Μάλλινη τάπα

Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας. Φιλε kastoras εχεις δικιο για τα χοντρα σκαγια εγω συνηθως παιζω πιο πολυ 5αρι και ελαχιστα 4αρι. Εχω παρει λαγο με 6αρι Neo velox το 2009 και το κουτι το ειχε ο πατερας μου απο το 95 .what. ......Ηταν φυσιγγι ομως με ολη την σημασια, πλεον δεν ριχνω 6αρια σε λαγο!
Που βοηθανε πραγματικα τα μαλλινοταπα? σε τσιχλες και κοτσιφια ας πουμε ειναι καλα σε μικρες αποστασεις?
Ενας ακομη λογος που πραγματικα θελω να τα δοκιμασω ειναι κατι αρθρα του Μ.Αιγινητη που λεει οτι για στενους αυλους ΜΟΝΟ μαλλινη ταπα...

Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας. Φιλε kastoras εχεις δικιο για τα χοντρα σκαγια εγω συνηθως παιζω πιο πολυ 5αρι και ελαχιστα 4αρι. Εχω παρει λαγο με 6αρι Neo velox το 2009 και το κουτι το ειχε ο πατερας μου απο το 95 .what. ......Ηταν φυσιγγι ομως με ολη την σημασια, πλεον δεν ριχνω 6αρια σε λαγο!
Που βοηθανε πραγματικα τα μαλλινοταπα? σε τσιχλες και κοτσιφια ας πουμε ειναι καλα σε μικρες αποστασεις?
Ενας ακομη λογος που πραγματικα θελω να τα δοκιμασω ειναι κατι αρθρα του Μ.Αιγινητη που λεει οτι για στενους αυλους ΜΟΝΟ μαλλινη ταπα...

Οι αποδόσεις των σταθερών τσοκ | ένθετα, κυνήγι, όπλα | ethnos.gr
http://www.ethnos.gr/opla/arthro/oi_apodoseis_ton_statheron_tsok-1006529/

φιλε μου το feltro ειναι απαιχτο φυσιγγι.ειναι η καλυτερη μαλινοταπα μακραν του εμποριου αυτη τη στιγμη.δοκιμασε το και δεν θα χασεις
Το 34gr που ειναι επικασσιτερωμένος ο καλυκας λες?
Οι αποδόσεις των σταθερών τσοκ | ένθετα, κυνήγι, όπλα | ethnos.gr
http://www.ethnos.gr/opla/arthro/oi_apodoseis_ton_statheron_tsok-1006529/
.well done.

Το 34gr που ειναι επικασσιτερωμένος ο καλυκας λες?

.well done.
Και μην τα φοβάσαι δεν είναι φυσίγγια διασπορας δεν θα ανοίξουν την τουφεκια πολύ, ίσως λίγο περισσότερο στην περιφέρεια αλλά δίνουν ωραία κατανομή.

Last edited:
Ναι το 34 γιατί το 32 δεν κανει δουλεια.έχω μια 302 με φουλ τσοκ κάννη και βάζω 7αρι πρωτο στη φασσα και κανει αρχιμανδρίτες(κλεμενο απο άλλον) όχι παπάδες .και το βάζω και πρωτο παλι 7αρι όταν και αν έχω κέφια να τη πάρω Αύγουστο στο τρυγόνι.οποτε καταλαβαίνεις οτι δουλεύει και σε ζέστη και σε κρύο.δοκιμασμένο και στον πίνακα απο πολλές και διαφορετικές κάννες στάνταρ και μη και διαφορετικές αποστασεις

Και μην τα φοβάσαι δεν είναι φυσίγγια διασπορας η θα ανοίξουν την τουφεκια πολύ, ίσως λίγο περισσότερο στην περιφέρεια αλλά δίνουν ωραία κατανομή.
Κωνσταντίνε σωστο αυτό που λες αλλά ρε φίλε δεν ξέρω τι έχει κανει στο feltro αλλά πραγματικα το συγκεκριμένο μαλλινοταπο δεν υπάρχει όπλο αυλός και τσοκ που να μην τα διαβάζει.σε οτι όπλο οτι τσοκ και οτι αυλό έχει ριχτεί στο πίνακα στο σκοπ.μέχρι τα 40 μετρα δίνει απίστευτες κατανομές.άσε που με το 7αρι παίρνεις πουλιά σε τρελές αποστασεις

Το Πασχα πρωτα ο Θεος θα αναιβω χωριο και θα δοκιμασω σε στοχο το Feltro της lambro και το b&p tricolor, ισως και το παραδοσιακο του Δορκα αλλα δεν το βγαζει σε μικρα νουμερα...
Εφοσον "ολοι" λετε ερκετα καλα λογια θα το βαλω ως πρωτο φυσιγγι δοκιμαστικα τον Σεπτεμβρη και θα δω! Παντως για καλο και για κακο θα εχω δευτερο ενα ρεμικτον. ;)
Γιατι καμια φορα μπορει να ειναι το καλυτρο φυσιγγι, αλλα στα δικα μου χερια και στον τροπο που κυνηγω και σκοπευω να μην μου κανει...

