαν ηταν καλα , μετα τα υποληπα απο το κουτι τα ερηχνα στης περδικες

το 3ΑΛΦΑ ηταν θυμαμε παλια φυσιγκαρα απο τα αγαπημενα μου και ειναι το αρχαιοτερο της εταιριας , καπιες φορες το χαλαγαν , αλλα μετα σε αλλη παρτιδα το ξαναεφκιαχναν,επρεπε να εισαι τυχερος , πριν μερικα χρονια πριν ασχοληθω με την ιδιογομοση που το πηρα δεν μου αρεσε καθολου ,και ειχα χασει περδικες εξετιας του , γιαυτο μετα οποιο κουτι φυσιγγια επερνα οποιαδηποτε μαρκας δοκημαζα παντα 2 με 3 φυσιγγια πρωτα στα κοτσιφια η στης τσιχλες και εαν ηταν καλα , μετα τα υποληπα απο το κουτι τα ερηχνα στης περδικες
Τα φυσίγγια αυτά είναι ο λόγος που ξεκίνησα να γεμίζω την PSB1...μιλάμε ότι στην μέρα του έκανα τρελά σκοτώματα!

Το βάζω εδώ μιας και η μισόταπα πιο πολύ στην μάλλινη έρχεται.
Σήμερα είδα τα συγκεκριμένα φυσίγγια και πήρα ένα κουτάκι για δοκιμή.
Καινούργια είναι ή εγώ δεν τα είχα πάρει χαμπάρι;
image uploading
Γιώργο από που τα πήρες;
Πήγα σήμερα στον Καρασσαβίδη και δεν τα ήξερε.Θέλω να τα δοκιμάσω με το μπενέλι και το δικανάκι.

Από εκεί τα πήρα....:confused: .xm.
Ευχαριστώ,
δεν πήγα στο κεντρικό κατάστημα αλλά σ' αυτό στον Εύοσμο,και δεν τα είχε, και ούτε εγώ τα είδα στα ράφια.
Την επόμενη φορά που θα πάω για την γαλότσα θα το ξαναδώ.

Ευχαριστώ,
δεν πήγα στο κεντρικό κατάστημα αλλά σ' αυτό στον Εύοσμο,και δεν τα είχε, και ούτε εγώ τα είδα στα ράφια.
Την επόμενη φορά που θα πάω για την γαλότσα θα το ξαναδώ.
Έτσι εξηγείται...
Εγώ τα πήρα από το άλλο κατάστημα στα ανατολικά.

Μαλακο φονικοτατο κ με πολλους οπαδους εδω.
Δεν το βρισκεις ομως ευκολα πλεον
Γιαυτό ξεχαστηκε.
Ξερεια εαν ειναι με τεκνα?
Το χα ξεχάσει και τωρα πιυ το πες και θυμήθηκα λεω να ελεξω εαν ειναι κοντά στο golden wing που σταματησε.
Εαν ναι θα αξιζει τον κοπο να δω εαν βρω μερικα

Ήρθαν τα φυσίγγια του λαγού .hunter.1

IMG_4507.jpg
Καλοριχτα και μονοτουφεκα νικολη. Μια ένσταση μονο. Μην τα πάρεις ολα μαζι σου και μετα σου φταινε. Ρίξε λιγα απο ολα στο χαρτι και μετα διαλεξε εναν τυπο και μαθε τον. Εχεις δικαννο. Μπορεις να κάνεις τα κυνηγια σου με ενα 2 το πολυ φυσιγγια. Οσον αφορα τα τεσσαρια με την μαλλινη εγω σου λεω ναι. Το παω πολυ το τεσσαρι, ειδικα για τα απαιτητικα θηραματα.

Δεν έχω προλάβει να κάνω πρόβες στο χαρτί ακόμα. Όσο ο καιρός είναι ακόμα ζεστός παίζω το Λάμπρος αν έρθει κρύο το Γενάρη θα βάζω το γερμανικό

Πολύ ωραία, ξέρετε τη πυρίτιδα υπαρχει στο Winchester super green και αυτό δοκίμασα, εννοώ για τι καιρό ταιριάζει περισσότερο.

Last edited by a moderator:
καλημέρα, δηλαδή πρώτα το γερμανικο? είναι 4αρι 36γρ.
Νικόλα, το λέω απο την άποψη οτι το γερμανικό παρότι έχει 2 γραμ. σκάγια παραπάνω απο το Lambro, είναι σαν φυσίγγιο έτσι στημένο που έχει βλητικά χαρακτηριστικά (πιέσεις-ταχύτητα) πιο ''μαλακά'' και έτσι ταιριάζει καλύτερα στις ξεστές-νορμαλ καιρικές συνθήκες της εποχής και της περιοχής σου (Κρήτη)...
Προσωπικά σαν συνδυασμό αυτή την εποχή θα δοκίμαζα Β&P tricolor No 5 ή 6 για 1η ντουφεκιά και το RWS Νο 4 για 2η [έχε υπόψη οτι το Γερμανικό 4άρι (3,2χιλ) αντίστοιχή σαν διάμετρο σε Ιταλικό 3,5σαρι]...
Εχω δοκιμάσει τον ίδιο συνδυασμό (σε Νο 7 & Νο 6 αντίστοιχα και 4*&3* mobilchoke) σε κυνήγι τσουκαρ στη Ρόδο με παρα πολύ καλά αποτελέσματα για όλη την περίοδο κυνηγιού της πέρδικας στο νησί...
To Lambro θα το άφηνα για πιο ''σκληρές'' καιρικές συνθήκες -αν και στην Κρήτη- μάλλον ο παραπάνω συνδυασμό σε καλύπτει για όλη την κυν. περίοδο...
Σε δικές μου δοκιμές, Το RWS παρότι μαλλινόταπο, λόγω στησίματος και πολύ ποιοτικών ''σκληρών'' σκαγιών δίνει σφιχτές και εξαιρετικά ομοιόμορφες κατανομές και αρκετά καλές διατρήσεις...

Όλα τα παραπάνω βέβαια, στα γράφω για να σου δώσω ''τροφή'' για σκέψη και δοκιμές...
Το τι πραγματικά είναι καλύτερο για τον τρόπο που κυνηγάς, για τις σκοπευτικές σου συνήθειες, για τα θηράματα και για τους κυνηγότοπους που κυνηγάς και για το όπλο σου, θα τα δεις μόνο σου κάνοντας τις απαραίτητες δοκιμές με το δικό σου όπλο, τόσο σε πίνακα αλλά κυρίως στον κυνηγότοπο...
Πολύ ωραία, ξέρετε τη πυρίτιδα υπαρχει στο Winchester super green και αυτό δοκίμασα, εννοώ για τι καιρό ταιριάζει περισσότερο.
Είναι φυσίγγιο που παράγεται στην Ιταλία, με μπαρούτι Ball Powder της Winchester...
Γνώμη μου...μη δίνεις σημασία στα επιμέρους υλικά ενός φυσίγγιου, όσο στο αποτέλεσμα που αυτά δίνουν...

Back