BIK
Banned
ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΞΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ 3 ΦΟΡΕς ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΡΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΠΑΝΤΟΣΜε τον τορρο ειδεε καμια βελτιωση?
ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΞΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ 3 ΦΟΡΕς ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΡΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΠΑΝΤΟΣΜε τον τορρο ειδεε καμια βελτιωση?
ΕΛΑ ΕΔΩ ΣΑΚΗ, ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΤΡΟΠΑΛΕΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ....και εγω παιδες εκανα μια εξωδο το πρωι ψιλααα διωτι μπηκανε καινουργια πουλιααα,,,,αλα και αυτες ακαταδεχτες στην φερμαααα,μωλις της επιανε η ποιντερινα 20 μετρα μπρωστα σηκωνοντουσαν και μετα φαντασματαααα μια πρωλαβα να τουφεκισω μωνο και μωνο μπας και κατση το πουλι πιω κατω και ετσι εγηνε λιγο παρακατω ξανα φερμαρε η σκυλα αλα μας ειχε φυγη ειδη,,,το καλο ειναι οτι εχη πουλια και θα μαλακωσουνε μωλις σφυξη λιγο ο καιρως,,,,παντως τετεια συμπεριφωρα που εχουνε φετως δεν εχω ξαναδη τα τελευτεα χρονιααα σκετα αγριμια ειναι η ατιμεςςς
Αντε ρε φιλαρακι μακαρι να πανε ολα καλα κ να τελειωσε η ταλαιπωρία σας.ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΞΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ 3 ΦΟΡΕς ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΡΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΠΑΝΤΟΣ
Η κουταβα σου εχει παθος και ας μην το βλεπεις ακομα..θελει πουλια να δει για να της ξυπνησει το ενστικτο και σιγα σιγα θα φερμαρει..οσο για το απορτ δοκιμασε με μια μπεκατσα που θα χτυπησεις καθε φορα που στην φερνει δωστης καποια λιχουδια και επιβρεβευε την ετσι θα συνδιασει οτι καθε φορα που θα φερνει την μπεκατσα θα εχει και αανταμοιβηΚαλησπέρα και από εμένα. Σήμερα η κουτάβα μου είχε το πρώτο δάγκωμα! Λόγω μπασίματος, σε μέρη που σήκωνα τις προηγούμενες μέρες 1-2 πουλιά το πολύ σήμερα σήκωσα 4.
Να μην τα πολυλογώ, εκεί που έψαχνε η σκύλα στα 20-30 μέτρα μπροστά μου στο πυκνό, σηκώνεται ακριβώς στα πόδια μου μια μπεκάτσα, της σφίγγω ένα Direct και μετά το χάος. Βάζω τη σκύλα στο σημείο που σηκώθηκε, έκανε σαν τρελή και κατάλαβα ότι επιτέλους έπιασε την πολυπόθητη μυρωδιά. Προχωρώντας καμία 50αριά μέτρα την βλέπω να χώνεται στο πυκνό και να "παλεύει" με μια τραυματισμένη μπεκάτσα.
Ήταν προσεκτική, ορμούσε όταν πήγαινε να φύγει, την έπιανε αλλά μόλις την φώναζα να έρθει την άφηνε και ερχόνταν... Συνεχίστηκε για λίγο αυτό... Μετά αφού η μπεκάτσα χώθηκε σε έναν πυκνό θάμνο πήρα κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως φέρμα. Τέλος πάντων, πιάνω την μπεκάτσα, την αποτελειώνω (απογοητεύτικα πολύ από τα Direct) και αφού ήμουν σε ανοικτό χώρο είπα να δοκιμάσω λίγα απορτ. Η σκύλα πήγαινε την μύριζε, την άφηνε, την έφερε κιόλας μερικές φορές αλλά σε γενικές γραμμές κρύα πράγματα και με απογοήτευσε. Πίστευα ότι θα παθιάζονταν περισσότερο.
Η ερώτηση μου τώρα είναι: Αφού δεν φαίνεται να έχει πάθος, τι είναι αυτό που την κάνει να βγαίνει για κυνήγι και να ψάχνει αψεγάδιαστα, μπαίνοντας και στα πιο πυκνά βάτα χωρίς πρόβλημα; Να είναι τόσο ακούραστη και να επιμένει στις μυρωδιές; Μήπως είναι νωρίς για να κάνω τέτοιες σκέψεις; Θέλει περισσότερα πουλιά. Έκανα απορτ και στο σπίτι με επιβραβεύσεις και τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα. Ποτέ δεν αρνήθηκε να την αφήσει, ούτε σκληρό δόντι είχε, απλά δεν ήταν και τόσο πρόθυμη να την κουβαλήσει με την πρώτη. Αυτά από μένα... Κάθε γνώμη από εσάς που είστε σαφώς πιο ειδικοί δεκτή.