Κωνσταντίνε σωστο αυτό που λες αλλά ρε φίλε δεν ξέρω τι έχει κανει στο feltro αλλά πραγματικα το συγκεκριμένο μαλλινοταπο δεν υπάρχει όπλο αυλός και τσοκ που να μην τα διαβάζει.σε οτι όπλο οτι τσοκ και οτι αυλό έχει ριχτεί στο πίνακα στο σκοπ.μέχρι τα 40 μετρα δίνει απίστευτες κατανομές.άσε που με το 7αρι παίρνεις πουλιά σε τρελές αποστασεις
Ολα τα μαλλινα κοβουν τοσο η μονο της Λαμπρο? Γιατι πολλοι λενε οτι ειναι για 20-25 μετρα το ιδανικο!

Προσωπικά και μιλάω μονο για μένα και το τονίζω αυτό απο μαλινα μονο το feltro μου αρέσει τόσο πολύ.ουτε το τρικολορ μου αρέσει ουτε καο της nsi το οποίο έχει και αρκετή ανάκρουση
Δεν εχω λογο να διαφωνησω... η Λαμπρο εχει δειξει οτι με την τεχνογνωσια και την γκαμα που διαθετει, δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτα τις υπολοιπες μεγαλες ευρωπαικες εταιριες! Αφηνω εξω τα Αμερικανικα! Οποτε και το Feltro θα ειναι ετσι οπως τα λες. Εκτος απο πτηνα εχεις δοκιμασει σε λαγο???

Ευριπιδη δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, αλλά το αγαπημένο μου όπως έχω ξαναπεί είναι το coturnice, όπως λες δοκιμασμένο με διαφορά όπλα και σε όλα με άριστες εντυπώσεις, έχει γράψει κάπου νομίζω Αρις ότι γενικά η μάλλινη διαβάζει το τσοκ και βγάζει ακριβώς τη σύσφιξη. Προσωπικά θέλοντας να δοκιμάσω σε κοντινές αποστάσεις μερικά φυσιγγια έτυχε και είχα μαζί μερικά μαλινα super felt no 7, βολες στα 25 μετρα με τσοκ της briley, diffusion και Skeet ωραίες κατανομές και με τα δύο και παρόλο που δεν υπάρχει κυαθιο να πιάσει το τσοκ διασποράς έδωσε ελαφρώς ανοιχτοτερη κατανομή χωρίς κενά.

Last edited:
Δεν εχω λογο να διαφωνησω... η Λαμπρο εχει δειξει οτι με την τεχνογνωσια και την γκαμα που διαθετει, δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτα τις υπολοιπες μεγαλες ευρωπαικες εταιριες! Αφηνω εξω τα Αμερικανικα! Οποτε και το Feltro θα ειναι ετσι οπως τα λες. Εκτος απο πτηνα εχεις δοκιμασει σε λαγο???
Να σου πω την αλήθεια όχι.μονο σε πουλια

Πρόπερσι είχα πάρει από τον Χέλμη κάτι χειροποίητα φυσίγγια δυναμίτες με μάλλινη τάπα για την φάσα.
Μου είπε 2 πράγματα.
Ότι έκανε ειδική παραγγελία για τον κετσέ , διότι όσο ανώτερη είναι η ποιότητα του κετσέ για την μάλλινη τάπα τόσο πιο ποιοτικό είναι το φυσίγγι μου έλεγε.
Δυστυχώς από τι μου έλεγε έχει αρχίσει να σπανίζει πολύ ο κετσές.
Τα φυσίγγια του τα κατέτασσε στα ημιδιασποράς και για αυτό με συμβούλεψε να κατέβω ένα τσόκ πιο σφιχτό.
Πάντως παιδιά με εξέπληξαν πολύ αυτά τα φυσίγγια.
Κρίμα που συνταξιοδοτήθηκε.

