Μάλλινη τάπα

Μην ξεχνατε, οτι οι μηχανες γομωσης ειναι πιο ευκολο να δουλευουν με τα πλαστικα βυσματα παρα με τις ταπες τυπου Diana. Λογικα οι βιοτεχνιες θα εχουν ειδικες μηχανες γι' αυτη την παραγωγη αλλα και παλι, το μαλλινοταπο ειναι εξειδικευμενο φυσιγγι.

Ακομα και στο γεμισμα ενα ενα στο χερι, η διαδικασια για τη γομωση ενος μαλλινοταπου ειναι καπως πιο μπελαλιδικη, οσοι ομως ιδιογομωτες γεμιζουν τετοια φυσιγγα φυσικα τα επιλεγουν χωρις να εχουν δευτερες σκεψεις σχετικα με τν εξτρα χρονο.
Η τιμη δεν εχει να κανει μονο απο την δυσκολια στην γομωση του, αλλα και απο αυτα που προσφερει το φυσιγγιο!Οι Ιταλοι το χαρατκτηριζουν ως "e specializzato e tradizionale" δηλ ως παραδοσιακο και εξειδικευμενο. Οι λεξεις μονο αρκουν για να ανεβασουν την τιμη ασχετως ποιοτητας. Σε επαγγελματικη μηχανη γομωσης η μαλλινη ταπα πεφτει πιο ευκολα στον καλυκα και το εμβολο την πιεζει στο καταλληλο βαθος, ενω στην ιδιογομωση ισως ειναι μεγαλυτερη η διαφορα απ τον συγκεντρωτηρα οντως. Τα υλικα δεν χρειαζεται παιδια σχολιο... σχεδον ιδια τιμη και οταν μιλαμε για χιλιαδες φυσιγγια δεν εχει καμια διαφορα.
Υ.Γ Αυτο βεβαια ισχυει και σε ολα τα προιοντα... καθε τι που πωλειται ως ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ανεβαζει την τιμη στα υψη.
Υ.Γ2 Οταν ομως η παραδοση ειναι μια κακη αντιγραφη του παρελθοντος τοτε δεν δικαιολογει την αυξημενη τιμη...

Last edited:
Ενδιαφέρον το master 36gr..
Γιατι αλλαζει αυτη η εταιρία συνεχεια τα κουτιά των φυσιγγίων δεν καταλαβενω..Είναι πολύ σπαστικό (για μένα)..
Σου δημιουργεί μια αρνητική εντύπωση ότι κάτι έχει αλλάξει και στο φυσίγγι, ειδικά αν αλλάξει και χρώμα στον κάλυκα.

Σου δημιουργεί μια αρνητική εντύπωση ότι κάτι έχει αλλάξει και στο φυσίγγι, ειδικά αν αλλάξει και χρώμα στον κάλυκα.
Ακριβως,και εκτός αυτού δεν το βλέπω ωραιο γενικα,Η συγκεκριμένη το έχει παρακάνει..

Ακριβως,και εκτός αυτού δεν το βλέπω ωραιο γενικα,Η συγκεκριμένη το έχει παρακάνει.
Η δοκιμή παίζει τον τελευταίο ρόλο παλικάρια, το κουτί και το χρώμα του κάλυκα είναι "μπούρδες ";)

Αν θυμαμε καλά Στέλιο κάποτε νομίζω είχες δοκιμάσει τα rc white paper,
Τι εντυπώσεις σου είχε αφήσει?
Ρε τι ψαχνεσαι?θες μάλλινη? Feltro και τελειώνεις.δουλεύει σε ολους τους καιρους και είναι και μαλακό και στο δικανο παρόλο που είναι 34αρι.

Εσύ καλά θυμάσαι ... το θέμα είναι ότι εγώ δεν θυμάμαι λεπτομέρειες ! .yel.
Βασικά, ένας φίλος μου είχε δώσει μερικά στο σκοπευτήριο, έριξα 2-3 στον πίνακα και άλλα 2-3 στα πιατάκια, έσφαξα και κανα-δυο ...
Πάντως αν θυμάμαι καλά, νορμάλ μου είχαν φανεί από ανάκρουση (για 34αρια), και ωραίες κατανομές δώσανε στον πίνακα.
Θα σου πω το βράδυ που θα δω τις σημειώσεις μου και τις φωτογραφίες. ;)

Θα σου πω το βράδυ που θα δω τις σημειώσεις μου και τις φωτογραφίες. ;)

102. RC 2 White Paper 34 gr (28/5/2014)
ΚΑΛΥΚΑΣ : RC – 12/70/12 – ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ
ΚΑΨΟΥΛΙ : Cx 2000
ΠΥΡΙΤΙΔΑ : F2x36 => 1,85 gr
ΒΥΣΜΑ : COUVETTE + FIBER WAD (DIANA)
ΣΚΑΓΙΑ : No. 9 – 34,3 gr
[19 σκ /gr – 538 σκ/oz] – Σύνολο: 650
ΚΛΕΙΣΙΜΟ: 6/star (58,8 mm)

20141013_184454_1_A1.jpg

20141013_184509_1_A1a.jpg

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι τουφεκιές έκανα με αυτό το φυσίγγι (RC White Paper) στα παπιά το σούρουπο με βελτιωμένο κύλινδρο και σκάγια νούμερο 6...
Πρώτο φυσίγγι Lambro διασποράς 34γρ νούμερο 6 και δεύτερο και τρίτο το RC.
Φοβερός συνδυασμός!

Μαλινοταπα από το site του Τουρη
SUPER FELT 34/12/3
http://www.touris.eu/product/1874/super-felt-34123

Στη συγκεκριμένη σελίδα υπάρχει λάθος.Τα καινούργια επειδή τα έχω πάρει έχουν πλέον μπλε κάλυκα και δε νομίζω να είναι με tecna. Μάλλον με Α1 πρέπει να είναι.
Τώρα θα δούμε αυτή η αλλαγή τι θα φέρει. Συνήθως τα χειροτερεύουν!

Στη συγκεκριμένη σελίδα υπάρχει λάθος.Τα καινούργια επειδή τα έχω πάρει έχουν πλέον μπλε κάλυκα και δε νομίζω να είναι με tecna. Μάλλον με Α1 πρέπει να είναι.
Τώρα θα δούμε αυτή η αλλαγή τι θα φέρει. Συνήθως τα χειροτερεύουν!
Έτσι είναι Γιώργο το αγαπημένο μου φυσίγγι για χρόνια είναι το coturnice , προ καιρού είχα ανεβάσει σε αυτό το θέμα την σελίδα της Nobelsport τώρα στην σειρά special Collection έχει αλλάξει τα κουτιά και τους κάλυκες σε διαφανεις, ελπίζω να μην αλλάξει και απόδοση στο περδικοφυσιγγο γιατί .hair.

102. RC 2 White Paper 34 gr (28/5/2014)
ΚΑΛΥΚΑΣ : RC – 12/70/12 – ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ
ΚΑΨΟΥΛΙ : Cx 2000
ΠΥΡΙΤΙΔΑ : F2x36 => 1,85 gr
ΒΥΣΜΑ : COUVETTE + FIBER WAD (DIANA)
ΣΚΑΓΙΑ : No. 9 – 34,3 gr
[19 σκ /gr – 538 σκ/oz] – Σύνολο: 650
ΚΛΕΙΣΙΜΟ: 6/star (58,8 mm)

20141013_184454_1_A1.jpg

20141013_184509_1_A1a.jpg
Τα τσοκακια ειναι τα μαμα;

Back