Φίλε η δικιά μου δεν κάνει ποτέ απορτ το πάθος της τελείωνει μέχρι του σημειου που την βάζει στο στόμα της και με μανία την μαδαεί.Δώσε του απεριόριστο χρόνο και άστο να κάνει αυτό που το ευχαριστεί περισσότερο αν κάνει και απορτ ακόμα καλυτεραΚαλησπέρα και από εμένα. Σήμερα η κουτάβα μου είχε το πρώτο δάγκωμα! Λόγω μπασίματος, σε μέρη που σήκωνα τις προηγούμενες μέρες 1-2 πουλιά το πολύ σήμερα σήκωσα 4.
Να μην τα πολυλογώ, εκεί που έψαχνε η σκύλα στα 20-30 μέτρα μπροστά μου στο πυκνό, σηκώνεται ακριβώς στα πόδια μου μια μπεκάτσα, της σφίγγω ένα Direct και μετά το χάος. Βάζω τη σκύλα στο σημείο που σηκώθηκε, έκανε σαν τρελή και κατάλαβα ότι επιτέλους έπιασε την πολυπόθητη μυρωδιά. Προχωρώντας καμία 50αριά μέτρα την βλέπω να χώνεται στο πυκνό και να "παλεύει" με μια τραυματισμένη μπεκάτσα.
Ήταν προσεκτική, ορμούσε όταν πήγαινε να φύγει, την έπιανε αλλά μόλις την φώναζα να έρθει την άφηνε και ερχόνταν... Συνεχίστηκε για λίγο αυτό... Μετά αφού η μπεκάτσα χώθηκε σε έναν πυκνό θάμνο πήρα κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως φέρμα. Τέλος πάντων, πιάνω την μπεκάτσα, την αποτελειώνω (απογοητεύτικα πολύ από τα Direct) και αφού ήμουν σε ανοικτό χώρο είπα να δοκιμάσω λίγα απορτ. Η σκύλα πήγαινε την μύριζε, την άφηνε, την έφερε κιόλας μερικές φορές αλλά σε γενικές γραμμές κρύα πράγματα και με απογοήτευσε. Πίστευα ότι θα παθιάζονταν περισσότερο.
Η ερώτηση μου τώρα είναι: Αφού δεν φαίνεται να έχει πάθος, τι είναι αυτό που την κάνει να βγαίνει για κυνήγι και να ψάχνει αψεγάδιαστα, μπαίνοντας και στα πιο πυκνά βάτα χωρίς πρόβλημα; Να είναι τόσο ακούραστη και να επιμένει στις μυρωδιές; Μήπως είναι νωρίς για να κάνω τέτοιες σκέψεις; Θέλει περισσότερα πουλιά. Έκανα απορτ και στο σπίτι με επιβραβεύσεις και τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα. Ποτέ δεν αρνήθηκε να την αφήσει, ούτε σκληρό δόντι είχε, απλά δεν ήταν και τόσο πρόθυμη να την κουβαλήσει με την πρώτη. Αυτά από μένα... Κάθε γνώμη από εσάς που είστε σαφώς πιο ειδικοί δεκτή.
Η κουταβα σου εχει παθος και ας μην το βλεπεις ακομα..θελει πουλια να δει για να της ξυπνησει το ενστικτο και σιγα σιγα θα φερμαρει..οσο για το απορτ δοκιμασε με μια μπεκατσα που θα χτυπησεις καθε φορα που στην φερνει δωστης καποια λιχουδια και επιβρεβευε την ετσι θα συνδιασει οτι καθε φορα που θα φερνει την μπεκατσα θα εχει και αανταμοιβη
Το σωστο ειναι να μην τουφεκας αυτα που τα ξεσηκωνει για να μαθει οτι ετσι δεν θα παρει πουλι στο στομα..βεβαια αν ριξεις σε κανα δυο για αρχη για να αποκτησει επαφη με το πουλι δεν υπαρχει προβλημα..το θεμα ειναι απο εκει και περα να μην το ξανακανει και αν την ξεσηκωσει να μην τουφεκισεις..δυσκολο το ξερω αλλα το αποτελεσμα θα ειναι αργα ή γρηγορα η φερμα και εκει θα μας ανταμηψει το σκυλιΚαλησπέρα στην ομάδα! Βρε παιδιά έχω και γω ένα κουτάβι 11 μηνών σχεδόν, έχουμε σηκώσει 3 πουλιά ντουφεκισα τα 2 και πήρα τη 1. Τις 2 τις σήκωσε μία φορά, μετά τις ξαναβρηκε χωρίς βέβαια να φερμαρει! Θέλω να ρωτησω ντουφεκαμε ή όχι αν τις προγκαει ή δε ντουφεκαμε μέχρι να φερμαρει;
Τα τσιπιρακια τα φερμαρει!!!