Χρηστικά τα μαλλινόταπα τα προτιμούν κυρίως στα κυνήγια φέρμας με ανοιχτά τσοκ 5*, 4* που εκεί όντως δίνουν μια κάπως ανοιχτότερη κατανομή (1/2 έως το πολύ ενα βαθμό τσοκ, ανάλογα και το ''ταίριαγμα'' με την εκάστοτε κάννη) με πιο γεμάτη περιφέρεια, σε σχέση με τα φυσίγγια με συγκεντρωτήρα. Για ντουφεκιές βέβαια στα 10-15 μ. ακόμα και με 5* δίνουν κλειστές κατανομές, εκει μόνο φυσίγγια διασποράς δουλεύουν και μάλιστα αποκεντρωτικά...
Για κιχλοκότσυφα, με το ανάλογο τσοκ για την κάθε απόσταση, μια χαρά δουλεύουν, απλά το κόστος είναι λίγο ''τσιμπημένο'', υπολόγισε 3,4 ευρώ μπορεί και παραπάνω πιο ακριβά, σε σχεση με ένα φυσίγγιο συγκεντρωτήρα και τα ίδια υλικά...

Χρηστικά τα μαλλινόταπα τα προτιμούν κυρίως στα κυνήγια φέρμας με ανοιχτά τσοκ 5*, 4* που εκεί όντως δίνουν μια κάπως ανοιχτότερη κατανομή (1/2 έως το πολύ ενα βαθμό τσοκ, ανάλογα και το ''ταίριαγμα'' με την εκάστοτε κάννη) με πιο γεμάτη περιφέρεια, σε σχέση με τα φυσίγγια με συγκεντρωτήρα. Για ντουφεκιές βέβαια στα 10-15 μ. ακόμα και με 5* δίνουν κλειστές κατανομές, εκει μόνο φυσίγγια διασποράς δουλεύουν και μάλιστα αποκεντρωτικά...
Για κιχλοκότσυφα, με το ανάλογο τσοκ για την κάθε απόσταση, μια χαρά δουλεύουν, απλά το κόστος είναι λίγο ''τσιμπημένο'', υπολόγισε 3,4 ευρώ μπορεί και παραπάνω πιο ακριβά, σε σχεση με ένα φυσίγγιο συγκεντρωτήρα και τα ίδια υλικά...
Αυτό δεν καταλαβαίνω, γιατί τόσο πιο ακριβά; αφού έχουν τα ίδια υλικά, η μαλλινη τάπα είναι τόσο ακριβότερη απ τον συγκεντροτιρα

Αυτό δεν καταλαβαίνω, γιατί τόσο πιο ακριβά; αφού έχουν τα ίδια υλικά, η μαλλινη τάπα είναι τόσο ακριβότερη απ τον συγκεντροτιρα
Απ'οτι εχω δει σε υλικά ιδιογόμωσης (οι ιδιογομωτες της παρέας θα ξέρουν καλύτερα) η τάπα τύπου ''DIANA" και πλαστικός εμφρακτήρας έχουν 2,5 με 3 ευρώ διαφορά στα 100 τμχ.
Η πραγματική μάλλινη (αν βρεθεί) ξεφεύγει αρκετά...
Σίγουρα στα 25 φυσίγγια δεν δικαιολογείται διαφορά πάνω απο 1 ευρώ...
Αλλα η λέξη ''παραδοσιακό'' προφανώς ανεβάζει απο μόνο του την τιμή.
Είναι απο τα περίεργα στις τιμές των φυσιγγίων...
Σαμπώς δικαιολογείται η διαφορά 2,3 ευρώ που έχουν τα φυσίγγια με 34γρ. σε σχεση με τα 32γρ. του ίδιου κατασκευαστη και με τα ίδια υλικα?

Μην ξεχνατε, οτι οι μηχανες γομωσης ειναι πιο ευκολο να δουλευουν με τα πλαστικα βυσματα παρα με τις ταπες τυπου Diana. Λογικα οι βιοτεχνιες θα εχουν ειδικες μηχανες γι' αυτη την παραγωγη αλλα και παλι, το μαλλινοταπο ειναι εξειδικευμενο φυσιγγι.

Ακομα και στο γεμισμα ενα ενα στο χερι, η διαδικασια για τη γομωση ενος μαλλινοταπου ειναι καπως πιο μπελαλιδικη, οσοι ομως ιδιογομωτες γεμιζουν τετοια φυσιγγα φυσικα τα επιλεγουν χωρις να εχουν δευτερες σκεψεις σχετικα με τν εξτρα χρονο.

Back