Τον βγάζω κάθε μέρα περίπου 3 ώρες, υπάρχει πρόβλημα επειδή είναι μικρός;
Αλεξη σε κάποια σκυλιά το απορτ είμαι έμφυτο σε κάποια άλλα λιγότερο, δώσε χρόνο στο σκυλάκι σου να αποκτήσει εμπειρίες με τις εξόδους, παράλληλα μπορείς να την εκπαιδεύσεως και στο απορτ, δεν υπάρχει εντολή που δεν μπορεί να μάθει ένα σκυλί, απλά κάποια θελιυν περισσότερες επαναλήψεις, πιθανόν να βαρέθηκε να φέρνει την ίδια μπεκάτσα, βασικό επίσης στην εκπαίδευση όταν ένα σκυλί βαρεθεί την επαναληψει σταματάμε. Οι επιβραβεύσει με λιχουδιές είναι απαραίτητες.Πάντα κουβαλάω λιχουδιές μαζί μου και όλα τα εκπαιδευτικά της έχουν γίνει με επιβραβεύσεις.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως δεν ασχολήθηκε επειδή δεν ήταν "δικό" της πουλί. Δεν είναι ότι είχε πάρει την μυρωδιά από πριν, την πρόγκισε και την είδε να πέφτει. Ουσιαστικά βρήκε απλά ένα τραυματισμένο πουλί στο δάσος και τίποτα άλλο. Τι να πω, εικασίες...
Άριστο οι απόψεις διίστανται, άλλοι τουφεκανε κανονικά και άλλοι όχι. Εγώ στο δικό μου κουτάβι δεν τις τουφεκαω. Μόνο καμιά τουφεκιά για να το συνδηασει με το σήκωμα. Του κουμπάρου παλιά ένα ποιντερα φερμαρε μετά από πολλά πολλά ξεσηκωματα, μετά όμως έγινε σπεσιαλίστας, τα ίδια και ή επανιελα που έχει τώρα. . Είναι μέχρι να του κάνει το κλικ στο μυαλό, εξόδους θέλουνε και συναντήσεις με θηράματα.Καλησπέρα στην ομάδα! Βρε παιδιά έχω και γω ένα κουτάβι 11 μηνών σχεδόν, έχουμε σηκώσει 3 πουλιά ντουφεκισα τα 2 και πήρα τη 1. Τις 2 τις σήκωσε μία φορά, μετά τις ξαναβρηκε χωρίς βέβαια να φερμαρει! Θέλω να ρωτησω ντουφεκαμε ή όχι αν τις προγκαει ή δε ντουφεκαμε μέχρι να φερμαρει;
Τα τσιπιρακια τα φερμαρει!!!
Τον βγάζω κάθε μέρα περίπου 3 ώρες, υπάρχει πρόβλημα επειδή είναι μικρός;
Αν ειναι καλοταισμενο και προποπονημενο δεν έχει θέμα, αν και μία ημέρα ξεκούραση ενδιάμεσα στα κυνήγια δεν κάνει κακό. Βέβαια παίζει ρόλο η διάρκεια που κυνηγάει ένα σκυλί σε καθημερινή βάση και ο ρυθμός που τρέχει.Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές! Όσο αφορά τις εξόδους κάθε μέρα, υπάρχει θέμα υγείας ή να παρουσιάσει πρόβλημα;
Σήμερα με τον Φίλο τον Ζήση επισκευθήκαμε την προχθεσινή στον κάμπο συστάδα ισα με δύο γήπεδα έκταση με πυκνά βάτα και θάμνους αδιαπέραστους και ενδιάμεσα κατι αμπέλια και οργώματα μας πρόλαβε στο μέρος καποιος λαγοκυνηγος που κατέβαζε τα σκυλιά του και πήγαμε απο την απέναντι μεριά και πάντα με την επιφύλαξη μηπως τον ενοχλήσουμε. Αφήσαμε τα αυτοκίνητα σε ένα χέρσο με χορτάρι και μολις κατεβαίνουμε απο το αυτοκίνητο σηκώνεται η μπεκάτσα απο 3 μέτρα δίπλα μας στα χόρτα. Ακολούθησε μαχη με τα πυκνά και τα βάτα και τα σκυλιά να φερμάρουν να σηκώνουν πουλιά και μείς να μην προλαβαίνουμε να τις προσεγγιζουμε, τελικά με πολύ κόπο μπορέσαμε και κρατήσαμε 4 κυρίες χάσαμε 2 και μετρήσαμε γύρω στα 12 πουλιά
gif uploader
free image uploading